![]() |
mergao sam onu temu kupovina s ebaya s podforuma "ostalo" u ovu, nema smisla da budu dvije.
|
Paketić iz Singapura došao za 7 dana air mailom. Iz UK-a bi mu trebalo 10ak dana, a vjerojatno ni sa Korčule ne bi tako brzo stigao.
Ima netko iskustva sa pošiljkama baš iz Kine? Grad bi bio ovo: 深圳, 广东省 Da se ravnam isto kao sa Hong Kongom? |
Citiraj:
|
samo jedno pitanje imam, zasto priko ibeja salju samo na paypal confirmed adrese?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Bude često da traže samo confirmed. Većina sellera sve napiše u Description do u detalje.
Al sve se da dogovorit, veće su ti šanse dobit pravi odgovor ak tom selleru pošalješ upit, nego da pitaš na forumu ;) |
Koliko ja znam samo ljudi u USA imaju confirmed adrese. Tako da se oko toga ne treba odviše sekirat...:D
|
e znam, al likovi nece slat ako nije confirmed adresa.......
pita san ih par, radi se o placanju preko moje kartice a da se salje na US adresu.....kazu nemore ;)........ |
Citiraj:
I meni dosta ljudi odbija slati na unconfirmed adresu u Americi (ako plaćam iz HR recimo, a šalju samo u USA iako imam 60ak feedbacka i 100% pozitivnog), ali onda ti je najbolja taktika pokušat dobit na aukciji i pravit se blesav i onda će ti uglavnom poslati, jedino ako baš izričito ne piše u opisu aukcije da šalje samo na confirmed adrese. |
Jedan question.
Ako meni seller sa E-Baya "sastavlja" posebnu ponudu i šalje na mail kao invoice za PayPal, dali sam ja još uvijek "osiguran" da mogu otvarati disputove i claimove ako nešto pođe po krivu? Stvar je u tome da nije mala cifra u pitanju, a seller mi to prodaje sa nižim shippingom nego što zapravo piše na e-bayu. Zato mi mora poslati takvu izmjenjenu ponudu |
Citiraj:
i ja sam imamo unconfirmed pa mi se sve poslano ...bar imam ikonu da je poslano |
Citiraj:
|
paypal zastita - dispute, claim, rok od 45 dana i dalje uredno vrijedi a prodavač mu može bez ikakvog problema izmjeniti invoice na ebayu i poslati izmjenjen.
|
Prodavač mi nije uopče sumnjiv, jer sam ja njega prvi kontaktirao da mi izračuna shipping za 5 predmeta koje želim kupiti od njega, javio mi se sa shippingom od 100$, sto mi je debelo previše, tada sam ga pitao dali postoji jeftinija solucija i javio mi se sa pozitivnim odgovorom te je shipping smanjen na 70$ (veliki paket iz US-a).
Nije problem napraviti listing za jedan item ali za 5 već je, i svaki item ima drugačiju cijenu shippinga ovisno o veličini. Tako da ja uvijek kontaktiram prvo sellera da mi izračuna combined shipping i slično. Pitam samo da vidim ako slučajno nešto krene po zlu i recimo ne dobijem paket, dali mogu tražiti novce natrag, seller ima preko 2k positive feedbacka sa 99.6% positive, siguran sam da nema sumnjivih namjera oko deala. |
Citiraj:
(radi se o cifri od $8 tak da ne kuzim zakaj bi lik riskiro negative feedback zbog toga...) |
ja bi otvorio case..
|
Citiraj:
|
Jel ima tko iskustva s ViaAdressom? Ili postoji nesto drugo za neku adresu u USA s koje mi se samo salje u tu u hrv, ako buyer nesalje u hrv?
|
Jel tko kupovao nešto na Alibaba.com i kak se tam trguje.
|
Ako se ne varam alibaba je za kupovinu naveliko, znaci za distributere koji ce dalje prodavati 100-200-300 kom necega...
|
Dali je ko kupovao informatčku robu na ebay i dali se to isplati konkretno me zanima neki athlon II pa ako ko ima za preporučit gdje kupit povoljno i koliko se plaća carine i PDV-a na te stvari???
Pozdrav i zahvaljujem unaprijed!!!!!:chears: |
mamicu im 25 dana chekam paketic od 4 dolara u pm
|
Citiraj:
lik je valjda u zemlju propo... |
Stigao mi ekran za lap, 15.6" velicina, vrijednost 121$ i placena je carina 170kn. Ja zadovoljan. :D
Btw, kod naseg distributera je cijena bila 1600+pdv+ugradnja. :fiju: |
Da li itko čuo za virtualne kartice sa kojima se mogu regati na paypall?
|
Citiraj:
Jel te ko možda zastupao na carini od naših bajnih špeditera koji dobro deru svojim uslugama predpostavljam da ne kad si tako malo platio? |
Citiraj:
meni je prosjek 5 tjedana... hong kong i vise... |
Citiraj:
Inace na informaticku robu nema carine, samo pdv, ako ga placas naravno. |
da sad ne tražim unazad,sad se tek rego na ebay,kad piše Shipping to HRV Not specified kolko će me doć brodarina??
|
To znaci da trgovac ne salje iteme u HRV, ali mu mozes poslati upit da li bi ipak mogao poslati i za koliku postarinu.
Mene su svi odbili za sada :D No, nekima ipak posalju. |
Citiraj:
Ako piše kontaktiraj sellera (opcija ask a question) te ga pitaj koliko je shipping. Ako ga pitaš navečer po našem vremenu očekuj rano ujutro odgovor. Najčešće je ovima iz amerika i kine i daljih zemalja international shipping za sve zemlje jednak, slao on iz USA u Njemačku, Norvešku ili Hrvatsku, najčešće je fixan shipping |
ima shipping nisam linkao pay pal account na ebay,ali budem znao za ubuduće ako ne bude pisalo.
unutar ebaya vidim neke trgovine,su to trgovine ili su to ljudi sa svojim firmama pa prodaju preko ebay,većinom gledam novo tj uvjek ne used. |
Samo da javim da mi je prošlu srijedu došlo pismo s carine, ja odmah sve faxirao i sve OK, ali još danas nije ništa došlo?!?
|
Rukavice za motor narucene 19,2 iz kine upravo stigle, jos nemogu vjerovat, ovo je valda rekord :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:11. |