PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Windows 11 - info, how-to, pitanja, novosti, savjeti... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=308853)

Ivo_Strojnica 02.07.2024. 16:06

a i windowsi su bili veće smeće, pa smo više komentirali :D

markecSMB 02.07.2024. 16:54

Citiraj:

Autor domy_os (Post 3750330)
Promijeni ga preko computer managementa, ne treba ti stari password.

Kak to da napravim?

domy_os 02.07.2024. 17:08

Desni klik na Start > Computer Management > System Tools > Local Users and Group > Users > desni klik na svog usera > Set Password

mkey 02.07.2024. 21:12

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3750347)
a i windowsi su bili veće smeće, pa smo više komentirali :D

A i više ljudi je windowse koristilo :D

markecSMB 04.07.2024. 11:09

Citiraj:

Autor domy_os (Post 3750353)
Desni klik na Start > Computer Management > System Tools > Local Users and Group > Users > desni klik na svog usera > Set Password

ty

mkey 04.07.2024. 19:49

Meni je stvarno super koliko su truda spremni uložiti da zakompliciraju stvari koje su dobro radile dugo vremena. Kao npr. reset lozinke. Nekada si tamo nešto komplicirao, pa išao u control panel, em moraš kliknut users, pa klikni account pa change password. Kriptično i komplicirano :D

tomek@vz 04.07.2024. 22:23

Citiraj:

A new test version of Windows 11 is available for Windows Insiders on the Dev Channel with Build 26120.961, which rolls out a significant change: a new Windows Start menu. You'll immediately notice that Microsoft has redesigned the Microsoft user account display, moving it to the center of the Start menu as soon as you click on the username or profile picture.

This new "account manager" feature gives you quicker access to your various Microsoft accounts, such as Microsoft 365, Xbox Game Pass, and OneDrive cloud storage. To no surprise, Microsoft is using this prominent display to remind you of their own products and services. The difference to the current Windows 11 Start menu is obvious, as the following screenshot shows:

:kafa:

mkey 05.07.2024. 21:22

Citiraj:

Instead, as Windows Latest shows, you now have to click on the three dots at the top right of the new user account menu to reach the “Sign out” and “Switch user” options. Furthermore, the “Lock” option is gone.
Ovo je top. Cijenim kvalitetno trolanje, svaka čast.

Mario92 09.07.2024. 09:20

Ako je netko negdje čitao o Windows 11 Government edition, kakti verzija bez telemetrije i inbox aplikacija - brišite je sa svojih testnih mašina i/ili virtualki:

https://www.windowscentral.com/softw...-actually-fake

Tajl3r 09.07.2024. 13:44

Cita taman prije par dana ja govorin uu stace se neko upecati

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Revolver3844 10.07.2024. 06:12

Šta mislite o ovakvoj verziji windowsa?
Zvuči predobro i prečisto, a sad, dal će bit kakvih problema ili ne upitno.
Mene vuče da isprobam.
https://youtu.be/JUTdRZNqODY?si=t4cHYfkSbLpLdktO

tomek@vz 10.07.2024. 07:30

Citiraj:

Autor Revolver3844 (Post 3751464)
Mene vuče da isprobam.

Ak ne dolazi direkt od MS > ne.

mkey 11.07.2024. 11:34

Nisam gledao video, ali čini se kako su to samo skipte.

Citiraj:

In this video, I'll show you how you can use an Answer or (unattend) file during the Windows installation to automate the Windows setup process on Windows 10 and Windows 11. Answer files can be used to automatically debloat Windows 11 and apply customized user settings that saves a lot of time when installing Windows on a lot of computers.

Nikky 11.07.2024. 13:59

unattend.ini (moguće da je sad na W10/11 u xml formatu) postoji kao opcija valjda od Win95.
Setup ga po defaultu čita ako ga nađe i koristi za xy opcija / odgovora,
zbilja ima dosta mogućnosti, čak i schema particija (čitaj veličina, raspored).
Ako se pokriju sva ključna pianja onda nema čekanja na odgovor nego te dočeka odrađena instalacija.
Za one kojima se ne traži opcije / parametre može se poslužiti alatima kao nLite / NTlite koji imaju opciju generiranja tog unattend.xxx.

Revolver3844 11.07.2024. 22:56

Citiraj:

Autor Revolver3844 (Post 3751464)
Mene vuče da isprobam.

Ja sam dignuo ovo za probu, fakat, debloatana verzija na maks, ima u videu primjer kak se može editirat skriptu i ostavit ili uklonit po želji što tko treba ili ne treba.
ISO file je naravno sa službene microsoft stranice.
Digitalna licenca aktivirala uredno, tak da...

Ja ne volim gasit update, koji je ugašen, odgođen kao za godinu dana, upalio sam servise updatea i uredno se sve instalira.
Mislio sam da će update vratit kojekakve pizdarije koje su onemogućene skriptom,ali, ne vidim da se bilo što vratilo, tak da budem testirao neko vrijeme, ak bude ok ostavljam ovak.

Bome, dobra stvar.

mkey 12.07.2024. 13:19

Moguće da "feature" update vrati pizdarije. Meni se to dogodilo u par (jednom?) navrata.

Disco 12.07.2024. 16:58

To je normalno posto je to u praksi reinstalacija win.
Dode ti na skoro isto kao npr upgrade sa w8 na w11.

tomek@vz 15.07.2024. 17:50

Za one koji zbilja pucaju na "Lite" verziju Win11:

Citiraj:

Microsoft has again quietly updated its Validation OS ISOs. In case you are not familiar with it, Validation OS is an official lightweight variant of Windows and it is designed for hardware vendors to test, validate and repair hardware defects.
↫ Sayan Sen at Neowin
Citiraj:

According to Microsoft, the Windows Validation OS boots to a command line that allows you to run Win32 applications. This has made me wonder if I can use it for the one thing I am forced to use Windows for: playing League of Legends (I cobbled together a spare parts machine solely for this purpose). My guess is that either the Validation OS will lack certain components or frameworks League of Legends requires, or is so different from regular Windows that it will trip Riot Games’ rootkit, or both.

Mladenxy 19.07.2024. 09:47

https://www.index.hr/vijesti/clanak/...vijesti_prva_d

globalni problemi, sumnja se na neku windows aplikaciju, ili sigurnosni softver....

Mario92 19.07.2024. 10:01

RIP svima koji koriste Crowdstrike, i sreću u glatkom dizanju Defender EDR-a :)

Libertus 19.07.2024. 10:11

Baš dobra reklama za cloud aplikacije. :D Neko slučajno stavio zarez gdje nije trebao i napravio milijarde štete.

d0X 19.07.2024. 10:33

Nikad čuo za Crowdstrike.

kopija 19.07.2024. 10:35

Trebali su Kaspersky koristit :)

Jeremija8 19.07.2024. 13:27

Citiraj:

Autor Mario92 (Post 3752918)
RIP svima koji koriste Crowdstrike, i sreću u glatkom dizanju Defender EDR-a :)

Ubili smo se danas.
Infra, mreže, svi odjeli su "ručni rad" imali kod korisnika.
Štucalo se jako ovima u Crowdu..

Night 19.07.2024. 13:34

Citiraj:

Autor Libertus (Post 3752920)
Baš dobra reklama za cloud aplikacije. :D Neko slučajno stavio zarez gdje nije trebao i napravio milijarde štete.

Kad u C-u napišeš

if (system.state=critical)

reboot();

:D

mkey 19.07.2024. 21:41

Citiraj:

Autor d0X (Post 3752933)

Ja danas čuo za to prvi puta :D Meni je dan bio OK, aplikacije ne rade, nitko ne šalje tickete. Još k tome i petak :D

Disco 20.07.2024. 08:20

Citiraj:

Autor d0X (Post 3752933)

Enterprise AV, iliti za velike firme.

vex 22.07.2024. 08:18

Kod žene u firmi veliki dio kompova je down, nemožeš niti u safe mod bez ključa., a neka mala količina računala šljaka. Normalno IT broj je zauzet još uvijek, i nacionalni i internacionalni :D . Ovo je taaakvo sranje :D ...

Frung 22.07.2024. 10:42

Pitanjac za Win11 instalaciju HRV tipkovnice. Imam instaliran language HR, i imam na njemu STANDARD tipkovnicu. Eh sad, jedna bitna tipka mi ne daje nikakav input, znači tipka desno od "0" na HR layoutu standardnom bi trebala davati znak single quote ', a za shiftom "?". Nikako dobiti single quote od te tipke, ali sa shiftom normalno ispisuje "?". Kako sad dobiti taj nesretni single quote natrag? Ovaj setup na W10 najnormalnije ispisuje sve znakove koje bih očekivao, al ovaj na W11 stalno guta single quote. Može li se ovo riješiti kroz language/keyboard opcije negdje ili moram neki hakeraj s remapiravanjem radit.

tomek@vz 23.07.2024. 06:51

Citiraj:

Windows users are being notified that their systems aren't backed up with the built-in Windows backup solution. A corresponding message appears with the advice that it's best to make backups so that all data is stored "in case something happens to the PC." It almost reads like an indirect threat, but Microsoft is actually just pointing out the option to store file backups on its own OneDrive cloud service. And it's also advertising more storage space.

:D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:04.