PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Google Nexus/Pixel mobiteli (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=273840)

Mr.Ex.President 17.10.2020. 15:21

Android 11 + Simple Gallery ne rade nikako dobro... Pa dok se ne dogodi neki fix, radije preskočite A11 update :)

schetz 21.10.2020. 17:51

Meni radi ok 😁
Stigao pixel 4a, ukratko, ono što sam htio i dobio. Malen, lagan, brz(ne igram igrice i prešao s Nokia 7 plus) .
Kamera za moje pojmove odlična , onako idiot proof.
Baterija traje dosta, a trebala bi se još i usaglasiti sama sa sobom. Trenutno na 67% ,2h30 min SOT, s punjača skinut ujutro.

Verbum 21.10.2020. 21:03

Citiraj:

Autor schetz (Post 3450425)
Meni radi ok 😁
Stigao pixel 4a, ukratko, ono što sam htio i dobio. Malen, lagan, brz(ne igram igrice i prešao s Nokia 7 plus) .
Baterija traje dosta, a trebala bi se još i usaglasiti sama sa sobom. Trenutno na 67% ,2h30 min SOT, s punjača skinut ujutro.

Gdje si ga kupio?

Meni još uvijek stoji narudžba u G-Store iz Njemačke...

schetz 21.10.2020. 21:21

Google store, odmah prvi dan kad su otvorene narudžbe, 10.09. Stigao kod prijatelja u Njemačku 07.10.

Verbum 21.10.2020. 21:38

Citiraj:

Autor schetz (Post 3450520)
Google store, odmah prvi dan kad su otvorene narudžbe, 10.09. Stigao kod prijatelja u Njemačku 07.10.

Aha znači polagano su krenule isporuke. :)
Meni piše dostava u periodu 30.10. - 4.11., a naručio ga 05.10.

Vidim da sada na Njemačkom G-Store stoji "out of stock" i ne može se kupiti trenutno.

SympForTheDevil 26.10.2020. 14:57

Cam dvoboj: Pixel 5 vs iPhone 12

De5tr0yer 26.10.2020. 15:10

Citiraj:

Autor schetz (Post 3450425)
Meni radi ok 😁

Kak se nosiš s prelaskom na znatno uži ekran i s tim povezanim manjkom brade, pogotovo kod tipkanja?

schetz 26.10.2020. 18:52

Ekran mi je više no dovoljan, i za YouTube i Reddit i Tapatalk, što čini većinu sadržaja koji konzumiram .
Tipkanje - od kad je moguće koristim swype typing,i poprilično mi odgovara što je pri dnu.
Ono što mu je definitivno mana, jest plastika. Dojam je da je poprilično jeftina i tanka. Ukoliko se pritisne kod volume tipki(mislim na jači pritisak ekrana i leđa, ali svejedno se ne bi trebalo ništa dešavati) , čuje se creak , namjerno spominjem taj izraz jer se lako nađu slučajevi na netu . Osobno mi ne smeta jer je u maski pa to naravno ne čujem, ali ako bi netko htio koristiti bez, nije sreća. Plus što i nije da nije skliska plastika.
Zvučnici su dobri, štoviše vrlo dobri za konzumaciju sadržaja, kod poziva/zvona radi samo jedan.
Nedostatak brade mi ipak smeta zbog druge navike, a to je da sam znao loviti za istu u pinch.
Od ostalog, mobitel je više no dovoljno brz, kamera meni nesposobnom odlična.

igorba 26.10.2020. 23:45

Stigao danas i meni. Nisam baš stigao isprobati kameru, a inače brz, responzivan, dobar ekran, lagan (u usporedbi s dosadašnjim, ne preteškim moto x4). Još se navikavam na nedostatak "brade" kod korištenja jednom rukom, kao i položaj čitača otiska sa stražnje strane. A i ova "rupa" za selfie kameru me malo bode u oči zasad. Doduše, ove moje opaske se odnose na gotovo sve mobitele unatrag 2 godine, ne toliko na 4a.
Kvaliteta izrade je OK, bolja mi je varijanta plastika nego staklo straga, naravno u oba slučaja s nekim silikonskim case-om. Što se ergonomije tiče, još nisam naišao na mob koji će se približiti moto x2.
Softver... Zaboravio sam pogledati je li došao s Android 11, skinuo je 2 update-a, relativno malena (cca 10-20 MB), i sad je na 11, sigurnosno ažuriranje 5.10.2020. Radi jako brzo, nema laga.

Poslano sa mog Pixel 4a koristeći Tapatalk

Dottore 27.10.2020. 16:58

Opa, dobrodošli :)

Отправлено через Pixel 2 XL

Verbum 03.11.2020. 16:20

Malo prije dobio obavijest od Njemačkog G-Store da je pošiljka (Pixel 4a) poslana prema adresi mailbox-a.
Javim kad mi stigne, pretpostavljam početkom slijedećeg tjedna. :)

Campeonato 06.11.2020. 09:57

Evo stigao i moj Pixel 4a. Napokon dostojna i povoljna zamjena za P10 lite. Pixel 3a mi u svoje vrijeme ipak nije bio dovoljno napet za zamjenu, a ovog čekam od proljeća.

Baterija mi je još veliki šok nakon 3 godine pošteno korištenog huaweia, 4h SOT i još je na 50%. Još se privikavam na android 11 i geste, ali prvi dojam je više nego zadovoljavajući. Plastika me ne dira, jako me podsjeća na Lumiu 620, ali iovako je u tpu caseu (link) i pod Screen Protectorom (link). Veličina savršena za moje želje i potrebe. Kamera ok, Display ok, nemam nikakve zamjerke ni želje za nečim boljim. Stock Android nakon Samsunga i Huaweia mi je vrh.

Mane, Punch je veći nego sam očekivao, ali i dalje bolje od bilo koje Suzane. I nema notification led, ali to ne znam dal' je zapravo mana. Jedino još bežično punjenje bi bila želja, ali za ove novce je razumljivo što ga nema. Možda u Pixel 6a/7a.

Sve ostalo, u današnje vrijeme za 330€ (+15€ zastita) alternative u ovakvom pakiranju nema. Bar meni. Zadovoljan i preporučujem dalje.

rokoko 09.11.2020. 11:51

je li bolje uzeti pixel 4a preko googleDE ili nesto tipa saturn, bar sto se tice trajanja shippinga

Campeonato 09.11.2020. 20:38

Meni na googleDE pise dostava: Voraussichtliche Lieferung: 26. Nov. – 1. Dez. Htio sam ga na taj nacin naruciti jos od kraja rujna, ali mi se nije cekalo toliko dugo, tj dostava je uvijek bila za 3-4 tjedna.

Sa Saturna (6,82e jeftiniji) mi dosao u roku 3 dana, prosli utorak narucio, doslo u cetvrtak, kako je i pisalo. Ali sad je i tamo dostava dulja: Lieferung 18.11.2020 - 19.11.2020.

rokoko 10.11.2020. 14:03

thx

zvonac 21.11.2020. 11:47

A kaje to sa Pixelom 5, ne zna se niš kad dolazi na naše prostore? Obično ih nude neki naši web shopovi, al kolko vidim, jedva je i dostupan 4a kod nas.

Xan 21.11.2020. 12:33

Uspio si kod nas negdje naći 4a?

zvonac 21.11.2020. 19:41

Ima na njuškalu 4a za 3tkn.

coconut 10.12.2020. 07:30

Da li se netko od vlasnika P5/4a 5G prijavio za Bose sluške i je li ih dobio?

locks 10.12.2020. 08:42

Refurbished Pixel 3 za 249$ na Google Storeu...

https://store.google.com/us/magazine...vices?hl=en-US

tutix 20.12.2020. 11:27

Evo meni Pixel 2-ojka izgurala 3. godinu, promijenio bateriju sad u 6. mjesecu jer joj pao kapacitet za 40%. Mob zapravo radi kao i prvog dana i u tri godine ne vidim da sam imao i jedan problem s njim.

Ono što me malo udaljilo od novih Pixela je taj dosta loš hardverski dizajn pogotovo na 3-ojki XL, s 4-orkom je isto bilo hardverskih problema (ne znam jesu to ispravili - mušićav face unlock, onaj gimmick s mahanjem, slaba baterija, refresh rate zaslona). Sad ovaj 4a i 5 nisam siguran baš da će izdržat dulje vremena da radi ko ovaj, mislim i da ne vrijedi te pare čak uz svu softversku optimizaciju, jednostavno je chipset spor u startu.

Tražim neku zamjenu, i mislio sam da ću uzeti neki od OnePluseva, upravo zbog near stocka. A onda sam malo istražio i vidio da i OnePlus ima dosta tih neki softverskih mušićavosti. Frend je isto nabavio i onako kad je u žurbi, ne dobija na vrijeme notifikacije od Whatsappa u 3 od 5 puta. Ti svi telefoni poput Hauweija, Xiaomija i bilo koji kineza u startu kod mene otpadaju zbog loših notifikacija pa da mu baterija traje 15 dana kad je pol telefona kriplovano.

xlr 20.12.2020. 11:56

Mislim da ce meni P5 biti sljedeci mob, ali tamo negdje za godinu dana, mozda. Ovaj note9 sd nikako da pokaze znakove slabosti i sad ulazi u trecu godinu, a kao takvog ga mi se danas ne isplati ni prodavati. Nazalost od sammyja vise ne vidim ista pametno za kupiti, a kod P5 me privuklo koristenje midrange soc-a i samim time dobra baterija u manjem kucistu. Jedini razlog zasto se ne mogu odvojiti od veceg notea - baterija jednostavno ne umire

tutix 20.12.2020. 20:32

Da iskreno meni to nije toliko presudno, punim mob svaki dan, dok ne nađem neki koji će moći izdržat 8-9h SOT-a :D

Ali vidiš ovakav review malo se ohladiš: https://arstechnica.com/gadgets/2020...dget-unwisely/

Telefon je na Alzi 800 Eura što nije malo.

cic 20.12.2020. 20:49

Na google storeu DE je 613€

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

tutix 21.12.2020. 00:13

I to se šalje u HR?

cic 21.12.2020. 05:52

Mislim da ne, ali uvijek ima načina. Svi imamo nekog gastarbajtera. Znam da su neki uzimali preko mailboxde i nekima je prošla narudžba, nekima ne.

Verbum 21.12.2020. 08:41

Citiraj:

Autor tutix (Post 3473805)
Ono što me malo udaljilo od novih Pixela je taj dosta loš hardverski dizajn pogotovo na 3-ojki XL, s 4-orkom je isto bilo hardverskih problema (ne znam jesu to ispravili - mušićav face unlock, onaj gimmick s mahanjem, slaba baterija, refresh rate zaslona). Sad ovaj 4a i 5 nisam siguran baš da će izdržat dulje vremena da radi ko ovaj, mislim i da ne vrijedi te pare čak uz svu softversku optimizaciju, jednostavno je chipset spor u startu.

Ne bih se složio, imao sam Pixel 2 dugo vremena, nakon toga sam ga dao ženi. Prije mjesec dana sam kupio sebi i ženi 4a i ne vidim nekakva usporavanja. Za te novce nema niti jedan mobitel blizu.
Pixel 5 je još brži od Pixela 4a, a s obzirom da procesori stalno napreduju vjerujem da će ti biti brži i od Pixela 2.
Pixel 4a sam naručio putem Njemačkog Gstore-a i uredno stiglo preko Mailboxde.

Dottore 21.12.2020. 10:23

Citiraj:

Evo meni Pixel 2-ojka izgurala 3. godinu, promijenio bateriju sad u 6. mjesecu jer joj pao kapacitet za 40%. Mob zapravo radi kao i prvog dana i u tri godine ne vidim da sam imao i jedan problem s njim.

Tražim neku zamjenu, i mislio sam da ću uzeti neki od OnePluseva, upravo zbog near stocka. A onda sam malo istražio i vidio da i OnePlus ima dosta tih neki softverskih mušićavosti. Frend je isto nabavio i onako kad je u žurbi, ne dobija na vrijeme notifikacije od Whatsappa u 3 od 5 puta. Ti svi telefoni poput Hauweija, Xiaomija i bilo koji kineza u startu kod mene otpadaju zbog loših notifikacija pa da mu baterija traje 15 dana kad je pol telefona kriplovano.

Refresh rate je najmanja stavka u životu jer ne igram. Bitan je samo funkcionalnost, komunikacija, društvene mreže i slikanje.

Moj P2 XL već ušao u 3 godinu i malo primjećujem nagli pad kapaciteta.
Nije da puno tražim, ali bi veselio veći storage od 128gb.

Отправлено через SM-N986B

Cuky 21.12.2020. 14:12

Citiraj:

. A onda sam malo istražio i vidio da i OnePlus ima dosta tih neki softverskih mušićavosti. Frend je isto nabavio i onako kad je u žurbi, ne dobija na vrijeme notifikacije od Whatsappa u 3 od 5 puta. Ti svi telefoni poput Hauweija, Xiaomija i bilo koji kineza u startu kod mene otpadaju zbog loših notifikacija pa da mu baterija traje 15 dana kad je pol telefona kriplovano.

Imam op7t pro i ima mušica od prvog dana. Mobitel je složen od najjačeg dostupnog hardvera u to vrijeme i svejedno se desi da mi tu i tamo zatilta. Najčešće se to desi u operi.

Softver support im je zakurac, koliko god se oni hvalili s time. Imam model s 12 gb rama, a iskorišteno mi bude ni 5. Nisu baš napravili optimizaciju memorije kako treba. (Imam hrpu aplikacija na njemu zbog prirode posla i ne drži nešto te aplikacije u Rami memoriji. RAM management je prilično nasilan i bezveze ubija aplikacije).

Sljedeći mob će mi vjerovatno bit pixel, a ovoliko para koliko sam dao za ovaj više ne planiram dati. Sulude su to cifre postale.

Što se pak notifikacija tiče, znao sam imati problema dok nisam iskljucio power save opcije za pojedine aplikacije. Otad sve 5.

Ista stvar vrijedi i za Xiaomi kojeg sam imao. Žena ima Huawei p30 pro i isto ništa ne kasni s notifikacijama.

thesaint255 21.12.2020. 14:47

Ja sam koristio kao svoja zadnja 3 telefona ovako : Galaxy s9 plus, Xiaomi Mix 2s i Realme X2 pro. Mogu reci da su svi ti telefoni HW natovareni do ibera ali im je software problematican ( samsung je bio sam pun bloata i battery life je bio cuclan bez obzira sta god probao, bat management je poop ). Sada sam preselio sebe i curu na Pixel 4a i prezadovoljni smo. Nije brzi od moja zadnja 2 telefona ali je zato battery life, stabilnost, software i kamera zivi sex. Jedino mi jako fali od Realme x2 pro 55W punjenje i brzina samog procesora. Kada slikam ili snimam nesto na 4a bas se jos vidi da obraduje fotku ali to nikako nije problem, jedino se bas vidi taj proces obrade kada se ude u galeriju. Uzeo bi jaci pixel ali samo je 4a manja verzija pixela koja mi pase. Preporod je preseliti se na nesto manjih dimenzija nakon svih lopata koje sam koristio zadnjih par godina. Ugl Pixel 4a je prva liga ako se kupi za 300-330 EU.

Dottore 21.12.2020. 15:28

Citiraj:

Autor Cuky (Post 3474292)
Imam op7t pro i ima mušica od prvog dana. Mobitel je složen od najjačeg dostupnog hardvera u to vrijeme i svejedno se desi da mi tu i tamo zatilta. Najčešće se to desi u operi.

Softver support im je zakurac, koliko god se oni hvalili s time. Imam model s 12 gb rama, a iskorišteno mi bude ni 5. Nisu baš napravili optimizaciju memorije kako treba. (Imam hrpu aplikacija na njemu zbog prirode posla i ne drži nešto te aplikacije u Rami memoriji. RAM management je prilično nasilan i bezveze ubija aplikacije).

Sljedeći mob će mi vjerovatno bit pixel, a ovoliko para koliko sam dao za ovaj više ne planiram dati. Sulude su to cifre postale.

Što se pak notifikacija tiče, znao sam imati problema dok nisam iskljucio power save opcije za pojedine aplikacije. Otad sve 5.

Ista stvar vrijedi i za Xiaomi kojeg sam imao. Žena ima Huawei p30 pro i isto ništa ne kasni s notifikacijama.

Vidiš, ja sam otišao nakon 3T zbog slabe optimizacije i slabih zakrpa jer problemi dođu jedna na drugu. Modani GCam nije dao puna očekivanja - isto kao stock kamera. Na kraju sam ohladio od portanog Gcama.

Bio sam zadovoljan sa Nexusom 6P pa odlučio na manji Pixel jedinicu. Kako sam kasnije skužio da mi odgovara veličina od Nexusa i odlučio na Pixel 2XL. Preporod.

Sljedeći plan na proljeće uloviti Pixel 4 XL ili 5.

Nego, Google Photos još vrijedi Pixelima. :) Ne ulazi u storage kvote.

cic 21.12.2020. 15:33

Citiraj:

Autor thesaint255 (Post 3474303)
Ja sam koristio kao svoja zadnja 3 telefona ovako : Galaxy s9 plus, Xiaomi Mix 2s i Realme X2 pro. Mogu reci da su svi ti telefoni HW natovareni do ibera ali im je software problematican ( samsung je bio sam pun bloata i battery life je bio cuclan bez obzira sta god probao, bat management je poop ). Sada sam preselio sebe i curu na Pixel 4a i prezadovoljni smo. Nije brzi od moja zadnja 2 telefona ali je zato battery life, stabilnost, software i kamera zivi sex. Jedino mi jako fali od Realme x2 pro 55W punjenje i brzina samog procesora. Kada slikam ili snimam nesto na 4a bas se jos vidi da obraduje fotku ali to nikako nije problem, jedino se bas vidi taj proces obrade kada se ude u galeriju. Uzeo bi jaci pixel ali samo je 4a manja verzija pixela koja mi pase. Preporod je preseliti se na nesto manjih dimenzija nakon svih lopata koje sam koristio zadnjih par godina. Ugl Pixel 4a je prva liga ako se kupi za 300-330 EU.

Pixel 4a i Pixel 5 su istih dimenzija, jedino ako te muči razlika od 300-ak eura.

thesaint255 21.12.2020. 16:18

Citiraj:

Autor cic (Post 3474321)
Pixel 4a i Pixel 5 su istih dimenzija, jedino ako te muči razlika od 300-ak eura.

Jao stvarno nisam znao taj info, bio sam pricao s nekime tko mi je rekao da je 4a najmanji od svih, da je ostatak novijih jacih pixela klasicne lopata velicine. A nista, zasada cu ostati na 4a pa ako padne koji deal za pixel 5-icu, cu razmisliti.

Bubba 21.12.2020. 21:12

Trazim kaljeno za Pixel 4a u Hrvatskoj.

Neutrino kaze da im je "u skorijem dolasku" (iako im na webu i na Nabavi pise da ga imaju), a Google mi ne daje vise rezultata.

Naravno, zelim ga jucer, znam i ja da ga ima po bespucima Evropa i svijeta...

cic 21.12.2020. 21:15

Gledaj njemački ebay. Zadnje vrijeme sam frendovima tam naručivao baš zbog brže dostave i stizalo mi je za 4-5 dana. Jbg sad je ovo vrijeme pa možda ne bude bas tak brzo

Bubba 21.12.2020. 22:22

Citiraj:

Autor cic (Post 3474430)
Gledaj njemački ebay.

Zaboga, dakle doslovce moj zadnji paragraf... :rolleyes:

tutix 21.12.2020. 23:15

Citiraj:

Autor Dottore (Post 3474200)
Refresh rate je najmanja stavka u životu jer ne igram. Bitan je samo funkcionalnost, komunikacija, društvene mreže i slikanje.

Moj P2 XL već ušao u 3 godinu i malo primjećujem nagli pad kapaciteta.
Nije da puno tražim, ali bi veselio veći storage od 128gb.

Ma nije ni meni bitan, nego je ono mijenjanje iz 60 u 90, pa nazad u 60 uzorokovalo sučelje trza ako se dobro sjećam.
Citiraj:

Autor Verbum (Post 3474167)
Ne bih se složio, imao sam Pixel 2 dugo vremena, nakon toga sam ga dao ženi. Prije mjesec dana sam kupio sebi i ženi 4a i ne vidim nekakva usporavanja. Za te novce nema niti jedan mobitel blizu.
Pixel 5 je još brži od Pixela 4a, a s obzirom da procesori stalno napreduju vjerujem da će ti biti brži i od Pixela 2.
Pixel 4a sam naručio putem Njemačkog Gstore-a i uredno stiglo preko Mailboxde.

Ne znam, razlika između 4a i 5 po proc benchevima i nije neka. Baš na ovoj Ars-ovoj recenziji vele da Snap 765G u Pixelu 5 ima najlošije performanse od svih telefona koji ga koriste - em je zatrottlan, em je hlađenje loše izvedeno. Ne znam, sve mi se 4a čini kao bolja kupnja, s tim da bi čak istovario malo više za 5G verziju...

Cuky 21.12.2020. 23:26

Ma, yebes 5g. Prvi macici se bacaju vodu.

zalosnasova 22.12.2020. 06:20

Pixel 4a 5G ima bolju bateriju,veći ekran i bolji procesor od običnog 4a a ima bolje zvučnike i istu kameru kao 5 i prije bi uzeo njega nego 4a ili 5.

Cuky 22.12.2020. 08:01

E vidis, to nisam znao. Zanimljivo.

Obicno prvi mobiteli s takvom jednom novom tehnologijom imaju nekih problema. Npr. kao sto sam imao problem s one plus 2 koji je u to vrijeme imao najjaci proc (chipset), ali je s druge strane toliko throttlao i pregrijavao se da to nisu bile istine.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:46.