![]() |
Meni je crvena+plava 990 vracanje daljinskog na tvornicke i crvena+plava 991 pa tipku "mute" dok na tv-u nestane zvuka i onda "OK" za povezivanje sa tv-om
|
Imam i ja jedno pitanje vezano uz HD kanale preko IPTV Max TV.
Imam neko vrijeme MaxTv osnovni paket, najviše radi toga jer je u 3 paketu cijena ista kao i telefon+internet, pa me zanima dodatni MaxSportplus paket. Za njega piše da košta 89 Kn (uz ugovor na 24 mjeseca) i da su unutra Arenasport HD kanali uključeni. Ali služba (na chatu) kaže da za te kanale treba uzeti još i Max tv HD paket koji je još 45 kn mjesečno... Da li je to istina? Jer HD arene su navedene u paketu kao i ostali kanali, nigdje ne piše da je preduvjet za njih i Maxtv HD paket? Onda ako hoću te Arene HD moram plaćati 89 + 45 = 134 Kn dodatno? |
HD paket moras posebno uzet, jer on odredjuje brzinu; treba mu duplo veca propusnost nego za SD programe i to moras posebno platit, naravno ako tvoji uvjeti uopce podrzavaju toliko povecanje brzine.
Inace, racunica ti je tocna... |
molim bez smijanja :D
ruter je na prvom katu kuče i na njega je spojen maxtv resiver, u planu je uzet još jedan resiver a taj bi se dodatni resiver u ugovor uveo ukoliko se može sastavit na ovakav način i stavit ga na drugi kat kuče da se može gledat znači ovako idejna šema: prizemlje: glavni ruter -> maxtv drugi kat: još jedan ruter -> maxtv ideja je da taj "glavni" ruter u prizemlju šalje drugom ruteru na katu "signal" na koji bi bio spojen taj drugi maxtv,a sve to zbog razloga da se nebuši ili štema zid ukoliko moraju oba biti uštekana u ruter u prizemlju jer nemože radi maxtv preko tog dodatnog rutera dali bi šta oni adapteri za LAN preko utičnice šta pomogli :chears: |
Oba MaxTv prijemnika trebaju biti prikopcana na prvi router, a strujni Lan adapteri bi rijesli problem slanja maxtv signala na prvi kat, ako su oba ukljucena u uticnice na istoj strujnoj fazi.
|
Trenutno imam MaxTV putem tel. linije. Znači, spojen je u router. Rekli su mi da ne mogu imati brzinu od 10Mbit/s jer imam telefon+internet+tv. Susjed ima samo telefon+intertnet i ima 10Mbit/s. Razmišljam da odjavim MaxTV i uzmem satelitski MaxTV kako bih imao 10Mbit/s. Ima manje kanala u osnovnom paketu al' svi ovi meni više bitni su tu, a i ArenaSport 1234 je u HD. Sve za nekih cca. 90kn.
Oprema. Znam da HT daje u najam njihovu opremu za 5kn mjesečno. No meni se ta opcija baš i ne sviđa. Ja bih kupio svoj tanjur i sve što je potrebno da mogu gledati Sat MaxTV, ali bih možda kasnije i kupio posebni resiver pa da mogu gledati i neke FREE kanale na nekom satelitu. Mogu povoljno nabaviti tanjur od TotalTV, sa nekim trostrukim LNB-om. Promjer tanjura je 90cm. Dal' se to isplati ili je bolje kupit nešto kvalitetnije. Ako da, možete mi preporučiti kakav tanjur da kupim, kakav LNB i sve što trebam. |
Moja preporuka je da ne uzimaš preko satelistske. Znam da su im se na fejsu stalno žalili jer kada je god kiša, oblačno vrijeme itd da je slika loša ili prekida preko satelitske a i slika kasni. To uzimaju oni koji nemaju mogućnost tel linije, + što je skuplje. A ukidanjem nećeš ništa dobiti, tih par Mbps nije radi maxtva nego radi banana parice, stavi ovdje parametre pa dak omentiramo što imaš i koliko bi mogao imati.
|
Citiraj:
Parice su dobre, od prikljucnje kutije ide UTP kabel do modema. Al, sam od centrale oko 2.5km udaljen. U kablu sam i više. Speedtest [WiFi na laptopu, metar od modema]: http://i.imgur.com/IsN5i7c.png |
toliko daleko od centrale je dobro da ti max tv i radi bez zatrzavanja. totaltv nisu lose antene ako se dobro namjeste, plati nekome tko se bavi satelitskima da ti podesi prema max-ovim transponderima jer iako je isti satelit nije ista kvaliteta signala na totalovim i maxovim transponderima. onda uzmi samoinstalacijski paket max sat i moglo bi te kojih 25kn jeftinije izaci.
|
Citiraj:
Bitno je da srednji LNB dobro naciljas na 16°E, pa onda lijevi/desni primaju Hotbird na 13°E i Astre na 19,2°E... |
Citiraj:
Dobro. Vidjet cu još. |
Isti problem sam imao i ja. Sa Optime i 3U1 paketa sam presao na H1 na 2U1 paket kako bi dobio max brzinu parice. Satelitsku televiziju nisam uzimao posto mi nije poterbna no, nevezano uz 2u1 paket, mozes satelit uzeti i od drugih ponudjaca na trzistu.
Sto se tel. i interneta tice, predlazem da pogledas sto nudi konkurencija vezano uz 2u1 pakete. |
Citiraj:
|
Pozdrav ekipa.
Posjedujem albis scenegate stb kao prijamnik maxtv signala. Zanima me, postoji li neka aplikacija za android koja bi radila kao univerzalni daljinski za njega. Na trg.playu sve sto nudi su remote controleri za tv pa mi pri prebacivanju programa vrti zemaljske programe. Volume key, menu i sl rade.. |
Jel netko složio kanale po redosljedu kako mu odgovara?
|
Jučer nešto pretraživao na maxtvu pa naletio na Sportklub kanale
u HD rezoluciji. Konačno! :goood: |
Citiraj:
Ali svejedno prelazim na Bnet :D, 75kn je jeftiniji, a Arene imam na maxtv to go, s laptopa spojim na tv :D |
Citiraj:
|
Ne. 35kn sa ugovorom. 70kn bez. Tako je meni
|
Maxtv to go sport plus mi je besplatna opcija u tarifi Najbolja Imam sve.
|
sat maxtv - postoji već receiver i kartica - ali zeli se otkantati receiver i koristiti preko ci+ na tvu moze li se uzeti bilo koji modul za karticu ili mora biti bas njihov MAXtv Sat CI+ CAM , staviti tu karticu iz receivera i to je to?
|
Mora biti njihov modul...
|
Citiraj:
|
Upravo sam presao na t-com sa iskona, i prije sam imao na iskonu mogucnost gledanja sadrzaja nekih programa koji su vec prosli.
Bez da sam posebno unaprijed kliknuo snimaj. Jel tako nesto moguce i na MaxTVu. |
Planiram nabaviti satelitski MaxTV. No koristio bih svoju opremu umjesto T-com-ove. Napravio bih to tako da preko jednog tanjura mogu pratit na dva televizora (na jednom bi bio MaxTV, a na drugom besplatni kanali).
Dobio sam ovo za ponudu: http://i.imgur.com/SDUSDoQ.png Šta vi mislite? Jel to okej cijena? |
MaxTV - pitanja
Citiraj:
|
Jel zna netko šta neće biti HTV2 HD na maxTVu?
|
imaš ga i ovako na tv-u,dok traje nogomet.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Imam MaxTV pa ce se svejedno gledati preko DVB-T sa Učke u HD-u. Neće biti HRT2 HD preko MAXtv bez HD paketa. Znači ubodi doslovno komad bakrene (metalne) žice u antenski ulaz u TV-u i napravi search, bude se vidjelo u HD ako si blizu repetitora... |
HTV2 HD na maxtv-u ce bit omogucen svim korisnicima standardne maxtv usluge koji imaju tehnicke mogucnosti a kanal ce se nalazit na poziciji 16..Potvrdeno jos prekjucer od HT korisnicke sluzbe na facebooku
|
HRT2 HD pojavio se na 16. poziciji, tak da ne moram spajati antenu. :D
|
dosao racun nekidan i moji se nesto bune kakva je ovo stavka na racunu videoteka 12kn i nista ja nazovem i lik mi odma kaze da ce stonirati, ok reko hvala, a jel mozete objasniti kako je doslo do toga, nista suti i objasnjava kako je stonirao, a nit moji znaju pin za max tv nit znaju sta je videoteka, da li je netko ima slicnih iskustava ?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pitanje ako mozda netko zna odgovor
Moja realna brzina neta je 43mbita nisam 50 uspio dobit ali zadovoljan sam, 6 upload mislim E sad nesto bi starci max tv uveli, da ga ja uzmem sebi kao nositelj a oni dodatni korisnici Kolko bi moj internet zbog toga fasovao? Jel bi to onda 2 max tva vukla net ili kako ide to s nositejima i dodatnim korisnicima? |
Za nofčeke ne znam, za bandwith svaki MaxTv uzme / treba cca 3 - 6 Mbit,
dakle za internet ti ostane cca 43 - 12 ... Samo je bitno da je na tih 43 linija stabilna bez puno grešaka. |
Bio je nedavno tehnicar koji je cak i sposoban, isao na tavan pa trazio neke spojeve koji su korodirali i sanirao ih i poboljso se net duplo
Reko je da mogu imat i vise ali 43 je stabilno i najbolje da tak ostane 30mbita bi onda imao, hmm moram si razmislit, nije bas mala razlika |
Pa dosta ti je, "ne skidaš internet" :D
|
sestra kat iznad mene ima maxtv sa svim paketima, u magenti neka opcija
ja imam samo net i telefon pa sam mislio bit sestrin dodatni korisnik (prva godina 20kn, druga 40) što mi je superisplativo jer ima sport i hbo on demand itd. a za đabe e sad neda mi se bušit po kući, nego ima opcija neki strujni adapter, zna netko kak to funkcionira? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:33. |