![]() |
Ja sam probao 3 dvbt kartice i svaka mi je jimala lag na moje komande. Nema sta nisam probao i poboljsanja su mizerna ili nikakva. Ne znam kakav ce Gotham biti po tom pitanju, ali Eden je vrlo los.
Ako te ne smeta cekati po 2-3 sec kod svakog prebacivanja kanala GG :) |
Ja sam mislio uzet USB varijantu, btw jel ima tu neke razlike u brzini između USB/PCI? I isplati li se ići na DVB-T2 s obzirom da su 2-3 puta skuplji?
|
Ima tko kakvu šalabazu za XBMC i iMON? :) tnx
|
Usb kartice su mi sve odreda imale lag na komande sto me je zivciralo. Jedinu pozitivnu stranu koju sam ja nasao je solidne mogucnosti glede snimanja tv sadrzaja putem xbmc-a. Ali koliko sam skontao googlajuci rjesenja, vecini kartica je to boljka. Pci bi teoretski trebao biti brzi jer je sucelje brze.
Ne znam, sacekaj nekoga upucenijeg po tom pitanju da ti da odgovor. Ja sam odustao jer nisam nasao rjesenje koje bi me zadovoljilo. |
@ pupo
Mogu ti ja dati svoje, a dal ce ti se svidjeti? Eheh |
Sigrno je bolje od ovog što sada imam, već mi pola dana stoji samo System Comand: Volume xy :D Nešto sam zbrljao jutros kada sam podešavao(moguće da će mi trebat neki idiot proof tutorial umjesto šalabaze, al otom potom :) ).
Uglavnom, dokopao sam se opet tog komada hardvera, i htio bih ga iskoristit u kompletnom potencijalu jer znam da može jer sam ga koristio prije par godina. Međutim sve je isparilo što se tiče podešavanja, hebu me osnove a kamol nešto naprednije. A i tebe smatram za referentnu osobu za XBMC i iMON u ovoj temi :chears: |
Citiraj:
thx za info, budem još malo proučio po netu :) |
XBMC - konacno na windowsu
@ pupo
Dosta sam ja toga "natrpao" na iMon i nemoj se patiti jer znam da to nije posao koji se napravi u pola sata. Da ti to sve proradi u punom potencijalu osim imon fajla trebati ces ubaciti u xbmc 2-3 .xml datoteke. Time recimo dobijes Sms tipkanje na numerickom dijelu, par tipki kao back/esc forsirane su da rade kontra sto mi je bilo logicnije. Ako koristis dual display, forsirao sam saltanje display-a na imon tipku. I tako ... Ima toga podosta vise se i ne sjecam svega. Fajlove ti posaljem sutra kad budem kod kuce. Mene hebe sto mi se grafit sa gumica izgleda "pojeo" pa mi back i jos par tipki slabije hvata. Cistio sam ja to, ali uzalud. Da li postoji kakavo rijesenje? Nekakav premaz ili sto vec? |
Nemam pojma, mozda bi se dalo nešto iskemijat. Neznam da li bi uspio natjerat neki drugi daljinski da emulira imonov?
|
e ekipo trebam one "skripte" da opet upogonim daljinac od PS3...konj (JA) formatiro hdd i ode u nepovrat nešto što sam goidinama skupljao. nadam se da netko ima negdje zbuksano to
|
Dali postoji mogućnost da se sa laptopa pusti xbmc na smart tv?
|
Pa spoji ih kablom :D
|
Ne, mislim preko wifi :D
|
Pozdrav,
nemam vremena citati kompletnu temu, da li negdje ima uputstvo za podesavanje (neke osnovne stvari), ne znam odakle da krenem :) Ako ima neki link, ili da mi neko objasni par osnovnih koraka... Unaprijed hvala. |
XBMC Wiki Manual, mada ne bi bilo loše da baciš pogled na prvi post u ovoj temi.
|
Imas na youtubeu ukucaj how to set up xbmc video, tamo lik koji ukucava fusion source u xbmc i objasnjava, to je to.
|
Ljudi dali je netko uzimao kakav mali android stick, prije koji dan sam stavio na Samsung s3, brze mi otvori filmove nego preko laptopa i njegovog wifi-a, prebacivanje na 2-5-10min udaljene razmake se dogadja unutar 1 sek dok na kompu nekad zna i zatrzat.
Trenutno mi se ovo jako svidja no nevidim nigdje za kupit: http://geniatech.com/pa/atv180.asp zasto njega? jel koristi A9 a ne rockchip s kojim ljudi imaju problema podesit HWA ili MK808 s rockchipom pa eto ukoliko netko ima iskustva volio bih cut :) |
Citiraj:
|
Ti u mob ubodes otg pa Android USB stick? Radi potreba daljinskog? Streamanja?
Sta RC nije A9? |
Citiraj:
|
Reko nije valjda da samo radi daljinca to sve radis :)
Ja to imam u planu vec duze vrijeme kao dodatna XBMC masina u spavacoj ... neki eBay stick do 60-ak $. Al nisam bas previse razbijao glavu tehnikalijama jer nikako da se odlucim krenuti u taj podvig. Zato slusam koju Android platformu najbolje odabrati? To ce biti pogotovo zanimljivo sa novom verzijom koja nam dolazi, gdje ce se moci upariti 2 ili vise XBMC-a koji su unutar jedne mreze . |
Citiraj:
|
frend ima stick i radi mu ok, ali so 720p iako je i tu probirljiv, android development je jos friski i trebat ce vremena da to sjedne na mjesto, zive od donacija, pa eto ako xbmc koristite svaki dan kao ja, ne ustrucavajte se donirat koju kunu, ustedio sam bar tisucu kuna s njim..
|
pozdrav ekipa!
glede ovih stikova, lijepi i čisti su samo u katalogu, doma iz njega vire najmanje dva kabela, ako je direktno ukopčan u hdmi onda i ta težina napinje stik, nekako mi se to nije sviđalo pa san stavil na hdmi kratki kabel pa je to treći kabel, na ovako malom stiku falit će vam usb priključaka pa će se dodat hub pa onda imate iza televizije povećeg pauka od kabela, zvuk kroz televiziju na resiver ili još jedan kabel na stik, ja san imel minix neo x7 i nikakve sreće s njim, xbmc su prilagođavali ali nije to nikad bilo to, imas tihu torent mašinu, ali baratenje fajlovima me ubijalo, za nekakvu sekundarnu televiziju pretvorit u smart, jedino to. za jako napredne korisnike koji se ne boje podešavanja i isprobavanja, mislel san da ću dobit samsung galaxy s velikim ekranom ali ni blizu. |
A vidi ovo http://www.ebay.com/itm/Measy-U2C-D-...-/321330509735 :)
|
ma nije bed kupit ni onaj "mini android pc" posto ti njega mozes nakacit na televizor na plastiku, od iza kablovi se daju smotat sve se to da sredit, i pored tih svih kablova opet je manji i ljepseg izgleda nego PC od 400x400x200 :D
|
Momci kak kod vas Sportsdevil? Šljaka li?
|
Dal je itko na H1 tj. dal je probao XBMC sa FriztBox routera?
Na koji nacin to uopce sljaka? |
Citiraj:
|
XBMC 13.0 "Gotham"
http://xbmc.org/wp-content/uploads/x...sh-600x336.png Neki dan izasla iz "bete i RC-a", nova 13. verzija XBMC-a kodnog imena "Gotham". Drugi dan kako ju koristim i za sada nemam nekih zamjerki. Stabilna, bez ijednog rusenja i uocenog buga. Imam "filing" da je odlicno ispeglana, fluidnijeg i brzeg odziva na komande daljinca nego 12tica. Ili je moj godinu dana stari XBMC bio totalno zagusen eheh. Ono sto sam odmah primjetio nakon instalacije je da nedostaje hrpetina postavki :stoopid: Po instalaciji, prisutna su samo osnovna podesavanja. A kako sam se odmah bacio na slaganje i personalizaciju XBMC-a uz T! skin koji nema "settings lvl-e" (sto sam tek kasnije skontao :D) nisam mogao do meni bitnih podesavanja. Tako da znate, ako vas omiljeni skin (jos) nije implementirao settings lvl-e, morate se prebaciti na Confluence, tamo odabrati zeljeni lvl "naprednijih" postavki pa se vratiti na svoj skin. Vece promjene ponovo je prezivio i audio engine, ali jos je rano za utiske :fiju: Titlovi vise nisu zaseban addon, oni su sada implementirani unutar samog XBMC-a, dok su sajtove koji pruzaju "usluge" kao podnapisi.net, opensubtitle.org i dr. postali addon dodaci :care: Ono najbitnije ... SCRAPERI su jos bolji i brzi. Tj. brutalno su brzi. Moja 3Tb video sadrzaja su rijesili u manje od pola minute bez ijedne greske! Kad se samo sjetim onih muka od prije par godina kod starih verzija XBMC-a, ovo je fenomenalno. |
Mmhm, fino radi :)
|
Ispričavam se modovima ako sam falio podforum ili ako nisam smio postaviti pitanje:
Hvala. |
Evo ja instalirao ovo i Ok je to samo što ne mogu gledati Tv.Vidim ima tamo LiveTv ali ništa ne radi???
|
ljudi jel nekom sljaka "podnapisi.net" posto mi uvijek izbaci gresku prilikom startanj skripte
|
kolegi probao instalirati xbmc da gleda icefilms i 1channel, neće niti jedan.
nešto piše kao razdvojio se xmbc.org i .com, i ako hoću gledat 1channel da mi treba .org, pojma nemam šta imam od ova, 2 i ima li tko od vas sličnih problema? |
Citiraj:
|
To nešto zeza nova verzija 13.0 - na starom "Frodu" 12.3 titlovi rade ko sat. Preporučam da izaberete hrvatski, srpski i bosanski jezik za izbor titlova jer se uvik nesto nađe
http://www.pohrani.com/t/1j/P9/3mrkV...0-10-09-39.jpg http://www.pohrani.com/t/2m/MM/4Ozro...0-10-05-10.jpg Citiraj:
|
opensubtitle radi ko urica, ali rijetko mi nadje hrvatski posto na podnapisima se dosta brzo to sinkronizira. Uspio sam ja cak napisat skriptu za prijevodi-online u koje se samo ubaci sta se prati, no jedini limit php-a je sto moze zip datoteke no nemoze rar...no nadajmo se da ce biti vise vremena pa cu se i s tim poigrat ;)
|
Svaka čast za prijevodi online... kad bi samo oni bili još dostupni na xbmc-u:)
|
Jel zna tko kako ukljuciti opciju enter subtitles manualy, na gothamu je nemogu naci da se ubijes. Znaci ono da se pored popisa subtitle stranica nalazi i ovo. Na frodo mi je to radilo perfektno.
Uglavnom Sportsdevil, 1channel, icefilms, mashup sve radi perfektno na gothamu. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:34. |