![]() |
Citiraj:
A ne pržim sve komponente da bi proc bio na 4.7 a razlike 2 frejma. |
|
L5420@3,45GHz punih 10FPS-a :D
https://imgur.com/IQFfByy |
|
|
1 privitaka
I7-4790K 4.4 Ghz
|
1 privitaka
Citiraj:
Gdje je to I5k sporiji od FX 8xxx ? CB ili neki program di se jako dobro rasporedi load? |
Citiraj:
Što se brineš, pa fx procesore kupuje sirotinja na 24 rate koja nema pojma. |
Citiraj:
Malo sam proguglao i ispada da FX xxxx može u nekim slučajevima bit brži od i5k. Naprimjer cinebench, kompresija/dekompresija, obrada videa. |
Imas temu FX8300 test. Lijepo imas rezultate render testa. Lewis je napravio scenu za LightWave. Zasto se Lightwave ponasa drugacije od ovog testa, to neka objasni buba. Ali tamo su razlike izmedu i5 i FX velike. Kao i u 90% ostalih render/encoding programa.
Dekompresija/kompresija tu može kolega slobodno bacit isto link sa svojom i5ticom pa vidjet gdje je spram FX-a. Trollate, i zapravo mi se neda objasnjavat isto miljon puta. gil Za razliku do tebe mi ne skrivamo svoju jad i bljedu. Moj red vishera i blue devil su u potpisu. Trollas, nepametan si, i beskoristan. Kaj ti nisi izvrtio test sa tim svojim ultra bogatim opravdanim procesorom? EDIT: Moje isprike ! Ako je bio sarkazam, tek sam se probudio, trollanje na FX mi vec ide na jetra, pa jbg. Uglavnom vec sam citiran, pa necu brisat, ali zaboravi da sam ista napisao :) :chears: |
Citiraj:
|
Citiraj:
ovo za sheldona rofl :P |
1 privitaka
i7-6700HQ - 20
|
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Veliš treba i raditi jednaki broj sati za njega :D |
Bubba, tu nekaj ne valja. Tj. nemoguće je. Stavio sam sada proc na 5.1 GHz, jednako tome sam OC-al i memoriju. Dobio sam 2 FPS-a( Score 22). Tu je scaling morao biti dosta jači ( pogotovo kada sam 240Mhz*21,5). Npr kod drug brke na intelu se vidi scaling. Tu kod FX-a fale neke instrukcije pa je score takav ili kaj? Totalno sam confused ? U lightwave i5 nemre se uopce priblizit FX-u, kaj nije ovo nekaj slicno? Ili ja jos spavam?
Edit cak i u ovom tvom GMP testu FX nije tako kaskao sa i7dnicama, neke je cak i lijepo odgulio. |
Citiraj:
No, ponavljam, nebitno. Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Slažem se, koliko platiš toliko i dobiješ i to bi trebala biti poanta ovakve rasprave. Nitko se ne treba osjećati prevarenim a svatko bi trebao znati za što će koristiti vlastiti komp tj. alat, bilo to za posao, koji posao ili zajebanciju i koju zajebanciju, te procijeniti što mu se više isplati. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Igra slucaja je sto postoje pojedinci kojima racunalo predstavlja luksuz. Naravno da takvi nemaju nikakvu racunicu. I tako im je svejedno sto i kako ce uzeti iz razloga sto ce cjenovni rang dati razliku u performansama koja nije mjerljiva u korisnickom radu. No PC daleko premasuje poslovno koristenje nego osobno, pogotovo u doba konzola i pametnih telefona/tableta. |
Citiraj:
1. cjelokupna konfiguracija 2. korišten alat za programiranje 3, znanje i umijeće programera |
Men se čini da je za rendering (i sl. zahtjevne operacije) najbolje uzeti FX-a ili i7 5820K (ovisno o budžetu). Ovo sve između mi se čini kao sviranje kurcu (sa aspekta isplativosti). Recimo taj FX je u takvim radnjama u najgorem slučaju bar nešto bolji od i5 (i jeftiniji), te ovisno o softveru i clocku fx-a, u najboljem slučaju al pari ili mrvu slabiji od 4 core + HT i7-ica a 3 put jeftiniji, npr. video encoding/transcoding, link1, link2 (aka 8300 @ 4ghz). Naravno druga je priča ako fali neka instrukcija, ali takvi likovi valjda znaju što im treba.
A 5820K je priča za sebe, IMO fest dobar cpu, ne kužim zašto ljudi uopće kupuju quad skylake i7 u tolikoj mjeri. All that 5-10% bolji ipc koji se ne vidi nigdje (izuzev digital foundry :D) uz upola manje jezgri/threadova :banana: EDIT Zaboravijo sam eventualno i na xeona e3 1231 v3 ako ga ima (u svom budžetu) |
Dečki,da se i ja malo ubacim.Bio sam vidio par postova ovo-ono i sad par ljudi je reklo da baš transkodiranje i renderiranje leži bolje FX-u pa sam pomislio bacit par slikica što su Krešo i ekipa testirali.Znam dok je još Ivy bridge i5 bio aktualan da je FX bio bolji u tome(ima i video)kada je izašao Haswell ja vidim mnogo testova i videa da i5-ice bolje odraduju taj dio(a tek Skylake).
Na slikicama vidimo da u 7zipu intel(barem i5)dosta slab. Edit:ozbiljno vam govorim,ne kažem još za i7,to je realno ali za i5 od haswella pa nadalje. |
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Imam i ja FX-a nebi ništa to promjenilo,samo kažem da sam već gdjegod došao,našao takve rezove.Ima appova koji leže FX-u naspram i5 ali render/transcode u Adobeu ili sony vegasu nije jedan od njih,postoji par još "simulacija" toga što je testirano svako tolko. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
@ravkan Otkad imaš Intela? Nisam ni primjetio i koje srce kuca? |
Citiraj:
U ovome kuca 4790k, taj nije bas službeno moj moj, ali je tu :D Zapravo ide ća uskoro, jer bi ga trebao zamjenit "the proc" ( 5820k ). Već bi se to dogodilo da me nije auto sa troškovima nakrco ... Imam još i5 M540 ( laptop ) I mislim da je ovaj neaktivni kaj ceka svoj red G1820. Taj bi trebao pomoc oko HTPC. FX mi je zapravo jedini amdejac. Pošto sam 5350 prodal. |
On topic...
Da li se Fx8300 vozit na ploči s 970 chipsetom (sve jezgre bar na 4-4,2GHz), recimo kao ASRock 970 Pro3? |
Citiraj:
http://www.asrock.com/mb/AMD/970%20Pro3%20R2.0/?cat=CPU |
Jasno je meni to što tu piše. :D
Tako sam svojevremeno imao X6 1055T @ 3,2GHz na 870 Extreme 3 pa je ploča prdnula nakon godinu dana... Znam da se ovdje na forumu preporučala neka Gigabytica od tih jeftinijih ploča ali nemogu sad pronać koja. |
Citiraj:
|
ga-970a-ds3p kao minimum za stock
ga-970a-ud3p solidna, 4,5-4,7 GHz ga-990Fxa-ud3 za kolko hoćeš |
Citiraj:
GA-970A-DS3P i ASUS M5A97 R2.0 (bez LE u nazivu) su prve kvalitetnije am3+ ploče, a na kojima sigurno možeš 4.2ghz (moguće i malo više, ovisno o cooleru). As rock i Msi izbjegavaj na tom socketu |
Citiraj:
http://www.pcekspert.com/clanak/asrock-970a-g3-1-test/ |
Citiraj:
To da je kresnit neki AMD low budget sub 50W TDP-a proc ajde, ali FX8xxx kojeg bi se malo OC-alo je lutrijica ;) Također preporuka za ASUS M5A97 R2.0 (bez LE) od ovih "jeftinijih", ima sam je s FX-6300... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:32. |