PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

Cuky 07.11.2011. 13:30

Citiraj:

Oni rinzoli i to + uspon na brdo mi je puno ugodniji na FSu, pogotovo kad si krepan i guzica te razvaljuje.
Preporodio sam dupe na zadnjem usponu u subotu kad sam zajasio bike od Destroyera. Prava fotelja :)

zubich 07.11.2011. 13:46

Ma vuco, nije čelik amulini :) a treba ti HT da "očeličiš" dupe malo, kuiš :) ajd budi faca i donesi pravu odluku.

Smarty 07.11.2011. 16:33

jel ima netko od vas adapter za zadnju kocnicu 185mm?
s obziron da mi je zadnja glavna kocnica tia bi staraga stavit disk 185mm :)

danielzg 07.11.2011. 18:07

Renesis sutra ujutro u 8 kod tunela..idemo Sanda,Marin,ja...

Renesis 07.11.2011. 18:27

moze, ako me nema do 8:08 krenite :)

Flayer 07.11.2011. 20:44

Hoće li možda netko sutra ić gore u "normalnije" :D vrijeme -> 11-12h tunel?

Napomena: Ide se sporim tempom na najjače :D (čitaj: Chill mode) gore, a dolje prema dogovoru.

P.S. Nećemo se sada vući gore 2.5h ali nećemo ići ni ispod 1h :D

danielzg 08.11.2011. 11:58

evo zavrsila pustolovina,nakraju smo isli samo Sanda i ja..isli smo lojstekom do prve kucice onda smo presjekli jednim putem do njivica i osamnajsticom smo isli do hunjke..od hunjke smo isli onom stazom iza tornja do vrha..dolje smo isli stazom 57 al ne onom klasicnom nego onom verzijom koja ima onaj drop i ono korjenje..sve smo prosli ko iz sale i nitko nije letio:)bilo je suho..isprobo sam black sharka kojeg sam kupio prekjucer,dobro drzi i cini mi se dosta brza guma..za 130kn nemres nac bolje:)

SileTzar 08.11.2011. 13:39

Jesi li našao/kupio pakne za SLX-e daniel?

Renesis 08.11.2011. 14:03

ja sam isao nekih pola sata iza vas, ali samo do prvih klupica, pa greben, pa doma...

danielzg 08.11.2011. 18:39

kupio sam neke zamjenske..vidjet cu kolko ce izdrzat..i moro sam mjenjat rotor jer mi je ovaj dobio valove od istrosenosti..kupio sam neki hayes 180 mm za 50kn...

SileTzar 08.11.2011. 19:43

Neke zamjenske, koje jeba ga led? Netko ti s foruma prodao neš ili si u dućan išo?
I zašto ste pobogu išli 18-icom u kontra smjeru, šta su vam normalne staze prelagane postale...

Brzi Picek 08.11.2011. 19:43

uskoro i moje biciklo ide na cestu, i čeka ljeto dakako, inače ima obje disk kočnice, month bike, čvrste konstrukcije malo teži , a sada je dobio i motor od 36 ccm s tri ganga... neznam samo što reći Riji ako me uvati što je to ?, ima netko ideju

SileTzar 08.11.2011. 19:49

Reci da si pedalirao mirno ulicom i da si se sudario sa skuterom i pao u nesvijest a od siline sudara su se bike i skuter stopili u jedno, kad si došo sebi nigdje nije bilo nikog i jednostavno si uzeo svoj bike i šta sad.

danielzg 08.11.2011. 19:52

aha.ma iso sam u keindl sport usput kad sad iso po gumu pa mi je lik tamo uvalio neke promax pakne 70 tak kuna jedne dodu,2 prodavaca su me uvjeravali da nisu organske pa onda valjda nisu..nadam se da ce izdrzat 3 mjeseca...isli smo 18-icom da malo promjenimo stazu..vec je lojstek pomalo dosadan..a nije 18-ica tak teza puno od lojsteka a zanimljivija je..mogli bi sljedeci put tom stazom gore:)

Vuco 08.11.2011. 20:01

Daniel, to ste išli preko onog onog potoka, kad se ide desno dolje od Adolfovca, malo po cesti i onda u šumu ?

Daj sljedeći put nek se netko sjeti skinuti GPS tog, tražim ga valjda već godinu dana :D

danielzg 08.11.2011. 20:11

da bas tim putem..kod tog potoka inace zna bit kakva đungla da covjek nezna di je:)
bas gledam malo po dropu kak se za soma eura moze kupit super crabonska xc pila a je nemam kune u đepu..smrc.. http://www.dropbike.com/forum/viewto...p?f=30&t=63334

Cuky 09.11.2011. 10:29

Vi koji idete po Sljemenu pazite se maskiranih tipova :D

EDIT: koja bolestina :D

De5tr0yer 09.11.2011. 10:50

Citiraj:

Autor cuks (Post 2021164)
Vi koji idete po Sljemenu pazite se maskiranih tipova :D

Čuks, WTF? :eek:

Ovi papiri iza i crna baklava zgledaju ko iz nekog horrorca :D

jed2i 09.11.2011. 11:01

baš je meni jedna došla jučer, naručio sam ju prije cca mj dana :)

SileTzar 09.11.2011. 11:01

Cuks je ninja s trademark potezom "The papercut".

Cuky 09.11.2011. 11:06

Hehe, dosla je jutros pa reko da podjelim s vama da vidite kako to cudo za saku dolara izgleda.

Nije losa, samo mi se cini da nije bas najbolja kad se uznojim, no vidjet cemo.

Izgledam ko neki bombas samoubojica :D

SileTzar 09.11.2011. 11:13

Pa i voziš ko samoubojica a od onog graha na Sljemenu se čuju eksplozije iz tvog smjera. Tebe treba prijavit. Prijetnja si demokratskim temeljima ove divne države.

De5tr0yer 09.11.2011. 11:16

Nije mu Alan smio prodat toru, na dartu je već bio prebrz.

SileTzar 09.11.2011. 11:17

Alan
Alan
Alan
Alan
Alan
Alan
Alan
Steve Steve
Steve Steve
Steve Steve
Steve Steve

Čekaj još da danas ubode SLX- pa da vidiš pošto pusa dere jarca

De5tr0yer 09.11.2011. 11:19

http://www.youtube.com/watch?v=xaPepCVepCg

Cuky 09.11.2011. 11:20

Ova drzava je sve samo ne demokratska.

SLX-i su na posti, cekaju da dodjem po njih :)

Sile vidimo se oko 16h na onoj stanici ;)

Btw, ona dvojica, Alan i Steve su bolesni :D Uvijek se potrgam od smijeha kad to gledam :D

Flayer 09.11.2011. 12:03

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 2021217)

Zar i vi? Dovoljno je kaj me buduća šogorica zahebava non-stop :D

SileTzar 09.11.2011. 12:41

Imamo neš i za burazera :lol2: We are Sven Sven Sven

murina 09.11.2011. 12:47

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 2021217)

Predobro :D

danielzg 09.11.2011. 12:55

jer se kome da sutra ujutro lovit izlazak sunca sa sljemena?ak nemoze spavat slucajno..ili trening prije posla:)

Nik 09.11.2011. 13:04

Moj bajk je spreman za vikend, kocnice popravljene pod garancijom...a sad cu malo o ekipi iz Keindla :fiju:

Prvo pohvalno:
- cim sam u pon. donio kocnice, dva mladca su se dala na otklanjanje kvara, ali bezuspijesno pa su kocnice ostale da ih njihov serviser pogleda (znaci ta dvojica nisu sluzbeni serviseri, ali sarafe po biciklima)
- kvar je brzo otklonjen (u pon. donio, u srijedu ujutro odnio, znaci 1 dan)

A sad pokude:
-nestrucne osobe sarafe u servisu
-sire klipove viljuskastim kljucem :fuming: (pakne su izvadili)
-vrate celjust uz komentar da je to standardna boljka tog tipa kocnica i da sada rade - ja im dokazem da i dalje ne rade :D
-nakon toga opet pokusavaju cackati po celjusti, i pazite sad ovo, sire klipove odvijacem s mojim paknama unutra :fuming:--->pakne bye-bye (ionako su bile za cca 3 spusta, pa sam sutio, iako gledam preko pulta sto rade i ne vjerujem vlastitim ocima)
-kad nisu uspjeli sloziti, pada komentar da ce kocnicu pregledati njihov serviser i da ju vjerojatno treba odzraciti
-kocnice su odzracene ali je u sistemu visak ulja pa nisam mogao staviti nove pakne :fiju:, zato sam nove stavio naprijed a ove s prijeda nazad (tko mi je kriv sto sam prodao Destroyeru set za odzracivanje)
- izgubili su osigurac na sarafu koji drzi pakne

Imaju srece sto su pakne bile na izdisaju, pa nisam htio raditi frku, inace bi trazio nove :D
Vec sam se spremio da u petak idem po nove XT-jke kod Alesa, a nije da imam para viska, pogotovo sto sam se jucer fino isprsio za redoviti servis+stelanje ventila na autu, tak da su me obradovali kad sam saznao da je kocnica popravljena.

U svakom slucaju na proljece planiram zamijenu kocnica, iako ovi new elixiri 3 stvarno fantasticno koce.

SileTzar 09.11.2011. 13:12

Postoji li neki elegantniji način za raširit klipove? Istrošile su mi se pakne i naravno klipovi su izašli toliko da nove neće stat unutra. Guram ih skroz nazad unutra ili taman da stane pa se onda kočnica prilagodi?

Cuky 09.11.2011. 13:15

Ja koji sam neki dan prvi put radio izmjenu pakni, bez da mi je itko prethodno pokazao, sam bio dovoljno savjestan da ne sirim klipove nicim ostrim da nebi bilo nismo znali tako da ne mogu vjerovat da u jednom servisu rade to sto rade. Uzas.

Zato se i drzim one Destroyerove "Nemoj se bojat sarafit po bajku" :) i sve sto mogu odradim sam. Jos i usparam koju kunu :)

EDIT:
Citiraj:

Postoji li neki elegantniji način za raširit klipove? Istrošile su mi se pakne i naravno klipovi su izašli toliko da nove neće stat unutra. Guram ih skroz nazad unutra ili taman da stane pa se onda kočnica prilagodi?
Gurni ih skroz koliko idu natrag. Znat ces kad dodjes do kraja. A sto se tice alata s kojim ces to radit gledaj samo da je sto siri tako da stisne klip po sto vecoj povrsini i naravno - da nije ostar ;)

Željac 09.11.2011. 13:19

Citiraj:

Autor SileTzar (Post 2021318)

baš i nema :D jedino staviti istrošene pakne ili nešto slično da baš po samim klipovima ne mlatiš ključevima, uz to ti je i veća površina pa ti je lakše vratiti klip unutra.
gurni do kraja pa će ti se klipovi sami poštelati.
:p

E:
eto, ćuko editirao :beer:

Vuco 09.11.2011. 13:48

Ako već morate po klipovima ići (a ne po starim paknama), uzmite si plastične levere za skidanje guma ak imate. Ja doma imam jedan dovoljno tanki lim koji ide kroz čeljust i onda samo fino stisnem s obje strane.

GT3 09.11.2011. 14:13

nitko nije nista pisao za nesrecu u nedjelju na Sljemenu. imam poznate u GSS-u koji su isli spasavati jadnika. navodno se spustao niz Sljeme, bez kacige, pao i udario glavom u kamen. kad su ka spasavali nije osjecao noge i ruke su mu trnule pa su pretpostavili da je slomio vrat. ne znam ishod...

Cuky 09.11.2011. 14:20

Prvi glas o tome. Daj neki link na vijest.

Btw, sad nek svi zagovornici ne nosenja kacige dobro promisle tom glavom dok je jos citava dal ce nosit kacigu iduci put.

Nik 09.11.2011. 15:02

Bas sam neki dan zbrajao koliko kaciga imam doma ---> 6 komada ;)
(1 board/dirt-street, 1 bic. cestovna, 1 bic. AM, 1 moto, 1 alpinisticka i 1 gradjevinarska)

2 die 4 09.11.2011. 15:03

Ja sam samo jednom na grmi bio bez kacige na spustu i tada sam se spuštao ko po jajima, polako i sigurno.
Otkako sam se počeo baviti malo aktivnije bicikliranjem u šumi imam kacigu i u nekoliko puta koliko sam padao, skoro mi je uvijek dobro došla!
Mislim da cifra od 200kn+ i nekakav ego o tome kako izgledamo sa kacigama na glavi nije vrijedno loma iste!
Uh, sav se naježim kad čujem a kamoli kad vidim nekoga bez kacige na biciklu u šumi!

Edit: @ Nik, kad se već hvalimo, ja imam šljem doma :D

GT3 09.11.2011. 15:21

Citiraj:

Autor cuks (Post 2021358)
Prvi glas o tome. Daj neki link na vijest.

Btw, sad nek svi zagovornici ne nosenja kacige dobro promisle tom glavom dok je jos citava dal ce nosit kacigu iduci put.

nisam nigdje vidio da pise, samo sam cuo od ljudi koji su ga isli spasiti. mislio sam da ce tu netko znati o tome, bas me zanima kak je covjek

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:21.