PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=36880)

ECHO 21.10.2011. 22:23

:DEvo i ja odlučio igrati ponovo i instalirao LURK mod, e sad mislim da sam nešto zahebao glede igre jer sam došao do vrata gdje mi traži "code"(Vish gartner) ali pošto sam falio misiju glede doktora(ubili mi vezu prije):fuming: mislim da sam od njega trebao dobiti "code" ako se dobro sječa ali nisam siguran, e sad ima li popravka ili moram nanovo:hitthewal: jbg.Pošto se igra odvija nekim drugim slijedom pa se veza našla na početku igre kod onog mosta i zaginula kad su banditi napali nisam ga stigao spasiti jbg.:hitthewal:

Molim savjet poznavatelja igre:D zna li netko kod da samo upišem:D

Brko 21.10.2011. 23:47

Citiraj:

Autor flyer1 (Post 2006040)
ja sam se izgleda zakopao do grla :D, trenutno je time limit od 5 minuta da se maknem s čistine ispred npp i nađem ulaz u sarkofag. problem je šta više nemam 5 minuta, nego 2 i po. :D, zato jer sam prvo očistio grupu nekih nadobudnih protivnika i zatim skinuo dvojac s gauss gunom koji me je prva dva-tri puta svojski zakucao (hvala kolegi Drugu na savjetu za snajper :)).

nema frke :D ali bit će da nisi posčušo moj savjet glede ulaska u NPP. ne smiješ previše ulaziti u borbe. riješi samo one koje ti stoje na putu kad sprintaš :D sa ovima s nemoj zejebavat.

Citiraj:

međutim nakon toga jedan me helikopter uzme na pik, i to je nakon par rafala/rakete game over.
da, zato jer čim staneš, onda te ima. moraš se kretat.

Citiraj:

koliko god puta loadao, helić ko da čeka samo mene! + mi se ovaj moj zapuše nakon pedeset metara iako u backpacku sad ima manje od 50 kila, a imam samo jedan red bull....poginuo sam petnaest puta valjda dosad, samo jednom sam doša skoro do ulaza kad me prokleti rus lišio i ono malo života :D
samo polako i smireno :D inače, šteta što nemaš RPG. sa njime sam se ja riješavao tog zrakomlata :D

Citiraj:

Autor ECHO (Post 2006077)
:DEvo i ja odlučio igrati ponovo i instalirao LURK mod, e sad mislim da sam nešto zahebao glede igre jer sam došao do vrata gdje mi traži "code"(Vish gartner) ali pošto sam falio misiju glede doktora(ubili mi vezu prije):fuming: mislim da sam od njega trebao dobiti "code" ako se dobro sječa ali nisam siguran, e sad ima li popravka ili moram nanovo:hitthewal: jbg.Pošto se igra odvija nekim drugim slijedom pa se veza našla na početku igre kod onog mosta i zaginula kad su banditi napali nisam ga stigao spasiti jbg.:hitthewal:

nisam još došo do tuda, ali radim na tome :D pošto LURK nisam igrao prije, tj, nisam ga odigrao do kraja, ali još tu nisam bio.

flyer1 22.10.2011. 00:32

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2006132)
nema frke :D ali bit će da nisi posčušo moj savjet glede ulaska u NPP.

nisam :( nekako sam se nadao da ću silom prokrčit svoj put naprijed, no nakraju se svelo na 'run, forrest, run' metodu :D, treba slušat iskusne :)
Citiraj:

ne smiješ previše ulaziti u borbe. riješi samo one koje ti stoje na putu kad sprintaš :D sa ovima s nemoj zejebavat.
:D :D
al zbilja šteta da misija ima time limit, jer onaj kaos u kojem svako puca na svakoga, a ekran svako malo pocrveni od eksplozija je zbilja yeben. ma da je barem 15 min!! :D

inače, ovo je trenutni desktop, a ovo se sluša u pauzama igranja. :D

Brko 22.10.2011. 11:16

Citiraj:

Autor flyer1 (Post 2006156)
nisam :( nekako sam se nadao da ću silom prokrčit svoj put naprijed, no nakraju se svelo na 'run, forrest, run' metodu :D, treba slušat iskusne :)
:D :D

nema ti druge nego to kaj si naveo :D nego, kad si u full brzini, onda tu i tamo čućni iza kakvog transformatora ili iza zida da se odmoriš. nemoj samo ići po onoj glavnoj cesti, kod narodni NOB heroj :)

Citiraj:

al zbilja šteta da misija ima time limit, jer onaj kaos u kojem svako puca na svakoga, a ekran svako malo pocrveni od eksplozija je zbilja yeben. ma da je barem 15 min!! :D
u tome i je fora, moraš to iskoristiti, tako da se međusobno gađaju, da tebe što manje vide i čuju.

Citiraj:

nema ti više spasa, gotov si :D :D

hammer_of_thor 22.10.2011. 11:48

Citiraj:

Autor flyer1 (Post 2006156)

Congratulations! You're one of us! :D

ECHO 22.10.2011. 14:32

Počeo si igrati S.T.A.L.K.E.R.A:D to ti je kao da si dobio gripu:D kad jednom kreneš postaješ nosioc tog virusa tj. virus stalker i za njega nema lijeka:D

Brko 23.10.2011. 10:44

Citiraj:

Autor ECHO (Post 2006077)

eto, ja sam u LURK-u stigao u CNPP i sad mi je ostala ona završna bitka po krovovima elektrane.
Ovo što si ti naveo, nisam sreo nigdje. Jedino to što su ubili Seriy-a, ali to nije kod mosta, nego u Garbage mapi, tamo u onom hangaru koji napadaju banditi.
kasnije, našao sam se sa Guide-om, koji mi je rekao da odem u Strelokov stash u Agroprom mapi i tamo mi je Doctor dao ključ od sobe 26 u hotelu u Pripyatu.
tako da ne kužim gdje si ti zapeo i za koja vrata tebi treba uopće kôd. daj SS tih vrata lupi ovdje.

ECHO 23.10.2011. 20:06

E ja nisam stigao do Guide-a njega su mi ubili u onom dijelu čim prijeđeš most i one military-e:) ima onaj ranjeni stalker kojem na početku moraš dati healt-kit.Tako da nisam dobio ništa glede misije s doktorom(nisam mogao ući u sobu br.26 što spominješ)jbg i nemam taj kljuć da bi mogao ući u elektranu tj. misija po krovovima:).Spustio sam se ispod elektrane u one hodnike gdje imaju ona 2 nevidljiva i tamo sve poroko i stigao na kat kod tih vrata gdje me traži code.
Odigrao sam igru već par puta ali s ovim modom se nešto malo pobrkalo(drugačije je) i znam što sam promašio ali nema veze jbg.... kad žurim.

Ma nema veze već igram s drugim modom(Oblivion lost 2.1.1):D upravo pravim reda u Army warehause:D

Odradio sam neku misiju(pobio neku gamad) i sada bi trebao otići do nekog "generala" u Bar-u po lovu ili nešto ali kako kad me tamo nepuštaju traže neki super code? nisam tamo još nikada bio i kako ući do njega, jednom sam probao pa me ubili.

Hvala.

Brko 26.10.2011. 09:53

Citiraj:

Autor ECHO (Post 2007361)

Odradio sam neku misiju(pobio neku gamad) i sada bi trebao otići do nekog "generala" u Bar-u po lovu ili nešto ali kako kad me tamo nepuštaju traže neki super code? nisam tamo još nikada bio i kako ući do njega, jednom sam probao pa me ubili.

Hvala.

o kojem je sada modu riječ? LURK ili Oblivion?

ECHO 26.10.2011. 11:07

Sorry što nisam naveo rijeć je o Oblivion lost 2.1.1:D, nesječam se ima li to uopće u ijednom modu/original igri (ta misija kad pobijem snorkove, da se javim u Bar kod tog "generala" ).

Poslije modova LURK i Oblivion lost ima li još koji koji je dobar, da skinem i opalim po njemu.Nameračio sam se na Stalkera opasno i idem redom:D

Hvala.:chears:

zkljaja 26.10.2011. 13:34

Citiraj:

Autor ECHO (Post 2006521)
Počeo si igrati S.T.A.L.K.E.R.A:D to ti je kao da si dobio gripu:D kad jednom kreneš postaješ nosioc tog virusa tj. virus stalker i za njega nema lijeka:D

Ma ima lijeka, kad ti krepa grafa pa 4-5 mjeseci nemozes naci zamjenu dostojnu da vrti STALKERA na high...:fuming:
Zadnji savegame mi je tamo za Usrkšnje praznike, taman moram napast NPP ali sam ispao iz toka, a to mi je ionako bio najnezahvalniji dio igre, prebrz i prenaporan :o

Igra mi konstantno izbacuje nakon kakvih 5-10 min igre ili kad prelazim sa mape u mapu, imam instaliran Complete mod, jel mogu "sejvat sejvove" da reintaliram igru i mod, eventualno windowse?

Brko 27.10.2011. 11:00

Citiraj:

Autor ECHO (Post 2009917)
Poslije modova LURK i Oblivion lost ima li još koji koji je dobar, da skinem i opalim po njemu.Nameračio sam se na Stalkera opasno i idem redom:D

Hvala.:chears:

stani u red skupa s nama i čekaj Lost Alpha mod... koji će biti, valjda prije Uskrsa 2012. a peglaju ga već preko 2 godine.

Citiraj:

Autor papčić (Post 2010084)
Igra mi konstantno izbacuje nakon kakvih 5-10 min igre ili kad prelazim sa mape u mapu, imam instaliran Complete mod, jel mogu "sejvat sejvove" da reintaliram igru i mod, eventualno windowse?

naravno da možeš. samo moraš paziti da je isti patch i isti mod. onda će ti sejvovi radit. ja sam 2009. iste sejvove od doma nosio na posao i tamo nastavljao di sam stao doma u 4 ujutro :D

bixsy the king 27.10.2011. 11:19

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2010825)
naravno da možeš. samo moraš paziti da je isti patch i isti mod. onda će ti sejvovi radit. ja sam 2009. iste sejvove od doma nosio na posao i tamo nastavljao di sam stao doma u 4 ujutro :D

Looooooooool !:roller:
Ja bih isto takav posao !:goood:
Evo speglao sam SOC na defaultu i sa "complete" modom.Lurk mi nikako nije htio pokrenut igru ma kako god ga instalirao...pa si razmišljam da pokušam ponovo s instalacijom tog moda.
Na šta trebam obratit pažnju ? Pet puta sam pokušavao i nije išlo...:fuming:

suedamA obmaR 27.10.2011. 12:45

Citiraj:

Autor papčić (Post 2010084)
Ma ima lijeka, kad ti krepa grafa pa 4-5 mjeseci nemozes naci zamjenu dostojnu da vrti STALKERA na high...:fuming:
Zadnji savegame mi je tamo za Usrkšnje praznike, taman moram napast NPP ali sam ispao iz toka, a to mi je ionako bio najnezahvalniji dio igre, prebrz i prenaporan :o

To se i meni dešavalo dok nisam iskljucija prefetching.
Evo upute:

Try this; Prefetching...

The game loads scenery,textures etc that you cant even see....yopu can turn this off for a massive performance gain. It also stopped the quicksave crashing and random crashing. Trust me and try it:

Right Click on the Stalker exe (the desktop icon or programme Icon) and go to properties, then go to the Shortcut tab. Where it says Target, you need to add a line to the end of the text written in the Target box. It should say

"D:\Program Files\THQ\S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl1\bin\XR_3DA.exe"

Note that D drive is where I have stalker installed. Now, the end of this line leave a space and type:

-noprefetch

So you will now have this on your Target box:

"D:\Program Files\THQ\S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl1\bin\XR_3DA.exe" -noprefetch

Make sure to leave a spave and put in the dash (-) followed by nopretch. Dont leave a space between the Dash and noprefetch.

Click apply and Ok and now re-run the game. You will immediately notice

1. Faster Loading
2.A big performance boast.

Try it and let me know how you go. If you ever want to reverse this then all you have to do is delete -noprefetch and apply.

Brko 27.10.2011. 13:46

Citiraj:

Autor bixsy the king (Post 2010846)

haha, to je bilo u bivšoj firmi. Toliko je bilo posla da od 47 radnika, 5 nas je bilo u firmi :D što bi radio od 7 do 15 nego nastavio tamo gdje sam stao :D zato danas i znam toliko o tome :D

Citiraj:

Autor suedamA obmaR (Post 2010944)
To se i meni dešavalo dok nisam iskljucija prefetching.

je, tako sam i ja uspio upogoniti LURK. samo nemojte stavljati one Extreme texture trave i drveća jer je meni GTX 560Ti bacilo koljena i imao sam slide show :fuming:
i da, pazite da vam je verzija igre 1.00005. sa 6-icom nema šanse da prodela kak se spada.

bixsy the king 27.10.2011. 14:14

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2011028)
samo nemojte stavljati one Extreme texture trave i drveća jer je meni GTX 560Ti bacilo koljena i imao sam slide show :fuming:

Wtf ? :stoopid:
Pa zar su toliko poboljšane texture da trga i najnovije grafe ???
Dat ću priliku "lurku"...što mogu očekivati u odnosu na "complete"...da li ima novih questova?

Brko 27.10.2011. 14:27

Citiraj:

Autor bixsy the king (Post 2011078)
Wtf ? :stoopid:
Pa zar su toliko poboljšane texture da trga i najnovije grafe ???
Dat ću priliku "lurku"...što mogu očekivati u odnosu na "complete"...da li ima novih questova?

ma nisu poboljšane, koliko su neoptimizirane. totalno bezveze. trava vijori na vjetru i slika trza. bezveze.
U odnosu na Complete, očekuj puno više raznovrsnog oružja i puno manje municije, pogotovo Armor Piercing, za oružja koja nisu iz paketa "Varšavski pakt". I dodani su Bureri i tu i tamo koja Chimera i ima puno više Bloodsuckera.

hammer_of_thor 27.10.2011. 15:55

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2010825)
stani u red skupa s nama i čekaj Lost Alpha mod... koji će biti, valjda prije Uskrsa 2012. a peglaju ga već preko 2 godine.

Klasa optimist :D
(I ja sam u istoj kategoriji :D )

Citiraj:

Autor bixsy the king (Post 2010846)

Brko ti je direktor, ti možeš samo sanjati :D

Citiraj:

je, tako sam i ja uspio upogoniti LURK. samo nemojte stavljati one Extreme texture trave i drveća jer je meni GTX 560Ti bacilo koljena i imao sam slide show :fuming:

Čari STALKER tekstura i texture modova - nema te grafičke koja ih može progutati i terati igru na preko 60 FPSa :)

Citiraj:

i da, pazite da vam je verzija igre 1.00005. sa 6-icom nema šanse da prodela kak se spada.

Ove me sitnice oko patcheva malo živciraju. Neka moderi malo misle na nas koji imamo original na Steamu sa 1.00010 patchem i ne možemo downgrade-at :fuming:

ECHO 27.10.2011. 18:04

Instalirao opet SuperModPack 2.4:D i sve super ali opet mi se ruši na istom mjestu tj. nemogu u Army warehause:fuming:.
Zna li netko možda razkog i da li je drugima radio taj mod OK ili ste imali sličnih problema, inaće mod je super i daje neku ćar igri ali ovaj "bug" me užasno živcira:hitthewal: Igram preko Steam-a(kupljena igra), možda je do toga problem.

Zna li netko lijek:)

Brko 27.10.2011. 20:29

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 2011193)
Klasa optimist :D
(I ja sam u istoj kategoriji :D )

ma ja mislim da sam više u klasi "Ivan Lacković Croata" nego u klasi Optimist :D

Citiraj:

Brko ti je direktor, ti možeš samo sanjati :D
:D :chears::care:

Citiraj:

Čari STALKER tekstura i texture modova - nema te grafičke koja ih može progutati i terati igru na preko 60 FPSa :)
previše patnje grafičke za premalo vizualnih efekata. imam filing ko da frljim onaj MSI Kombustor kad gledam onu čupavu i prpošnu travu :D
Citiraj:

Ove me sitnice oko patcheva malo živciraju. Neka moderi malo misle na nas koji imamo original na Steamu sa 1.00010 patchem i ne možemo downgrade-at :fuming:
ja ne znam kako je to sa Steama. ja imam orginal DVD koji je patchan sa 1.00004. što na steamu dolazi već unapred spečirana na verziju 10? krasno, ako da :(
ma kad su svi ti modovi delani pred koju godinu, a evo i taj nesretni Lost Alpha je pak rađen, navodno, za 1.00004 ili 1.00005, ovisi kako koga od modera pitaš.

Citiraj:

Autor ECHO (Post 2011334)
Instalirao opet SuperModPack 2.4:D i sve super ali opet mi se ruši na istom mjestu tj. nemogu u Army warehause:fuming:.
Zna li netko možda razkog i da li je drugima radio taj mod OK ili ste imali sličnih problema, inaće mod je super i daje neku ćar igri ali ovaj "bug" me užasno živcira:hitthewal: Igram preko Steam-a(kupljena igra), možda je do toga problem.

Zna li netko lijek:)

nema to veze sa igrom samom po sebi, nego je do moda. meni u LURK-u ne želi sejvati bilo gdje u Pripyatu. ako stisnem F6 za quick save, skrši se igra. ako odem na Save u meniju, igra se smrzne. ali eto, samo u Pripyatu.

ECHO 27.10.2011. 22:06

Igru/e odnosno kompletnu triologiju sam kupio preko Steam-a:D jako povoljno i igra je patchana sa 1.0005 po defaultu i do sada su svi modovi radili sa navedenim, jedino zapinje SuperModPack 2.4 i to samo na navedenoj lokaciji.
Čim se loadam Army warehause odmah me izbaci.:fuming::hitthewal: a taman bi onda trebalo biti najbolje klanje sniperom po bazi:zdero: :D jbg.

Brko 29.10.2011. 09:41

Citiraj:

Autor ECHO (Post 2011557)
trebalo biti najbolje klanje sniperom po bazi:zdero: :D jbg.

jel ti to Freedomovce ubijaš? :stoopid: sram te bilo. :D Solitarišeš sa se gamadi i licemjerima Dutijevcima koji glume poštenje i pravdu, a korumpirani su i trguju oružjem sa Mercovima sa kojima kao ratuju... :D

ECHO 29.10.2011. 09:50

Ja sam stranački neopredjeljen:D i nepotkupljiv:D, ali sviđa mi se oružje koje im pokupim u bazi, a drugačije im nemogu prići jer nisu raspoloženi za razgovor i trgovinu jbg.:D ja sam uvijek za miroljubiva rješenja ali...... kad neide onda opleti:D. Počeo sam i Clear sky sa complet modom:D

Dr43eN 21.11.2011. 21:28

Završio... prvi put... prosuli mi se zlatnici po glavi kao kiša, a onda kad sam pomislio da sam bogat pale i betonske grede :)

JoZ@ 21.11.2011. 21:56

to ti je lažni kraj :lol2:

Dr43eN 21.11.2011. 22:05

Citiraj:

Autor JoZ@ (Post 2031025)

kak misliš lažni? zar ima još nešto poslije toga?

hardflat 21.11.2011. 22:12

Ima nekoliko završetaka, i svaki je pravi!

xlr 21.11.2011. 22:32

...ako ćemo gledati s moralnog, etičkog i političkog stajališta, samo je jedan ispravan :)

Brko 22.11.2011. 08:32

Citiraj:

Autor Dr43eN (Post 2031003)
Završio... prvi put... prosuli mi se zlatnici po glavi kao kiša, a onda kad sam pomislio da sam bogat pale i betonske grede :)

to znači da si pred Wish Grantera došao sa više od 50.000 rubalja i rekao si mu lakomo: "I want to be rich". :D
Citiraj:

Autor JoZ@ (Post 2031025)

a koji kraj je istinit, obzirom na nastavak priče :D ?

Citiraj:

Autor Dr43eN (Post 2031036)
kak misliš lažni? zar ima još nešto poslije toga?

da, još jedno 15-tak minuta rokanja po unutrašnjosti elektrane. Tada isto možeš završiti igru, na jednako glup način :D a ako ne završiš, onda imaš nakon toga još 45-60 minuta mučke borbe i teleportacija po krovu i onda "pravi" kraj.

Citiraj:

Autor hardflat (Post 2031047)
Ima nekoliko završetaka, i svaki je pravi!

ja bih rekao da nije ni jedan pravi, već da je samo jedan povoljan :D pravno gledano, svi su netočni :D

Citiraj:

Autor xlr (Post 2031072)
...ako ćemo gledati s moralnog, etičkog i političkog stajališta, samo je jedan ispravan :)

Hehe, da. No, opet, moje mišljenje je da je taj jedan povoljan :D istinit nije, kao što smo naučili krajem Call of Pripyata :D

Dr43eN 22.11.2011. 09:09

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2031376)
to znači da si pred Wish Grantera došao sa više od 50.000 rubalja i rekao si mu lakomo: "I want to be rich". :D

da tako rekoh... a tko ne bi nakon tolikih neprospavanih noći, lutanja po radijacijom uništenim krajevima, uz mutante i zombije, krpanje rana i borbe za goli život, na kraju poželio malo odmora u zlatnoj kupki :D

zato sam i rekao prvi put.. idem sad dalje pa ću probati završiti na još koji drugi način..

čisto iz znatiželje, koliko puta si ti Brko završio igru?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:25.