![]() |
ola narode, se moze otkljucat iphone verzija 4.1.. s kojim alatom.. i jel ima tko volje to otkljucat(da se moze koristit na drugoj mrezi), ak je kompliciran postupak..
|
Citiraj:
|
Koji iphone imas?koji baseband? imas u prvom postu malo o tome ak imas cetvorku....
|
Ljudovi pomoc!Digao sam sa 4.3.2. koji je bio JB i samo sam napravio update na 4.3.3.,aplikacije skinute s instalusa su ostale ali nisu radile (izbacivale su),pa sam s redsnow stavio JB,sad rade aplikacije ali cydia ne,ikona je bijele boje i kad god udjem odmah izbaci!
|
po svemu mozda je najbokje da napravis fristki restore, pa ponovni JB, moguce da si reJB-om smrdao nesto...ili probaj opet JB-at
|
Citiraj:
|
da li se s ovim jailbrejkom instalira openssh? pitam jer sam instalirao mobile terminal jer mi je pali na pamet da v bi trebalo promjenit root password, a terminal mi se odmah srusi prilikom pokretanja.
---------- rijeseno. trebalo je dodat novi repozitorij u cydiu u kojem ima nova verzija. |
Novi mobile terminal iz Cydia repozitorija nije kompatibilan sa iOS 4
Treba ti novi koji treba "ručno" instalirati (objašnjava na Mac-u, ali je u principu isto), upute koje su dolje vrijede i na Win. (koristiti WinSCP ili FileZillu) OpenSSH možeš naći u Cydiji |
Neradi mi u zadnje vrijeme slusalica za uho.
Mob je iPhone 4 ,a OS je 4.2.1 . Probao sam restart,ocistit jack za sluske stavljajuci sluske vise puta zaredom nis. Imali jos kaj il da nosim na garanciju? Mob je jailbreakan. |
probao si restorat ili updatat software, da te mozda neki app ne koci softverski, probaj pobrisat par zadnjih appova sta si stavio na njega ili restore/update to je prvo sto bi trebali svi naraviti kod nekakvih problema :)
|
Citiraj:
|
Aj ponovno. Rekao ti je da restoreas kao novi ajfon a ne da updejtas.
|
da, restoras i postavis kao novi iPhone, ne da ti restora sve stare podatke...
i bez JB-a je isto? vrlo vjerovatno je hardverski problem, jack otisao, druge sluske osim tih si probao staviti? ali uvijek prvo sto se treba je restore/update! |
Isao sam restore ,i updatealo mi ga je automatski.
Od starih podataka synco sam samo imenik nis vise. |
Citiraj:
Iphone mi nije aktivan na appleovim stranicama, pise da bi ga moral aktivirat u itunesima. Bi mi mogli u vipu mozda lockat iphone na njihovu mrezu prek serijskog i imei-a? |
Citiraj:
Aktiviraj iPhone sa karticom mreže na koju je zaključan > spoji iphone na komp koji ima pristup netu, pokreni iTunes i aktivirat će se. |
Pitanje za turbo sim, samo normalno prek itunesa se updatea iphone 4, stavi se turbo sim+sim u njega, nazove 112 i airplane mode, bez obzira na baseband?
|
Jel koristi netko iz Cydie "Iconoclasm"? Imam određene probleme s njim pa bih trebao malu pomoć.
|
Jedno pitanjce, malo sam ispao iz sprehice nisam imao iphone neke dvije godine a mislim curi uzeti 3GS posto su dosta jeftini sad a netreba joj nis specijalno pa koji zadnji ios ide na njega da se da unlockat i jb na sto treba pripazit?
Tocnije na koji baseband treba pripaziti? |
05.13.04 i niži se daju otključat.
|
Citiraj:
Gledam malo oglase pa ih se javlja dosta otkljucan na sve mreze a radi se o basebandu 06.05.00 i IOS barem iz prilozenih slika je 4.0.1. ? |
Misliš 06.15.00? To je iPadov baseband flashan na iPhone. I njega možeš otključat, ali...
Mene su neki ljudi gnjavili da im ipak stavim 06.15.00 - na dva 3G-a ne radi GPS, a oba 3GS-a koja sam flashao, radi sve :) |
Citiraj:
|
Stavljanje ipad basebanda nikako ne bih preporučio, gotovo sigurno ćeš ostati bez GPS-a a moguće i bez wifija. I meni je unlock bio bitan i dugo isčekivan pa sam na kraju odustao i prešao iz tele2 u bonbon mrežu a kako stvari stoje, na tele2 se u skoro vrijeme neću vraćati ni kad naprave unlock. Jeftiniji net, jeftiniji pozivi, jeftiniji SMS...
|
Moze pomoc sa jailbreakom 2.2.1 sa baseom 2.30.03?
Pokusavao sam sa neta pratit upute ali mi ne zeli pokrenuti aplikaciju Quickpwn, probao sam na 3 kompa, skinuo .NET Framework i dalje ne zeli pokrenut aplikaciju. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Tadi se o 3g iphoneu p.s, zab sam rec da trebam i unlock :) |
napravi official update na 3.1.3 sa SHIFT + RESTORE. NAkon toga jb-aj sa spiritom i preko cydije instaliraj ultrasnow za unlock. Gotovo. :D
|
Pitanje jos, jel moze na neki noviji (4.0 i veci) ici nadogradnja? Recimo angry birds zahtjevaju 4.0, ali da ga mogu jailbrejkat i unlockat?
p.s. stavio sam ga na 3.1.3, jailbrejkao i skinuo preko cydie ultrasnow, on je zavrsio instalaciju i sad vec 15min se vrti onaj load kruzis? any help? |
poz decki. dobio sam zapakirani iPhone 3GS 8gb kupljen pred kakvih 6 mjeseci od t-coma. proucavam ovaj (i jos hrpu drugih) threadova/foruma o JB i unlock, ali dok ne skuzim postupak i koji software koristiti, htio bih koristiti net preko iPhonea sa t-com karticom. da bih to napravio moram stavit itunes i aktivaciju AFAIK.
1. dali bi mi moglo to zakomplicirati kasnije JB i unlock za tele2? 2. dali ce mi ponuditi updejt FW-a kad aktiviram phone ili ce bez pitanja po defaultu stavit zadnji? 3. phone ima SN: 860047xxxxxxx ak sam dobro skuzio ovo znaci da je 47 tjedan sto znaci: "telefon cete morati svaki put upaliti sa blackra1n-om ili redsnow-om."? :chears: |
@geronimo_2
|
Problemi here..
iphone 3gs 8gb: Duga je priča prije ovog problema al nebitna za ovaj dio. Jučer sam krenuo raditi restore orginalnog 4.3.3. fwa jer frendici nije iphone prepoznavao na njenom itunesu. Prije toga sam mu digao BB na ipadov radi unlocka, i jailbrekao fw. Kao što rekoh, kod mene sve super radilo sa 2 kartice, kod nje neće jerbo kaže da je iphone zaštićen mojim imenom. Dođem ja doma, spojim na drugi komp, i kod mene ga prepozna uredno. Rekoh, idem napravit restore orginalnog fwa i pred kraj procesa mi ga prekine i od tad je u recovery modu. Nemogu napravit restore ni sa orginalnim ni sa custom fwom. Downgrade također nemogu napravit jer nemam spremljen SHSH nijedne ranije verzije. Brisao iTunes, ponovo ga dizao - 0 bodova. Probao ga vratiti iz recoverya pomoću iREBa, tinyumbrelle i fixrecoverya - 0 bodova. (i dalje mi baca error 1015 kada dođe pred kraj instalacije fwa) Any ideas? edit: riješeno (pokušao opet sa fixrecoveryem i prošlo ovaj put) |
Citiraj:
edit1: upalio ga i spojio na itunes. nudi mi da ga registriram i da napravim account na itunes. AFAIK reg ga nije potrebno jel tako, jer to je da me zatrpavaju sa vijestima i spamom, a neznam dali mi treba account na store-u ako ne mislim kupovat nikakav SW? evo info: serial number: 86047xxxxxx build version: 8C148a SOFTWARE VERSION: 4.2.1 (8C148a) modem firm: 05.15.04 edit2: mob je 8gb, a meni pise da imam capacitet 6,67gb. to mi se cini nekak malo. nije valjda da ovaj njegov SW pozdere toliko? |
Da, naravno, aktiviraj slobodno.
|
decki moze mala pomoc u vezi registracije. neko je napisao da je moguce napravit reg bez ukucavanja kreditne ako se ide skinut neka free aplikacija, ali meni to ne uspijeva?
drugo spomenulo se tu u temi da sa nekim SW-om krivo pokazuje free prostor u memoriji. da nije i kod mene to jer mi je cudno da imam "cisti / novi" iphone i pise mi: capacity:6,76gb free: 6,6gb :chears: |
Citiraj:
Idi u appstore, nadji skype,skini ga i regaj se bez placanja. Nemoj se najrpije regat nego odmah klikni na download skype-a. Sto se capacity tice,iphone OS ne moze regati nista sto nije MEDIA,APPS i slicno. Znaci u OS-u imas neke stvari koje iOS postavi pod OTHER . |
Citiraj:
nadem ga u search-u, kliknem na "free app" i prvo me pita login ili da napravim account? ako odem radit account pita credit card :fiju:. jedino ak vi mislite da ga skidam direkt preko phone-a, a ne itunesa, ali i onda me pita sign in i nudi "use existing apple id" i create new apple id"? |
Upalis itunes, odes na appstore , odaberes bilo koju free aplikaciju,kliknes na nju na download, kad te pita za acc stisnes da zelis novi i onda krenes s registracijom , onda ces na kraju imati opciju credit card : none. To je caka da prvo odaberes free aplikaciju ;)
|
Preko iTunesa kad klikneš na free app onda klikni create new account i ponudit će ti payment method - none.
|
Citiraj:
btw kako stojim sa ovim: serial number: 86047xxxxxx build version: 8C148a SOFTWARE VERSION: 4.2.1 (8C148a) modem firm: 05.15.04 oce ici to na JB i unlock bez mogucnosti gubljenja GPSa il sam na cekanju do daljnjega :zdero: :chears: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:14. |