PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Huawei Sonic U8650 - (root, custom rom, integrated flash) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=221363)

silvio12 01.02.2012. 18:11

ja u to baš i nevjerujem puno koji god proc uzmeš trebali bi bit isti msm da procu treba vremena da ide na veče frekvecije evo meni nije htio na 786 tak nekak ali sad oče tak da vjerujem da če poslje par dana iči i na više :D

a.war 01.02.2012. 18:18

Citiraj:

Autor lean&mean (Post 2089926)
Bravo silvijo12 majstore!

a.war, koji program koristis za OC?

Koristim antutu cpu master pro

-_Bad$ector_- 01.02.2012. 18:19

Citiraj:

Autor lean&mean (Post 2089933)
Hm... ja stavim uvijek recimo 768-768mhz, i stavim scaling na preformance.
Do 768 ide i onda dalje qrac nista samo se reboota i to odmah ne stignem niti nista stisnut samo zablokira. Tako je na svakom rom-u.

Problem je jedino što ti tako troši više baterije..
Meni je max. 729mhz kao i s cyan benru. Napravio sam sve moguće formate, wipeove prije instalacije ovog..
Ostat ću svejedno za sada na ovom romu..

nikica1211 01.02.2012. 18:30

Citiraj:

Autor lean&mean (Post 2089929)
Sonic_Clean trazi, ili onog kineza sto svi spominju.
Cyanogen modovi ne lice previse na stock Huawei romove :D
A ovo koliko ces ga moci OC to ti ovisi o procesoru, mozda ces imat srece kao a.war pa ici na 844, a mozda zapnes na 768 kao i ostali :D

HVALA!! Pogledat cu. Google bas i ne pomaze kod pretrazivanja sonic clean al mislim instalirat a.war-ov.

lean&mean 01.02.2012. 18:34

Ma ovaj rom od a.war ima identican boot.img kao i Sonic_Clean i kao SuperSonicGeno... sto znaci da ima identican kernel. U byte su svi jednake velicine.
Sto pak znaci da kako mozes clockat Sonic_Clean i SuperSonicGeno tako mozes i ovaj njegov, samo je njegov temeljen na kinezu onom sto vi volite :D
Ovisi od procesora koji si dobio koliko mozes clockat bez obzira na to koji rom imas jer imaju identicne kernele i identicne korake kod OC-a.

@a.war, jesi mjenjo sta u kernelu? Il jednostavno imas bolji procesor od svih :D

silvio12 01.02.2012. 18:51

jaooo nemogu vjerovat igram igrice na 786 mhz tako nekako,i igrice imaju ljepšu sliku,al nekužim kako ali je istina.! :)

silvio12 01.02.2012. 18:53

Citiraj:

Autor silvio12 (Post 2089978)
jaooo nemogu vjerovat igram igrice na 786 mhz tako nekako,i igrice imaju ljepšu sliku,al nekužim kako ali je istina.! :)

lean&mean 01.02.2012. 18:54

Citiraj:

Autor silvio12 (Post 2089978)

E slivijo, to sam i ja skuzio al nisam htio rec da ne ispadnem lud.
Na tom rom-u, kad sam vrtio Benchamrk, oni zelene maskote, kao da su lijepse bile... sad jel moguce da ima jace osvjtljenje ili nesto...

Ili smo ti ja prolupali od instaliranja romova hahahha :D

a.war sta si radio pricaj! :D

Jel i kines onaj po kojem je raden ima bolji ekran?

silvio12 01.02.2012. 18:56

ja igram igru where is my water i točno se vidi da je drukčija grafa, msm lean&mean da nismo prolupali hehe :D
EDIT: vidim da a.war ima puno znanja o androidima velika pohvala

lean&mean 01.02.2012. 18:58

Citiraj:

Autor silvio12 (Post 2089984)
ja igram igru where is my water i točno se vidi da je drukčija grafa, msm lean&mean da nismo prolupali hehe :D

Ajd daj vidi na koliko ti je osvjetljenje ekrana stavljeno, moguce da je do toga ako je jace osvjetljenje po default-u.
Ja sam sad na Sonic_Clean pa nemogu vidjet...

silvio12 01.02.2012. 19:03

imam postavljeno po default-u i namješteno je automatska svjetlina i kad sam označio bila je vrla slaba svjetlina! tak da msm da nije to razlog....

a.war 01.02.2012. 19:03

Pa kernel i je od SuperSonicGeno ali s manjim izmjenama a to za grafiku nemam pojma jer u zadnje vrime samo njega koristim

Evo jedan video

http://www.youtube.com/watch?v=pqwczxJOTew

A sad moguce je da ce mob s vrimenom nadoc al neznan zasto vam neide preko 800
jos cu malo pogledat jel se da nesto napravit

silvio12 01.02.2012. 19:06

ja imam sad na 780 ali nakon nekih 10-15 min. mi se reboota -.-

lean&mean 01.02.2012. 19:06

Citiraj:

Autor a.war (Post 2089995)
Pa kernel i je od SuperSonicGeno ali s manjim izmjenama a to za grafiku nemam pojma jer u zadnje vrime samo njega koristim

Evo jedan video

http://www.youtube.com/watch?v=pqwczxJOTew

A sad moguce je da ce mob s vrimenom nadoc al neznan zasto vam neide preko 800
jos cu malo pogledat jel se da nesto napravit

Ma nemam pojma mora da je to do toga kako tko koji procesor dobije, vecini ide do 768, a isto ovaj decko pise ne ide preko 729mhz :S
Nista ja cekam da dode Sonic ponovo u Tele2 onda novog uzimam, mozda bolje ugrabim heheh :D

nikica1211 01.02.2012. 19:17

Citiraj:

Autor lean&mean (Post 2090001)
Ma nemam pojma mora da je to do toga kako tko koji procesor dobije, vecini ide do 768, a isto ovaj decko pise ne ide preko 729mhz :S
Nista ja cekam da dode Sonic ponovo u Tele2 onda novog uzimam, mozda bolje ugrabim heheh :D

Sonic ti izgleda vise nece u Tele2 pa bi ti ja na njusku odma narucia jedan dok se i tu ne pograbi. Ja sam evo ima tjedan dana na sreću uspia jednoga skupit u Alo Alo (partner od tele2) u Splitu i uspia sam ja jedino u paketu znaci 795 kn! A tele 2 je na face-u komentira da ga vise nece imat. Sad nikad se ne zna. Osta ti je Alcatel.

nikica1211 01.02.2012. 19:19

Citiraj:

Autor Codiac (Post 1989300)
pa da krenemo na tutorial :)

ono sto necete saznati iz linkanog topica (a ja sam saznao pukom srecom) je da trebate instalirati drajvere i kastum "bios" da bi mogli staviti kastum rom
pa krenimo redom

Dakle pozivam se na ovaj topic LINK

Prvo skinete drajver za win 7 LINK
Dakle to su drajveri koje morate instalirati i pokrenuti imat cete screen sa dvije opcije stisnite instal drivers

Ukoliko imate XP a ovi drajveri vam nerade skinite ove LINK

Ja imam w7 tako da ostavljam vam na dusu dali ovo radi sa xpom (trebalo bi raditi jer se jos nitko nije zalio jel)

Drugi korak je skinuti ovaj fajl LINK unzipat i pokrenuti Instalador.bat

dobijete fini hakerski zeleni ekran i gro spanjolskog. srecom to vas nista nezanima nego idemo na sljedeci korak a to je stavljanje telefona u fastboot mod.

Treci korak iskljucite mob izvadite bateriju na 4sekunde vratite natrag stisnete VOLUME - (ili volume down) i power button i to drzite 10 sekundi.

pokazat ce vam se samo huawei logo i to je to mob ce ostati takav to je ok tak mora biti

Cetvrti korak prikljucite mob na komp sa usb kablom pricekajte da ga komp detektira i nakon par sekundi odite na fini zeleni haker ekran i stisnite any key :)

to ce flashati "bios" telefona taj flash bi trebao biti gotov kroz minuti dvije nema zurbe.
nakon toga resetirajte mob i trebali bi imati fini novi bios .

to provjerite tako da iskljucite mob baterija van/unutra i stisnete VOLUME + (volume up) i power tipku na 10 sekundi.
Trebao bi se pojaviti meni sa narandzastim slovima kao sa ove slike
http://postimage.org/image/2d31ltan8/

Nakon sto imate fini bios ocete staviti i fini brzi rom.

Prvi korak skinite rom sa ovog LINKA

Drugi korak stavite taj ZIP u root memorijske kartice.

Treci korak odete u bios mod dakle iskljucite mob baterija van/unutra volume + i power button 10 sekundi.

Dobijete narancasti meni navigirate sa volum + i - sa power butonom potvrdjujete.

Cetvrti korak izaberite factory data wipe, onda wipe cache i onda advanced wipe devil cache (nije tocan naziv al budete vidjeli.
kod svakog kad odaberete wipe imat cete meni sa 10 no stavaka i jednom yes uvjek tu yes stavku izaberite.

Peti korak vratite se u pocetni dio biosa i odaberite instal zip from sd card, chose zip from sd card, i navigirajte do zip fajla nazvanog zadkin i odaberite ga.

Kad ga odaberete bude se poceo flashati meni je trajalo cca 4minute kad zavrsi reboot sistema i ako je sve proslo dobro (a nema razloga da nije) dobiti cete boot meni sa zad logom.

meni se prvi put mob loadirao par minuta tako da strpljenja.

nakon toga imate fini costum rom koji je brzi stedljiviji sa baterijom i ramima jacim procesorom i boljom kamerom :)

Ako ima kakovih pitanja slobodno pucajte. [/COLOR]

Isto kao i u prvom postu sve radite na svoju odgovornost i ja nisam odgovoran za eventualne probleme i greske. ja sam napravio sve po ovim uputama i dobio sam ono sto sma htio .

*#*#2846579#*#*

kod za info o telefonu

*#*#4636#*#*

Nemojte me zavarit al tko pita ne skita, pa ja pitam: mogu li ovim postupkom a.war-ov rom stavit?

a.war 01.02.2012. 19:33

Naravno da mozes....Ako vam se da mozete pokusat stavit onaj update.app koji brise sve s mob i instalira orginalini recovery pa onda instalirat rom i vidit oce ic preko 800 MHz

Fleks 01.02.2012. 19:45

Koji recovery koristite. Imam 4.0.1.4. ako se ne varam. Probao sam staviti 5.x.x.x. i brejkao mi je (nije htio uci u advanced i sl.). Jel ima smisla stvalja noviji ili je isti vrag?

silvio12 01.02.2012. 19:46

ja imam problem srušio sam windowse i sam imam 32 bitna i kad instaliram drajvere i sve to oču stavit recovory v4 i stalno mi piše waiting for device?
ima neka solucija da to popravim?

Vuco 01.02.2012. 19:49

Ja sam na V5.

Problem nije recovery već useri. Napisao sam već prije da su promjenili način šetanja kroz menije. i sad se sve radi sa touch tipkama na dnu mobitela (a može se koristiti i volume + i -, ali power nije ENTER)

S lijeva na desno soft touch tipke:
pomicanje na dolje (HOME tipka)
pomicanje na gore (OPTIONS tipka)
back (RETURN tipka)
enter (SEARCH tipka)

Bolji je V5 od V4 po mogućnostima (backup pogotovo).

JuXo 01.02.2012. 19:50

provjeri drivere u device manageru, vidjet ces tamo u popisu android, ja imao to isto sranje

silvio12 01.02.2012. 19:52

da ima neki upitnik na sebi i piše da neam drajvere a instaliro sam ih
e hvala ti juxo care moro sam neš napravit kao ponovo instalirat drajvere na device manageru!

JuXo 01.02.2012. 19:54

ja sam tamo prckao oko toga nesto, probaj reinstall ili tako nesto
pa jesi instalirao one drivere tamo u koraku jednom?

edit: awww <3 :D

silvio12 01.02.2012. 20:00

ovaj opet problemi svaki put mi za offical rom onaj update prikaže update failed a makno sam ono brzo pokretanje?

nikica1211 01.02.2012. 20:09

stavljanje roma proslo bez problema i zacudujuce brzo, ali sada mi je Huawei-ev skin. ja bi custom android!! :( kako da opet stavim Android Launcer?

WI-FI PROBLEMI..... grrrh!
Prepozna router, spoji se na njega, upaljen je ALI JEDNOSTAVNO NE RADI. Samo mi stalno pise da skenira, pa da se spaja.... mislim isporbat ovo: https://market.android.com/details?i...ififixer&hl=en samo da mi HI SUITE vise restora aplikacije .....

lean&mean 01.02.2012. 20:17

Citiraj:

Autor nikica1211 (Post 2090014)
Sonic ti izgleda vise nece u Tele2 pa bi ti ja na njusku odma narucia jedan dok se i tu ne pograbi. Ja sam evo ima tjedan dana na sreću uspia jednoga skupit u Alo Alo (partner od tele2) u Splitu i uspia sam ja jedino u paketu znaci 795 kn! A tele 2 je na face-u komentira da ga vise nece imat. Sad nikad se ne zna. Osta ti je Alcatel.

Bit ce, rekli su na Huawei sluzbenim stranicama da ce ih bit ovaj tjedan ili pocetkom sljedeceg tjedna.
A onu tele2 stranicu im vodi neka sasvim peta PR agencija koja pojma nema sta pise... sad sam danas bas vidio da opet PR od TELE2 preuzima pak neka treca firma pa cemo vidjet mozda ce malo korisnije informacije pisat po facebook stranici.

A i imam vec jednog tako da mi nije problem cekat :D

silvio12 01.02.2012. 20:33

Citiraj:

Autor a.war (Post 2090037)
Naravno da mozes....Ako vam se da mozete pokusat stavit onaj update.app koji brise sve s mob i instalira orginalini recovery pa onda instalirat rom i vidit oce ic preko 800 MHz

ide ide pa stane.. :(
EDIT: a.war probaj vidit ak nisi nešto fulao?

dulesbj 01.02.2012. 20:40

Citiraj:

Autor nikica1211 (Post 2090086)
stavljanje roma proslo bez problema i zacudujuce brzo, ali sada mi je Huawei-ev skin. ja bi custom android!! :( kako da opet stavim Android Launcer?

WI-FI PROBLEMI..... grrrh!
Prepozna router, spoji se na njega, upaljen je ALI JEDNOSTAVNO NE RADI. Samo mi stalno pise da skenira, pa da se spaja.... mislim isporbat ovo: https://market.android.com/details?i...ififixer&hl=en samo da mi HI SUITE vise restora aplikacije .....

Pojednostavi pass za ruter,tj bežičnu mrežu,i makni rotacije intervala ključeva,ako to imaš uključeno,to je mene zajebavalo.

nikica1211 01.02.2012. 20:45

Citiraj:

Autor dulesbj (Post 2090116)
Pojednostavi pass za ruter,tj bežičnu mrežu,i makni rotacije intervala ključeva,ako to imaš uključeno,to je mene zajebavalo.

ovaj rado bi proba .... kako?

dulesbj 01.02.2012. 20:53

Citiraj:

Autor nikica1211 (Post 2090121)
ovaj rado bi proba .... kako?

Na ruteru makni wpa-psk2,ili ako ti je uključena rotacija ključa,stavi wep,inače ti se neće mob nikada spojiti na ruter.

lean&mean 01.02.2012. 20:57

Ljudi, koji je ultimativno najbolji video player za android?
I koji format treba koristit kad prebacujete filmove na mob?
Imam Format Factory s njim sve prebacujem, sve sam savrseno podesio za nasu rezoluciju itd... ali...

Najbolje Video Player je?

Edit:
Probao sam MoboPlayer, najbolja kvaliteta slike, ali steka.
MxVideoPlayer, ne steka toliko ali katastrofa slika :S

silvio12 01.02.2012. 20:58

mislim da ste u krivu kako ko ugrabi proc to vam je sve isto
npr. gle kako svima radi 780 mhz na GGR zašto svima radi na 780 mhz
npr.zašto svima ide na cyanu 710 mhz najviše eto vam razlog tak da ja mislim da to nema veze kakav procesor ugrabiš
Možda sad ispadnem budala,ali svako ima pravo na svoje mišljenje :amen:

zkljaja 01.02.2012. 21:02

:roller:
Uspio sam sve obaviti, bio je problem do SD kartice, iz nekog cudnog razloga...
Sad instaliravam a.war-ovog kineza sa OC-om, pa nakon testiranja toga ide od l&m Sonic_clean_oc
Let the games begin :D

pnnk 01.02.2012. 21:09

Isprobao sam na Sonic Clean od leana zavrtiti procesor na 806 odvrtio benchmark bez sd card IO rezultat 1432 još sam jedno 20min na njemu radio dok nije zablokirao (restart)
Evo sad sam stavio a.war novi rom isto ga zavrtio na 806 odvrtio benchmark (1416) vratio se na home screen i tu je puklo restart
Čak sam prije instalacije roma napravio dload update sa prvog posta

nikica1211 01.02.2012. 21:12

Citiraj:

Autor dulesbj (Post 2090126)
Na ruteru makni wpa-psk2,ili ako ti je uključena rotacija ključa,stavi wep,inače ti se neće mob nikada spojiti na ruter.

znam da ti dosadujem, ali kako? di ja gasim taj wpa - na routeru ili? plz ako imas strpljenja pomozi :care:

pnnk 01.02.2012. 21:16

Citiraj:

Autor nikica1211 (Post 2090138)
znam da ti dosadujem, ali kako? di ja gasim taj wpa - na routeru ili? plz ako imas strpljenja pomozi :care:

Uđi u postavke routera i pod wifi ćeš to naći

-_Bad$ector_- 01.02.2012. 21:19

Samo mi u svemu tome nije jasno kako mu na onom GGR romu radi bez problema na 780mhz?
Ali rezultati budu kao da je na 600mhz, pa sam dođao na ideju da to samo piše da je na 780mhz, a radi ko zna na kojem taktu... :D

lean&mean 01.02.2012. 21:27

Citiraj:

Autor -_Bad$ector_- (Post 2090145)
Samo mi u svemu tome nije jasno kako mu na onom GGR romu radi bez problema na 780mhz?
Ali rezultati budu kao da je na 600mhz, pa sam dođao na ideju da to samo piše da je na 780mhz, a radi ko zna na kojem taktu... :D

phahahaahahah :D:roller:
To je i meni cudno, mislim ok rom je fluidan itd, al fluidan je meni bio i stock tele2 rom, a benchmark pokaze kako ce se on ponasat u igricama ili kad svira neki video itd...
a Goranov meni radi kao stock rom na 600mhz :/ A trosi mi bateriju... kao nas seljak poticaje hahahahah i procesor se przi bzvz...

Ljudi dajte pomazite...

Koji video format ovaj nas mobitel moze svirat bez da se instaliraju nikakve app dodatne?

Sad sam ih sve isprobao sve nesto lose... najbolji je mozda MoboPlayer, al steka mi na njemu dosta, mogo bi jos rusit kvalitetu al ma neda mi se...

Koji format podrzava nas mobitel da u njega prbacim par serija nocas da gledam ajde brzooooooooo mi treba pomoc :D

Mod: Koristi gumb Multi-Quote - http://forum.pcekspert.com/images/bu...iquote_off.gif

JuXo 01.02.2012. 21:29

ja sam probao neku seriju na mx playeru, vrti i titlove bez jebemti

lean&mean 01.02.2012. 21:32

Citiraj:

Autor JuXo (Post 2090154)
ja sam probao neku seriju na mx playeru, vrti i titlove bez jebemti

Koji format je serija?
Jesi nesto posebno smanjivo ili si samo tako kako gledas na kompu stavio na mob?
I koliko je velika bila kolko mb?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:43.