PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Crysis (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=53485)

dugixy1 23.08.2008. 00:24

Citiraj:

Autor bluefluid (Post 1116730)
pa samo trebas malo slusati sta vicu oni okolo, u jednom trenutku je vrijeme za maglu, da, pa se morati ukrcati svi u hamvije i bjezanija... a naravno da si ti tad na mounted machine gunu i rostiljas :D
ok mi je taj dio igre...

inace meni igra nikad nije pravila probleme cak i bez patcheva, probaj ih malo duze pustit da letaju okolo pa ih onda skini

nekako sam uspio iz 100-tog pokušaja,svaki put kad bi uništio neku letjelicu stiskao sam f5 i kad bi uništio neku a da je i dalje svjelila vraćao bi se korak unazad i nekako sam ih uspio sve da baš explodiraju.

sad imam drugi problem,upravljam avionom i srušim prve tri letjelice i sad je zadatak istražiti kanjon,šta treba uraditi,nemogu van iz letjelice a kud got krenuo s njom na kraju se srušim,tu daju opciju da se koristi prvi put tipka q i left shift,jel se netko sjeća?

hvala

bluefluid 23.08.2008. 00:32

sad u biti bjezis s 'avionom' odatle na brod, trebas samo vozit kroz taj kanjon, niako izlaziti van... malo je mozda problem naviknuti se na kontrole i dobiti osjecaj upravljanja ali je poslje lagano, koristi shift, to ti je kao turbo, on te moze izvuci ak pocmes padati dolje...
ugl, imat ces i dvije pijavice, tu prodjes prvu s ljeve strane i drugu s desne, i to je to, samo deri za ostalima i proci ces

lolek 23.08.2008. 19:39

Dali postoji patch da se crysis igra sa gamepadom?

pipe 23.08.2008. 19:46

Citiraj:

Autor lolek (Post 1118483)
Dali postoji patch da se crysis igra sa gamepadom?

Mislim da ne. I ako bi postojao, teze je igrat s gamepadom. Da hocu igrat na gamepadu, kupio bih konzolu.

lolek 23.08.2008. 19:50

Nije teško kad cijeli život igraš na gamepadu, na kompu sam novak i pere me to što svako toliko se izgubim sa tipkama pa moram stalno pogledavati na tipkovnicu jednom,dvaput, triput i bacio bi ga kroz prozor!

bluefluid 23.08.2008. 20:24

bilo koja igra na gamepadu da, ali fps-ovi nikako ne... pogotovo cry ili cod... sretno ak uspijes

~Kaiser_Chief~ 24.08.2008. 14:45

What will run it

Only 3 known computers will run Crysis, Skynet, Hal, and the Matrix. This is because the levels of motion blur needed requires a custom made smudging machine, which can smudge over 2.5 million pixels every half-second. Many players attempted to bypass this issue by disabling motion blur, to which the game's response was producing uranium atoms inside their hard disks and then making them undergo nuclear fission. This requires high-end hardware capable of running trinary codes. However, IBM denies this fact since they tried to avoid the fact their supercomputers asploded by running these codes in Crysis due to simultaneous combustions. There is still no comment from Acer why there are uranium atoms in their hard drives.

Chuck Norris, on the other hand, needs no computer to run it. He can run it simply by thinking it. Yeah. He's that good.

System requirements are estimated to be the following:

* A super computer that can calculate pi
* 700 THz or faster Processor (Centi core recommended for Low Settings - Warning: overclocking clock speed may cause a temporal gravitational time rift)
* An additional computer with same specs or above.
* 32 TB RAM above 5320THz
* A VCR reader
* 160TB Video Card with DirectX 22.5b (Nvidia XeForce 99980 GX529; due to poor scaling, a Zforce 993826 may be required on some PCs)
* 8 nuclear submarines and/or two AC-DC albums (preferable vinyl) worth of power supply
* Two sheets of hyperconductive thinking aluminum.
* A floppy disk
* 14 Petabytes of Free Hard Drive space
* Windows 2095 or Windows OMG
* 50 Gazzilion Gallons of Cola and 20 Kilotons of KFC
* A four hundred and seventy two thousand inch 1T50V£Rx9000 monitor (when used in conjunction with the Xeforce 99980 GX529)
* Gaseous-liquid phased nitrogen coolant (below 0 Kelvin recommended)
* No life to speak of whatsoever or for any life you had to have been extracted and fused into the computer workings somehow

Running on low-end computers

Crysis has been tried to run on ordinary computers, but unfortunately the screen was full of binary codes (001011000101001) which made many people cry. By translating this you`ll get a message like: "WTF?!?!? ROOOOFLLLLL!!! NO TNX!!!" unless you did it right. The FBI and CIA have been working on it for 2 months now and still don´t have a clue about the meaning except that the core of the game was hacked by Mezopotamian terrorists before realase. Anyway, we are sure (completely sure) that the game doesn`t work on present computers...

It has been noted that Crysis is known to explode low-end computers. This is subject to much debate and is not very publicised by Crytek. Although not a regular occurence, it is recommended to avoid Crysis on computers worth less than $14 million.

http://www.pcplay.hr/forum/images/smilies/044.gif:roller:
:beer:

dugixy1 24.08.2008. 15:17

Citiraj:

Autor bluefluid (Post 1117888)
sad u biti bjezis s 'avionom' odatle na brod, trebas samo vozit kroz taj kanjon, niako izlaziti van... malo je mozda problem naviknuti se na kontrole i dobiti osjecaj upravljanja ali je poslje lagano, koristi shift, to ti je kao turbo, on te moze izvuci ak pocmes padati dolje...
ugl, imat ces i dvije pijavice, tu prodjes prvu s ljeve strane i drugu s desne, i to je to, samo deri za ostalima i proci ces

hvala,nisam odmah skužio da me pijavice sruše i da moraš proći uz rub,sada sam odmah iskoristio tvoj faktor iznenađenja i evo me u bazi :D

pozz

ps

lako moguće da će biti još pitanja,malo sam bolestan pa nisam u formi:D

chingyos 10.09.2008. 11:55

Sto mislite hoce li novi crysis warhead ici puno bolje ili je to mala optimizacija?

chingyos 10.09.2008. 11:59

Izlazi ovaj petak 12.9:goood:

Big Guy 10.09.2008. 12:04

morat će ići dosta bolje će ga inaće svi popljuvati zbog zahtjevnosti

a čudno mi je to da je im je trebalo 2 godine da naprave to da se drveće itd može tako lijepo rušiti, a u far cry 2 je to puno bolje napravljeno, tamo je pixel perfect tj svako drvo se može raskomadati na pixele :D

izlazi

Release Date: Sep 16, 2008
Release Region: North America

Release Date: Sep 19, 2008
Release Region: Europe

Release Date: Sep 25, 2008
Release Region: Australia

hammer_of_thor 10.09.2008. 12:11

Ček ček ček O.o

To samo što nije izašlo? O.o

Ja mislio neće još mjesecima

chingyos 10.09.2008. 12:15

Idućeg bi se tjedna na tržištu trebao naći Crysis Warhead, a usporedo s njegovom američkom premijerom, 16. rujna (europska je zakazana za 12. rujan) u prodaju kreće Warhead PC.

Neo-ST 10.09.2008. 15:13

Citiraj:

Autor chingyos (Post 1133820)
Sto mislite hoce li novi crysis warhead ici puno bolje ili je to mala optimizacija?

Mislim da smo mi s ATI-cama svejedno odje*ani, jer ovi dupelisci surađuju s nVidijom...

Big Guy 11.09.2008. 10:08

ako ništa drugo radit će ti kao i prije :D

radije pričekajmo far cry 2 i gotovo

chingyos 12.09.2008. 23:11

http://pc.ign.com/articles/909/909584p2.html
Evo prva recenzija warhead...cini se da je crytek dobro napravio posao u vezi optimizacije...:chears:

Daten 12.09.2008. 23:21

Nek bude malo bolja od prvog dijela...

tocka 13.09.2008. 23:34

super taman skidam obicni crysis i taman kad to zavrsim ide novi :raspa:

giga_games 14.09.2008. 20:43

Crysis graphic patch

Po nekim novostima sam čuo da bi za vrijeme izlaska Crysis Warheada trebao izaći grafički patch za stari Crysis koji bi poboljšao performanse, pa me zanima da li itko zna gdje se to može skinuti?

Big Guy 14.09.2008. 20:46

http://www.dailymotion.com/video/x5b...h-1_videogames

nešto info

blackened 14.09.2008. 22:19

đubre mi ne radi na visti x64... ni pokrenuti se neće, odmah mi ispiše ono windows is trying solve problem bla bla... naravno stavio sam i patch pa nije pomoglo... any solution?

Majo 14.09.2008. 22:27

Uuuuu ovaj ce crysis bit super a bas sam prodo grafu hehe.
Ajd da su dobro optimizirali igru svi ce se s 8800gtejkama lijepo naigrat cak i oni s slabijim karticama.

Buger 14.09.2008. 22:27

Citiraj:

Autor tocka (Post 1136889)
super taman skidam obicni crysis i taman kad to zavrsim ide novi :raspa:

joj, baš nam je drago zbog tebe...

Citiraj:

Autor blackened (Post 1137651)
đubre mi ne radi na visti x64... ni pokrenuti se neće, odmah mi ispiše ono windows is trying solve problem bla bla... naravno stavio sam i patch pa nije pomoglo... any solution?

jesi probao staviti XP SP2 compatibility mode, inače, čudim se kako ne radi na Visti x64 kada radi većina igara...

Big Guy 15.09.2008. 08:56

ovo sam našao kao postupak, ne znam ako radi

Citiraj:

Before doing this, my 64-Bit exe would hang before the main menu.
1). Launch the game using the 32-bit executable first
2). Settings/Advanced - Set Post Processing to High (HUGE FPS Gain no matter the resolution - I game with crysis @ 1680x1050 16:10 22" WS )
3). Now choose your normal resolution
4). Launch a new game atleast once, then exit
5). Now open 64-Bit executable and you can do 64-Bit

Now it works!

This one didn't work for me, but others have had success
If that doesn't work for you, then try this:
1). Launch the 32-Bit application first
2). Goto options "uncheck fullscreen" and save then exit
3). Launch the 64-Bit version

ALWAYS CREATE A SHORTCUT TO YOUR DESKTOP!!!!
RIGHT CLICK AND CHOOSE "RUN AS ADMINISTRATOR"

Just thought I would post some workarounds for those having trouble getting the game to run.

Gabre 16.09.2008. 02:09

Evo da se javim, večeras sam po prvi put instalirao igru (blažena skullptura), sve radi, grafulja ponekad zakašljuca no ide sasvim pristojno.

no nije mi jasna jedna stvar, nemam 1680x1050 za odabrati u igri, najveća reza mi je 1440x900..? wth?

i da trebalo mi je sat i pol da prođem prvi nivo :D grafika me je stvarno iznenadila, ona šuma i raslinje su bolesni :) fizika zakon, moš kuću srusit, eksplozije su odlične, duboke, a još igram na sennheisericama, kad grune kakva veća eksplozija, mozak mi se strese :D

Valg 16.09.2008. 03:01

Ja se samo nadam da će "ekspanzija" tj novi Crysis imati bar nekakvu priču, a ne samo "idi, ubij, izmakni se" tip priče... Zbog toga mi se i povraćalo nakon što sam prešao igru. Rekoh: "to je to? to je tko you stupid motherfu**r?"

Bar malo priče bi bilo ok... Poslije CoD4 priče su mi sve igre bezlične...

Fleks 16.09.2008. 03:32

Citiraj:

Autor Valg (Post 1138595)
Ja se samo nadam da će "ekspanzija" tj novi Crysis imati bar nekakvu priču, a ne samo "idi, ubij, izmakni se" tip priče... Zbog toga mi se i povraćalo nakon što sam prešao igru. Rekoh: "to je to? to je tko you stupid motherfu**r?"

Bar malo priče bi bilo ok... Poslije CoD4 priče su mi sve igre bezlične...

Da ja isto kazem da su igre tipa hodaj i skaci po neparnim plocicama, napravi perpetumobile, deriviraj sat vremena uz 2d grafiku puno zanimljivije :D

Hamm 16.09.2008. 09:41

ja sam poceo nanovo igrati..našao sam novu zanimaciju u vožnji raznih vozila i gašenja neprijatelja kroz igru :p

hammer_of_thor 16.09.2008. 12:07

Citiraj:

Autor Gabre (Post 1138590)
Evo da se javim, večeras sam po prvi put instalirao igru (blažena skullptura), sve radi, grafulja ponekad zakašljuca no ide sasvim pristojno.

Šta je rippano? :D

TO mi je najjače, idem "kupit igru" i gledam Whats Ripped: NOTHING!!! :D
A igra sa 8 gb na kompresirana na 1,4 GB
Uđem u igru kad vidim, ah, to je ripped, high quality textures :D

Gabre 16.09.2008. 13:21

kakve high quality, i ne brij o ripanom, ne treba ti ban ;)

koji je max u igri koji moš stavit, ja imam do very high, i nemam rezu 1680x1050 za odabrati... ?

GodsKiller 16.09.2008. 13:38

jel ovaj novi crysis warhed ima patch koji optimizira stari crysis,rekli su da če to staviti

žile 16.09.2008. 18:30

Citiraj:

Autor Valg (Post 1138595)
Poslije CoD4 priče su mi sve igre bezlične...

A CoD4 ima priču?To nije priča nego klišej da igra nebi ispala u maniri Delta Force igara,nego da je tobože povezana.CoD nijedan nije imao priču.
A pošto ti je to ogledni primjerak priče,uzet ću da nisi odigrao ni jedan RPG i da nisi odigrao MGS ni jedan na Playstationu?
Akcijske igre inače nemaju razrađenu priču jer njih ukratko prodaje grafika,priča je tu tek tako,da zamaže oči,a rangiraju od debilnih tipa ove u Crysisu,pa do razmjerno probavljivih,ali i dalje klišejiziranih,tipa recimo Max Payne.Akcija nikad neće imat dobru priču jer to nije njen primarni segment koji joj određuje uspjeh--->japanci su djelomično isključeni iz ovoga.

Valg 16.09.2008. 18:34

Citiraj:

Autor žile (Post 1139086)
A CoD4 ima priču?To nije priča nego klišej da igra nebi ispala u maniri Delta Force igara,nego da je tobože povezana.CoD nijedan nije imao priču.
A pošto ti je to ogledni primjerak priče,uzet ću da nisi odigrao ni jedan RPG i da nisi odigrao MGS ni jedan na Playstationu?

Atmosfera je daloko bolja od Crysisa, i nemožeš reći da CoD4 nema priču...

A RPG-a sam igrao i više no dovoljno, i mogu reći da 60% avantura ima bolju priču od bilokojeg RPG-a, tako da znam što je priča (al nije primjereno uspoređivati FPS i RPG priču, kao ni RPG i AVANT priču, žišku?)...

tpm4 17.09.2008. 12:45

Evo, ajde da i ja probam taj crysis. (jos ga nisam ni vidio uzivo jer me nije zanimalo)
Popodne cu ga posudit od frenda pa cu instalirat, sta mi jos treba osim patcha 1.2??

LAcy 17.09.2008. 12:54

Citiraj:

Autor tpm4 (Post 1139648)
Popodne cu ga posudit od frenda pa cu instalirat, sta mi jos treba osim patcha 1.2??

Posudi i komp, trebat' će ti.

tpm4 17.09.2008. 13:14

Citiraj:

Autor LAcy (Post 1139657)
Posudi i komp, trebat' će ti.

Ma ajde, proc je dignut, graficka je tvornicki dignuta.
A njegov je slican, nista bolji :D
I igram na 17" monitoru :lol2:

LAcy 17.09.2008. 13:40

Pitao si što ti još treba. Možda ti frend ima manji monitor za posuditi? Oko 10''? :D

tpm4 17.09.2008. 14:03

Citiraj:

Autor LAcy (Post 1139691)
Pitao si što ti još treba. Možda ti frend ima manji monitor za posuditi? Oko 10''? :D

Ici cu ga teti u keruma ukrast. Pa cu moc vrtit na high (i to ako...)

LAcy 17.09.2008. 14:08

Citiraj:

Autor tpm4 (Post 1139714)
Ici cu ga teti u keruma ukrast. Pa cu moc vrtit na high (i to ako...)

Gledaj da je monokromatski, smanjenjem broja boja bi moglo dosta podići performanse.

e-one 17.09.2008. 17:58

Citiraj:

Autor žile (Post 1139086)
Akcijske igre inače nemaju razrađenu priču jer njih ukratko prodaje grafika,priča je tu tek tako,da zamaže oči,a rangiraju od debilnih tipa ove u Crysisu,pa do razmjerno probavljivih,ali i dalje klišejiziranih,tipa recimo Max Payne.Akcija nikad neće imat dobru priču jer to nije njen primarni segment koji joj određuje uspjeh--->japanci su djelomično isključeni iz ovoga.

Uz izuzeće Deus Ex-a (prvog i jedinog ofkors).....:Machineg:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:42.