![]() |
Citiraj:
Ha niš za 220kn mjesečno 50/15, MOOOOŽE. Čak i još 2 godine. |
E vidiš, to meni nije rekla :) nije spominjala novi ugovor i nove 2 godine... Samo kao neku suglasnost. Budem ih opet malo nazvao da mi to pojasne :)
|
Interesantno, ne žele mi ponuditi 50/15 jer misle da nemogu isporučiti u što ja jaako sumnjam. Zamolio sam da još malo razmisle xd
http://i.imgur.com/2HyViCw.jpg EDIT: Taman što sam napisao zove, "dakle kažu kolege ide do 45", reko daj bokte |
Neka ti istestiraju brzinu. Meni jučer jesu i uspjeli su proturiti 53Mbps. Ako bude 45, ja sretan :)
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Ukratko, sve sto si naveo navodi da nesto nevalja s tvojim routerom ili nekim drugim postavkama. Vec ga skoro 2 godine imam i ni priblizno ovakvih problema nemam. Citiraj:
Citiraj:
Pitao si jesam siguran, nisam bio siguran, ali sam pretpostavio jer je to uobicajena praksa kompanija. Evo izgleda da se ispostavilo tocno :) |
Maaa jed2i je dobio neki poluispravan Fritz još prije cca 3 mjeseca, pa nikako da to riješi
|
Ekipa molio bih pomoć za izračun potencijalne maksimalne brzine za vdsl, te ako bih ga uopće mogao dobiti s obzirom na kvalitetu parice :) Ja se ne razumijem u to pa bolje da pitam tu iskusnije :chears:
http://www.pohrani.com/t/3j/2t/2zOsP3Gy/pass.jpg |
Citiraj:
Stigli papiri. Prelazim sa surf and call na turbonet i automacki ide novi ugovor na 24 mjeseca. Potpisao i poslao natrag. Al dobro, 6 mjeseci sam si produljio ugovor tako da to nije strašno jako :) Pošaljem speedtest SS kad dignu brzinu. |
Citiraj:
|
Jel ima netko na forumu da radi u H1?
Imam ogromnih problema sa televizijom i routerom, u SZK nikako da nekog sposobnog dobijem na liniji, televizija mi već cca treći dan ne radi, i tak je svako 2-3 dana... Na odgovor na mail mi se ne da čekat 14 dana, jer mi je suludo da sam 14 dana bez nečega što uredno plaćam. |
Citiraj:
zavidim iako ne patim ni od fritza ni od brzine neke ekstra... moja parica gura do 15 samo... iako mi isto nije jasno... živim nekih 300m od centrale, parice su poprilično izravne i postavljene instalacije u kući prije nekih 10-15 god što i nije tolko puno s obzirom na prosječnu starost u HR :fiju: |
Stiglo jučer i vidim treba kopija osobne, a stari (vlasnik) na put otišao, pretpostavljam da ću ga morat pričekat, ili ima način around?
|
Nema. Bez kopije osobne ništa.
Meni danas poslali mail. Ne znaju kada će bit povećanje brzine. Ni okvirno. Samo da se najljubaznije strpim do povećanja. EDIT: Danas se nešto događa. Vidim u log-u da su 20-tak minuta nešto po mojoj liniji štrakali, nije bilo ni neta ni telefona. Vidim novi FW u routeru, čistili pipu i brzina se digla sa 19,5/1,9 na ovo: http://www.speedtest.net/result/4291002993.png A i u "moj H1" su izmjenili H1 S&C 20 u TEL+turboNET 20, tako da bi moglo i 50 Mbps biti pušteno uskoro... |
Jel ima netko 3u1 turbonet 20 i kakve brzine postiže na području novog zagreba?
|
Pozdrav, zadnjih dana ( 3-4 dana ) mi se cesto prekida veza te se vrati vrlo brzo, kroz nekih par sekundi, moglo bi se rec instantno. No nema nikakvog indikatora na ruteru, niti na ikoni da je veza prekinuta. Koristim ZTE ruter, a po speedtestu su download/upload/ping u redu. Problem je po mom misljenju neobican i ne znam sta mi je radit. Da ih nazoven ? Nisam bas siguran da bi mi bili od neke koristi. Dali je to problem s njihove strane, sta vi mislite ? Ima li neko ovih dana slicnih poteskoca ? Koji bi moga uzrok bit ? ne cini mi se da je ruter u pitanju, a svi kabeli su normalno spojeni i ucvrsceni. Eto, molio bih za par savjeta ako ima voljnih, hvala.
|
pa nazovi ih :D ljudi ih zovu za svakakve gluposti, slobodno ih ti nazoveš za takve smetnje...
UPDATE: http://www.speedtest.net/result/4296098815.png :mahanje_repom: :D |
kolega koliko si daleko od centrale? da ti mogu ispostavit 50mbit/s? meni je maksimum 30 i to cu potpisat cim mi posalju papire za ugovor. Koliko ti je sve to trajalo?
btw u odnosu na tcom i iskon na h1 imam najmanje problema tj Čitajte NEMAM problema. Niti jednu prijavu smetnje nisam radio niti sam ih zvao radi nečeg. Evo sada prvi put radi povećanja brzine. Izrazito sam zadovoljan sa h1! |
Od centrale sam cca 550-600 metara u kablovima. Zračne linije sam 250 metara.
Što se kronologije tiče: 01.04.2015. - zvao i pitao jel to prvotravanjska zejebancija 08.04.2015. - stigli papiri koje potpisujem i sa kopijom osobne isti dan šaljem natrag 15.04.2015. - aktivirali/zamjenili H1 Surf & Call 20 u TEL+truboNET 20, ali bez dizanja brzine 17.04.2015. - danas sam zvao i pitao gdje je zapelo. za 10 minuta digli na ovo gore. Pustili maximum 53,6 / 16. Ima nešto gubitaka, ali nema veze, ja sretan. Također kao i ti, sa H1 od 01.10.2014. nemam nikakvih problema i zato sam drage volje potpisao novi ugovor na 24 mjeseca (a i bio sam samo 6 mjeseci od prvog tak da nije big deal) :) |
Brko ako te nije mrsko da ubaciš gore u edit ili zasebno i statistiku linije, tenks.
Evo ja danas poslao papire nazad, vidjet ćemo oćel im se konzistencije pokvariti :) |
|
Evo dobio novi ugovor i zenska koja mi ispunjavala ugovor stavi da imam analognu liniju a ja imam vdsl na njoj... Ja sam od centrale nekih 1km tu negdje na granici za vdsl pa zato ni ne mogu imat vise od 30mbit
|
Citiraj:
I šta kažeš tebi nisu protestirali ništa, jer ja po brojevima imam bolju liniju, a protestirali su mi stavljati jer kao neće povuć 50. Zbunjen sam http://i.imgur.com/4qWAQfJ.jpg |
Rekao sam da oću 50. Cura iz SZK je rekla da bi ona 30. Ja sam inzistirao na 50. Ona je rekla da mora vidjeti sa teh-podrškom jel može i da pričekam na liniji. I onda nakon jedno 5 minuta slušanja muzike, rekla je da su izmjerili 53,5 Mbps i da bi možda moglo.
Tada sam rekao neka puste 50, pa ako bude 45, bit će dobro. Rekla je da nema frke, ali ako nebi bio zadovoljan, da uvijek mogu zatražiti 30 jer bi 30/10 sigurno išlo. Onda sam joj objasnio da sam 500-600m kablova od centrale, pa je rekla, a onda će to biti dobro... Inzistiraj na 50 i reci isto kao i ja ako bude 45, da ćeš mahat repom :D i reci dok si na liniji, neka ti izmjere. Jasno, zovi sa mobitela. |
U retrospektivi tako je nekako i bilo, u 3 navrata (poziva) smo zaključili da mi je centrala jako blizu, ali kažu oni neće gurat više od 45, ja reko aj da se kladimo hihi. Budemo vidjeli rezultat sljedeći tjedna
|
U svakom slučaju sretno. Ako ja imam 48,5, ti bi trebao imati minimalno 45.
|
Iznenađen brzinom odrade, razočaran rezultatom, ali ajde. Profil je 45/15
Timeline: 13.04.2015 - Dobio papire 17.04.2015 - Potpisano, poslano 22.04.2015 - Aktiviran novi paket, ista brzina. Nazvao, i za pol sata povećano. http://www.speedtest.net/result/4308353717.png |
Čudno. Izgleda da ipak nije Line att jedini čimbenik i garancija da će bit dobra brzina. Ti si imao bolje vrijednosti od mene pa na kraju imaš 8 Mbps manje od mene... Al dobro, bolje i 40 za 20kn nego 30 za 10kn više ;)
Meni je profil 53,6/16. I to su rekli da je to max koji mogu pustiti. I to su rekli prije nego sam potpisao. Jesi ih tražio mjerenje prije ispostave? Server sarajevo? Ajd probaj zagreb ili preko Hakometra... |
Dakle rekao je lik da ako više poveća brzinu da će biti gušenja i onda niš neće raditi kako spada. Biće da nešto smeta jače nego što se čini.
Probao sam više servera svi su oko 42/14. Evo hakom kaže 42.1. |
A dobro je i to za 20kn ;)
|
samo da prijavim Brzina povecana na 30mbit/s down 5mbit/s up zvali me 5 puta da mi se ispricaju za smanjenu brzinu i pucanja sto su se dogadala dok su sve sredili. Usluga na tako visokom nivou za ne povjerovat. Za HT i druge ja bi njih morao molit i kumit da mi povise brzinu i sto je sa time. Stvarno sam ugodno iznenaden. Jedino mi je zao sto ne mogu imat vise jer sam na 900m od centrale sto je maksimum za VDSL zato ni ne mogu imat full upload
|
imam tel+net4 preko H1 telefon je VOIP i događa mi se "delay" (kašnjenje od 5-6sec.)
prilikom dolaznog poziva znači ja se javim ,ali ne čujem drugu stranu (sugovornika) dok toj drugoj strani još uvijek zvoni kao da se ja nisam ni javio ovo mi je postalo već iritantno korisnička to ne može nikako riješit i pravdaju se da je to normalno kod VOIP-a , ali ja mislim da nije normalno jer sam prije bio 8 godina na Iskonu isto VOIP i nisam imao takvih problema kakva su Vaša iskustva jel imate iste probleme? |
čini mi OK ponuda H1 al moram čekati dostupnosti VDSL...
izračunao sam si TV (sa proširenim paketom) + VDSL 50 ukupno 330kn ako OPTIMA nebude imala ništa bolje do ljeta prelazim na H1 |
Citiraj:
|
Normalno možda na H1, jer na t-comu i iskonu takvih problema nema.
|
Reko sam starcima kada stisnu slušalicu neka čekaju 3-4 sekunde i onda kažu halo , molim ili što već. Ali neeeeeee , ne slušaju oni i viču po 3-4 puta haloooo dok ih ovaj ne čuje što zove. Već umirem od smijeha :goood: kada netko nazove.
|
To sigurno ne bi trebalo biti normalno i nije do voipa već do H1, trebali bi to ispraviti.
To me podsjeća na ovu reklamu https://www.youtube.com/watch?v=i_suedkihVA |
ja isto mislim da nije normalno jer sam imao istu uslugu na Iskonu 8godina i nije bilo nikakvih kašnjena,
poslao sam upit HAKOM-u pa ćemo vidit šta oni kažu |
Čudno. Nemam na H1 takvog problema. Kad se javim, nema kašnjenja. Evo testiro sa mobitelom pred par minuta :)
|
Bratić mi je danas potpisao sve papire za ovaj tel+net4 a ja prije potpisa nažalost nisam znao o kome se radi pa nisam mogao ni provjeriti. Sad me zanima kakva je situacija s njima, internet i pucanja, podrška itd?
|
Imam problem s uploadom na H1. Prije neki dan me nazvali i ponudili triput brži Internet za 20 kn. Obećali mi i 2,2 Mbs uploada. Velim ja, fino je to. Ali nije, download je u podnošljivim granicama ali upload nije ni trećina obećanog. Slao ja njima izmjere prek Hakom ali ne trzaju. Kakva su vaša iskustva u tom pogledu?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:29. |