PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Apple iOS - info, pitanja, jailbreak, downgrade, unlock, FAQ (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=132190)

shilla 25.05.2011. 13:25

ola narode, se moze otkljucat iphone verzija 4.1.. s kojim alatom.. i jel ima tko volje to otkljucat(da se moze koristit na drugoj mrezi), ak je kompliciran postupak..

White x64 26.05.2011. 09:13

Citiraj:

Autor shilla (Post 1913589)
ola narode, se moze otkljucat iphone verzija 4.1.. s kojim alatom.. i jel ima tko volje to otkljucat(da se moze koristit na drugoj mrezi), ak je kompliciran postupak..

moze gevey kartica sa ebaya....mislim da sada mozes i 4.3.3 odkljucavati cak..

dzura 26.05.2011. 09:24

Koji iphone imas?koji baseband? imas u prvom postu malo o tome ak imas cetvorku....

Jakesevic 29.05.2011. 20:23

Ljudovi pomoc!Digao sam sa 4.3.2. koji je bio JB i samo sam napravio update na 4.3.3.,aplikacije skinute s instalusa su ostale ali nisu radile (izbacivale su),pa sam s redsnow stavio JB,sad rade aplikacije ali cydia ne,ikona je bijele boje i kad god udjem odmah izbaci!

definho 29.05.2011. 22:30

po svemu mozda je najbokje da napravis fristki restore, pa ponovni JB, moguce da si reJB-om smrdao nesto...ili probaj opet JB-at

Z-man 30.05.2011. 11:39

Citiraj:

Autor Jakesevic (Post 1915994)
Ljudovi pomoc!Digao sam sa 4.3.2. koji je bio JB i samo sam napravio update na 4.3.3.,aplikacije skinute s instalusa su ostale ali nisu radile (izbacivale su),pa sam s redsnow stavio JB,sad rade aplikacije ali cydia ne,ikona je bijele boje i kad god udjem odmah izbaci!

napravi backup, skini 4.3.3 .ipsw sa iClarified stranice i obradi ga sa snowbreezom pa restoraj i trebalo bi radit :chears:

keyser_s()ze 06.06.2011. 19:05

da li se s ovim jailbrejkom instalira openssh? pitam jer sam instalirao mobile terminal jer mi je pali na pamet da v bi trebalo promjenit root password, a terminal mi se odmah srusi prilikom pokretanja.

----------

rijeseno. trebalo je dodat novi repozitorij u cydiu u kojem ima nova verzija.

borisko 06.06.2011. 20:58

Novi mobile terminal iz Cydia repozitorija nije kompatibilan sa iOS 4

Treba ti novi koji treba "ručno" instalirati (objašnjava na Mac-u, ali je u principu isto), upute koje su dolje vrijede i na Win. (koristiti WinSCP ili FileZillu)

OpenSSH možeš naći u Cydiji

draksa 06.06.2011. 21:08

Neradi mi u zadnje vrijeme slusalica za uho.
Mob je iPhone 4 ,a OS je 4.2.1 . Probao sam restart,ocistit jack za sluske stavljajuci sluske vise puta zaredom nis. Imali jos kaj il da nosim na garanciju?
Mob je jailbreakan.

definho 06.06.2011. 21:30

probao si restorat ili updatat software, da te mozda neki app ne koci softverski, probaj pobrisat par zadnjih appova sta si stavio na njega ili restore/update to je prvo sto bi trebali svi naraviti kod nekakvih problema :)

draksa 08.06.2011. 21:15

Citiraj:

Autor definho (Post 1920667)
probao si restorat ili updatat software, da te mozda neki app ne koci softverski, probaj pobrisat par zadnjih appova sta si stavio na njega ili restore/update to je prvo sto bi trebali svi naraviti kod nekakvih problema :)

Updateo sam na 4.3.3 i isto je. Maknuo sam sve appove i isto je. Imali neka druga solucija?

JuiceBox 08.06.2011. 21:45

Aj ponovno. Rekao ti je da restoreas kao novi ajfon a ne da updejtas.

definho 08.06.2011. 22:01

da, restoras i postavis kao novi iPhone, ne da ti restora sve stare podatke...
i bez JB-a je isto?
vrlo vjerovatno je hardverski problem, jack otisao, druge sluske osim tih si probao staviti? ali uvijek prvo sto se treba je restore/update!

draksa 08.06.2011. 23:56

Isao sam restore ,i updatealo mi ga je automatski.
Od starih podataka synco sam samo imenik nis vise.

Elerrian 20.06.2011. 03:20

Citiraj:

2.Platite nekom ko otkljucava putem IMEI-a.Stvar je dosta skupa (oko 170 dolara) ali funkcionira.Ako se odlucite na taj korak pazite od koga kupujete jer ima jaku puno prijevara.
Je probal neko na ovaj nacin otkljucat iphone 4?
Iphone mi nije aktivan na appleovim stranicama, pise da bi ga moral aktivirat u itunesima. Bi mi mogli u vipu mozda lockat iphone na njihovu mrezu prek serijskog i imei-a?

flajpan 20.06.2011. 08:18

Citiraj:

2.Platite nekom ko otkljucava putem IMEI-a.Stvar je dosta skupa (oko 170 dolara) ali funkcionira.Ako se odlucite na taj korak pazite od koga kupujete jer ima jaku puno prijevara.
Toga više nema.

Aktiviraj iPhone sa karticom mreže na koju je zaključan > spoji iphone na komp koji ima pristup netu, pokreni iTunes i aktivirat će se.

Elerrian 20.06.2011. 17:52

Pitanje za turbo sim, samo normalno prek itunesa se updatea iphone 4, stavi se turbo sim+sim u njega, nazove 112 i airplane mode, bez obzira na baseband?

Z-man 25.06.2011. 22:45

Jel koristi netko iz Cydie "Iconoclasm"? Imam određene probleme s njim pa bih trebao malu pomoć.

Gjurovski 29.06.2011. 11:19

Jedno pitanjce, malo sam ispao iz sprehice nisam imao iphone neke dvije godine a mislim curi uzeti 3GS posto su dosta jeftini sad a netreba joj nis specijalno pa koji zadnji ios ide na njega da se da unlockat i jb na sto treba pripazit?

Tocnije na koji baseband treba pripaziti?

flajpan 29.06.2011. 12:26

05.13.04 i niži se daju otključat.

Gjurovski 29.06.2011. 13:06

Citiraj:

Autor flajpan (Post 1932505)
05.13.04 i niži se daju otključat.

Mislis na tome basebandu i nizima se daju otkljucat na 4.3.3. ios-u?
Gledam malo oglase pa ih se javlja dosta otkljucan na sve mreze a radi se o basebandu 06.05.00 i IOS barem iz prilozenih slika je 4.0.1. ?

flajpan 29.06.2011. 13:13

Misliš 06.15.00? To je iPadov baseband flashan na iPhone. I njega možeš otključat, ali...
  • vrlo vjerojatno ti neće radit GPS, nekima crkne i wifi
  • ako to napraviš neće ti prolazit update sa službenim FW (osim ako u 5ici stave BB viši od 06.15.00) pa moraš radit custom FW.

Mene su neki ljudi gnjavili da im ipak stavim 06.15.00 - na dva 3G-a ne radi GPS, a oba 3GS-a koja sam flashao, radi sve :)

Gjurovski 29.06.2011. 22:27

Citiraj:

Autor flajpan (Post 1932553)
Misliš 06.15.00? To je iPadov baseband flashan na iPhone. I njega možeš otključat, ali...
  • vrlo vjerojatno ti neće radit GPS, nekima crkne i wifi
  • ako to napraviš neće ti prolazit update sa službenim FW (osim ako u 5ici stave BB viši od 06.15.00) pa moraš radit custom FW.

Mene su neki ljudi gnjavili da im ipak stavim 06.15.00 - na dva 3G-a ne radi GPS, a oba 3GS-a koja sam flashao, radi sve :)

Tnx na infu :)

rak21 30.06.2011. 00:09

Stavljanje ipad basebanda nikako ne bih preporučio, gotovo sigurno ćeš ostati bez GPS-a a moguće i bez wifija. I meni je unlock bio bitan i dugo isčekivan pa sam na kraju odustao i prešao iz tele2 u bonbon mrežu a kako stvari stoje, na tele2 se u skoro vrijeme neću vraćati ni kad naprave unlock. Jeftiniji net, jeftiniji pozivi, jeftiniji SMS...

bliss_zg 30.06.2011. 17:06

Moze pomoc sa jailbreakom 2.2.1 sa baseom 2.30.03?
Pokusavao sam sa neta pratit upute ali mi ne zeli pokrenuti aplikaciju Quickpwn, probao sam na 3 kompa, skinuo .NET Framework i dalje ne zeli pokrenut aplikaciju.

spawn 30.06.2011. 17:07

Citiraj:

Autor bliss_zg (Post 1933295)
Moze pomoc sa jailbreakom 2.2.1 sa baseom 2.30.03?
Pokusavao sam sa neta pratit upute ali mi ne zeli pokrenuti aplikaciju Quickpwn, probao sam na 3 kompa, skinuo .NET Framework i dalje ne zeli pokrenut aplikaciju.

ne smijes upgrade na 3.1.3?

bliss_zg 30.06.2011. 17:15

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 1933296)
ne smijes upgrade na 3.1.3?

Smijem, ocu moc onda? Sa snowom ili?
Tadi se o 3g iphoneu

p.s, zab sam rec da trebam i unlock :)

spawn 30.06.2011. 17:35

napravi official update na 3.1.3 sa SHIFT + RESTORE. NAkon toga jb-aj sa spiritom i preko cydije instaliraj ultrasnow za unlock. Gotovo. :D

bliss_zg 30.06.2011. 19:32

Pitanje jos, jel moze na neki noviji (4.0 i veci) ici nadogradnja? Recimo angry birds zahtjevaju 4.0, ali da ga mogu jailbrejkat i unlockat?

p.s. stavio sam ga na 3.1.3, jailbrejkao i skinuo preko cydie ultrasnow, on je zavrsio instalaciju i sad vec 15min se vrti onaj load kruzis?
any help?

geronimo_2 03.07.2011. 10:19

poz decki. dobio sam zapakirani iPhone 3GS 8gb kupljen pred kakvih 6 mjeseci od t-coma. proucavam ovaj (i jos hrpu drugih) threadova/foruma o JB i unlock, ali dok ne skuzim postupak i koji software koristiti, htio bih koristiti net preko iPhonea sa t-com karticom. da bih to napravio moram stavit itunes i aktivaciju AFAIK.

1. dali bi mi moglo to zakomplicirati kasnije JB i unlock za tele2?

2. dali ce mi ponuditi updejt FW-a kad aktiviram phone ili ce bez pitanja po defaultu stavit zadnji?

3. phone ima SN: 860047xxxxxxx ak sam dobro skuzio ovo znaci da je 47 tjedan sto znaci: "telefon cete morati svaki put upaliti sa blackra1n-om ili redsnow-om."?

:chears:

flajpan 03.07.2011. 11:17

@geronimo_2
  1. JB neće zakomplicirat, a za unlock prvo javi koji baseband imaš (modem firmware) - Postavke/Općenito/Opis
  2. iTunes će ponudit da je dostupan novi software i pita da instaliraš, nikad neće automatski instalirat (mislim da čak ima za označit da te ne upozorava na taj update)
  3. Ne, ne znači jer za sve modele iPhonea postoji untethered JB za trenutnu verziju FW (4.3.3.)

Bullet1 03.07.2011. 16:04

Problemi here..
iphone 3gs 8gb:

Duga je priča prije ovog problema al nebitna za ovaj dio.
Jučer sam krenuo raditi restore orginalnog 4.3.3. fwa jer frendici nije iphone prepoznavao na njenom itunesu. Prije toga sam mu digao BB na ipadov radi unlocka, i jailbrekao fw. Kao što rekoh, kod mene sve super radilo sa 2 kartice, kod nje neće jerbo kaže da je iphone zaštićen mojim imenom. Dođem ja doma, spojim na drugi komp, i kod mene ga prepozna uredno. Rekoh, idem napravit restore orginalnog fwa i pred kraj procesa mi ga prekine i od tad je u recovery modu. Nemogu napravit restore ni sa orginalnim ni sa custom fwom. Downgrade također nemogu napravit jer nemam spremljen SHSH nijedne ranije verzije. Brisao iTunes, ponovo ga dizao - 0 bodova. Probao ga vratiti iz recoverya pomoću iREBa, tinyumbrelle i fixrecoverya - 0 bodova.
(i dalje mi baca error 1015 kada dođe pred kraj instalacije fwa)

Any ideas?

edit: riješeno (pokušao opet sa fixrecoveryem i prošlo ovaj put)

geronimo_2 03.07.2011. 16:08

Citiraj:

Autor flajpan (Post 1935018)
@geronimo_2
  1. JB neće zakomplicirat, a za unlock prvo javi koji baseband imaš (modem firmware) - Postavke/Općenito/Opis
  2. iTunes će ponudit da je dostupan novi software i pita da instaliraš, nikad neće automatski instalirat (mislim da čak ima za označit da te ne upozorava na taj update)
  3. Ne, ne znači jer za sve modele iPhonea postoji untethered JB za trenutnu verziju FW (4.3.3.)

znaci da ga aktiviram sa t-com sim-om jer inace nemogu vidjet "about" ne :stoopid:?

edit1: upalio ga i spojio na itunes. nudi mi da ga registriram i da napravim account na itunes. AFAIK reg ga nije potrebno jel tako, jer to je da me zatrpavaju sa vijestima i spamom, a neznam dali mi treba account na store-u ako ne mislim kupovat nikakav SW?

evo info:
serial number: 86047xxxxxx
build version: 8C148a
SOFTWARE VERSION: 4.2.1 (8C148a)
modem firm: 05.15.04

edit2: mob je 8gb, a meni pise da imam capacitet 6,67gb. to mi se cini nekak malo. nije valjda da ovaj njegov SW pozdere toliko?

flajpan 03.07.2011. 17:20

Da, naravno, aktiviraj slobodno.

geronimo_2 04.07.2011. 21:23

decki moze mala pomoc u vezi registracije. neko je napisao da je moguce napravit reg bez ukucavanja kreditne ako se ide skinut neka free aplikacija, ali meni to ne uspijeva?

drugo spomenulo se tu u temi da sa nekim SW-om krivo pokazuje free prostor u memoriji. da nije i kod mene to jer mi je cudno da imam "cisti / novi" iphone i pise mi:

capacity:6,76gb
free: 6,6gb

spawn 04.07.2011. 22:36

Citiraj:

Autor geronimo_2 (Post 1935917)
decki moze mala pomoc u vezi registracije. neko je napisao da je moguce napravit reg bez ukucavanja kreditne ako se ide skinut neka free aplikacija, ali meni to ne uspijeva?

drugo spomenulo se tu u temi da sa nekim SW-om krivo pokazuje free prostor u memoriji. da nije i kod mene to jer mi je cudno da imam "cisti / novi" iphone i pise mi:

capacity:6,76gb
free: 6,6gb

Idi u appstore, nadji skype,skini ga i regaj se bez placanja. Nemoj se najrpije regat nego odmah klikni na download skype-a.

Sto se capacity tice,iphone OS ne moze regati nista sto nije MEDIA,APPS i slicno. Znaci u OS-u imas neke stvari koje iOS postavi pod OTHER .

geronimo_2 04.07.2011. 23:19

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 1935975)
Idi u appstore, nadji skype,skini ga i regaj se bez placanja. Nemoj se najrpije regat nego odmah klikni na download skype-a.

Sto se capacity tice,iphone OS ne moze regati nista sto nije MEDIA,APPS i slicno. Znaci u OS-u imas neke stvari koje iOS postavi pod OTHER .

al ne kuzim kako skinut bez reganja / novog accounta :stoopid:.
nadem ga u search-u, kliknem na "free app" i prvo me pita login ili da napravim account? ako odem radit account pita credit card :fiju:.

jedino ak vi mislite da ga skidam direkt preko phone-a, a ne itunesa, ali i onda me pita sign in i nudi "use existing apple id" i create new apple id"?

JuiceBox 04.07.2011. 23:22

Upalis itunes, odes na appstore , odaberes bilo koju free aplikaciju,kliknes na nju na download, kad te pita za acc stisnes da zelis novi i onda krenes s registracijom , onda ces na kraju imati opciju credit card : none. To je caka da prvo odaberes free aplikaciju ;)

flajpan 04.07.2011. 23:23

Preko iTunesa kad klikneš na free app onda klikni create new account i ponudit će ti payment method - none.

geronimo_2 04.07.2011. 23:33

Citiraj:

Autor flajpan (Post 1936041)
Preko iTunesa kad klikneš na free app onda klikni create new account i ponudit će ti payment method - none.

to je bilo to. ispricavam se, corav sam.

btw kako stojim sa ovim:
serial number: 86047xxxxxx
build version: 8C148a
SOFTWARE VERSION: 4.2.1 (8C148a)
modem firm: 05.15.04

oce ici to na JB i unlock bez mogucnosti gubljenja GPSa il sam na cekanju do daljnjega :zdero:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:14.