![]() |
Citiraj:
Da se vratim na sada svoj DS416j, na kraju sam kupio još 2x4TB, tako da sad imam 4x4TB, krećem upravo u raspakiravanje i igranje.... :goood: edit: prepravljena greška :D |
Citiraj:
Ili je to samo autosugestija sto si ustvari htio :)? |
Citiraj:
Mijenjao sam rečenicu pa nisam skužio da taj plus nisam maknuo. Trenutno ni ne postoji 416+. Uglavnom, uzeo sam DS416j (zayeb, pardonček) Nego, dal da stavim RAID5 ili SHR ? |
Citiraj:
|
Thx, tako sam i mislio.
Bacam se na posao :D |
Fejspalm:stoopid:
Ja forum, pogotovo forum ovakve vrste doživljavam mjestom na kojem ću nešto saznat, naučit, razmjenit poneko iskustvo, pa me samim tim konkretno zanimalo čemu takav setup, odnosno što se konkretno vrti u pozadini, ali dobro, nedaj se smetat niti malo, vrati se na bitno, a ja ću se povuć da ne "namećem nešto svoje" te usput ispričat na smetnji;) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Nego, složio sam ga, ali sad me hebe WDTV, neće se spojit, a ja bi se izvalio i gledao seriju :D "unable to connect to selected source" Nije to tema za ovdje, ali naći ću što ga muči. 99.9% neki permission. Edit: Tak je, riješio. Em ti, pol sata izgubio. Ma ne volim ja one media servere, ja to direkt volim :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ovo direkt sa TVa mi je super jer je sve na jednom daljincu i vozi misko samo rolam po NASu :). |
Nego, tražim već satima i nikako.
Na Buffalo-u sam imao WebAccess koji kad bi podesio pristup NASu sam imao preko: buffalonas.com/4KP0rNasS To mi je bilo super je sam dodao korisnika i njih npr 30 je pristupalo tako da je unijelo U&P. Nakon toga korisnici bi se logirali (imali bi samo READ prava) i preuzimali što su trebali desnim klikom na mapu ili datoteku i DOWNLOAD. Kod synologya nije to baš tako. OK, imam pristup preko: http://quickconnect.to/4KP0rNasS pa čak i http://4KP0rNasS.synology.me Naime, pojavi se standardni login kao da se logiram iz lokalne mreže, mislim, isto je. Ako admin unese svoje podatke, dobije cijeli pristup NASu, Control Panel, itd... A ako se logira standardni korisnik on ima notepad, dodavanje mail adrese, ovo ono, bla bla... NEĆU TO SVE, hoću da kad se NapaljeniPero logira da vidi samo i SAMO mape i datoteke, da ima download i logout. To je to... Jel ima to Syno ? |
Glupo pitanje ali jesi napravio usere i njihove read/write privilegije tko vidi koji folder ?
Meni recimo HTPC vidi samo video/photo/music, ostale foldere ne vidi i nema write privilegije nego samo read. |
Citiraj:
Odi u file station, desno dugme, share file links, odredi uvjete (npr. da li je vremenski ograničeno i slično) i kada dobiješ link, podijeli s kime hoćeš. P.S. Stisni OK inače se link poništi. :) |
Citiraj:
Citiraj:
Da barem mogu složiti ownCloud bez prevelike muke bio bih presretan. Mislim, ovo što ima Syno je meni isto super, osim što ima stvari koje su mi previše. Zadovoljilo bi me ako npr "xyz" korisnik kada se logira da mu automatski uđe u File Station, da mu je isti preko cijelog ekrana, te da NEMA sljedeće opcije: - main menu - notifications - user options - about - pilot view - i da recimo mogu promjeniti background sliku (što vjerojatno i može) NPR, evo da donekle dočaram: http://i68.tinypic.com/28he7t5.jpg Ovo je WebAccess od Buffala koji sam imao: https://www.youtube.com/embed/hBBkVHxdho4 OK, frajer na video ima folder koji je generalno dijelo, ja sam imao složeno da kad pristupiš WebAccessu nijedan folder se ne vidi, a kada se logiraš, onda dobiješ sadržaj. Citiraj:
Nadalje, nakon što "uspijem" složiti ovo, sljedeći korak mi je da bih želio složiti vlastiti "vimeo" odnosno nešto što radi kao vimeo. Naime, imam webstranicu u koju se korisnici logiraju i tamo imaju određene video materijale. Ti video materijali moraju biti maksimalno zaštićeni koliko je to moguće da se ne mogu dijeliti, da nitko ne može doći do njih i da se ne mogu skinuti. Pustimo sad na stranu da se sve može skinuti. Trenutno to imam riješeno preko vimea gdje imam uploadano cca 50 videa kojima je dozvoljeno gledanje samo preko određene domene, skriveni su, ne mogu se skinuti itd... I, sad bi bilo super da ja mogu nekako te video materijale staviti na Syno, dijeliti ih samo s domenom i da se tako mogu pregledavati. To mislim da je skoro nemoguć posao, ali korak po korak. Btw, trenutno Vimeo usluge plaćam 10$/mj pa sam to htio izbjeći ako je moguće. |
Pa zašto za Cloud ne složiš CloudStation od Synology-a ? Napraviš korisnike, svako instalira klijent program na računalo, spoje se na tebe i doslovno imaju sve kao Dropbox, samo je brzina ovisna o tvojoj brzini, ali je prostora gro više.
Ili želiš nešto slično web pristupu dropbox-u ? |
Citiraj:
Kao što rekoh, koristio sam ownCloud i generalno mi je bio super, ali brzo mi je pojeo webhosting prostor, pa sam zatim kako sam već imao doma BuffaloNAS, složio webaccess koji je riješio moj problem. Sad to pokušavam riješiti i s Synologyem. Što se tiče brzine neta 15Mbit mi je upload tako da to nije problem. Čini mi se da će ovaj "link sharing" biti riješenje. Ako riješim nekako drugačije, javim, ako netko ima ideju ili riješenje, nek pinga... :) EDIT: Brijem da sam našao!!! Yeeey! Al taman moram ić, pa kad se vratim ću bolje proučiti. Ali evo: Control Panel=>Application Portal=>Doda se File Station (ako već nije)=>Podesim si poseban link i port=> I TO JE TO! Korisnik ima direkt samo File Station, ima fensi login, to je to ! A btw, brijem da sam i otkrio kako složiti i ownCloud, ali ne da mi se ni počet igrati s time, kad ovo je baš ono što sam htio! |
Mislim da ima i direkt pristup na FS, ali mora biti port poseban.
Inače to što hoćeš možeš dobiti i da korisniku zabraniš pristup svim aplikacijama, samo dozvoliš FS. Neće se automatski otvoriti, ali možeš staviti kao jedinu ikonu. Isto tako, onaj file sharing što sam ti napisao, ima i mogućnost username/pass, ali nisam testirao kako radi. |
Citiraj:
Ne treba poseban port, ali jednostavnije je stavit na poseban port. Application portal baca koliko kuzim direkt applikaciju na front zaobilazeci ili stavljajuci dsm u pozadinu da se ne vidi. |
Kakva su iskustva s Photo Station? Koristi li tko od vas tu aplikaciju za DSM? Zanima me mogu li se dodavati ključne riječi za slike/albume ili ako već jesu u EXIFu, hoće li ih čitat i uzimat u obzir kod pretraživanja?
|
Ja sam friški pa ne znam. Ja se upravo igram s Video Stationom.
Generalno me interesira, kako za usera namjestiti da ne može share-ati sadržaj, odnosno da nema opciju "SHARE" tj. "public share" ? Edit, pitam za File Station. Vidim da u Video Station ako korisnik ima sam READ prava, nema opciju za share što je super, pa bi ja tako i za File Station. btw: Naravno, morao sam ja stavio 6.0 i sad se mučim već 3-4 sata da skužim SSH i da nekako prebrikam da vratim 5.2. Skužio sam što trebam, imam VERSION datoteku koju želim uploada na NAS preko SSH u /etc folder, ali prvi put koristim SSH i nemam pojma kako da napravim taj upload. Ne znam kako da u SSH mu kažem kopiraj s mog C:/VERSION na ShareDrive:/etc/ Nakon što sam stavio 6.0 brzina kopiranja mi s 90 pala na 35MB/s. Nekaj čudno je s tom 6.0. |
OK, ošlo sve tamo di ne treba. Nakon običnog restarta ne diže se DSM i traži firmware, a kada krenem da ću mu dati Firmware fino mi veli da kliknem kvačicu da sam svjestan da će mi svi podaci sa sva 4 diska biti obrisani, reko neću !!!
I sad lupam glavom o stol i smišljam smišljam što i kako. Pada mi na pamet sljedeća ideja, jel ti, pošto je bio podešen RAID5 (s 4 diska). 1) Fino izvadim diskove i posložim ih na stol 1,2,3,4 2) Uzmem disk 1 stavim ga u USB dock i obrišem mu particiju 3) Taj disk 1 stavim u Syno i dignem Firmware 4) Ugasim Syno 5) Stavim diskove 2,3 i 4 6) Upalim Syno 7) I pustim ga da rebuilda polje ? Prije nego to napravim, šta znalci kažu ? Pomoć ? Savjet ? Iskustvo ? => Jel to zvuči dobro ? Update: Polje se uredno rebuilda. Sad ću kad se to završi napraviti opet Backup, taman sam jučer zwajpal externi USB 4TB disk :D U međuvremenu nakon sati i sati kuckanja, uspio ući u Syno putem SSH i izmjeniti file "VERSION". Sada mi javlja već unutar DSM 6.0 da imam verziju 5.2 Update 1 i da li želim napraviti update na noviju. E sad, kako se polje rebuilda moram čekati prvo da se to završi, pa ću onda ću backup da ne bi bilo sranja i onda idem u pothvat downgrade-a. |
Nakon 6 dana kemijanja, evo riješenja. Da sad ne prevodim ovo sam objavio na Synologiy forumu:
Downgrade from DSM 6.0 beta 2 0 => DSM 5.2 5644 (Update 3) on DS416j STEPS: 0) Backup all my data 1) Connect over SSH using PUTTY and edit VERSION file (located in my case /etc.defaults/VERSION => a) Connect using admin account or account with admin privileges => b) Enter: Sudo vi /path/to/version.file (in my case "Sudo vi /etc.defaults/VERSION") => c) Changed VERSION file to: majorversion="5" minorversion="2" buildphase="hotfix" buildnumber="5640" smallfixnumber=3 builddate=2015/12/17 buildtime="18:26:46" 2) Downgrade my NAS by uploading DSM 5.2 firmware 3) Take out my drives and connect them to my PC (I used mine HDD USB3.0 docking station because I have Laptop) 4) Delete All partitions on each HDD (I used Paragon Partition Manager 15 Professional) 5) Shut down my NAS 6) Inserted back my HDD (unformatted) 7) (Here I don't remember if I needed to 8) Insert drives back to NAS 9) Booted up NAS and followed First Start Wizard 10) Managed my NAS from scratch (I have setting backup, but I rather do it over again to be sure everything is clean) I can confirm everything works as new ! Osjećaj kad kopiraš nešto na NAS, milina: http://s9.postimg.org/ezubge5mn/Untitled_1.png |
U strahu od CTB lockera, zanima me koje je najbolje rjesenje za backup vaznih datoteka a da to sve ne prijede i na NAS?
Koristim synology cloud station aplikaciju, i sinkroniziram 2 foldera koja su mi vazna..e sad, jel mogu preko toga na NAS-u dobit lockera? |
Citiraj:
Ako je share vidljiv kroz windows/samba mrežu, onda može u svakom trenutku sve zakriptirati |
Postoji lineki besplatni backup program s kojim bi mogao dignuti sistem u slučaju da mu se nešto dogodi? Znam da Acronis ima bootablini cd za takve slučajeve, ali on nije free.
NAS je Synology 215+ i znam da ima svoj backup program, ali s njime ne mogu vratiti sistem nazad. |
Macrium Reflect Free
|
+1 za Macrium Reflect Free. Odradio jedan posao nedavno vrhunski. Napravi image, bootabilni CD ili USB, prepoznaje vanjske diskove - stvarno iznenađenje za jedan freeware.
|
Evo da ne otvaram novu temu vidim da ima ovdje iskusnih članova, pa da pitam za savjet! Dakle radim kolegi Neki storage, pa sam preporučio NAS
Isao bi Synology, e al ne znam sad koji jer me zanimaju ova dva modela i jel se jako osjeti razlika u ram memoriji ako je veza neki 3g ruter! ovi modeli su u razmatranju: Synology DS216se DiskStation 2-bay NAS server, 2.5"/3.5" HDD/SSD podrška, 256MB, G-LAN Synology DS216play DiskStation 2-bay NAS server, 2.5"/3.5" HDD/SSD podrška, Floating Point, Wake on LAN/WAN, 1GB, G-LAN i stavio bi neki switch jer ima 3 kompa i nas bi bio, pa kad makne taj 3g ruter da nema posebnog postavljanja nego samo usteka opet u switch! ( jel uzet upravljivi ili je za to dovoljan neki obicni jeftilen) Ne bi isle datoteke od 1gb ili slicno nego dokumenti od parmb i pripreme u corelu i tak! Eto ako imate kakav savjet dobro ce doc! Hvala |
@mehaniker - ako se dvoumis izmedju ta dva, uzmi treci :) DS216+
https://www.synology.com/en-us/products/DS216+ DS216+ podrzava neke stvari koje NE podrzavaju ni DS216se ni DS216play, mislim da je to bolja kupovina od ova dva koje si ti naveo |
Da li netko koristi vanjsku IP kameru za snimanje u kombinaciji sa Synology Surveillance?
Zanima me kontinuirano snimanje 0-24 ili preko motion detection. Kako se synology tu pokazao ili da gledam neku drugu opciju snimaca za tu namjenu? Namjeravam uzeti synology za storage i odvojiti određeni kapacitet diska gdje bi se snimke pohranjivale. Sto u slucaju da se kapacitet napuni, da li se stare snimke automatski brisu ili moram rucno? |
Ne znam sad koliko je 216+ bolji za pohranu samo dokumenata, a cijena mu je dosta veca. Mora se uzet u obzir da sam limitiran s budgetom
Jel ima neka velika razlika, ovak na popis karakteristika nema bas |
Citiraj:
|
Synology 207+ problem - sve blinka nakon upgrejda i mrtav
Radio sam upgrade DSM-a sa 2.2 na 3, nakon restarta blinka plavo power svjetlo i oba žuta svjetla diska. Mreža ga ne prepoznaje, kao ni Synology Assistant.
Dosta sam tražio po netu i to je poznat problema, čini se da je otišla matična ploča. Zvuči nevjerovatno ali istinito. No moje pitanje je, ako kupim novi Synology hoće li sve raditi kad uštekam stare diskove, bez gubitka podataka, ima li netko iskustva? |
Koji je to model da imas tako stari DSM (2.2) ?
|
Synology 207+. Bio sam na 2.0 do danas, pokušao upgrade na zadnji DSM 3, ali je izbacio poruku da je potreban prvo upgrade na 2.2, pa tek onda na 3. Upgrade na 2.2 je prošao bez problema.
|
A jesi provjerio dali je taj model podrzan od DSMa 3.2 ? Kolko se sjecam Synology ih supporta do nekih 5 godina u rikverc i nakon toga ispada svake godine jedna serija iz supporta.
|
Nisam ni rekao da sam radio update na 3.2, za DS207+ zadnji 3.1.
https://www.synology.com/en-global/s...ownload/DS207+ |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:57. |