PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

Nik 01.07.2011. 16:19

...i ja sam sutra za 10 kod tunela.

Kad netko bude isao kod Alesa, slobodno nek se javi, imam nekakav povrat poreza za unovciti.
Prokleti bicikl! :D

no brakes 01.07.2011. 16:33

idem ja možda do Aleša sljedeći tjedan, pa ako ti bude trebalo javi, ali još javim jeli sigurno jer ovisi o frendu, ide sređivat bajk.

murina 01.07.2011. 18:05

Idem ja u ponedjeljak. napiši u pp šta točno treba napraviti, da ne spamamo tu.

Danas smo Mic i ja bili busom gore i 57-55 dolje. Opet mi je bilo veselo na onom prvom dropu, dobio sam pedalom u modricu staru 4-5 dana, a skoro sam se i pošteno spichkao. Uspio sam se zaustaviti tek koji metar prije drugog dropa. Pod hitno moram promijeniti pinove na pedalama jer ovi ne drže doslovno niti malo.

Flayer 01.07.2011. 18:51

Citiraj:

Autor Onyx (Post 1933903)
Any1 for brdo sutra? :D

Buraz je nešto spominjao transverzalicu prema istoku pa oni koji misle ić nek budu spremni na još pedlanja nakon vrha + blato :D

Nik 01.07.2011. 19:27

Ako se ide na transverzalu treba to jasno naglasiti jer se u tom slucaju sadrzaj ruksaka malo mijenja...jel.
Sjecam se da je napisao da se ide 02.07. , ali nakon tog posta vise ni glasa o tome...ako se ide na transverzalu molio bi u kratkim crticama "plan napada", a kladim se da nisam jedini kojega interesira.

SileTzar 01.07.2011. 19:44

Evo vam ruta od Lugarnice prema istoku transverzalom http://www.everytrail.com/view_trip.php?trip_id=1135371
imate na str 369 review mmaxa s tog izleta, mogu vam toplo preporučit jer je divno tamo.
blato se da zaobić, ima dosta guranja i nešto nošenja, ali vrijedi.

zgmmax 01.07.2011. 21:11

DA javim da sutra u 10h se nalazimo kod HNB-a na fontanama Siletzar i ja, a valjda i murina :)

Idemo polaganim tempom i vrlovjerojatno prema planinarskoj kuci Gorscica, staza je gor dol pa da znate u naprijed :)

Ko je za, slobodno se pojavi, al neka barem javi da dolazi da znamo :)

EDIT:

Mi smo ona sporija ekipa :D

vidim da i ovi brzi planiraju ici na istu stranu

Flayer 01.07.2011. 21:15

Citiraj:

Autor Nik (Post 1934152)
Ako se ide na transverzalu treba to jasno naglasiti jer se u tom slucaju sadrzaj ruksaka malo mijenja...jel.
Sjecam se da je napisao da se ide 02.07. , ali nakon tog posta vise ni glasa o tome...ako se ide na transverzalu molio bi u kratkim crticama "plan napada", a kladim se da nisam jedini kojega interesira.

Ono što je buraz spominjao je transverzala od istoka - vrh - zapad no sutra se samo namjerava vrh prema istoku (staza br. 1, bar je tako izrazio želju) no bude on potvrdio kasnije točno jel uopće tako bude sutra.

@ Nik - ako je plan taj, jedino viška što ti treba je voda :D

Vuco 01.07.2011. 21:56

Znam da sam rekao za transverzalu, no osim tebe Nik nitko drugi se nije javio. U tom slučaju, osim sadržaja ruksaka ne mijenja se previše drugo.

Nalazimo se kod tunela pa idemo svi skupa prema Markuševačkoj trnavi, gdje ulazimo u Bidrovec i idemo do Gorščice makadamom (više je šumska staza, ali ajde). Od Gorščice do vrha 1M-icom (ili zaobiđemo lagano vrh), od vrha 8icom prema Ponikvama i onda do Kamenih svata stazom 1M (ili na kartama staze 5 i 6).

U ruksaku minimalno litra-dvije vode po osobi, sendvič-dva-tri. Prvo moguće punjenje vode kod Gorščice, no ako tamo neće biti nikoga, onda je vrh sljedeći gdje možemo puniti (ili malo prije kod Tigrovog oka ako ćemo biti jako žedni, a bez vode) - ima staza od Puntijarke do tamo.

Nakon vrha, sljedeća voda je na Ponikvama, Jambrešakovo vrelo i vraćanje prema Kamenim svatima. I onda više vode nema, PD Kameni svati su zatvoreni i nakon spusta u Susedgrad imamo kioske s vodom.

Ak krenemo u 10 ujutro, bez previše pauza i stajanja, možemo to izvoziti za 7-8h.

Sad vi kažite jeste li za ili niste.

EDIT:
Padala je kiša jučer, vele i danas preko noći isto. Bit će blata, bit će lokvi, no sve se da zaobići. Meni to nije problem pogotovo ako smo u društvu, jer će biti smijeha. Nije teško, ali je dugotrajno. Ima par uspona koji se moraju svladati i onda se ide kao po ravnom. Ide se po kontra strani od onoga što su dečki na čelu sa maxom odvezli.

EDIT2:
Lagano se odlučimo da ako ne ide, da se spustimo od vrha poznatim stazama dolje ili do Ponikvi i slično.

Nik 01.07.2011. 23:10

Ja sam za.
Tu nisam nikad bio i bas me zanima na sto lici...pa makar propao do koljena u blato.
Bit ce super temperatura, a nakon vikenda krecu vrucine...tak da treba iskoristiti ovo pogodno vrijeme.

Vuco 01.07.2011. 23:46

Ne znam, meni glupo reći idemo sad u 15 do 12, a ujutro treba ići po hranu ranije onda.

Velim, sve je nabrzaka to ispalo, pa sam možda čak i bolje da sutra odvozimo standard Lojstek.

zgmmax 01.07.2011. 23:49

treba dogovoriti da nas se skupi vise. kao onaj put kada nas je bilo 13. i fino cijeli dan provedemo na sljemenu :D

ja bi isao da se ne gleda na sat, odredis si da ces taj dan cijeli biti na bajku i bok.

Nik 02.07.2011. 00:02

Istina, ovo je sad neorganizirano pa drzim da ce na koncu i biti Leustek - bitno da se vozi...a to da ce biti masovka za transverzalu ne vjerujem, ako se skupi 5-6 ljudi bit ce dobro.

Vuco 02.07.2011. 00:16

Onda 10h sutra tunel pa ćemo na lugarnici započeti diskusiju o transverzali.

Sutra možemo eventualno otpeljati to prema istoku čisto da se upozna staza. A i bit će veselo na blatu, pogotovo tebi Nik ak nisi promijenio gumu. Ali s kakvom sam se ja tamo vozio, tvoja je još premium :D:D

Nik 02.07.2011. 00:26

Aaaaa, imam ja novu gumu, samo nije smontirana...danas kupljena :D.
Od kad sam na SPDu lose gume dolaze jos vise do izrazaja, tak da ova straznja celava Bontragerka iduci tjedan leti s bajka.

Vuco 02.07.2011. 00:32

Vidimo se sutra kod tunela onda u 10h. Za sad nas je 4 - Čuks, Nik, buraz i ja.

Cuky 02.07.2011. 00:36

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 1934314)
treba dogovoriti da nas se skupi vise. kao onaj put kada nas je bilo 13. i fino cijeli dan provedemo na sljemenu :D

ja bi isao da se ne gleda na sat, odredis si da ces taj dan cijeli biti na bajku i bok.

Ja sam skroz zaboravio na transverzalu tako da sam radije za Lojstek + eventualno neka staza sto je Vuco spominjao jer popodne (oko 18h) moram ic na neki rodjendan.

Vidimo se u 10 kod tunela.

tomiotok 02.07.2011. 11:25

http://proteajaska.com/index.php?kat...roizvod&id=847
velicina L jel to preveliko za 184cm visine, da ne zajebem opet s velicinom, nemogu naci nigdje njihovu tablicu

riceburner 02.07.2011. 11:52

drugovi, pitanjce :) kako sam ja zagrizeni vbrakeovac, a moral sam neka utjerivanja dugova rjesavat, dobio sam nabe s disc mountom, pa me zanima slijedece :)
gledam na chainre... 203mm rotori na bolesnom snizenju :) (Shimano Deore Disc Rotor Centre Lock RT62 203mm Splined with Lockring 9 funti) e sad, dal cu ubit vilicu tora 302 sa 200mm rotorom i mehanickom disk kocnicom? ne mislim se odreci xtr rucica i prelaska na hidrauliku ili da ne riskiram pa stavim 180mm rotor eventualno onda ovaj 203mm otraga jednog dana?

Smarty 02.07.2011. 12:32

neces
http://www.sram.com/rockshox/products/tora-trail-302

riceburner 02.07.2011. 12:40

Citiraj:

Autor Smarty (Post 1934558)

a jesam glupan :) trebalo je samo otic tamo pogledat, hvala :chears:

idem odma narucit rotore dok se ovi nisu predomislili CRCu :goood:

EDIT, CRC mi neda dostavu u SLO :(

Nik 02.07.2011. 14:39

Citiraj:

Autor tomiotok (Post 1934497)
velicina L jel to preveliko za 184cm visine, da ne zajebem opet s velicinom, nemogu naci nigdje njihovu tablicu

Kak ne mozes, kad sam ja nasao u dva klika:

Geometry

Mislim da bi ti L trebao biti dobar, ali probaj prije kupnje.

Vuco 02.07.2011. 15:43

Citiraj:

Autor tomiotok (Post 1934497)

TT horizontal - 625mm, nije baš prekratko. Malo kraća lula i bit će ok. Negdje si između veličina čini mi se. 590mm bi ti moglo biti kratko sa M-a, a 620mm predugo ovisno o lulici. No s obzirom da si rekao da 85% voziš po ravnome, onda je L bolji.

Pogledaj koliko imaš na trenutnom treku, pa odmjeri razliku.

Osobno, za 2000€ taj bajk ne bi nit pogledao. Prevelika je to cijena da ti dobiješ jednu vilicu sa Turnkeyem, Deore pogon i slično.

Željac 02.07.2011. 15:45

konačno mi proradili trackeri i sranja :D
čekam kamericu (dok dođe će taman zahladiti :D :D )
pa ću i ja frknuti par stazica i snimki :D :D

:beer:

tomiotok 02.07.2011. 16:28

Hvala Vik i Vuco, nekontam ja duljinu TT u odnosu na visinu! Sto se tice cijene liktrazi 8100kn +-(vise -) a vilica netrebam bolju, barem tako mislim! Gledao sam i http://www.dropbike.com/forum/viewto...p?f=30&t=55753 i sve je jebeno osim cijene!

murina 02.07.2011. 16:43

Ostavi svoju vilicu, a novu proslijedi na Fujiu :)

riceburner 02.07.2011. 17:32

ima netko AVID BB7 za prodati povoljno? :)

Nik 02.07.2011. 17:41

Vidim da nitko nista ne izvjestava, zato cu ja biti kratak.

Vuco, Onyx, cuks i ja do Lugarnice Leustekom.
Tamo na odlasku susrecemo SileTzara i zgmmaxa. Spust od Tomislavca 26-icom pa dalje 9 tkom. Na pol spusta sam se skoro ugusio u prasini, a bome i u smijehu :D
Fina staza, mislim da mi je ovo 2. ili 3. put da ju vozim, tako da samo pratim vodica.

Spust, Sljeme staze br. 26-9

Ja sam opet za tunel 10h, nedjelja...samo da se zna.

Flayer 02.07.2011. 18:09

Nismo se javljali jer je trebalo škembice napuniti.

Bilo je odlično, najzanimljiviji dio meni je bio onaj prašnati, hahahaha, kao što je rekao Nik, ništa se nije vidjelo. Bio drugi, a kak je tek bilo Niku zadnjem. Još ja velim burazu da manje stišće zadnju kao da se ne praši toliko, a veli on - ne držim ju uopće - smijeh :D

@ Cuks, gori si od Blackhawk-a - Cuks je opet "down" :D

murina 02.07.2011. 18:51

Prašinari :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:29.