![]() |
Znači gtx 970 bilo koja je no go zbog memorije ako bi ju uzeo, koristio bi ju za sve igrice, grafički programi itd. Mogu dosta jeftino nabavit phantomku gtx 960 2 gige, ali mi se ne čini baš jaka vidim da ju 770 u svakom testu dobije ok ova 960 troši manje struje i čitam da može bolje potegnut overklok od 770.
|
Nemoj ni slučajno uzimati 970icu, evo ja ju imam i u Dying Light imam sve na max osim view distance i jedva imam od 80-120fps-a. Užas, neigrivo. ;)
|
I da uzme 970ku dzabe mu kad ima i3. A izmedju 770ke i 960ke idi na 770ku, bolja grafa a potrosnja zanemariva u odnosu na 960ku.
|
Jel trebamo novu temu ili Titan X spada ovdje posot je isti Maxwell chip ?
http://www.gamespot.com/articles/nvi.../1100-6425971/ |
Dobro, kad baš nitko neće onda ću ja: Da li je 9GB full speed a 3GB krnje ili? :D
|
11.5+0.5 :D
|
Nije nis od toga. Ovdje su zaracunali svu memoriju pa sve dela. KOsta ko auto..
|
I ide k'o auto. Nekom kome donosi lovu ne kosta ko auto ;)
|
Da ima neka slabija var. te sa pola manje memorije za 3500kn vec bi slinio a ovak imas samo 970 koju su uskopili. Opet uvaljuju neke srednje grafe kao 970/980 za high end lovu pa onda banu sa ovakvim zivotinjama.
Da bar 390x bit 90% tog titana za u pol cijene.. |
To se i ja nadam, onda ce spustit cijenu i toj zivotinji:D
|
Jel ima kakvih naznaka kad ce 960ti, ona mi izgleda primamljivo po specsima
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Vjerojatno će izdati grafu (980ti?) sa 6 ili 8 Gb memorije i malo okljaštrenim G200 čipom (možda kasnije i punokrvnim). Uglavnom, povijest se ponavlja... |
Citiraj:
|
Ja i dalje ne vidim nikakav problem oko 970 serije. Gledam, tu i tamo ima neki korisnik problema s framerateom ili neka igra ima problema sa stutteringom i to su sve rješivi problemi, stvar do postavki/drajvera i dalje je sve super kad se to sredi, nije da su hardverske zavrzlame, ako i jesu - rješive su reklamacijom. I tih 3.5 Gb brze memorije + 0.5 Gb sporije memorije, ne znam kako se to točno odražava u igrama ako se rezultati usporede s GTX 780 serijom koja ima 3 Gb memorije. I ne znam odakle razmišljanje da je bolje uzeti 960 koja ima 2 Gb memorije...
|
Sranje je to što je nvidija napravila i obmanjivanje kupaca je za osudu... ali realno tih 500mb i nije toliki problem koliko je to prenapuhano. Nitko nije ni primijetio dok ta informacija nije izašla.
Za 1080p tih 500 više-manje neće igrat presudnu ulogu, a ta grafa i onako nije za veće reze. |
Ja sam svojom 970 super zadovoljan. Radi mi apsolutno sve bez ikakvog problema; od igara pa sve do grafickih programa. Nemam nikakvih zamjerki na performanse tako da...
I dalje stojim iza tog da ako zelis grafu za gaming i programe za graficku obradu za cca 3k kuna, nema bolje kupnje. Ne znam kako ce biti za 2-3 godine, ali do tad cu mozda imat nesto drugo. Ali da opravadam njhove postpupke, to nikako. |
E ljudi kakva je ova InnoVision iChill GeForce GTX960 Ultra vidim jeftinija je od recimo iste MSI-evke 2Gb Gaming i ima nešto jaču frek. gpu, mem. od MSI-evke a i ostalih istih 960-ka i gledam reviewe malo ima dosta dobro hlađenje niže temp. nego kod msi-evke, jetstream.
|
Ne znam da li je bilo ali krenula nova runda :roller:
https://www.youtube.com/watch?v=lZuZ0CTxKmI#t=162 |
Citiraj:
|
Haha, da slucajno nezafali :D al neka, drago mi je zbog.bfg, imali su odlicne proizvode.
http://www.eteknix.com/bfg-returns-w...ndard-titan-x/ |
Citiraj:
Citiraj:
Naravno da nece biti ove kartice sa 24GB VRAM. |
A zasto ne :) Ne kazem da ce bit sigurno ali nije nemoguce. Dosad je pojam bio 6 gb a vec smo na 12. A nije da je pcb mali i da nemoze primiti toliko cipova memorije.
|
Mislim da nema mjesta na Titanovom PCBu za 24 Gb memorije.
Osobno, mislim da je to prvotravanjska šala.:) |
Zanima me kakva su iskustva sa 970 sto se tice coil whine-a?
|
Citiraj:
|
koje napajanje imas? Kakao ti se pokazao strix?
|
Citiraj:
Napajanje, EVGA SuperNova 750 G2 GPU Gigabyte GTX970 G1 Gaming Coil whine ima samo pod windows experience torturom, ali je takav da sam morao uhom ući u kućište kraj grafičke da bi ga čuo. Dok mi je komp 1m od mene ne da ne čujem whine, nego ne čujem ni komp. To je bez sluški na glavi ;) |
Mislim da se previse dramatizira oko coil whine-a, on je prisutan kod svih high-end kartica, sve je stvar kako ko primjecuje, po iskustvima sto citam, cini se da napjanje dosta utjece na zujanje...
Zanima me sto je po vama bolje strix ili g1 gaming? |
Mislim da G1-ica ima po defaultu veći takt, a po forumima se kunu i da se bolje kloka. Također ima i tri Display Porta, ako ti to igra neku ulogu...
Ja bi G1. :) |
Razmisljam o cekanju r9 300 serije, ali nekako sumnjam da ce bit ogromni pomak u usporedbi sa gtx-om
|
Moja ima isto CW na uzasno visokom FPS-u i u Win experience-u.
Npr novi Unreal Tournament pre-alpha mi je ogranice na 120 FPS-a (ide od 90-120) i nema CW-a. Corsair HX 450 i MSI Gaming GTX 970 3,5G ;) |
GPU Gigabyte GTX970 G1 Gaming na Corsair TX 750W, ne čujem coil whine ni pod kojim uvjetima, idle, full load u igrama, sve super. Framerate je konstantan, nema zastajkivanja, microstutteringa niti negativnih pojava. Kartica je tiha i pod opterećenjem, doduše imam dobro kućište pa je i to veliki utjecaj.
|
Evo i kod mene Gigabyte G1 radi bez ikakvog cw-a, ili ja to bar ne čujem :)
|
fino vam je uvalio jen hsun,junk memorija,cw...ja bi tu gtx 970 bacio u zid ili zamjenio za neku normalnu:D
|
Citiraj:
Svi cvile da se osjeti na 4k rezoluciji, kao da druge kartice nemaju isto tako osjetan pad performansi, a i taj pad kod GTX 970 je proporcionalan padu drugih kartica s 4 Gb memorije, bilo ATI bilo Nvidia, tako da ne znam u čemu je problem. |
Problem je u frame rate kašnjenju u zahtjevnijim / neoptimiziranim igrama koje se raskote preko 3.5GB. Gore spomenuto se manifestira kao microstuttering, bez obzira što je framerate ugodan.
Ne bi ni sam vjerovao bapskim pričama da se u to osobno nisam uvjerio kod kolege. Dragon Age: Inquisition recimo fps stalno pleše oko 40-50, bez dipova ako je vjerovat raznim brojačima, ali microstutering krene dok se igra raskoti preko 3.5GB. Da je grafa odrezana na 3.5GB bila bi super, al ovih 512MB dok se umješa u priču sve ode kvragu. Ako baš želite mogu ga pitat koje ga još igre znaju zajebavat, ali ove se sječam jer mi je na njoj pokazivao. Dolazit će sve zahtjevnije i zahtjevnije igrice i nema šanse da se problem neće sve drastičnije manifestirat. Odnosno da nVidija sa svakim driverima neće krpat taj "feature" sve više i više. Još uvjek mi nije jasno kog im je vraga trebalo 4GB šta nisu mogli ostavit 3.5GB i sve bi bilo divno i krasno. Prije nego flame krene, ja se igram na laptopu i zaboli me za desktop probleme, ali ovo je baš šarlatanski kaj se događa. |
@ darky: Pa ti se ne čini da je onda kriva i igra koja je "fantastično" optimizirana?
Isto kao s onim, nekom "šteka" komp odma je kriv hardver; nešto ima i u softveru ja mislim. Npr. spomenuti microsttuter sam doživio i s grafama koje su imale "normalnu" memoriju i bile preko 100fps-a u danom trenutku, a kad bi pomicao ekran u igri (čitaj: kameru) bi zastajkivalo. (konkretno: 7850 2gb u doti 2. isto se NE događa s 760. obje bez v-synca) |
Kod mene D.A.:Inquistion sa svim detlajima na max i MSAAx2 guta 2,2-2,5gb VRAM-a u 1080p.
Doduse igrao sam mozda kakvih sat-dva ali svejedno nije prelazila nikad preko 2,5gb. Ocito se igre kod svakoga ponasaju drukcije... |
Citiraj:
normalno fanbojima je kriva "optimiziranost" igre,a to šta je hardver kod gtx 970 totalno fail to nije ni najmanje krivo...ti to u biti nemožeš ni driverima ispravit |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:34. |