![]() |
Imaš u temi negdje objašnjeno, dl. potrebne fajlove na komp a potom sa izmjenjenom linijom "povlačiš" sa kompa umjesto direktno sa neta.
|
kako da spojim ovaj rj11 u rj45?
ima netko shemu, i dali postoji neka potvrda da je stavljen annex a? hvala! |
1 - Prekrimpaj spojni kabel ili pogodi tačno u sredinu pri uštekavanju
2 - Negdje mora pisati aktivni annex |
ovako sam ga skrimpo ali ne radi, neznam jos za annex.
http://www.czapekonline.de/Fernmelde...warz-gross.jpg |
Kada ukopcam skrimpani kabel..
|
Imaš u temi kako se mijenja i postavlja annex, ona env varijabla i/ili cijeli fw image.
|
napravio sam:
sx763os (stisnite enter) nvram_util set options = 1 (stisnite enter) mngmt (stisnite enter) i onda flashao runtime iz browsera zatosto nemam vezu na net.. EDIT: ako mi je optima prebacila na annex m, dali ce raditi annex a normalno? |
Annex M radi preko annex a fw-a, tako da će ruter automatski prepoznati i spojiti se.
|
Citiraj:
imam tp-link koji umire pa radim pripreme prije gaženja autom.. |
sad se probao spojiti, ali nisam imao sreće
EDIT: sad sam probao staviti ovaj tp-link na annex a i onda mi ga nece spojiti, ako vratim na annex m treba mu 10sec i up je. |
Pozdrav molio bih pomoć,
korisnik sam Iskon Carnet-a s sx763 routerom. Uredno sam se spajao preko wifi-ja s dva laptopa s win7 sustavom. Sad sam instalirao win8 na jednome i preko njega se ne mogu spojiti bežično. Preko etherneta se uredno spajam ali kad se hoću spojiti bežično ne dopušta mi uopće unos lozinke samo daje can't connect. Na susjedne mreže mogu doći do unosa lozinke i isto se mogu spojiti na wi-fi hotspot od mobitela, pa pretpostavljam da je neki problem u routeru. Ako možete dat neki prijedlog ne znam bili pomogao uptade firmwarea trenutna verzija je 2.3.52.19.00 u tom slučaju bi dobro došao neki link s uputama :) Usput nisam siguran jeli ovo pravo mjesto za postavljanje ovog pitanja pa se ispričavam ako nije :) |
Citiraj:
|
evo moj problem se nastavlja.. :(
Danas probao ponovno flashati annex a (zvao sam i optimu da mi vrati s annexa m na a) evo novih slika kad se probam spojiti. Zahvalan sam za svaki prijedlog! |
Citiraj:
|
Citiraj:
sto se tice tvog problema probao bi redom 1. kao sto je vec netko naveo wpa2-psk/wpa-psk 2. ak ne ide onda probaj bez zastite 3. ak ide bez zastite onda probaj naci druge drivere bezicne kartice (novije ne znaci nuzno i bolje) edit: dok sam tipkao vec si isprobao i radi :) |
netko, nešto, bilošto..
s tp-linka |
Gore sam već napominjao, stavi manje (sve) slike kako je u uputama ili brišem
|
Citiraj:
Citiraj:
Sve pise, sam treba citat... |
DIO 2.
Ovaj dio otključavanja izvršavate ako na uređaju nemate 4.3.52.21.01 firmware. To možete provjeriti u korisničkom sučelju rutera (Status --> Device) 1. Logirajte se u SSH. (operator / operator) 2. U komandni redak kopirajte sljedeće: download firm http://sx7630.tk/bootcode.img noreboot (stisnite enter) download firm http://sx7630.tk/runtime.img (stisnite enter) Pozdrav. Ja zapnem na ovom dijelu. upišem download firm C:\_1_bootcode.img noreboot i izbacilo mi grešku (nešto kao server unexpectedly closed network connection) i nemogu više se spojiti na router. wlan i voip lampice blicaju istovremeno i to je to. Ako ste bili "uspješni" i zbrikali router za vraćanje u operativno stanje probajte sx763 de-brick iz Filesafe UI link naravno neradi... napravio i reset po uputama i ništa siemens je njemački od t-coma a ja sam na optimi... |
Niko nikakvu ideju nema?
|
Bok,
želio bih kupiti ovaj router Siemens Gigaset SX 763, te na njega staviti najnoviji firmware tj. otključati ga, zanima me dali nakon tog procesa mogu normalno koristiti VOIP ili ne ? tj. dali radi normalno koristio bih Nonoh za voip. te dali imate bolji prijedlog odnosno dali ovi jeftiniji routeri što se prodaju po web shopovima dali imaju mogučnost voipa ? hvala :) |
EDIT - riješio sam problem, ipak s novim ruterom. :)
Hvala svima unaprijed na čitanju posta i bilo kakvoj pomoći. Special tnx adminima, i ekipi koja je modd-ala konfige i napravila sa ovim ruterom to što je napravila..Delboy, Hackerivs itd.. Napominjem da želim ovaj ruter u toj funkciji i da ne kupujem neki drugi, niti switch ili išta što ne moram -jer SX763 sve to može odraditi, po svemu sudeći. :) Pozdrav svima! :chears: |
Jel ima neko ispravni ovaj http://sx7630.tk/sx76x_config_decrypt.zip
nece dekriptat http://upload.slike.com/thumbs/HpTsj.jpg |
restartaj ruter pa skini active_configfile ponovo. neće ga dekriptat jer je oštećen/nepotpun
EDIT: zna netko zbog čega je log pun sljedećih poruka: War |
Citiraj:
|
bok :)
oprostite na smetnji, kupio sam Siemens SX763 te bih ga otključao ali me brine jedna stvar, piše u tutorialu da router mora imati pristup internetu ? e sada o čemu je stvar, ja doma nemam internet nego ja imam wireless ap sa kojim se spajam na susjeda i od njega dobivam internet, wifi ap ima dva lan porta na kojeg sam sada spojio komp i u drugi port sam spoji router, te na router u lan port 1 sam spojio treći uređaj i sve to radi normalno, tj. i treći uređaj dobiva normalno internet, a u routeru sam isključio dhcp i postavio ip adresu od svoje mreže. e sada neznam kako ja mogu provjeriti dali moj router dobiva internet od susjeda ? želio bih ga otključati radi korištenja voipa. Hvala :) |
Skineš fileove sa linka iz prvog posta na svoj komp pa ih uploadaš lokalno
|
Citiraj:
hvala :) |
Citiraj:
|
još jedna stvar, ja sam u routeru promjeni ip adresu s 192.168....
na 10.105.... jer mi je ostatak mreže tako podešen, dali mora biti standarna ip adresa ili ne ? hvala :) |
Adresa može biti koja god želiš, ubacivanje firmwarea iz točke 2 tutoriala umjesto direktnim d/l sa interneta radi se kroz GUI simensa
|
Citiraj:
aj hvala unaprijed |
Ne mogu skinuti config (http://sx7630.tk/active_configfile) iz prvog posta pa ako neko ima nek napiše novi link ili može na PM.
|
|
Skinuo sam, kako se dalje radi s tim?
Taj sx763 nema na sebi tcom oznaku, bio je na iskonu..jel to kakav problem za otključavanje i stavljanje openwrta? |
pitanjce, pod wifi ima odabir kanala od 1-13, koji odabrat? sad je na automatic
|
Ne pratiš na nastavi i zabušavaš, odgovoreno već xy puta, sjedi 1.
Onaj kanal na kojem imaš najmanje signala / smetnji od susjeda, uposli inSSIDer ili NetStumbler, preferira se 1 ili 6 ili 11 (13). |
Jedno mozda blesavo pitanje...
Kako provjeriti da li je ruter otkljucan (po uputama iz prvog posta). Naime, kod download firm runtime.img mi je javilo neki gresku (ne sjecam se sad) ali se ruter ipak rebootao nakon 2 minute. I kako podesiti voip od t-coma? Trazio sam ali nisam nasao... ili krivo trazim? |
Ako nemas u meniju otvorene postavke za VoIP, onda si ili stavio gore krivu verziju, ili uopce nije otkljucan...
Btw, za podesit T-Com VoIP, treba ti User Name i Pass koji oni dodjeljuju i ne daju ga korisnicima, nego ga moras sam iskopat. |
Ovako, firmware je 4.3.52.21.01, što znači da sam uspješno otključao uređaj (i VOIP postavke su omogućene).
Sad sam poslao mail t-com službi da mi pošalju VOIP postavke ili neka ih spuste ručno. Mislim, pa to mi moraju napraviti, ipak ja plačam račun? :D I još jedno pitanje. Sad ne mogu u postavkama rutera promijeniti password, pušta me samo sa admin passom!? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:52. |