![]() |
Citiraj:
Ja sam jednom tako razbijao glavu zašto grafa ne radi dok nisam skužio da treba ukopčat i napajanje :D |
problem rijesen ,odnio u adm u servis ispitali grafu i ispostavilo se da je grafa ispravna,kupio novo antecovo 550 w napajanje i sve radi
imao sam xfx 450 pro napajanje i spojio sam i dodatni 6 pin adapter ali jednostavno nije radilo.Napajanje sam uzeo vjerojatno neko krivo jer zadnje kad sam pratio napajanja ovaj moj xfx je bio najpreporucivanije napajanje a to je bilo prije oko 8 god nadam se da ovo antec nije u rangu onih ms i ostalih no name napajanja ali jednostavno nisam imao vremena procitat 5 min o napajanjima na forumu |
Ne vjerujem jednostavno, nemoguće da nije niti bootala grafa zbog napajanja
|
Citiraj:
i ja sam mislio da je nemoguce gtx 1070 je drzalo to napajanje i rxzen 5 3600 bez problema,cak sam jednom gtx 1060 upalio da sam zaboravio prikljucit napajanje i radila je jedino u igrama nikakve performanse nije imala,kad sam vidio sto je osto paf da to uopce radi samo sa strujom iz maticne |
Meni isto to malo čudno, jedino ak je cjelo napajanje neispravno. Jel ta kartica ak nije pod loadom bi trebala dost vuc iz samog PCIe slota.
Sent from my RMX2001 using Tapatalk |
Napajanja degradiraju vremenom, ovisno o uvjetima rada. To je Seasonic S12II koji voli dobit "cvrčka" s vremenom.
|
:D:kafa: |
Da, kakv krš...jer im se može.
Dakle 6600=5700/5600XT (kako u kojoj igri) i to je to. I trenutno je najjeftinija 4200kn. :( Ne vidim baš kraj ovom ludilu sa cijenama, ali oborili su sve rekorde i testiraju do kuda su kupci spremni ići...a izgleda po svemu da su spremni koliko treba... EDIT: Jedino je potrošnja odlična. ;) |
Ima skoro identične performanse kao RX 5600XT, odnosno jača je u promilima, a košta skoro duplo nego ova u svoje vrijeme :nono:
I to je kao "dobra cijena u današnje vrijeme", odnosno kao gpu koja ima neki availability... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Sve je to drek po ovim cijenama (nasušno nedostaje drek smajlic :D ) |
Hardware Unboxed - Will PCIe x4 Cripple the Radeon 6500 XT? PCIe Bandwidth Test
|
Uskoro i AMD stavlja bržu memoriju na grafike, možda nešto kao XTX...
|
:lol2: |
KitGuru - AMD hides 2020 blogpost claiming 4GB VRAM is ‘not enough for today’s games’
Citiraj:
:lol2: |
Najgore od svega, kaj se bude i to smetje od kartice rasprodalo, neovisno o cijenama koje nemaju veze sa zdravim razumom.
|
A neupućeni kupci ove kartice se sigurno kupiti i buduću Radenon grafu kad se oduševe sa uloženo/dobiveno.
Inače isto smo imali sa geforce4 MX 420 tko se sjeća, 64 bitna kartica ubačena pod geforce 4 gamersku seriju. |
Uh, bilo je takvih mućaka u povjesti industrije grafičkih kartica :D
Spomenuta GF4 mx serija koja je zapravo bila rebranding taada već zastarjele geforce 2 serije, radeon 9600 koja je bila sporija od predhodnice - radeona 9500, geforce 8600, itd itd... |
sta je bilo sa geforce 8600?
|
Kada je predstavljena, bila je osjetno slabija od svoje predhodnice geforce 7600
|
Citiraj:
10-ak % manje performanse na PCIe 3.0 nitko realno neće ni skužiti. Prema svim recenzijama koje sam pogledao na PCIe 3.0 je li-la sa rx 570. A sa rx 570 još se da solidno poigrati na 1080p. |
Danas su već cijene skoro duplo veće od MSRP 199$ i tak jasno da je kartica rasprodana. Kaj se RX 570 i 580 tiče, to su i dalje i više, nego solidne kartice, ali RX 6500 XT je u ovom stanju i cijenom - opća žalost.
|
Još jednom je tržište pokazalo koliko je u kurcu. :banned:
Još ćemo svi na last-gen konzolama završit :lol2: |
Citiraj:
Ova kartica je namjerno kriplana da se izbjegne majnanje. Nisam majner i ne znam da li će to uspjeti, ali ako majneri ne navale realno će tržište odrediti cijenu. Navodno ima hrpa čipova i moralo bi biti tih kartica, a cijena vremenom mora biti max 1500 kuna u našim dućanima. Za tu lovu je onda bolje uzeti novu karticu nego zlorabljenu 570 bez garancije koliko sada koštaju. |
Obzirom da obična RX 6600 kod nas košta kakvih ~4.500 kn, onda bi RX 6500 XT lagano mogla koštati ~3.000 kn, tj. duplo više, a iskreno ne vrijedi ni tih potencijalnih 1.500 kn.
Pet godina nakon RX 500 serije, RX 6500 nudi čak i manje performanse, a uz to je sam čip lišen i onih osnovnih funkcionalnosti po pitanju mutlimedije. Sve u svemu, žalosno na kaj je cijelo tržište spalo, a bome ni GeForce RTX 3050 ne bude ništa pametniji izbor, isto zbog cijene. Ode budžet segment nebu po oblake. |
Citiraj:
Ali nadam se da će bar malo na cijene utjecati 6500xt i 3050, jer entry je sada rx560 i 1050ti za 2000 kuna. Sve jeftinije je lošije od tvoje integruše. |
Ne samo da su HW codeci maknuti, nego je i max 2 monitora.
99% ljudi vj nebitno, ali opet...oljuštili su sa te brižne grafe sve što su mogli...dobro da ima kuler uopće. :D |
Prije 15 g. su pametni ljudi rekli da ce pc hardver bit za one puno dubljeg đepića a za ostale konzole.
Sent from my M2012K11AC using Tapatalk |
Sve mi je draže da sam dao svoju 580 8GB za 3200kn i doplatio za 6600XT. Sad "prst u uvo" 3 godine dok traje garancija :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:13. |