![]() |
Opet si omasio cijeli futball, gledaj odakle sam te quotao.
Ja pričam o tome da je aga008 rekao carina 60tak kn i ti si napisao nikakva carina On nije mislio na carinu nego troškove carinskog pregleda koje sam ti naveo. Za sada ih ima od 1.7.ne bi trebalo biti. Ja drumom a ti šumom... Eod Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk |
Da i ja ti kažem da nema niti carine niti carinskih troškova, po tom pitanju sve ostaje kako je bilo, ako je paket ispravno deklariran. Carinski pregled je bio i bit će kako sam ti opisao i naplaćivat će se kao i do sada. Znači SKENIRANJE=BEZ NAPLATE, OTVARANJE=CARINSKI TROŠKOVI u najboljem slučaju a moguća carina,ležarina.............. Tako je bilo do 01.07. i bit će od 01.07. Ovdje se radi o promjeni PDV-a na sve pakete i nema veze s carinom, carinska služba je samo ta koja određuje visinu PDV koji će se naplatiti po carinskoj deklaraciji ili svojoj procjeni.
|
|
Meni je odjedanput došlo 5-6 paketa a neke čekam ohoho i produživao sam delivery rok za sve , nije do alije nego do pošta u koroni yebiga.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
(dolje u nastavku a.k.a. pri kraju je navedeno da se salje iz kine, ni traga Thuramu)Jeli moguće da se skladišta dijelom presele na neka EU područja kao što je bilo sa mobitelima itd.? |
Neki selleri imaju u Poljskoj skladišta i raba dolazi sa DPD-om.
|
Citiraj:
|
Ja sam naručio iz Španjolskog skladišta, ali prema trackingu ide iz Kine..
|
U zadnja cca 2-3 mjeseca narucio sam 8 paketa, svi su slani iz Kine, i sve mi je uredno doslo.
2 paketa za 3 tjedna 4 paketa za 4 tjedna, i ova zadnja dva za ravno 16 dana. Koliko ce paket putovati ovisi o NL posti, odnosno koliko paket cuci u njihovoj vreci i ceka da ga posalju za HR. Ova zadnja dva su bila 3-4 dana u NL i zato je tako brza dostava. |
Prvi put u roku par mjeseci mi ode na carinu tuš od 17$. Valjda neće naplatiti ništa jer je ispod 160kn
HRVATSKA, HRZAGB ZAGREB 10003, Otprema pošiljke na Carinu/Poštu carinjenja Koliko se sada čeka? |
Seller mi pošalje pošiljku i nakon deset dana mu se vrati. Sad je (navodno) poslao FEDEX-om (IP) i poslao mi je tracking u obliku YExxxxxxxxCN. Zna li netko je li to dobar oblik trackinga jer mi nakon pet dana FEDEX ispisuje da je invalid...
S obzirom da je vrijednost 350€, bojim se da me seller ne mulja i čeka istek vremena. |
Ja koristim Parcels apk. Automatski sve alliexpres naruzdne prati
|
Citiraj:
Ja sam nedavno za zadnji paket koji je išao na carinu doslovno čekao 12 dana da dobije status "zadržano na carini"a onda još 4 dana da dođe poštom onaj papir sa carinskim brojem i obvezi popunjavanja Izjave i dokazivanju vrijednosti. Možda sam mogao zvati i maltretirati ih da ubrzaju (ali ovo samo možda) ali ne žuri mi se oko te stvari pa sam pustio da se stvari same razvijaju. Dodatno, možda bitno narudžba je bila sa aliexpressa, dakle vjv bez računa u paketu... |
Citiraj:
https://parcelsapp.com/en - tu možeš pratiti sve pakete ... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Puno mi je draži i pari mi se bolji https://www.17track.net/en Izgledom jednostavan ali sve nađe... Citiraj:
Hahaha nevjerojatni su...ali koji zen tamo vlada, mislim da nije ni na tibetu takav...svi ono usporeni u svom nekom filmu...Prije sam se hrpu nervirao zbog svega ali ono sad sam prihvatio da se kod nas neće ništa nikad promijeniti...ili prihvatiš takvo stanje ili seliš u neku drugu državu. |
Stigao paket iz Fr. Narucen 14.01. Iako tracking nije radio.
Nadam se skorom dolasku i drugog paketa za koji pise da je u dostavi vec 7dana po hp trackingu. Btw. Jel imam kakve pomoći od žalbe na poštara koji samo ceduljice šiba u sandučić? |
Ako ne stane u sandučić, nije dužan nositi takve, veće pošiljke.
Bolje gaji dobre odnose, ja dam čokoladu kada donese nešto veće. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Evo problema. Pa da vidim vaša iskustva. Na HP trackingu pise da mi je paket u dostavi od 28.01. Kako nista nije dolazio nisam imao mira pa sam ih nazvao da vidim di je. Paket je u Zg, ali su promašili kvart i otišlo je u susjedni. Onda sam se malo raspitao u pošti i ispada da su oni vratili taj paket natrag u NL?!?! Jer nakon 5 dana vraćaju pakete pošiljatelju. Ima netko iskustva? Nije mi jasno zašto bi paket koji nije završio u dobrom poštanskom uredu vratili pošiljatelju umjesto da ga vrate u ne znam centralu pa da ga u dobru poslovnicu prosljede. Još su svi bili svjesni da je u krivom uredu završio.
|
Citiraj:
Možeš se žalit što će rezultirat ničim. |
Za sad svih 9 paketa doslo u roku mjesec dana bez greske, bez naplate carine i sl.
Imam jos 8 nekakvih sitnih stvari i to po trackingu ide sve svojim tokom. Sve sam narucivaopreko mobitela i sve je s ali standard shippingom. |
Također sam od onih kojima se u zadnjih 1-2 usporila dostava naručenog s Aliexpressa. Sad više ne znam radi li se o fake tracking brojevima prodavača ili o sporoj pošti. Inače sam dobio valjda 99% proizvoda u 30-40 dana, a sad kod zadnja tri proizvoda koja sam naručio tijek je bio otprilike sljedeći:
1. dobivam obavijest kako je proizvod poslan i tracking broj 2.kroz par dana ide obavijest kako je proizvod napustio zemlju 3.kod dva od tri proizvoda već par tjedana stoji obavijest "Arrival at export hub" 4. kod trećeg proizvoda dobivam informaciju kako je dostavljen u lokalni poštanski ured, ali to stanje traje već desetak dana. Inače je nakon takve obavijesti proizvod bio isti ili sljedeći dan isporučen. |
Pa gledaj na parcelsapp-u gdje je.
Nego evo mini recenzije USB punjača 0.99$ za AA/AAA baterije. https://www.aliexpress.com/item/4001299554828.html https://i.imgur.com/Ud9No3l.png UPOZORENJE: Opasni proizvod, može nepovratno oštetiti baterije! Riječ je o USB punjaču, koji direktno napon od 5V s USB-a daje i baterijama, odnosno s 5V se pune baterije, strujom od 0.17A. Inače je predviđeno da se pune s 1.3V i strujom od cca 400mA, koja se smanjuje što je baterije punija. https://i.imgur.com/fw6mo7jh.png Ispitivanjem v-metrom, ustanovio sam da umjesto da sigurnom voltažom od oko 1.3V, ovaj punjač puni baterije naponom od 5V, što nije dobro, sigurno, nema ni sigurnosni, niti bilo kakav drugi mehanizam za ograničenje punjenja i može beskonačno dugo puniti bateriju s 5V 0.17A. https://i.imgur.com/7FgbOCth.png Otvaranjem se vidi da je jedini elektronički sklop unutra mala LED žaruljica koja konstantno svjetli (bez obzira jesu li baterije unutra ili ne) i ograničenje struje na 0.2A (makar ima to ograničenje). https://i.imgur.com/XsUQzBzh.png Ali je suludo, opasno uz mogućnost zapaljenja baterije puniti s 5V AA baterije. Zaključak: Opasan proizvod, ovo bi zahtjevalo micanje s Alliexpresa ali nažalost, zbog cijene vidim da su tisuće kupile taj "punjač". Prodaje se i na ebayu. |
Ja imam pozitivna iskustva sa NiteCore punjačima, nisu skupi pune sve, a nikad se nije zapalio :D doduše punio sam samo LiIon baterije. isto su se napajali putem USB-a. Koštaju 6 puta više ali...
|
meni su danas stigla 4 paketa sa aliexpressa.
2 paketa iz 10 mjeseca prošle godine, i 2 paketa koja sam naručio prije 10 dana... :fiju: |
naručio sam jučer nekoliko itema gdje piše da je delivery time 14-24 dana (meni super prihvatljivo)...no sve mi se čini da bu to bilo 50-60 dana
|
Imam par paketa preko Nizozemske i kad otvorim tracking u aliexpress app vidim da je estimated delivery 11-19 ovog mjeseca, ali kad otvorim narudžbu onda piše da se dispute može otvoriti tek za 67 dana. Tak da je ovaj estimated delivery time nadobudna prognoza.
Sent from my LYA-L29 using Tapatalk |
Naručio sam yoga trake za vježbanje.
I danas mi stiže, po trackingu su unutra trake za vježbanje a unutra nema veze s mojom narudžbom. Skidam naljepnicu i ispod je druga naljepnica, ali ne glasi na mene, već na Taewook Xu, njegov broj telefona i adresa u Južnoj Koreji. A na toj naljepnici nije moj tracking broj već drugi LP*** https://i.imgur.com/DgQCVJ7.png Otvorim Chat, dam im broj narudžbe i kažem da mi je kriva stigla, što da radim, da netko tko pre-lijepljava naljepnice je stavio krivu i da je ovaj iz Južne Koreje dobio ovu moju vrijedniju a ja njegovu špagu za naočale. I kažu oni meni po mojem LP* trackingu još je na putu, a da ja ovo slobodno bacim. Ja kažem da nije na putu, da sam upravo dobio taj tracking i da je on dobio moj. "Please check with your local post office if package is there for you". Ja opet objašnjavam da je netko u Kini ili gdje lijepe naljepnice stavio krivu gornju naljepnicu preko moje i onda "please contact seller why you got wrong item". Nema smisla, kažu mi da se strpim i da čekam ako u roku 90 dana ne stigne da otvorim dispute. Ali zar da ne otvorim već sada? Inače sada je duplo veća cijena tih artikala, volio bi ih imati, plaćeno je 2$ a sada koštaju 4$, može li mi seller samo opet poslati ili kako? |
Kaj se događa sa tim AE, sve kaj naručim bit će isporučeno tek za 20 dana?
|
Kineska nova godina ?
Sent from my Mi 9T using Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
Dear*Friend, Thank*you*for*your*order.*Because*from*February*8*to*February*20*is*the*Chinese*New*Year*holiday.*It*will*be*have*10-15*days*shipping*delay*for*all*packages,*after*shipping,*we*will*provide*the*tracking*number*for*your*reference. To avoid any misunderstanding or mistake: 1. could you check the install size for original unit is same? 2. could you check wether the recipient address information and phone number is correct? 3. could you check the order product's information and accessories is correct? If*you*have*any*questions,*please*contact*us*and*we*will*reply*you*within*48*hours.*Thank*you*for*your*understanding. Best*Regards. Eto...kineska NG je i kasne s slanjem paketa. |
Čini se da je i u Nizozemskoj kineska nova godina.
Aliexpress standard shipping će isto postat banana jer vjerojatno sve više ljudi koristi tu opciju i napravit će se takav čep da paketi neće tamo stajat 10-ak dana kao sad već 20-30 dana. Sent from my LYA-L29 using Tapatalk |
Citiraj:
|
Meni nikad duže od 10 dana, a svekupno od Kine do mene za max 30 dana
Sent from my LYA-L29 using Tapatalk |
meni su danas stigla dva paketa iz kine, koja sam naručio prošle godine u 10mj. :D
|
totalno sam zaboravio na ali i narucivao hrpetinu tih djindi sa ebaya i sad sam tek skuzio da su cijenom uglavnom ispod ebaya.. :D tako da ide nova tura sitnica :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:28. |