![]() |
Citiraj:
|
Zašto original? Sigurno postoje kvalitetniji, a jeftiniji tipa Baseus, Ugreen,... Oba imaju official store na Aliju i od tamo ih nabavljam.
Osim toga, treba uzeti kvalitetne kabele. Vidim kojom brzinom mi se puni mob kada ga stavim na jeftini kineski kabel i Baseus kabel. Razlika je drastična. |
Citiraj:
link Sigurno puno bolji od samsungovog :D @coconut, šta ovaj kabel što se dobije sa mobom nije dovoljno dobar? koji bi preporučio? |
Citiraj:
Što se tiče kabela slažem se, i sam koristim Ugreen kablove već dugo i odlični su... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Podržava da :) A što se tiče kabela, da li da naručim neki drugi recimo ugreen kojeg je kolega preporučio (kojeg sam i sam naručio više puta za druge uređaje i tv), ili je ovaj kabel što dolazi sa mobitelom dovoljno brz za punjenje? Ne znam koje specifikacije ima ovaj kabel što dolazi sa telefonom. Ne mogu ih naći. |
Taj kabel ima.9V-3A specs. ide full do 25w
|
Samsungov kabel nije neke vrhunske kvalitete. Imam punjač koji može dati 2,5A i na sebi ima ekrančić koji daje podatke o voltaži i struji. Kada punim S20 s njime i službenim kabelom, prikazuje mi da vuče oko 1,6-1,75A što je daleko od mogućnosti punjača.
Vidio sam da se već mogu naći kvalitetni kabeli koji podržavaju 100W punjače. |
Taj sluzbeni punjač od Samsunga 25 w i kabel original koji se dobije sa s20 kad spojiš na npr Xiaomi mi 11 lite 5G New Edition vuče 9V 2.7A, tj 24 i sitno watti, pa pogledaj da ti nije problem u punjaču, ne kablu.
https://ibb.co/G3d23hZ |
Jos godinu dvije i punjaci ce bit skuplji od mobitela :D
|
Pozdrav,
Ima li tko preporuku jeftinog wireless fast punjaca 15w s aliexpressa, treba mi za samsunga s21 fe |
Jel netko kupio kakav 65w beasus, ugreen s alia sad na popustima?
Gledam ima za cca 27$ gan3 US $23.62 74%OFF | Baseus 65W GaN Charger Quick Charge 4.0 3.0 Type C PD USB Charger with QC 4.0 3.0 Portable Fast Charger For Laptop iPhone 12 Pro https://a.aliexpress.com/_mLMEojc |
https://i.ibb.co/Bn1mtFZ/281732517-3...65884240-n.jpg
vrlo je zanimljivo kako je 1957 godine čovjek već koristio selfie :D |
Danas sam na svoj novi S22 stavio Spigen EZ Fit Glas.tR Genijalna stvar. Postavljanje je pis-of-kejk.
Usput sam stavio i Spigenovu zaštitu za leće. Postavljanje je jako lako. Sve kupljeno u SmartOpremi. Oba pakovanja sadrže po 2 komada proizvoda. |
Ja čekam dostupnog Spigen GLAS.TR PLATINUM Galaxy S21 Ultra (AGL02527).
Uglavnom , Spigen ima dobrih modela kejsa i zaštite. |
Provjeri si fotke s lecom na kameri, pogotovo u slabom osvjetljenju i kada imas jak izvor svjetla sa strane, ali van kadra. Sve sto sam do sada imao na kamerama na razlicitim mobovima letilo je dolje nakon par dana. Razno random lomljenje svjetla, graining, kao neki filteri kod low light fotkanja i sl.
Provjeri i kako izgleda kada okines nesto s blicem. Mozda kod tebe to nece biti problem, nekad ta stakla znaju pokupiti svjetlo i prenijeti ga oko senzora kamere. Kao ono kada imas prozirni TPU case, pa ako fotkas sa blicem, fotke imaju halo efekt jer prozirni case prenosi svjetlo oko lece kamere. |
Ne kužim taj EZ glass fit. 35usd za šta? Na s22 ide svako staklo pa ne kužim ovo. Ultra da, zakrivljen je pa UV staklo je must have, sve ostalo ne valja za ultru. Ok, maskice svakako imaju svrhu jer je materijal odličan.
|
Citiraj:
Na aliexpressu za 3$ dobiješ 3 komada tempered glass :fiju: Ukratko, prodavanje magle, ali ako nekog veseli... |
Citiraj:
|
Isprsio se ja i naručio premium kaljeno staklo sa Mall.hr-a za S20fe i S21fe. Svako po 175kn, prije toga mi je rekord bio 10kn/komad za takve stvari.
Reko idem iskoristiti oni njihov kupon od 300kn i kupiti pravu stvar, za 175kn ne može bit loše da ga *ebeš. A i piše da "savršeno odgovara zakrivljenim ekranima vašeg Samsung mobitela". U prijevodu savršeno znači 1cm kreće sa svake strane. Evo ovo:https://www.mall.hr/staklo-samsung/p...no-uv-prozirno Ja ta kaljena stakla mijenjam skoro na mjesečnoj bazi, zato mi je bitno da su jeftina i da mobitel ima ravne rubove. Nekidan ga skinem jer mi je prst zapinjao gdje sam ga razbio, ne vratim drugo kaljeno staklo 24h i imam što vidjeti, ekran pun ogrebotina. Riječ je o S21FE. |
S21 fe ima ravan ekran, ima normalnih ravnih stakala za njega. Ne idu naravno bas do ruba jer je rub 1-2mm zakrivljen kao na npr a52s.
Sto ae ogrebotina tice, nema vise ekrana koji nemaju ogrebotine, imaju razne antireflex premaze na sebi i nema sanse da ga ne ogrebes. Na onom kojem ne vidis crtice, stavi ga na bolje svjetlo vidjet ces crtice. Naiđes tu i tamo na neki model kojeg je tesko izgrebat ali su rijetki. |
Može preporuka (link) nekih stakala koji dobro pokrivaju ekran za S21fe i s20fe? Šta sam god naručio nije ni blizu ali ovo sa mall.hr je sramota.
|
Ako bas hoces edge to edge, ide ti samo UV staklo kao i u mallu. Montaza s tekucim silikonom i kvalitetnom UV lampom. Ne znam kakvo je u mallu, ali inace ta UV stakla iz kine budu ok, naravno treba i kvalitetna UV lampa, neke lampe budu šrot i silikon nikako da se stvrdne
|
Trebam neki case za Realme 7 Pro, onaj tvornički mi nije baš nešto.
Do sad sam uvijek kupovao Nillkin ali iz nekog razloga nemaju za realme seriju 7 ništa. Nema ni Spigen, ni Ringke... Jel ima još neki brand? Jedino nalazim no name kineze za par dolara na aliju. |
S obzirom da sam tip kojem mob pada svaki drugi dan i da ga koristim na mjestima u rasponu od gradilišta do wc-a, zanima me postoji li za samsung note 20 ultra robusna zaštita koja štiti kućište, staklo i kameru, a da ostane funkcionalnost s-pena, bežičnog punjenja i otiska prsta. Spreman sam žrtvovati masu, dimenzije i donekle estetiku.
Sent from my SM-N986B using Tapatalk |
Citiraj:
Maloprije sam stavio na 21fe..dobro pokriva ekran.. vidit ćemo koliko će trajati |
Od jeseni 2024.g. svi mobilni uređaji će morati imati USB-C konektor za punjenje
https://www.europarl.europa.eu/news/...eality-in-2024 |
Ili ga nece nikako imati.. kao recimo apple 😁
|
Šta vrijede ti EU propisi kad svaki proizvođač ima svoju tehnologiju brzog punjenja, pa ako hoćeš da ti radi fast charge moraš koristit njihov punjač i kabel, lol.
|
To doslovno nije istina i ne trebas. Ovo je super vijest, barem ce kabeli za razne uredaje bit unificirani...
|
Doslovno lupaš napamet :D
Daj se malo informiraj koliko fast charge standarda postoji... https://www.pcmag.com/how-to/what-is-fast-charging EU je poznata po besmislenim propisima, usb c je ionako na više manje svim uređajima. |
Citiraj:
EU je izjasnio da svi moraju imati usb-c, a ne ono skriveno tipa kompatibilnosti zbog pinova. I da proizvođaći prilagode jedinom punjaču PD/GaN. Slažem se da je bezveze imati brzo punjenje tipa 100w. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Ukratko, prvo trebaš provjerit koju tehnologiju brzog punjenja podržava tvoj mobitel, a onda moraš naći adekvatan punjač koji je kompatibilan s tom tehnologijom.
Pogotovo će to biti veselo sad kad izbacuju punjače iz kutija pa nek si laik traži punjač za svoj telefon, 99% ljudi nema pojma o tome. Šta je to nego cirkus i šta ti vrijedi usb c u tom slučaju kad imaš hrpu standarda brzog punjenja. |
I dalje stoji neistina da moras koristit "njihov punjac i kabel, lol".
Kupovina punjaca je druga stvar, ja bi reka da vecina korisnika puni uredaj preko noci i nije im stalo do fast charginga, barem na primjeru mladih i starih iz moje obitelji koji vidim. A onome kome treba fast charging valjda zna sta treba kupit i punjac ne triba biti niti apple/samsung/ Usb c vijest je samo korak naprijed i pokazatelj da se standardizirati moze, pa se u buducnosti i druge stvari poput punjaca mozda standardiziraju. |
Punjači, baterije, zaštita, memorijske kartice, slušalice i ostala oprema za mobitele
Do 20w radi svaki brzi punjač. Tj do 18w. Svaki qualcomm charger puni 15-18 watti preko normalnog usb-c kabla. Ili bilo koji original charger. Ako ga bas ne podržava nikako ,punit ce ga klasičnom brzinom 5V 2A. To je smisao univerzalnog C kabla. A ako želiš 25/33/65/66/100/120 watt itd, kupiš original punjač i adekvatan kabel tj onaj koji izdrži 5-6A ili original. Nijedan brand ne mora pokloniti svoju tehnologiju nijednom drugom brandu, niti prodati. Bitno da punjenje radi na C kablu pa makar običnom brzinom.
|
Citiraj:
Svi su odavno na usb c i možeš punit koji god želiš. Očito je da se ovim potezom jedino prisiljava apple da se prilagodi, a na kraju će ih apple izigrat pa ni neće imati nikakav konektor. |
Ovaj potez je najavljen prije dosta godina, tek sada postaje obvezan. U međuvremenu su se proizvođači prilagođavali.
|
Pa je, prilagođavali su se tako da su svi prešli sa micro-usb na usb-c na kojeg bi ionako prešli jer je bolji, napredniji i brži protokol... EU tu najmanje igra ulogu.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:16. |