![]() |
nema podrske za Dolby Atmos, a ima za DTS X - FAIL
2 suba neka plasticna, koja ce mumljati, bubnjati, tutnjati - FAIL. mali driveri koji ce zvucati tanko, pa onda imas subove koji rade gore napisano - FAIL. i jos platit 1300-1400$ sa porezom... i opet moras vuci milion zica za sve te subove i napajanja za zvucnike... Ili kupis jedan obicni bolji soundbar, ili pravi receiver, ovo je cuspajz i to bljutav. |
Šteta prostitucije imena, makar im to nije ni prvi put.....mogli su ga iskoristit za neki top DAC, ili čak gramofon, još bolje....ovak, megafail.....nasljednik Dragona pa soundbar???
:hitthewal::hitthewal::hitthewal: |
nebi se čudio da je ime prodano...ali u stvari mislim da to osim imena nema ništa od nekadašnjeg nakamičija...
|
Prodano je sigurno, već nekoliko puta, samo me čudi da vlasnici tak jakog imena zaključe da bi ga trebali iskoristiti za điđe....mislim, taj saundbar se mogao zvat bilo kako, najveći dio onih koji će ga kupit nisu nikad čuli za Nak....
Oni koji priželjkuju povratak brenda koji stoji iza najačih deckova ikad (uz Tandberg), bili oni suvremenici ili tek naknadno nabasali na te finomehaničke umjetnine, sigurno se ne pale na plastiku. Brijem da je neko od kineskih visokotehnoloških firmi tipa Yulong ili Matrix uzeo ime, da bi bio pun pogodak. Ovak fakat ne vidim čemu. |
Na prvu je djelovalo zanimljivo. Sjetio sam se odmah deckova ih proslog stoljeca ali ipak je postojala doza suzdrzanosti.
|
oke, ajmo prekrižit to i možemo dalje :D
slažem se svakako da je šteta imena. |
Vidim da je ova tema aktivna pa cu ovdje pitati jedno pitanje :)
Renoviramo kuću, pa sam odlucio da je dobro vrijeme da stavim projektor jer ga nikad nisam imao a htio bih gledati na većem ekranu. Kako nikada nisam ni gledao film preko projektora osim u kinu, poneka tekma u baru te prezentacije u uredima, ne znam što koristiti kao podlogu. Dal da stavim motorizirano, fiksno platno ili da obojam zid? Za projektor sam se odlucio za hd142x jer za moje potrebe se čini i više nego dobar, ali problem je sada što koristiti za platno? Kako su radovi već u tijeku, trebao bih odluciti sto prije pa molim vasu pomoc :) Veličina do koje bih isao je 120" jer veće bi jedva stalo u prostor pa bolje ostati na toj veličini ili malo manje. Cijena max 150 eura, skupa renovacija, pa nemam nažalost vise za platno, znam da je to mali budžet ali valjda se da naći nesto donekle kvalitetno. Mogu kupiti ovdje ili u njemackoj, svi online ducani mi odgovaraju. Hvala Vam na pomoci :) |
Citiraj:
drugo, mozes projicirati na zid, samo ga jako jako jako glatko i fino pogletajte. Imas boje koje ekipa koristi za obojati zid. Za prvu ruku i vise nego dovoljno za pocetnika. Kasnije uvijek mozes uzeti platno (fiksno) motorizirana su uglavnom smece jer se naboraju, a tab tensioned rolo platno kosta ko dva projektora takva. Projektor, gledaj nove Epsone, Benq i Optome, za Home theater upotrebu, ne office. |
Koliko vidim ovaj projektor i je većinom preporucen kao best buy u ovome rangu u tom cjenovnom rangu kao home theater.
Vidim da na njihovoj str pise da za 120" mora biti udaljen izmedu "Projection Distance: 393.43cm~430.65cm / 12' 11"~14' 2" a toliko imam, soba je je negdje duga 7.5m a sirina 3.6m, a gledao bi se na tom zidu od 3.6m. Ako ima koji bolji u tom rangu drage volje poslusam :). Gledao sam za te boje, ali na nasim forumima je slabo o tome a kada gledam strane, vecinom americki gdje te boje ne mogu kupiti kod nas, ako netko ima neki link gdje ima rasprava o tome a da se boje daju kupiti ili napraviti kod nas neka mi ga posalje Kasnije kada cu imati visak novaca cu potražiti onda neko platno. |
Rokni onda običnu mat bijelu i peglaj.
|
1 privitaka
https://www.dropbox.com/s/naa8z0g9i6..._2378.JPG?dl=0
Samsung 55KS7002 Monitor Audio zvučnici + Velodyneov sub (3.1 jer sam dosta ograničen prostorom) PS4 kao Blu Ray player, nadam se to upgradeati ove jeseni Denon receiver, ništa fancy, ali odradi posao. Ne vidi se: Synologyev NAS za pohranu multimedije Raspberry Pi 2 s KODIjem za reprodukciju lokalno pohranjene multimedije PC iza telke. https://www.youtube.com/c/Osvrtnik |
To tvoj yt kanal?
|
Citiraj:
|
Lijepi zvucnici, mislio sam kef q300 zamijeniti za ma silver 2 ali jos nikako da ih poslusam negdje.
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk |
ovo su ti bronze brijem.
|
Citiraj:
|
filmski kritičar sa 3.1 sistemom... ccc... a mene prozivaju budalom jer koristim 10g staru plazmu :D
|
Citiraj:
Šta fali plazmama? Za crnu kakvu plazma daje moraš danas kupiti OLED.:hitthewal: |
jučer sam baš sa kolegom komentirao oko plazmi... veli on da se trebam okrenuti ka budućnosti i nabaviti novi tv, ja mu govorim kako mi baš paše ta plazma slika i kako uživam gledati dobar komad filma na njemu, bez rejnđa boja preko vidljivog spektra, 8k rezolucije i inih gluparija i da idem kupovat nešto to bi vrlo vjerovatno bila rabljena zadnja serija top modela panasonica.
|
Dobar vikend iako jucer vinkovacke jeseni, gosti cijeli dan ali danas tropa de elite 2 i vecer za glazbu. Odlicno!
Svi nešto pričaju, niko ne ljepi slike. Dajte ljudi da malo slinim :D
|
Citiraj:
Citiraj:
Kod mene ništa novo za HT, samo se nešto sitnog namještaja/dodataka dodalo. |
Nemam mjesta, sve stoji u kutijama. Zvučnici, receiver, projektor, fusion, sve.
|
Citiraj:
|
prodao projektor :(
sad sam u potrazi za postenim nasljednikom :) |
Eto ja se skinuo s 5.1 i 7.1
Stovise... :) ..pa nije mjesto za 2.1 slike. Sorry :) |
Citiraj:
Citiraj:
Ako si nešto novo kupio ili drugačije razmjestio, stavljaj što god da je, ionako nam je malo zamrla tema... |
Citiraj:
Citiraj:
ja sam u medjuvremenu piknuo jos set KEF Q100 za surrounde, nisam mogao vjerovati da je toliki napredak u opcenito zvucnoj slici sada kad je sve iz iste serije. A s tim da jos nisam ni odradio ponovno Audysey kalibraciju. Slike novog platna sam stavio valjda? |
Citiraj:
Bem ti, JVC igračka... netko želi žešći kontrast nabiti :D |
a nema druge, sve drugo je kompromis.
Ja i tu jedan kompa smo kupili te alr screenove, restegli, i on kupio JVC X570... dragi isuse kakva je to slika. Znaci, crna je ravna OLED-u, plazmi, cemu oces. boje, kontrast, prebolesno. Uopce ne znma kako moraju izgledati onda projektori za 10-15k dolara. di je moj Epson od toga, ono, odmah sam ga stavio u oglas a bio sam uvjeren kako je jeben, (i dalje je impresivan) no ne moze vode donesti JVC-u. |
Dakle
Audiolab 8000AP je zamijenjen sa 8000Q Profi Denon DNA 7100 sa Rotelom RB985THX je "ispod kreveta" Sonus faber Grande Piano Home, SF Concertino Home i SF Solo zamijenjeni su sa Sonus Faber Cremona Auditorima sa stalcima naravno. Ubacen je North star DAC 3 s Altmannovim Jiscom. REL je naravno ostao di je bio. Mitsubishi DA A10 pogoni Cremonice... ...no Denon DNA 7100 i Rotel 985 imaju vec interesenta... Svaka cast tim Air tehnologijama decki, ...ali ovo sta sam imao je bilo bolje od Rotela RSX 1067, pa od kombinacije RSP 1098 s 985 ...a sadasnji stereo pojede sve to skupa... Projektor ostao. :) |
Citiraj:
|
haha, i njegov je podrum nedovrsen, u procesu je stavljanja izolacije.
ja narucio JVC-a danas, ko ga jebe, RS45 model. Ima mi ga prijatelj i on ruku u vatru daje za njega da je medju najboljim JVC-ima napravljenim zadnjih 5-6 godina :D Sad treba cekati 5-6 dana da dodje iz Merke :D |
Citiraj:
Trpaj slike i komentare nakon testiranja. Ja vjerojatno svog sony-a neću mjenjati još bar par godina. Ja sam oduševljen slikom, neda mi se sad zbog "nešto bolje" crne i/ili "nešto boljeg" kontrasta prelaziti na nešto drugo. Nekako sumnjam da bi vidio neke drastične razlike, barem u segmentu sličnih para, ne govorim o klasi iznad. No možda sam u krivu :) |
Da ne trazim, koji projektor imas?
Ja sam na benq 1070, a nisam imao prilike vidjeti neki drugi u akciji pa ne znam koliko propuštam. Sent from my EVA-L09 using Tapatalk |
Sony VPL-HW65ES
http://www.hdtvtest.co.uk/news/vplhw...1603284263.htm (jedino što je moj crni) Premalo projektora sam vidio u radu da bi mogao nešto konkretno pričati, ali u usporedbi sa epsonom od mog prijatelja (ima neki entry level projektor, dakle nije ni približno ista klasa pa usporedba nije fer) je razlika nebo zemlja. |
Citiraj:
Citiraj:
stvar je u tome da kada jednom vidis dobar JVC u akciji, onda je sve ostalo prosjecno. JVC ima nativni kontrast ogroman, vrhunsku crnu i detalje, i kome je primarna namjena film/serija, nema sto dalje traziti. Ima veci input lag pa mozda nisu najbolji za gaming na njima. I generalno su mozda mallko manje svijetli nego neki Epson, ali kontrast to nadoknadi toliko da izgleda svjetliji. taj Sony je jako dobar, no za iste novce JVC ima ipak bolju picture quality (PQ) benq 1070 je definitivno best bang for buck, imao ga jedno vrijeme, svijetao, ostar, dobre boje, no fali mu kontrasta i prikaz tamnih scena je slab, pogotovo ako imas svijetle zidove onda refleksija ubije sve. |
Nego imam viskova...
Npr Denon DN A7100 pro predpojacalo/dac/procesor za kucno kino, sa balansiranim izlazima i prein... Rotel 985 sa 5 x 100w na 8 ohma Ako netko ima ambicije...slobodno se javite. Da se ne igrate s igrackama pod tako dobrim projektorima i platnima. :) |
Haha angel ti kao da si prodavac a ne Arhitekt (nisam fulao) :)
Cuj...koliko sam vidio i ti si vec lagano natrpan viskovima.
Je...imam par komada viska i zelim ih se rijesiti. Ovo je frend iz Kopra donio na ebayu u GB, pa me zamolio da prodam tu. Prije bacionoko na njega zbog balansiranih izlaza, no zbog prelaska na 2.1 mi nije interesantan. .i nisam arhitekt, vec dizajner. :) Reklame, znakovi, logotipi, interijeri itd Samo reci ako trebas... :) |
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:56. |