![]() |
jedna stvar mi se gadi kod Viste, a to je da mi je hebena instalacija sa instaliranim Microsoft Office Word i Excell zauzela hebenih 15Gb, odnsono cijelu particiju, i sad se vuče ko krepana krava, disk konstantno rošta, imam osjećaj da radim na pantium 133 a ne na core2duo.. i da, troši oko 700-750mb rama u "idle", a bez problmea vuče i po 800. mislim ono.
|
Dakle, zaključak bi bio: još 2 gige + prelazak na 64 bita= puno muke nizašto.
Ako sam dobro shvatio...? |
64bitna vista sigurno bolje iskorištava potencijal tvog kompa.
čemu imat 64bitni proc, a 32bitni OS? ;) meni općenito 64bitna radi bolje. |
Mislim da sam prilično kompetentan napisati nekoliko riječi. Koristim Vistu x64 tamo još od 1 mjeseca. Subjektivno mi radi brže nego 32 bitna. Još nisam našao program koji mi ne radi na njoj, istina ne zamaram se benchmarcima i ne znam kolika je razlika u FPSima. Pretpostavljam da su manji na Visti, ali imam i dosta staru grafičku koja je u fazi zamjene.
Preko mjesec dana koristim SP1 betu, a neki dan sam instalirao i SP1 RC (da si čitao moje postove u ovoj temi mogao si već to vidjeti). Na žalost zbog nesporazuma sam se vratio na SP1 betu. Vista x64 sa SP1 subjetkivno radi bolje, brže se boota, nema nesnosnog roštanja nakon starta... Roštanje nakon starta ima dva razloga više u odnosu na WinXP. Prvi je indeksiranje koje se jednostavno prilagodi da indexira samo ono što želite (kod mene samo start menu). Drugi je super fetch koji preloada u radnu memoriju podatke sa diska koje će te statistički gledano najverojatnije uskoro trebati. Ovo možete i sami vidjeti ako podignete task manager u u njemu resource manager (sad sam na poslu, valjda se tako zove). Lijepo se vidi čemu se pristupa na hardu i što se učitava. Kod Viste bez SP, ovo preloadanje unatoč niskom prioritetu nakon starta dosta usporava sustav, sa SP je praktički neprimjetno ali se vidi da sporije potroši memoriju. Prednost je naravno u vrlo brzom podizanju aplikacije ako ju je Vista već ranije učitala. Također je zamjetno manje trošenje memorije u idle. Imam vrlo veliki broj tutorijala u kojima se objašnjava kako tunirati Vistu, smanjiti broj procesa i sl. U mom prethodnom postu u ovoj temi sam dao prijedlog besplatnog programa koji me iznenadio da doista radi ono što obećava. |
Lacy, ne znam da li si radio ovo, no meni Acronis Disk direcotr suite pod vsitom jedniostavno neće spojiti dvije particije.
odnosno, želim spojiti vistinu particiju sa još jednom praznom kako bih ju povećao, pošto mi je trenutno slobodno 400mb prostora na particiji sa vistom. općenito, neće da mijenja particije, niti da napravi novu na praznom Unalocated prostoru.... ? koristim AcronisDDSuite 10. s čim da spojim particije i napravim prije toga nove, pošto iz Viste ne mogu |
Zanima me dali je neko natjerao Canon Lide20 scaner i Xerox 3116 printer da mu rade na Visti x64, ja bih rado presao na x64 posto imam 4GB rama, ali mi fale ovi drajveri i nemogu natjerati da radi ni pod tacku razno.
|
Citiraj:
Imam amd 4200+(330x8.5=2.8 ghz), 2x1gb memorije, x1900xtx grafu, ploca je abit an8 ultra Software: ACDSee za slike, office, macromedia studio, internet, filmovi (bsplayer(divx),power DVD (dvd-filmovi), Imam za ripanje mjuze cd extractor, everest, deamon tools, nero, riva tuner. To je u globalu po potrebi koristim kaj treba ali nemam komp zatrpan sa svim i svacim, uglavnom par korisnih programa i deri igre ;) , prepostavljam da bi mogao imati problema jedino s dlink wireles modem |
Citiraj:
Citiraj:
Imamo sličnu konfiguraciju, pa iz mojih postova (barem prije ovog) možeš otprilike zaključiti što bi dobio. Citiraj:
|
"pošto mi je trenutno slobodno 400mb prostora na particiji sa vistom"
to je odgovor zašto ne radi... jel ovo bilo trik pitanje ili ? |
Citiraj:
|
...pitanje:
..kako maknuti ono kalkuliranje kad se ide nesto kopirati ili prebaciti ....pa treba cekati sto godina da se iskalkulira koliko vremena treba za to..zivcira |
Citiraj:
Instalirati i diviti se.... A ak nečeš čekati onda stavi sp1 rc |
Citiraj:
Doduše to je bija HP laptop koji je unaprijed doša s instaliranom Vistom i programima, tako da san zaključija da je vjerovatno do toga:D |
Jedno glupavo rješenje mi pada na pamet, napraviti image particije gdje je Vista. Promijeniti veličinu one particije na manje, formatirati Vistinu, napraviti novu veću i vratiti Vistin image :D Što piše, da li Acronis podržava Vistu? Njihov faq?
|
Citiraj:
|
x86 vs x64 Vista.
Probao obje. Subjektivno, u radu - nemaneke primjetne razlike, i stoga je odmah bolje onda staviti x64 da kasnije nema problema s dodavanjem memorije. Vista po defaultu trosivise memorije od XP-a, i to je cinjenica. Ali, to sto pise da trosi 500+mb i je i nije tocno. Naime, Vista koristi taj pre-fetch i sl. fore, pa samim tim alocira vise memorije - ali kad ponestaje realne memorije, onda dobar dio toga oslobodi da aplikacije mogu normalno raditi. No, bez obzira na sve, realno nema razloga jos za prelazak na Vistu, osim fiks ideje da je novije nuzno bolje. |
hehe, nije nikakvo trik pitanje, stvarno sam imao samo 44mb slobodnog prostora na aprticiji pošto je instalacija Viste i Offica progurala 15gb prostora.
jučer sam jupobrisao, instalirao XP i sve pripadajuće programe koje korisitm, i to mije pojelo 6gb prostora.. ono 9gb razlike u odnosu na vistu... za tu razliku cijeli OS bi trebao biti u 3D animaciji i ne znam čemu... |
koji je bog sad kad sam na netu stalno trzaka??,oflinr ne.
je možda do drivera od grafičke jer ih nisam instaliro?? |
da, instaliraj drivere.
|
opet trzaka s novim driverima,nego gledam brzinu downloada 35 kb/s po vistom dok je pod xp normalna??
|
Citiraj:
Bonus - trojanac :D Dali je ovaj program još ko probao ? |
Citiraj:
netsh interface tcp set global autotuninglevel=highlyrestricted ako ni to ne pomogne: netsh int tcp set global autotuninglevel=disable Citiraj:
|
Citiraj:
Vjerovatno dok skrolaš:D To podesi u opcijama ;) |
@lacy sve to napravio ali opet miš trza dok učitava stranicu kad je učita se normalizira,gledeo u task menageru,dok učitav stranicu cpu udage je 100%,ko da disk stalno nešto zvrlji
@president kad učitava neku težu stranicu ala guru3d pc je na koljenima još jedna stvar,jučer dignuo nanovo sistem,nešto sam zbrljao recimo ovako 2 diska,4 particije a-xp b-igre c-vista d-igre kad sam instaliro reko cdisk di je ex vista,vista je napravila neku dual boot,nije to ni dual,jer kad dižem disk sa xp pita me da biram hoću li old windowse ili vistu,a kad biram disk sa vistom ni še ne pita,nisam htio da to napravi ali ovako brže mogu u vistu bez da u biosu biram diskove. |
Ono što sam napisao je bilo za brzinu mrežne a ne za trzanje miša. Imaš li sve drivere? Za chipset? ATA kontroler? Diskovi rade u DMA modu?
|
Citiraj:
|
OT: Neznam kako je u ostalim dijelovima lijepe naše ali u Osijeku se počela reklamirati Vista, istina u compact izdanju.
http://www.imagesforme.com/out.php/t...stacompact.jpg |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Mogla bi i neka tužba pasti, osim imena ti je i livada od XP-a... Link
|
kako uci u safe mod windowsa xp kad koristim vista boot loader?
dakle prvo sam instalirao xp, pa vistu i sad zelim uci u safe mod stiscem F8 ko budala al nis, mogu sam birati OS ili memory test lol |
Zar ne ide nakon što odabereš os, krenu se bootati winxp i onda stisneš f8?
|
ne ide, odmah mi se pojavi onaj boot screen
|
Čim ti se makne POST screen lupaj F8 ili lupaj dok ti POST-a (samo pazi da ti nije F8 predefiniran za ulaz u nešta tokom POST-a, tipa kao što ti je DEL za ulaz u BIOS).
Mora biti safe moda. |
Postoji li u windowsima neki log file u kojem se može vidjeti uzrok pojave BSOD-a?Naime uvijek zaboravim pogledati koji ga je proces uzrokovao.Primjetio sam da mi se BSOD uglavnom pojavljuje kada slušam muziku ili gledam film i ispiše se DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL,sa čime bi to moglo imati veze?Moram napomenuti da koristim NetLimiter jer sam čitao da bi i on mogao biti uzrok tome.
Hvala! Pozdrav! |
Citiraj:
looooool....imaju i wallpaper za komp i mobitele....loool...to skidam odmah! Muzikica je zakon...zelene livade and stuff :D:D:D:D |
Citiraj:
Microsoft bi trebao staviti programere na rasploaganje svima koji su kupili software. Ima da ga nazoveš u pola noći i da zna zašto je prekinut proces na adresi 0xCA3000!:D Inače izgooglaj "DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL"...ja sam našao 100x različitih rješenja. ------------------------------------------------------------------- Stop 0x000000D1 or DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL The Stop 0xD1 message indicates that the system attempted to access pageable memory using a kernel process IRQL that was too high. Drivers that have used improper addresses typically cause this error. Interpreting the Message This Stop message has four parameters: Memory referenced. IRQL at time of reference. Type of access (0x00000000 = read operation, 0x00000001 = write operation). Address that referenced memory. Resolving the Problem For additional troubleshooting suggestions that apply to all Stop errors, see "Stop Message Checklist" later in this appendix. Stop 0xD1 messages can occur after installing faulty drivers or system services. If a driver is listed by name, disable, remove, or roll back that driver to confirm that this resolves the error. If so, contact the manufacturer about a possible update. Using updated software is especially important for backup programs, multimedia applications, antivirus scanners, DVD playback, and CD mastering tools. For more information about Stop 0xD1 messages, see the Microsoft Knowledge Base link on the Web Resources page at http://www.microsoft.com/windows/reskits/webresources. Search using keywords winnt, 0x000000D1, and 0xD1. updated and comaptiable drivers are very important when running XP. Check your hardware with the HCL www.microsoft.com/hcl If you hardware is not on the list it does not mean it won't work it just means it hasn't been tested by Microsoft and they won't Guarantee it to be compatible. If it not on the list check the manufacturer's website fo an up to date XP driver, if they don't have one you may be out of luck. This goes for motherboards and the bios too. ----------------------------------------------------------------------- |
Hvala na odgovoru,probati ću i tu soluciju.Evo saznao sam koji proces stvara problem,to je TPCIP.sys možda bi mi sada mogli više reći i pomoći.Pretpostavljam da ima veze sa mrežnom...
|
Citiraj:
|
Stariji NetLimiteri rade probleme, ali NetLimiter 2.0.9.1 (mislim, ne mogu sad provjerit pošto nisan doma) ne radi probleme, isprobano:)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:20. |