PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Iskustva s IT trgovinama (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=66)
-   -   Edigital.hr / Extreme Digital (informacije i iskustva) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=244023)

Exa 20.07.2015. 13:54

Da da u redu je, trazim po internetu vec dva sata i vidim samo onu njihovu adresu u Madjarskoj. Evo sad bio overseas i oni imaju vec adresu gdje moraju slati, nisam znao, ovo mi je prva reklamacija, a vidim da su svi imali nocne more sto se tice reklamacija ovdje, pa cu morat u medjuvremenu uzet jos jedan HDD, vidim da Uzi Shop ima povoljne cijene, pa bi mogao svoje trosenje para prenesti na tu poslovnicu :)

Munjara 17.08.2015. 23:04

Nagađajte što je došlo iz mađarske u ovoj kovertici ispod case https://www.dropbox.com/s/zdduz8rdg8...31.54.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/zdduz8rdg8...31.54.jpg?dl=0

nino 17.08.2015. 23:06

Hdd. :D

Munjara 17.08.2015. 23:07

hellz yeah imamo pobjednika, strah me isprobati ga :hitthewal:

Master_Hrc 18.08.2015. 07:19

Citiraj:

Autor Munjara (Post 2816458)
hellz yeah imamo pobjednika, strah me isprobati ga :hitthewal:

čovječe meni haljimi bolje kebab zamota....:D:D:D:D

BlackDwarf 24.08.2015. 11:03

Ak se uzme kod njih mob moram li u slucaju kvara njima nositi ili mogu direktno s ovlastenim servisom uz predocenje racuna?

tintin 26.08.2015. 11:31

Trebam router i kod njih je cca 10-15% jeftiniji (475kn) pa me zanima jel se isplati s njima patiti?

partwish 26.08.2015. 12:00

Citiraj:

Autor tintin (Post 2819977)
Trebam router i kod njih je cca 10-15% jeftiniji (475kn) pa me zanima jel se isplati s njima patiti?

Prolistaj temu i sam zaključi.

Nego, zna li netko gdje im je sada sjedište u HR? Pitao sam ih na mail, naravno nema odgovora već dosta dugo.

mdeninov 03.09.2015. 19:59

jedan friški info (od danas)

krenuo sam naručiti par stvari, skužio da više nema osobnog preuzimanja, prolistao ovu temu, odustao od plaćanja preko računa :)

napravio novu narudžbu sa plaćanjem pouzećem, i za 3 dana, sve stiglo danas overseasom

zaključak, ipak postoje i šalju robu ako se odabere plaćanje pouzećem :)

mdeninov 03.09.2015. 20:01

e, da, kaj se tiče garancije, ovjerena je garancija sa "mađarskim žigom" i servis je u Budimpešti za slučaj da se mora reklamirati, mora se slati tamo...

tako da to treba uzeti u obzir kod računanja "uštede"

wooden 03.09.2015. 20:37

Citiraj:

Autor mdeninov (Post 2823420)
e, da, kaj se tiče garancije, ovjerena je garancija sa "mađarskim žigom" i servis je u Budimpešti za slučaj da se mora reklamirati, mora se slati tamo...

tako da to treba uzeti u obzir kod računanja "uštede"

Koliko sam pročitao po nekim drugim forumima, dovoljno im je javiti e-mailom da imaš pokvaren proizvod, oni onda šalju kurirsku službu tebi doma i na njihov trošak je slanje do Budimpešte i nazad tebi.

partwish 03.09.2015. 20:38

Citiraj:

Autor wooden (Post 2823438)
Koliko sam pročitao po nekim drugim forumima, dovoljno im je javiti e-mail da imaš pokvaren proizvod, oni onda šalju kurirsku službu tebi doma i na njihov trošak je slanje do Budimpešte i nazad tebi.

Je, tako je.

wooden 03.09.2015. 20:41

To onda ipak treba pohvalit s obzirom da je kod naših webshopova pravilo da šalješ o svom trošku, a oni tebi nazad o svome.
A bogami bilo je i slučajeva kad su ljudi plaćali u oba smjera.

driftwood 03.09.2015. 22:11

Citiraj:

Autor chief_wolfinjo (Post 2800518)
dobro da si dobio lovu jer inače unutar 14 dana imaš pravo na povrat love od dana kupovine.

Odakle ti ovo?

S moje strane samo pohvale prema edigital shopu. Jednom poslali nešto krivo (jer im je ta web stranica zbrda zdola), javio i poslao nazad, oni mi vratili novce.

acer 07.09.2015. 08:23

Takodjer obavio više kupovina kod njih i nikad problema, sve uredno dostavljeno u orku par dana.

L31 08.09.2015. 16:18

Dakle ako kupim lumiu 640,u slucaju kvara nemogu odnijet mobitel kod nas u servis?ili ipak mogu?

partwish 08.09.2015. 16:34

Citiraj:

Autor L31 (Post 2825269)
Dakle ako kupim lumiu 640,u slucaju kvara nemogu odnijet mobitel kod nas u servis?ili ipak mogu?

Obrati se servisu i pitaj ih.

coconut 08.09.2015. 16:45

Možeš. Svaki mob kupljen u EU možeš slobodno odnijeti na popravak u naš ovlašteni servis.

nino 08.09.2015. 19:25

Citiraj:

Autor coconut (Post 2825280)
Možeš. Svaki mob kupljen u EU možeš slobodno odnijeti na popravak u naš ovlašteni servis.

Ne bas. Provjereno.

coconut 08.09.2015. 19:28

O kojoj marci govorimo? Samsung, HTC, Lumia, Sony,... se mogu. Barem tako su pisali ovdje forumaši.

nino 08.09.2015. 21:08

Citiraj:

Autor coconut (Post 2825334)
O kojoj marci govorimo? Samsung, HTC, Lumia, Sony,... se mogu. Barem tako su pisali ovdje forumaši.

http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=1449

Evo ti na primjer, u EU ga mozes kupiti ali kod nemozes servisirati jer nema distribucije kod nas i čabe ti servis onda. :D

A ima jos takvih modela, zato nebi tako olako pisao takve stvari.

L31 09.09.2015. 15:37

Sada sam zvao mesc. Vrijedi garancija na lumiu 640 te u slucaju kvara mozete slobodno odnijeti tamo

Pupo 14.09.2015. 20:41

Slao tko skoro nešto na reklamaciju? Krepao mi disk, pa trebam riješit. Kakva je procedura?

tnx

dadiggi 17.09.2015. 11:02

Citiraj:

Autor Pupo (Post 2827538)
Slao tko skoro nešto na reklamaciju? Krepao mi disk, pa trebam riješit. Kakva je procedura?

tnx

Evo, da podijelim svoje iskustvo s reklamacijom diska (koje, nažalost, još uvijek traje).

26.6.2015. kontaktiram edigital da je krepao SSD disk pod garancijom i kažu da pripremim
disk za slanje kurirskom službom (ako nema originalne ambalaže, onda u bilo koju drugu, ali da se disk zaštiti).
S kurirskom službom sam se natezao nekih tjedan dana dok nisu konačno pokupili disk (negdje oko 1.7.)

21.7. šaljem mail da vidim što je s diskom, jer nikakav feedback do tad nisam dobio i šalju mi mail s brojem zapisnika ovlaštenog servisa.
Taj broj mi ništa ne znači, jer s njim ne mogu ništa provjeriti (nikakav link nisu poslali).

1.9. šaljem ponovno upit što se dešava s diskom i javljaju mi isti dan da mi je odobren povrat sredstava i da im pošaljem svoje podatke o računu (što sam poslao sljedeći dan).

9.9. šaljem opet mail da još nisam zaprimio povrat sredstava - javljaju mi da su kontaktirali "staru" firmu i da su ovi rekli da će uplata biti najkasnije početkom sljedećeg tjedna (dakle, ovaj tjedan).

16.9. navečer provjeravam je li bila kakva uplata i naravno, još ništa. Poslao sam im još jedan mail, ali do ovog trenutka još nisam dobio nikakav odgovor...

Stvarno ne znam što bih rekao, ali da se ovako razvlači reklamacija već skoro 3 mjeseca, sramota!

Exa 17.09.2015. 17:43

Evo meni ce biti 2 mjeseca od kad sam im poslao novi HDD koji nije prosao format i neispravno Chieftec napajanje. Kad citam ovaj dio foruma vidim da ljudi imaju nocne more s edigitalom, pa sam ih pustio da prodje skoro tih 60 dana koliko bi im po ugovoru trebalo da mi vrate nove uredjaje. Nista u medjuvremenu nisam dobio, danas sam im poslao poruku da bi bilo vrijeme da ucine nesto po tom pitanju, jer da sam uzimao bilo gdje drugdje HDD, da je bio neispravan vec bi dobio zamjenu za njega. Naravno poruku sam poslao na njihov mail servisa, ujutro jos i jos nisam dobio nikakvu povratnu informaciju osim one automatske u kojem pise broj upita. Da li netko ovdje zna kome se treba poslati jos mail, da se to malo ubrza, ne bi li bilo dobro da se skupimo mi koje nas ti iz Edigitala zafrkavaju, pa da napravimo skupnu tuzbu, jer ovakvo ponasanje je gore od onih pacijenata na Njuskalu koji ti posalju ciglu nakon sto uplatis neku stvar (barem dobijes ciglu, kod ovih kretena ne dobijes nista :) )

Bubba 18.09.2015. 20:00

Mozda bi bilo dobro da se skupite par vas koji ste kupovali u EDigitalu i uplatite si grupnu psihijatrijsku pomoc s temom "27 lipe ustede na 10.000 kuna nije vrijedno toga da mi se reklamacija oduzi ko Duke Nukem Forever".

santos 18.09.2015. 23:01

fino se posluzite zakonom o zastiti potrosaca i iskoristite svoja prava.

partwish 19.09.2015. 19:11

Citiraj:

Autor santos (Post 2829210)
fino se posluzite zakonom o zastiti potrosaca i iskoristite svoja prava.

E sad je malo kasno za to s obzirom da su zatvorili u HR i sada posluju kao Mađarska firma i možeš im... ništa. :D

santos 19.09.2015. 19:31

ma da, nisam to znao....

nino 19.09.2015. 19:37

Citiraj:

Autor partwish (Post 2829436)
E sad je malo kasno za to s obzirom da su zatvorili u HR i sada posluju kao Mađarska firma i možeš im... ništa. :D

Treba za ovakve dezinformacije uvesti automatski ban. Stvarno mislim.

Isti su registrirani u Hrvatskoj, imaju hr OIB, a za sve je nadležan Trgovački sud u Zagrebu.

Sve lako provjeris na https://sudreg.pravosudje.hr/registar/f?p=150:1

http://www.pohrani.com/f/2r/wM/1P5MMfdM/screenshot1.jpg

Odgovorni su kao i svaka firma, a ovaj novi IPON, e oni nemaju nista u hr, posluju iz Madjarske i spadaju pod njihov zakon.

partwish 19.09.2015. 19:43

Citiraj:

Autor nino (Post 2829441)
Treba za ovakve dezinformacije uvesti automatski ban. Stvarno mislim.

Isti su registrirani u Hrvatskoj, imaju hr OIB, a za sve je nadležan Trgovački sud u Zagrebu.

Sve lako provjeris na https://sudreg.pravosudje.hr/registar/f?p=150:1

http://www.pohrani.com/f/2r/wM/1P5MMfdM/screenshot1.jpg

Odgovorni su kao i svaka firma, a ovaj novi IPON, e oni nemaju nista u hr, posluju iz Madjarske i spadaju pod njihov zakon.

Meni su oni tvrdili da je Extreme digital ugašen i da više ne postoji.

nino 19.09.2015. 19:46

Ma ko ti je tvrdio? Nema poslovnice koja je zatvorena ali i dalje posluju i podlijezu hr zakonu, ne?

Tebi se ocito moze svasta rec pa da to razglasis prije provjere ili?

partwish 19.09.2015. 20:17

Citiraj:

Autor nino (Post 2829444)
Ma ko ti je tvrdio? Nema poslovnice koja je zatvorena ali i dalje posluju i podlijezu hr zakonu, ne?

Tebi se ocito moze svasta rec pa da to razglasis prije provjere ili?

Da, svašta mi se može reći pa ja objavim na forumu prije provjere. Happy?

nino 19.09.2015. 20:56

Dobro, a koji ti je cilj?

jed2i 19.09.2015. 22:34

Nema cilja :)
Nego, jel možda vlasnik Extreme digitala isti kao i iPona?

xGAME 19.09.2015. 23:29

Citiraj:

Autor Exa (Post 2828694)
Evo meni ce biti 2 mjeseca od kad sam im poslao novi HDD koji nije prosao format i neispravno Chieftec napajanje. Kad citam ovaj dio foruma vidim da ljudi imaju nocne more s edigitalom, pa sam ih pustio da prodje skoro tih 60 dana koliko bi im po ugovoru trebalo da mi vrate nove uredjaje. Nista u medjuvremenu nisam dobio, danas sam im poslao poruku da bi bilo vrijeme da ucine nesto po tom pitanju, jer da sam uzimao bilo gdje drugdje HDD, da je bio neispravan vec bi dobio zamjenu za njega. Naravno poruku sam poslao na njihov mail servisa, ujutro jos i jos nisam dobio nikakvu povratnu informaciju osim one automatske u kojem pise broj upita. Da li netko ovdje zna kome se treba poslati jos mail, da se to malo ubrza, ne bi li bilo dobro da se skupimo mi koje nas ti iz Edigitala zafrkavaju, pa da napravimo skupnu tuzbu, jer ovakvo ponasanje je gore od onih pacijenata na Njuskalu koji ti posalju ciglu nakon sto uplatis neku stvar (barem dobijes ciglu, kod ovih kretena ne dobijes nista :) )

Šalji im u upravu mail. Uglavnom ja kad sam kupovao proc kod njih nisu dugo odgovarali i onda poslao upit na 3 maila odjendom (u upravu i još nekome na višoj poziciji) i dobio odgovor u roku 24h :) I proc stigao za 3 dana :D

photosmart 20.09.2015. 11:32

edigital iskustvo
STRAVA! Nikada više!
poslali mi hdd koji sam platio 1800 kn
stavio disk u komp i krenuo formatirati-piše bad sectors
stavio u server i on mi otkanta moj novi disk- napiše failure
ok kontaktiram extreme digital i dogovorimo kurirsku sluzbu i pokupe disk
vrate mi ga nakon 2 tjedna udarenog u rub i sliku poslikanog oštećenja i napišu da sam sam napravio navedeno oštećenje i da ono ne podliježe garanciji.
nakon 10 ak mailova i kontakta sa šefom do kojeg sam uspio doći i dan danas nisam dobio novi hdd , tražili su bankovni račun zbog refunda koji se nikada nije dogodio.
kada nazovem kažu da je u proceduri.
Uglavnom nakon par mjeseci frustracije odustao sam i poklonio im tih 1800 kn i otisao u ADM i sada imam hrvatsku garanciju.
Samo joše jedan mali dodatak. Htio sam odnijeti HDD u hrvatski servis msan i još neki kojem trenutno ne znam ime i rekli su mi ako nema njihovu naljepnicu da im ga ne donosim. toliko o europskom jamstvu.
Moja najtoplija preporuka za IZBJEGAVANJE ovih lopova.

SaleFFS 20.09.2015. 12:01

Kada si skuzio da ne radi disk, prije slanja si trebao poslikati ga da nije fizički oštećen čisto da imaš barem nekakvu sigurnost.

Exa 22.09.2015. 06:22

Evo javili su mi tek jucer da ce mi refundirati i zatrazili me IBAN. Sad cemo vidjeti dal ce ista platiti, vidim da tu ljudi imaju masovnih problema, ja im sigurno necu pokloniti svojih vise od 1000 kuna. A ovaj Ipon je isto tako sumnjiv, ne bi me nista zacudilo da je to novi edigital. Vidjet cemo kako ce se ti ponasati kod reklamacije, ako isto kao i kod edigitala, onda bi ih trebalo izbaciti iz nabava i jeftinije trazilica, jer samo varaju ljude (isto bi trebalo uciniti i s edigitalom). Od sad kupujem samo od provjerenih firmi s ovog foruma, nece me vidjeti stranac vise.

Master_Hrc 22.09.2015. 07:27

Varaju ljude koji se daju prevarit....vi sta sad kukate ajde priznajte da ste prije kupovine znali za nacin kako rjesavaju reklamacije i svejedno ste zbog 45 lipa na soma kuna kod njih uzeli hardver.....dobro vam je reko bubba...osnovati grupu i sa tom razlikom platiti covjeka da vam pruzi psihijatrijsku pomoc....:D:D:D:D

Sisanje ovaca power :roller::roller:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:36.