![]() |
Naravno. Slazem se u potpunost ali samo velim da se slabo radi na slabijim telefonima. Ne sam Sony nego svi. Jos najbolju ponudu, bar na papiru tu imaju Kinezi al to je vec drugi par carapa..
|
kad misli tcom izbaciti 4.4.4 za z1, i kako da flasham 4.4.4. (non tcom) bez da izgubim garanciju mobitela
hvala |
http://forum.xda-developers.com/xperia-z1
tu ćeš nać sve što ti treba ...u principu, priko flashtoolsa napraviš tft postojećeg firmwera ( beckup u slučaju reklamacije ), skineš neki nebrandirani/generic 4.4.4 tft, mislim da će ovdje bit uploadan uskoro http://forum.xda-developers.com/xper...urope-t2802450 flashas sa gore spomenutim flastoolom i voila, nema više t-coma. |
Glupa Xperia Z je konačno crkla, otkad je prošao update za Kitkat totalno je pobenesao telefon, drejnao bateriju kao mutav, a otprije par dan je počeo srat i ne priznavat SIM i tražit pin. Sad više opće nema mreže i resetira se u loop.
Mod: bez psovki... |
Fleshaj telefon s firmwareom kojeg je preporucio Drug i bit ce ok
|
Ne, bolje je psovat i pljuvat, jednostavnije je...
|
Šta imam flešat kad ni sim ne prepoznaje.
Poslat ću ga na reklamaciju, bmk. |
Bratova Xperia T na službenom 4.2.2 (ako se ne varam) na nekih 70% baterije u mirovanju samo se izgasila tj. našao je izgašenu i ne daje bilo kakve znakove života. Na paljenje ne reagira i na spajanje USB-om na PC.
Je li imao tko kakvih iskustava, prvo što mi je palo na pamet da je crkla matična - worst case scenario. :( |
Šta bi svatko trebao biti serviser? Sony ima jako loš software, u to sam se i sam uvjerio.
|
Da, brendirani softver na xperiji z je kriminal. Generički je nešto drugo.
|
Šta znači generički?
Ja sam vozio stock t-mobile na Z1C koji sam nadograđivao nekoliko puta kako su već izlazile nadogradnje i bio je kriminalan. Nakon komentara ovdje da ponovno instaliram software, napravio sam root i stavio nebrendirani UK što je u biti global. Nekoliko sitnih stvari se popravilo, ali sve u svemu i dalje kriminalan software. Npr. slikam djecu i ne mogu okinuti dvije slike jednu iza druge. Uvijek se smrzne na drugoj slici i moram isključiti ekran i upaliti, tek onda mogu ponovno sliku uslikati. Naravno, druga slika nije spremljena, propalo. I tako dalje... Sve se nadam da će reagirati i popraviti stvari, ali lagano odustajem i gledam po netu sa kojim non-Sony mobitelom bi ga mogao zamjeniti. |
Citiraj:
Jedino ti preostaje čekati dok ne poprave software, sve ostalo si napravio. A software je možda specifičan za Xperiu Z1C jer vidiš da drugi nemaju taj problem (Xperia Z). |
Pisao sam već kako je XZ koju sam dobio došla sa pred-bloatanim T-Mobile softverom. To je bila blaga katastrofa. Ever since, koristim nebrandirane firmverove jer nema tih ISP sranja i trunja.
XZ je stari uređaj pa je poprilično više toga popeglano u odnosu na XZ1C. Naravno, ne branim Sony, sotfver bi mogao inače biti puno bolji, ali dobar dio toga ide na dušu brandiranju od strane telekoma, kojeg god. Osim "Three" Denmark. Kao što rekoh, od bloatwarea ni B, a i googlova sranja su svedena na minimum. Definitivno najčišći FW za XZ i najlakši koji postoji. |
Citiraj:
Citiraj:
Nakon malo traženja po netu, uspio sam ga upaliti na Power + Volume Up, upalio se bez problema, baterija na 52%, gdje je problem - nemam pojma. :D |
Softver se zmznuo ;)
|
Citiraj:
|
A mi smo pričali o Xperija Z uređaju, a ne o Z1C. :)
|
Ajmo sad polako, šta vi mislite, da je u mom slučaju crko mobitel ili samo softver radi probleme?
Napominjem da sam jučer probao drugu SIM karticu roknit unutra i ništa, samo se reloopa bezveze u krug i nema mreže, grijao se kao đubre dok nije izdrejnao bateriju sa 62% na nulu i ugasio se. Ako je problem softver, kako staviti taj drugi koji šljaka dobro i jel time gubim prokletu garanciju? |
Problem je što u nekim slučajevima, a ima ih more, kad se radilo o upgradeu sa Jelly Beana 4.3 na KitKat 4.4, dolazilo je do pregrijavanja, cuclanja baterije i tako to.
Neki su to uspjeli otkloniti tako da su onda skinuli Sony Update Service sa njihovog sajta i reflešali mobitel sa time. Napominjem, taj postupak briše SVE iz mobitela i praktički ga vraća na tvorničko čiste postavke. Konkretno, ja sam tako uspio. Nadalje, ukoliko imaš nekakav bloatani firmware tipa T-Kom, onda si skineš FTF sa XDA foruma, npr Denmark 3 ili Belgium Generic (za njih tvrdim da su odlilčni jer ih koristim ili sam ih koristio) i tako se riješiš smeća, i onda možeš opet refleš preko SUS-a napraviti ako ima kakav update u međuvremenu. Garanciju ne gubiš jer nisi otključavao bootloader i koristiš ORGINAL nemodificirani sony firmware, samo za neku drugu regiju. Moj je crkuo sam Belgijskim softverom i uredno je zaprimljen i popravljen u Agramu. Radilo se baš o softverskom glitchu, nisu ga otvarali ili slično. Probaj, niš te ne košta. A ako niš od toga ne uspije, onda ga nosi na RMA. |
Sony update service:
http://www.sonymobile.com/gb/tools/update-service/ Probaj, pa ako i dalje radi probleme pravac servis |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Stvarno da se čovjek zapita jel' mu treba ovo u životu, jeb**anje da bi mogao koristiti mobitel i on ti zakaže u svojoj primarnoj funkciji. :hitthewal::D Dođe mi da sve bacim i nađem polovan ovaj tenk. :D *Isti simptom viđen i na stock 4.1.2 |
Jel se briše sve i sa SD kartice ili ona nije bitna za to?
|
OK, Dizel, evo tutoriala (konkretno za tvoj slučaj) što i kako za XPERIA Z (za druge modele isto, samo drugi FTF):
Prije operacije: - backup svega iz mobitela - izvadi memorijsku karticu (ako je imaš) - izvadi SIM karticu 1. Prvo skini FTF. Preporučujem Denmark 3 jer fakat i meni i svima koji ga imaju radi odlično - LINK - taj FTF na linku ti je 4.2.2, čisto da znaš, kasnije ćeš ga preko SUS-a upgradeat na 4.4.2. 2. Skini Flashtool - LINK - ako slučajno koristiš Windows 8/8.1, onda pripazi na ovo - LINK, ako ne - zanemari. 3. Prati upute ovdje - LINK - nakon što završiš, upali mobitel da vidiš jel to to. I onda ga odma ugasi, nemoj ništa postavljati. 4. Skini Sony Update Service - LINK 5. Instaliraj Sony Update Service i napravi refleš. Softver te vodi sam tako da nemaš što zeznut. Sve skupa će ti to trajati cca 90 minuta jer će SUS skidati KK firmware koji je težak cca 900MB, pa ovisi o tvojoj brzini neta. Sami fleš preko flashtoola i kasnije preko SUS-a je brzo gotov, cca 5 minuta. |
Ja imam tele2 XZ pa mi se baš i ne da zajebavat s tim FTF-om. Probat ću samo Sony Update Service.
|
Probaj. Ali velim, vadi van kartice.
|
Jesam, sad pokrenio taj SUS i kaže mi da imam zadnju verziju SW-a. Super, Idem ga resetirat dok skine tih 900MB-a pa ćemo vidit što bude, sad se i bez SIM-a telefon stalno reloopa i pali/gasi.
|
Da, imaš zadnji, ali će ga SUS načisto reflešat pa će mob ići u svojevrsni learning mod ispočetka. Ako i dalje bude bootlopao, onda je zrel za RMA.
|
Ček, a koji je ovlašteni, Agramservis?
Ako su oni ondak super, THC EVO su mi dobro napravili, dobio novi ekran i taj novi troši duplo manje baterije, sve pohvale iako dosta čujem da se i žale na dotične. I naravski, mobitel poslao HP Ekspressom i vratio se sa servisa u roku 7 dana. |
Ništa od apdejta... i dalje se reboota bezveze. Dođe crni ekran i onda se resetira.
Katastrofa. |
Onda RMA. Obavzno poslikaj mob. Odnesi ga u tele2 centar i neka ga i oni pregledaju i fotkaju još.
|
Ma ja to pošaljem HP Ekspressom direkt njima ne da mi se natezat s Tele2 plus što mi je najbliži tele2 u Osijeku (80km od mene)..
E sad problem, uopće ga ne mogu ugasit više otkad se updejtao ilitiga resetirao, stalno se pali gasi i ne jebe ni 5% tipku sastrane za gašenje. Any idea kak da ga ugasim? |
Power + Vol up. Drži par sekundi.
|
Ne vrijedi, đubre se opet ko zombi upali :D
|
Ma ništa, pusta da krepa baterija i onda im ga pošalji :D
|
Kolko vidim po XDA to je vjerovatno matična riknula. Nadam se da ne popravljaju neg sam daju drugi tel.
|
Popravljaju.
|
Citiraj:
|
Nisam dirao taj google play services ali nakon toga nisam nikada imao problema sa baterijom. Samo na JB 4.3 kad je izašao, tada sam imao ogroman drain.
Situacija je sljedeća na XZ što se baterije tiče ;) http://www.pohrani.com/t/1G/yi/32I4IhIx/1.jpg http://www.pohrani.com/t/41/sm/2d3uaBn4/2.jpg http://www.pohrani.com/t/1v/p/4XweQwP/3.jpg Služi mi kao tablet za surfanje :D |
Meni se prestala sumanuto trošiti baterija otkad sam u postavkama Google account stavio kvačicu na opt out of ads.
|
meni je išlo na živce konstantno upozorenje da neke aplikacije zahtijevaju noviju verziju play servisa pa sam se išao instalirat natrag da probam i eto. probao sam prije toga i ja optat se out of adsa :D ali nije pomoglo
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:28. |