PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=36880)

blava 28.08.2012. 23:47

Citiraj:

Autor John Creasy (Post 2224220)
Imam artefakte, al sam stavio one za endurance.. Volim trčat puno :D.. Bezveze kupio G36 i potrošio pare.. Taj stash, jel dobijem neki quest za njega ili ga sam moram pronaći?

*ebo G36,trebao si FN2000 i BP meci,u exoskeletonu padaju nakon 2-3 metka...
trebao si artefakte za bulletproof cap i rupture stavljati i naravno radijaciju ali sada jbg

e ne sjecam se vise kako za dobiti stash,mislim da to kod nekog pokupis info kad ga krenes mrtvoga lootati i PDA automatski stavi na mapu

evo tocne lokacije

http://images2.wikia.nocookie.net/__...7s_goodies.jpg

sto kazes STALKER wiki kako dobiti

Obtaining the info
You get the location of the stash from the body of one of the lone stalkers in Yantar. Considering there's only one dead stalker in this area (immediately after you enter the tunnels while exiting from X16) this means that if you don't get the information from that particular body you have to hope that one of the lone stalkers roaming the area, after you revisit Yantar, meets his untimely demise.

ako ti nema na mapi,onda nece biti uopce,to mi je cudno u igri...

ovo ces naci tik prije samog ulaza u NPP,na kamionu pored ulaza

http://stalker.wikia.com/wiki/Skat-9...y_armored_suit

Brko 29.08.2012. 06:32

Citiraj:

Autor ECHO (Post 2223338)
:D evo upravo sam i sam instalirao taj mod pa ću vidjeti što se događa, stavio sam odmah na "master težinu" pa idemo u pohode:care:

svaka čast. Master težina ti je inače poprililčna pizdarija. Lako je po Cordonu se kurčiti među banditima sa tetejcima i praćkama. Kad dođe do zuba naoružani monolith ili mercovi, vidit ćeš onda Master težine :D

Citiraj:

Autor John Creasy (Post 2224159)
Trenutno idem u Pripyat, tražim wish granter i u onom sam dijelu kad idem s ekipom, i rokam po onim likovima na prozorima i krovovima zgrada po noći.. Stvar je u tom što me stalno prati radijacija i trošim antiradiation kitove ko od šale.. Imam onaj neki ecologist suit tamno zeleni al ne pomaže.. Jel to neki bug ili ni taj suit ne pomaže nikako?

Jesi se probao izlječiti od radijacije do kraja? dakle da si bio "na nuli"? obično se meni zna dogoditi, da kad se skroz izlječim anti-rad kitovima, da strusim 2 vodke. i onda sam miran ;)

Citiraj:

Autor papčić (Post 2224167)
Meni je igra pocela blokirat majku li joj, baca mi "stopped working" error kad uđem u military warehouses...

----- complete 2009, 1.4.4?

Događa se. Evo, imaš link za fix ako vrtiš 32-bitne windowse. To je čudo jedno koliko STALKER igre vole Win 7 x64 i barem 4GB RAM-a :D

Citiraj:

Autor blava (Post 2224223)
*ebo G36,trebao si FN2000 i BP meci,u exoskeletonu padaju nakon 2-3 metka...
trebao si artefakte za bulletproof cap i rupture stavljati i naravno radijaciju ali sada jbg

e ne sjecam se vise kako za dobiti stash,mislim da to kod nekog pokupis info kad ga krenes mrtvoga lootati i PDA automatski stavi na mapu

evo tocne lokacije

http://images2.wikia.nocookie.net/__...7s_goodies.jpg

inače, nikada ne oskvrnem Fangov grob, ali ako se ne varam, postoji misija "Kill the Stalker" ili "Kill the traitor" ili tako nekako, gdje moraš ubiti stalkera u Yantaru koji sjedi sa ekipom stalkera kraj autobusa (misija gdje ideš sa Kruglovom na ona mjerenja) i ako se dobro sjećam, on ima na PDA-u informaciju di je Fangov grob (i ujedno i taj stash).

panda505 29.08.2012. 08:57

Citiraj:

Autor John Creasy (Post 2224159)
Trenutno idem u Pripyat, tražim wish granter i u onom sam dijelu kad idem s ekipom, i rokam po onim likovima na prozorima i krovovima zgrada po noći.. Stvar je u tom što me stalno prati radijacija i trošim antiradiation kitove ko od šale.. Imam onaj neki ecologist suit tamno zeleni al ne pomaže.. Jel to neki bug ili ni taj suit ne pomaže nikako?

riješio si brain scorchera ?

na putu od wild teritorya do priypata ti je sve puno sa radijacijom ne ćudi se, ali ako si riješio brain scorchera, vrati se u bar, opremi se sa puno svega (u Pripyatu će ti trebat, vjeruj mi...) i onda natrag pa kroz taj dio sa puno radijacije samo pretrčiš

Citiraj:

Autor blava (Post 2224165)
Mici se od svega limenog doslovnoga,pod time mislim ne trazi zaklon pored derutnih kamiona,auta,tenkova itd.
Drvece je meni bilo najefikasnije...
i slab je taj suit za nadolazece...trebao si exoskeleton barem neki ili bulat
nadam se da imas stash kod trga ( Fang's grave ) gdje imas Fangov exoskeleton sa nightvisionom II.generacije
zar nemas artefakata ? I oni mogu umanjiti radijaciju,ima razlicitih -10,-20-30 da skida radijaciju

Exoskeleton je još i slabiji što se radijacije tiče, za radijaciju je ecologist / SEVA / SSP-99M najbolji

A za pucnjavu, exoskeleton ćeš naći i unutar NPPa, i na krovu NPPa dok ćeš se igrati lovice sa monolithom :D

Brko 29.08.2012. 09:01

Citiraj:

Autor panda505 (Post 2224356)
A za pucnjavu, exoskeleton ćeš naći i unutar NPPa, i na krovu NPPa dok ćeš se igrati lovice sa monolithom :D

2 unutra i 2 na krvovima :D toliko sam ih ja barem vidio ;) Complete mod 2009 1.4.4

panda505 29.08.2012. 09:10

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2224360)
2 unutra i 2 na krvovima :D toliko sam ih ja barem vidio ;) Complete mod 2009 1.4.4

jep, za jednog sam siguran, jedan je u onom hodniku gdje se treba odlučiti kud ići :D wish granter ili secrete door, za drugog unutra nisam siguran, ali na krovu jesu 2 :D

JoZ@ 29.08.2012. 09:16

seva za unutar NPPa i još ak u modu ima da si smo odjelo dozira protiv radijacije onda nemaš brige
a za po vani ovo odjelo
neznam naziv
http://www.zsg.dk/Resources/Items/Ar...Suit_Small.jpg

jebo exoskeleton :lol2:

edit: Military Armored Suit

http://www.zsg.dk/Items_Armor.php

ECHO 29.08.2012. 10:39

Ako si rješio misiju s "doktorom u Agropromu" onda ćeš dobiti odjelo Military ili Skat9 kako u kojem mod-u u tajnoj sobi koju pronađeš :D odlićan helmet i da obavezno se vrati i pojaćaj se za ulazak u nuklearku:D jer ono što te tamo ćeka s postojećim nećeš dugo:fiju:

@Brko

Misliš da se nisam pripremio za predstojeća naganjanja po zoni koju igram jako dugoooo:D i znam gdje me što ćeka, obišo sam labove X16/18 i sad sam na putu za najgore:roller: ima se Skat9 i kupio neko odjelo "Nano suit" kod doktora u Yantaru,ona okrugla sačmara(12kom):D za one koji nepriznaju poraz ali od nje padaju kao da ih je "grom pogodio":D, pao je FN 2000 i ima se dobri stari AK47 s optikom:D ajmoooo u "boj"

zkljaja 29.08.2012. 10:47

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2224316)
Događa se. Evo, imaš link za fix ako vrtiš 32-bitne windowse. To je čudo jedno koliko STALKER igre vole Win 7 x64 i barem 4GB RAM-a :D

Ovo ? http://www.moddb.com/mods/stalker-co...er-soc-3gb-ram

Ma nista, idem ja lupit reinstall...

Brko 29.08.2012. 10:57

Citiraj:

Autor ECHO (Post 2224403)
@Brko

Misliš da se nisam pripremio za predstojeća naganjanja po zoni koju igram jako dugoooo:D i znam gdje me što ćeka, obišo sam labove X16/18 i sad sam na putu za najgore:roller: ima se Skat9 i kupio neko odjelo "Nano suit" kod doktora u Yantaru,ona okrugla sačmara(12kom):D za one koji nepriznaju poraz ali od nje padaju kao da ih je "grom pogodio":D, pao je FN 2000 i ima se dobri stari AK47 s optikom:D ajmoooo u "boj"

ajde da se nekaj dogovorimo. kada se postavi neko pitanje "gdje, kada, kako i zašto", nebi bilo loše navesti o kojem modu i kojoj verziji moda se radi. To uvelike ovisi o misiji, parametrima misije, eventualnim nargadama, staševima i slično. Ovako, neko postavi pitanje iz OL moda, a dobije odgovor od mene ili nekoga tko igra Complete :D i jebiga :D

Konkretno, ECHO, o kojem ti modu sad pričaš? :D

Citiraj:

Autor papčić (Post 2224409)

Da, probaj, pa javi jel uspjelo.

ECHO 29.08.2012. 13:59

Naveo sam u drugom postu na ovoj str. o kojem se modu radi ali evo da ponovim o CS-u je rijeć:D kao i kolega Nybelung pa sam se nadovezao na njega:)

Evo i slićica s ćime se raspolaže:D naravno težina se odnosi na to "Nano odjelo":care:

http://upload.slike.com/?v=GpwR.jpg

Halos 29.08.2012. 15:45

Citiraj:

Autor ECHO (Post 2224557)
Naveo sam u drugom postu na ovoj str. o kojem se modu radi ali evo da ponovim o CS-u je rijeć:D kao i kolega Nybelung pa sam se nadovezao na njega:)

Evo i slićica s ćime se raspolaže:D naravno težina se odnosi na to "Nano odjelo":care:

http://upload.slike.com/?v=GpwR.jpg

Daj nakrcaj sve gore, pa dovoljno si jak da furaš 170 kila...

:D

Imate vi svoju temu... ;)

ECHO 29.08.2012. 18:34

Barem nemoram furati "Ladu nivu ili UAZ-a":D a nisam htjeo sve uzeti jbg. treba pokupiti sa "mrtavaca":D koje pobijem ono što valja.Odjelo funkcionira slićno kao u krizi:D

John Creasy 29.08.2012. 20:43

Mislim da sam se malo zeznio.. Bio sam tamo u Pripyatu i slijedio sam onu grupu stalkera kao što piše u PDA.. Onda sam se vratio kod barkeepera da popravim stvari i tako to, te se vratio nazad kod te grupe.. Grupa je ubijena, te neznam dal i dalje mogu prijeći tu misiju (sam otići do sarkofaga).. I usput sam riješio onog doktora u agropromu, te moram otići do stasha u hotelu

blava 29.08.2012. 20:51

Citiraj:

Autor John Creasy (Post 2224741)
Mislim da sam se malo zeznio.. Bio sam tamo u Pripyatu i slijedio sam onu grupu stalkera kao što piše u PDA.. Onda sam se vratio kod barkeepera da popravim stvari i tako to, te se vratio nazad kod te grupe.. Grupa je ubijena, te neznam dal i dalje mogu prijeći tu misiju (sam otići do sarkofaga).. I usput sam riješio onog doktora u agropromu, te moram otići do stasha u hotelu

Mozes ti bez problema nazad,i meni su svi ubijeni,samo sto sam ja jos cetvoricu freedoom stalker poveo kao prijatelje,nazalost dokrajcio ih Monolith...
samo pazi na krovove i u jednoj zgradi posebno pazi imaju svetiste nekako svoje,tamo ih je barem trideset bilo ...
imas tradera i u Pripyatu,Lost oblivion mod

nadam se da si uzeo bolje odijelo

John Creasy 29.08.2012. 20:55

Imam ono SSP-nešto odijelo, i sad mi radijacija nije problem.. Jedino, kad sam bio u baru, pobijedio sam sve one fajtove u areni i izašao van, pa su me neki napali :D.. Uglavnom, ovo će biti prvi put da ću prijeći SoC
E da, kako si poveo tu četvoricu? Igram samo misije, ne pričam puno s okolnim stalkerima

blava 29.08.2012. 21:06

Citiraj:

Autor John Creasy (Post 2224753)
Imam ono SSP-nešto odijelo, i sad mi radijacija nije problem.. Jedino, kad sam bio u baru, pobijedio sam sve one fajtove u areni i izašao van, pa su me neki napali :D.. Uglavnom, ovo će biti prvi put da ću prijeći SoC
E da, kako si poveo tu četvoricu? Igram samo misije, ne pričam puno s okolnim stalkerima

Aha,dobro je to odijelo,ja sam ga imao dugo vremena...
iako ja imam fangov exoskeleton i skat9m military armored suit ( najbolji omjer zastite i omoguceno trcanje )

http://stalker.wikia.com/wiki/Skat-9..._armoured_suit

ja sam ti postao clan freedoom,obavio par misija i postali su mi friendly,neutralan sa banditima ali eto oni uvijek me cekaju kod ulaza u Rostok na punktu,a ja ih pozdravim sa dvije F1 granate :lol2:

mislim da tako isto mozes povesti i Duty ako si friendly s njima,samo im pridjes i kazes hoces li poci sa mnom i povedes manji odred...
oni ti jedino mogu posluziti kao topovsko meso jer za nista drugo ne sluze,samo izlijecu pred metke i mene su par puta ubili jer sam se nasao izmedju njih i mutanta

i meni ce biti prvi put da cu prijeci,igram negdje deseti puta i uvijek prije NPP odustanem,sada sam usao u NPP,ali me *ebe neki mutant,toliko mi istopi mozak da umrem unatoc +50 % telepathy resist

Brko 29.08.2012. 21:15

Citiraj:

Autor John Creasy (Post 2224741)

Ekipa iz Pripyata nije bitna za dovršenje taskova. U biti, oni su ti samo pomoć da lakše dođeš do podzemnog parkinga, ništa više.

zkljaja 30.08.2012. 00:59

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2224766)
Ekipa iz Pripyata nije bitna za dovršenje taskova. U biti, oni su ti samo pomoć da lakše dođeš do podzemnog parkinga, ništa više.

Ja sam se osjecao odgovornim za njih kad sam osvajao Pripyat (prije koji mjesec). Mislim da su svi prezivjeli nakon par loadinga

Brko 30.08.2012. 09:28

Citiraj:

Autor papčić (Post 2224912)
Ja sam se osjecao odgovornim za njih kad sam osvajao Pripyat (prije koji mjesec). Mislim da su svi prezivjeli nakon par loadinga

pa ako ih fino dopratiš do podzemnog parkinga i tamo riješiš ekipu monolitovaca dolje, ostat će ti stalno živi jer je prvi dio pripyata uglavnom očišćen, barem tamo gdje su oni obitavali :D

ECHO 30.08.2012. 10:00

Što imaš od njih ako ostanu živi ili mrtvi:D
U CS modu(u drugim modovima ima se opcija friendly/neutral) su fredomovci po defaultu obojani crveno jbg. dakle neovisno o misiji u Army warehausu sa Dutyem tako da sam morao obaviti pokolj:D u bazi, pokušao sam prići i zahebaty Dutye ali sam skoro popio "metkić":D

blava 30.08.2012. 11:39

Tko je dosao u NPP i kako je prosao pored onog mutanta ?
mislim da je controller,gad mi izaziva psy damage toliko da uz resist od 50 % padnem ko letva nakon 2-3 min
i naravno Monolith gamad ima sacekusu sa Gauss rifle :S

John Creasy 30.08.2012. 11:51

Kojeg mutanta? Sinoć sam prešao do kraja igru.. Kad sam došao u ono veliko dvorište (gdje je hrpa onih gianta i anomalija) samo sam pretrčao taj dio i poskidao one vojnike na vrhu tribina.. Nakon toga se malo zajebavao s onim dijelom kad odbrojava vrijeme, nakon toga sve laganini

panda505 30.08.2012. 11:56

Jedine mutante koje sam ja vidio u Pripyatu bili su snorkovi, i to u prvom dijelu, u drugom dijelu (prije NPPa) nijedan, a u NPP isto nijedan

Brko 30.08.2012. 12:17

Citiraj:

Autor panda505 (Post 2225105)
Jedine mutante koje sam ja vidio u Pripyatu bili su snorkovi, i to u prvom dijelu, u drugom dijelu (prije NPPa) nijedan, a u NPP isto nijedan

u nekim modovima, moraš proći preko stadiona. mislili su na te mutante vjerojatno.

panda505 30.08.2012. 12:19

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2225130)
u nekim modovima, moraš proći preko stadiona. mislili su na te mutante vjerojatno.

da vidiš, dobra je tvoja ideja bila, kad se nešto govori, trebalo bi se napisati koji mod :D

ja sam ovo zadnje napisao za Complete :D

blava 30.08.2012. 12:21

Da,morao sam prijeci preko stadiona,i tamo se samo onaj pseudogiant nalazio,skinuo ga sa tribini...

govorimo kad se udje u samu elektranu,znaci kad dodjes do onog sahta prilikom ulaza i pita te hoces li na sljedecu lokaciju ili sta vec i onda udjes u NPP samu
e,tamo mi se krene vid magliti,oni zvukovi karakteristicni mislim da je controller i pojavi se ikonica da veliki psy damage i lik padne mrtav
ili me ona gamad sa Gauss rifleom skinuo
poslikam kasnije pa stavim
ovo sve je bilo manje-vise lakse,samo me zanima gdje taj gad se nalazi da ga se rijesim sto prije u NPP

panda505 30.08.2012. 12:53

pa dok te kontroler napada vidiš onu lubanju na ekranu ...

http://stalker.wikia.com/wiki/Controller ima tu slika dolje

možda je to do moda, jer velim, na Complete-u ja nikakve mutante nisam vidio unutar NPPa, jedino snorkići vani su bili

blava 30.08.2012. 13:46

Citiraj:

Autor panda505 (Post 2225167)
pa dok te kontroler napada vidiš onu lubanju na ekranu ...

http://stalker.wikia.com/wiki/Controller ima tu slika dolje

možda je to do moda, jer velim, na Complete-u ja nikakve mutante nisam vidio unutar NPPa, jedino snorkići vani su bili

ma da,pretpostavio sam da je taj konj :D
ja igram sa Lost Oblivion,i jest lubanja je sa strane,stvar je u tome sto je ovaj kao neki alpha
jer dok ovi vrse psy napade mogu izdrzati 5 minuta,a ovog ne mogu naci gdje je,a i dok krenem traziti docekaju me Monolith ...
nista,ode probati par puta Rambo style,sve na automatik i udri :lol2: pa gdje stignem

ECHO 30.08.2012. 13:55

U OGSE-u na samom poćetku morao sam ubiti pseidogianta kad oni helikopteri nadlijeću i istovara monolite bilo je veselo:D i mene je doćekao Burer u OGSE -u:D kad sam htjeo ući u elektranu ali sam ga uspjeo zaobići i onda ubiti:D a i u samoj elektrani dolje sam morao voditi bitke sa 2 burera istovremeno+monolitovci jbg. ima ih ko govna:D

Prešao sam navedeni OGSE mod i sad sam u modu CS-a da nebi bilo zabune:)

blava 30.08.2012. 14:16

Jel ti mislis pod CS clear sky ili neki mod ?

meni su prije ulaza bila 2 burera,FN 2000 rafal rjesava
i onda usao tamo i krene mi se mutiti vid i onaj zvuk sto je predznak controllera a ne mogu naci gada u tom je stvar
da ga nadjem zasuo bi ga sa dvije F1 pa nek' onda baca te psy napade *ater mu :fiju:

i jedna vividna slika Bloodsuckera
http://browse.deviantart.com/?qh=&se...ucker#/d3i6ra0
bas razmisljam kako bi bilo u stvarnosti da se nadjes oci u oci sa bloodsuckerom :lol2:

ECHO 30.08.2012. 14:30

Prvo sam igrao ovaj mod i odlićan je:
http://www.gsc-game.com/main.php?t=c...0517&sec_id=16

Pa sada ovaj i upravo krećem prema NPC-u i elektrani da vidim što me ćeka, naravno na master težini:D
http://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&...w9rOqQ&cad=rja

[GOW]Nec 30.08.2012. 14:41

Citiraj:

Autor blava (Post 2225261)
bas razmisljam kako bi bilo u stvarnosti da se nadjes oci u oci sa bloodsuckerom :lol2:

Ovisi. Uz onaj arsenal šta Strelok jari sa sobom, AT Lučko bi uzeli godišnji radije nego imali posla s tobom. :D

U stvarnom životu malo šta osim nilskog konja i Indijskog slona može preživjeti 2 komada 5.45 x 39 iz "kostolomca", a da ne pričamo o Remington .45 i sličnim topovima.

S obzirom da je beštija više-manje nevidljiva, 15/30 pancirno-zapaljivih, svaki drugi svijetleći, pa da vidimo 'oće mu bit do žderanja krvi kad ga napuniš fosforom da svijetli k'o neonka. :D

blava 30.08.2012. 14:50

Citiraj:

Autor [GOW]Nec (Post 2225276)
Ovisi. Uz onaj arsenal šta Strelok jari sa sobom, AT Lučko bi uzeli godišnji radije nego imali posla s tobom. :D

U stvarnom životu malo šta osim nilskog konja i Indijskog slona može preživjeti 2 komada 5.45 x 39 iz "kostolomca", a da ne pričamo o Remington .45 i sličnim topovima.

S obzirom da je beštija više-manje nevidljiva, 15/30 pancirno-zapaljivih, svaki drugi svijetleći, pa da vidimo 'oće mu bit do žderanja krvi kad ga napuniš fosforom da svijetli k'o neonka. :D

Razrada ti je dobra i zakljucak,ali zaboravio si nesto vazno.
Ako te zaskoci u stvarnom zivotu,ne vjerujem da bi te kaput spasio kao u Clear Sky.
Pogotovo brazgotine i razderotine koje bi zadobio,iskrvario bi u roku par minuta,pardon on bi ti posisao svu krv.
Da,to bi ga pretvorilo u gulas,ta pljuca,ali ako on krene na tebe prije nego sto da dokrajcis,nista te ne bi spasilo :no2drug:

Zanimljivo je o ovome teoretizirati :D

@ECHO -thx na linkovima,kakav je taj CS sto se tice grafika,bugova ?
A ovaj OGSE,jel to vise neki hardcore mod,sta ima novosti u njemu ?

xlr 30.08.2012. 14:52

@blava: u Oblivion Lostu kada iz NPP-a nađeš ulaz u podzemlje (sarkofag mislim) taj dio je pun mutanata i odmah u startu u hodnicima će te hebati psydamage od nepoznatog izvora + monoliti (ili koja već vojska). Moraš se brže kretati jer nije na svim mjestima takav psydamage. Igrao sam OL taman do te točke (ti hodnici kada uđeš u sarkofag), ali nije mi se svidjelo pa sam stavio drugi mod. Imao SSP-99M suit i onu psy stvarčicu koju dobiješ na nekoj misiji. Gledao sam frenda koji je prelazio sarkofag na OL modu i to je strašno. Sve krcato mutantima i onim patuljcima. Imho, glupo. Nemaš od koga ni metke pobrati koliko ih je. Kada izađeš iz sarkofaga onda više nema toliko mutanata, uglavnom mutirane gujde i snorkovi.

[GOW]Nec 30.08.2012. 15:00

Citiraj:

Autor blava (Post 2225280)
Razrada ti je dobra i zakljucak,ali zaboravio si nesto vazno.
Ako te zaskoci u stvarnom zivotu,ne vjerujem da bi te kaput spasio kao u Clear Sky.
Pogotovo brazgotine i razderotine koje bi zadobio,iskrvario bi u roku par minuta,pardon on bi ti posisao svu krv.
Da,to bi ga pretvorilo u gulas,ta pljuca,ali ako on krene na tebe prije nego sto da dokrajcis,nista te ne bi spasilo :no2drug:

Zanimljivo je o ovome teoretizirati :D

@ECHO -thx na linkovima,kakav je taj CS sto se tice grafika,bugova ?
A ovaj OGSE,jel to vise neki hardcore mod,sta ima novosti u njemu ?

Daleko od toga, da se ukakim u gaće i smrznem, postajem večera. Ovo je bilo samo obrazlaganje metode deratizacije i potrebnih materijala i sredstava. :D

Inače, malo ti znači i pancirka i body armor ako te netko pošprica rafalom sa manje od 40 m. Odijelo bi preživilo, ali šta god da je unutra bi izgledalo kao da je prošlo kroz blender.

Ali, s druge strane, svaki ozbiljan šarplaninac ima problema kad treba progristi kožnu jaknu, a da ne pričam o cuclanju kroz istu. Pričam o pravoj jakni od prasetine (R'n'R-Kvazi-Biker-Kick-Ass model), ne o ovim janjcima iz Paul & Shark Preseravanje Edition kolekcije. ;)

Uglavnom, uz prednosti povišenog položaja i koji praxiten za pripomoć opstipaciji, dalo bi se. Da bi "štrikao" pola sata-sat poslije susreta s nečim takvim, dabome da bi. :D

blava 30.08.2012. 15:30

Citiraj:

Autor [GOW]Nec (Post 2225286)
Daleko od toga, da se ukakim u gaće i smrznem, postajem večera. Ovo je bilo samo obrazlaganje metode deratizacije i potrebnih materijala i sredstava. :D

Inače, malo ti znači i pancirka i body armor ako te netko pošprica rafalom sa manje od 40 m. Odijelo bi preživilo, ali šta god da je unutra bi izgledalo kao da je prošlo kroz blender.

Ali, s druge strane, svaki ozbiljan šarplaninac ima problema kad treba progristi kožnu jaknu, a da ne pričam o cuclanju kroz istu. Pričam o pravoj jakni od prasetine (R'n'R-Kvazi-Biker-Kick-Ass model), ne o ovim janjcima iz Paul & Shark Preseravanje Edition kolekcije. ;)

Uglavnom, uz prednosti povišenog položaja i koji praxiten za pripomoć opstipaciji, dalo bi se. Da bi "štrikao" pola sata-sat poslije susreta s nečim takvim, dabome da bi. :D

Da,zaustaviti ce metak,ali sila koja ce biti napraviti ce zelatinu od torza ...
Ali ono su neki drugi materijali,dodatni slojevi koji ce pruziti zastitu,neki drugi elementi koristeni u manafakturi istoimenih

Mozda bi jedino exoskeleton,postoje neke inacice od US army,bi te zastitile od metaka i ostalog..
HAZMAT suit + exoskeleton

@xlr - e ni meni se ne svidja,ali nemam volje za ponovni prelazak sa drugim modom ...
samo da nije Monolith fanatika onoliko rijesilo bi se,ali bjezim i oni saspu kisu metaka na mene
kao da su u saveznistvu oni i mutant ...

xlr 30.08.2012. 15:50

Citiraj:

Autor blava (Post 2225308)
kao da su u saveznistvu oni i mutant ...

Upravo to! Kako budeš napredovao nemoj se iznenaditi ako te u hodnicima budu ganjali monolitovci, a paralelno u sobi naiđeš na patuljka/e

ECHO 30.08.2012. 15:55

OGSE je super kako sam već i naveo ima dosta toga novoga i vrijedi odigrati, ima dosta iznenađenja na mjestima(gamadi koje nema u vanilla igri) i misijama koje se moraju odraditi:D ali zato se treba dobro naoružati i podebljati helmet kojeg isto ima koliko i kakvih hoćeš kako odrađuješ misije:D

A glede CS-a isto mi je super ali se zna povremeno srušiti(ali ništa strašno što se neda preživjeti):) u odnosu na hrpe beštija svake vrste:D

Za patuljke pogotovo u hodnicima samo dobra sačmara po mogućnosti ona "okrugla što prima 12kom":D ili obavezno nadograditi oružje sa onim bacaćima granataM203 ili kostyer mislim da se zove za AK47 i sl. modele, nema što nepada i imaš taman za 2kom srušiti bez problema, jer 3-4kom i padaju ko pokošeni dok ih je malo teže smaknuti na otvorenom i kad se mogu razmahati:fuming:

Jelc 30.08.2012. 23:00

System Requirements (Lost Alpha)

Citiraj:

i think your pc is ok for lost alpha. you might not want to play in fdl mode with maxxed graphics settings though, but in static lightning mode, it will fly on max settings as hot knife in butter however la will needs more ram. i think minimum 2gb sys memory is needed (which you have, so no need to worry), because everything is bigger and better now.

for static lightning mode this pc will be good with 1680x1050 res, and all settings on full, except for "aa" and "af":

cpu: minimum 2ghz (intel or amd) (2.5ghz recommended)
ram: 2gb 400mhz ddr1
vga: ati 9800 or nvidia 7600
hdd: 10gb free space req! + 4gb swapfile

for full dynamic lightning mode:

cpu: c2d and around 3ghz
ram: 3gb or more
vga: ati hd4000 series or nvidia 8800 or higher
hdd: 10gb free space req! + 4gb swapfile or more

these are not the minimum req-s, they are for high settings, so if anyone lowers the graphics quality settings, slower pc will handle sl or even fdl mode.

addendum:

my pc specs to compare:

cpu: c2d e8400 (2x3ghz)
ram: 4gb 1066mhz rams in dual mode
vga: ati hd5770
+ 6gb swapfile in win7

and i can play la in 1920x1080 res on fdl mode with max settings (everything truely maxed + sky4ce 2.0 rc4.1) pretty smoothly (avg 60fps)

in static lightning mode with the same resolution and maxed settings i have avg 100fps, sometimes even more.
http://forum.stalker.pl/viewtopic.ph...118139#p118141

[GOW]Nec 31.08.2012. 00:50

Nije uopće zahtjevna igra, s obzirom koliko je gušt za igrati. Čim ju Intel 945 vrti, stvarno ju danas maltene bilo koje računalo može vrtiti.

E, sad... Nemam konfu ni mogućnost probe na nečijoj u višoj rezi od 1280 x 800, na max detaljima i sa dynamic lighting-om, ali gdje sam god čitao kažu da je zakon. Šta vi kažete?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:07.