![]() |
Citiraj:
Ukratko, koristi MSA da možeš skidati aplikacije. Citiraj:
|
Citiraj:
Kako god, za sad ne vidim potrebu prelaska pošto sve što meni treba radi i na win7, sviđa mi se sučelje i dok win 10 ne ponudi neku značajnu prednost ne vidim potrebu :) |
Citiraj:
Ali ovo sa privatnosti prelazi svaku mjeru. Po meni nitko najmanje bitnom privatnom podatku ne bi smio prismrditi na 100 kilometara. Dakle volio bi dobiju milijunsku kaznu ako jednom useru zadrže jedan broj telefona ili tako nešto a da ovaj ne želi... pa jebote led, zamisli ti dokle je ta povreda došla da ti JEBENE privatne mailove neka korporacija SLUŽBENO još pročešljava. Sjetite se sa fintom iz Eule od Chroma kad su stavili stavku da bilo koji file, podatak ili sliku koju prenesete preko njihovog browsera oni sada imaju u svojem vlasništu, ma smrtna kazna bi im trebala hahahaha a ne vlasništvo.:amen: :) EDIT : Znam da Chrome nema toliko veze s Microsoftom samo kažem :) |
Nasao sam ovo da bi izvukli pravi cd kljuc morate copy paste skriptu koju sam nasao na ovom sajtu. Pokrenite i izbacit ce vam koji je vas novi win 10 kljuc koji mozete koristiti prilikom ciste instalacije.
Kopirajte ovo u Notepad i snimite kao vbs ekstenziju : (save as *.vbs) Set WshShell = CreateObject("WScript.Shell") MsgBox ConvertToKey(WshShell.RegRead("HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\DigitalProductId")) Function ConvertToKey(Key) Const KeyOffset = 52 i = 28 Chars = "BCDFGHJKMPQRTVWXY2346789" Do Cur = 0 x = 14 Do Cur = Cur * 256 Cur = Key(x + KeyOffset) + Cur Key(x + KeyOffset) = (Cur \ 24) And 255 Cur = Cur Mod 24 x = x -1 Loop While x >= 0 i = i -1 KeyOutput = Mid(Chars, Cur + 1, 1) & KeyOutput If (((29 - i) Mod 6) = 0) And (i <> -1) Then i = i -1 KeyOutput = "-" & KeyOutput End If Loop While i >= 0 ConvertToKey = KeyOutput End Function |
Sad mi aktivacija prolazi kako god da idem na clean install dal da bootam sa dvd-a, pa pobrišem sve particije ili da napravim clean instalaciju preko mountanog iso fajla. Key ne treba nikakav upisivat jer ide ona fora sa hw id.
Čista instalacija zauzme samo 11gb. Uglavnom sve radi i windowsi su odlični. |
Citiraj:
Također, nakon što sam napravio: - Install W8.1, odmah me pri prvom bootu pitao oću Upgrade, rekoh DA - Zatim je Upgreadao na W10 i odmah ga aktivirao - Nakon toga, uredno ide Clean Install (bez upisivanja ključa) Draži mi je Clean install, nekako radi bolje, barem meni. I na kraju krajeva, Clean Install mi napravi za cca 10min, dok ovako W8.1->W10 traje preko 30 min. |
Win 8.1 key za 25$. Pa tko zeli tako do 10ke...
|
Taj key jednom kad aktiviras nema prenosenja, pise gore u postovima. Dakle promjenis maticnu gubis licencu.
|
Citiraj:
|
Moram priznati da mi fali kad stisnem start tipku i krenem npr pisati Word, da mi izbaci word. Možda se to može nekako uključiti, nisam još našao kako.
|
Pa šta ne baš tako, meni to najnormalnije radi tako, samo krenem upisivati.
|
I meni tako radi bez problema.
|
Da li se može kako riješiti ovaj slučaj recimo kad ubacim neki miš na usb u mom slučaju je bio microsoft-ov bežićni trebao mi je nešto na 5min i uglavnom sad i kad ga nema više win update nalazi za njega drivere, da li postoji mogućnost da nekako remove-am trag da je on bio uključen il nešto ? Ugasio sam ono da mi on automatski nalazi drivere no svejedno kad ručno pokrenem opet ih nađe.
|
Ako ste čoravi ili imate 4k display sigurno ste povećali DPI scaling i nakon instalacije desetke otkrili da su vam fontovi u nekim aplikacijama mutnjikavi?
Evo objašnjenja i riješenja. Ja proveo sate zajebavajući se s tim problemom i već sam htio odustat i reinstalirat sedmicu kad mi se bogovi smilovaše. Našao fix na mydigitallife forumu, svaka im dala. Dobar članak, također. |
Ja sam sada isprobao ovu VB skriptu koja bi trebala dati key Windowsa na Windowsima čiji key znam i... Nula bodova, ne pokazuje taj key koji bi trebala pokazati.
|
Citiraj:
http://imgur.com/yGOApUA Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sad se mora platiti da se maknu addovi iz jebenog Solitairea.:D
http://www.pcgamer.com/windows-10-so...to-remove-ads/ You can make the ads go away, but, as you may have guessed, it'll cost you, and not just once: The Microsoft Solitaire Collection Premium Edition is effectively a subscription service that goes for $1.50 a month, or $10 for a year. Well done M$. |
Citiraj:
Također koristim MSDNAA windowse već par godina otkako imam pristup tomu. Sjećam se dobro da sam jednom promjenio grafičku karticu i da se windowsi nisu više htjeli aktivirati i morao sam na kraju drugi ključ iskoristiti s MSDNAA. Pretpostavljam da će se ista stvar i ovdje dogoditi u slučaju zamjene hardware-a? |
Instaliram desetku i sedmicu na drugi disk i stalno mi iskaču disk checking tokom bootanja, pa šta je to, da li da pustim tu provjeru ili će smrdat nešto?
Mislim obadva os-a su tek instalirana ne kužim zašto se ne podnose.. |
Da ne zaboravimo, nakon updatea na win 10 imate 30 dana da se vratite na prethodne windowse. Ako to ne uradite u roku od 30 dana nema povratka i ostali ste na win 10 sa svim buducim iznenadjenjima koje isti donose.
A bice ih. Onaj Solitaire je samo pocetak nepresusnog vrela iznenadjenja kad je M$ u pitanju. EDIT: A rekli su da su ovo zadnji windowsi. Pa nakon toga objavili time span trajanja supporta za ove "zadnje windowse"". EDIT: I ove gluposti tipa "win 10 je free". kako free kad moram ukucat kljuc svojih winsa koje sam platio. I na koje se ne mogu vratit osim u prvih 30 dana.lol. Ko ima win 7,8.1 preporuka je da priceka i da se vidi koja jos iznenadjenja M$ sprema. |
Ma meni to ne radi, taj start pa da krenem upisivat npr "steam" ili "counter strike".
Calc mi radi, pa nađe kalkulator. Kad upišem word, izbaci mi samo wordpad. Iako nisam jedini: http://answers.microsoft.com/en-us/w...83f7fd1?auth=1 |
Samo sam čekao dan kad će ovaj krenuti srati i po ostalim temama. Dani dječje radosti su prošli, ajmo malo objasniti nerazumnima:
Citiraj:
Bez problema se može reinstalirati Win7 ili Win8 i aktivirati sa njihovim keyem. Citiraj:
Citiraj:
Naravno da će MS negdje podvući crtu i morati napraviti skok - ili će to biti novi kernel, novi runtime, neke krucijalna promjena koja će zahtjevati drugačije sistemske zahtjeve, jednostavno poslovna strategija da naplate nešto novo... Citiraj:
Citiraj:
Ali sve jasno - čim netko piše "M$" odmah je jasno da se takvu osobu jednostavno ne može shvaćati ozbiljno. P.S. znam da sam mu na ignore listi ali ovo je PSA za ostale u temi - nepisano pravilo PCE foruma je da što god Hawker veli - napravite suprotno. :D |
W10 nema Charms kao W8.1 ?
|
Citiraj:
Iako, jedan sam od 3 ljudi kojemu fali Charms bar :D |
I meni malo fale, ali naviknut ću se. Fakat ne kužim kako da osposobim taj START SEARCH da radi kak spada...
Edge mi je fora, jedino još da skužim jel ima za njega neki adblocker. |
Kako da instaliram utorrent? Kad pokrenem .exe za instalaciju izbaci mi neku gresku vezanu uz certifikat. Nakon cega provjerim properties fajla i vidim pri dnu na general
tabu "unlock" opciju. Kliknem to i pokusam opet pokrenuti .exe kad ono druga greska tipa "this app has been blocked for your protection"... Publisher - not trusted je boldano... Protection - my ass (prvo sto mi je palo na pamet :fiju:). User account settings je ugasen ali i dalje ne dopusta instalaciju. Taj .exe imam prakticki godinama na hdd-u, pa sam proba skinuti nanovo istu verziju utorrenta (treba mi starija radi uploada), no opet ista greska... :stoopid: @Sa_Stilom Meni isto taj search kao da steka. Maloprije (prije restarta) sam trazija control panel i nakon "con" je vec izbacija ono sto trazim.. Sada trazim isti pojam i samo vrti one tockice na vrhu, sto god upisem ne nalazi nista... Wtf? Edit: Nakon restarta opet radi normalno... Pff |
Citiraj:
E jbg meni neide.Kaže da nevalja ključ. |
Evo nesto sto ce pomoci juzerima da disejblaju ono sto bi po defaultu trebalo bit disejblano al jebiga ipak je to M$:
http://winaero.com/blog/how-to-disab...in-windows-10/ Windows 10 now comes with the telemetry feature enabled by default which collects all sorts of user activity and sends it to Microsoft. Unfortunately, Microsoft has provided no way to disable it completely using the Settings app for Home and Pro editions of Windows 10. Only Enterprise users can turn it off. Here is a solution for editions other than Enterprise to disable Telemetry and Data Collection in Windows 10. M$.:care: |
Citiraj:
:hitthewal: |
|
Citiraj:
Međutim kod clean instalacije vam uopće ne treba ključ, upravo sam obavio clean install (prije toga sam jučer napravio upgrade) i kod upisivanja ključa može se kliknuti "skip" ili "not now" (2 ili 3 puta tokom instalacije traži upisivanje ključa ako se preskače). Nakon instalacije se prijavite sa Microsoft računom i automatski će se windowsi aktivirati, tako da key uopće nije potreban. |
Citiraj:
EDIT#1 Idem nazad na 8.1 pa ponovo upgrade. Al zbog čega mi treba taj Microsoft account? EDIT #2 Citiraj:
https://youtu.be/HNKIiHWMugI?t=155 Da se mora radit clean instalacija s USBa inače neradi a LOL. |
Meni fali kartica "Start Menu", a Vama ?
http://www.guidingtech.com/assets/po...art-menu-4.png (Desni klik na taskbar, pa properties) Meni je to ovako: http://s4.postimg.org/xsqhjwdst/Untitled.png Kao što rekoh, nisam jedini: http://answers.microsoft.com/en-us/w...8346aa3?auth=1 Također laptop. |
Meni takodjer fali taj tab...
Btw, uspija sam nekako pokrenuti utorrent preko troubleshootinga u control panelu. No svejedno mi ne dopusta run as admin, samo normalno pokretanje prolazi.. Sam utorrent izgleda radi, iako javlja da je port zatvoren (iako nije - mozda firewall zajebava), no rusi se sam od sebe kad pokusavam provjeriti brzinu (Options > Setup guide)... Zacudo, radi normalno dok skida torrente. |
Citiraj:
Zbog ovog sranja meni neće da diže neke Startup programe poput RealTempa ali kad ovo isključiš Event će vikat da je virtual UAC blokiran i svi Windows programi poput Kalendar,Vrijeme itd. neće radit. |
Citiraj:
Svijeza instalacija zazuzima jedno 5-6gb manje, sada sam pretvorio SSD u GPT jer je prije bio MBR (za ovo sam saznao tek pred tjedan-dva), i puno brze se bootaju. Onda sam skuzio da mi prikazuje HDD i SSD-ove pod safely remove devices, pa malo guglao, i iskljucio u BIOS-u da su mi ti diskovi hot swap ili kako vec pise (slucajno sam tako ''removao'' jedan SSD), pa ih je maklo :goood: Jos sam podesio da mi ne instalira automatski apdejt nego da ih samo prikaze pa da ja odlucim : RUN: gpedit.msc Computer configuration > Administrative Templates > Windows Components > Windows Update > Configure Automatic Updates > Enable that setting > Choose Option 2 (Notify for download and notify for install) A i onemogucio sam telemetriju: http://winaero.com/blog/how-to-disab...in-windows-10/ Vjerovatno je ovo vec bilo tu, ali ako neko nije vidio, da zna :beer: Jedna od najboljih stvari koju su popravili (a neznam zasto to nisu sredili u ranijim verzijama win) je da X1 gamepad vise ne vibrira kad ga se spoji ili kad se bootaju win, jako jako iritantna stvar kad pocne vibrirat i stvarat buku i setat po stolu/kucistu. Jedna malo iritantna stvar je silovanje onom nekom game aplikacijom, svako tolko iskoci nesto u vezi nje. Sve u svemu zasada sam jako zadovoljan, sve sto sam probao mi radi (radi mi Arkham Origins koji navodno ne radi...), a to su vecinom emulatori i igre (apropos igara, trebate instalirat net fw 3.5sp1 dx redist i sve vcc redist verzije i onda sve radi ;) ), ne bavim se ozbiljnim poslom na kompu :) EDIT: @Sn4ke: Sto se tice utorenta, neznam koji koristis, ja koristim stari 2.2.1 jer je to zadnji dobar, bez nekakvih adware/mallware i slicnih gluposti, i instalirao se bez problema, radio mi je i kada sam napravio apgrejd sa 8.1 na 10, a radi mi sada na svijezoj instalaciji 10ke. |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:54. |