PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Iskustva s IT trgovinama (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=66)
-   -   Edigital.hr / Extreme Digital (informacije i iskustva) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=244023)

segregator 16.07.2014. 15:23

Citiraj:

Autor partwish (Post 2631696)
Nisam ovdje direktno ciljao na Edigital, govorio sam općenito. Edigital može imati nisku nabavnu cijenu jer radi u više zemalja, što znači da ima veće tržište, naručuje više proizvoda i dobiju veći popust.

Ti popusti bi trebali bit unutar +/-10% valjda, a ne 40%?

Old Iggy 16.07.2014. 15:36

Citiraj:

Autor segregator (Post 2631715)
Ti popusti bi trebali bit unutar +/-10% valjda, a ne 40%?

Može i više. HW je jako specifična stvar po tom pitanju.
K tome, većina prodavatelja ima jako niske marže, bez obzira što se ljudima činilo da su jako visoke. U odnosu na ostalu trgovinu marže su u prosjeku valjda n puta manje, s tim da je n iz skupa prirodnih brojeva.

listerstorm 16.07.2014. 23:10

Kad bih ja išao u takvo nešto, ne bih toliko gledao rezultat u prvih godinu/dvije koliko ostvarenje tržišnog udjela na kojem bi kasnije mogao ostvariti profit uz lagani rast cijena. Bio bih u startu među najjeftinijima, a gledao bih da support i usluga budu među najboljima (makar rezultat bio gubitak u početku). Nakon ostvarenja tržišnog udjela niskim cijenama i dobrom uslugom, krenuo bih u naplatu te usluge i supporta uz neko razumno povećanje cijena (pozicija MagazinRS-a i Future It na nabavi).

Old Iggy 17.07.2014. 11:59

Citiraj:

Autor listerstorm (Post 2631918)
Kad bih ja išao u takvo nešto, ne bih toliko gledao rezultat u prvih godinu/dvije koliko ostvarenje tržišnog udjela na kojem bi kasnije mogao ostvariti profit uz lagani rast cijena. Bio bih u startu među najjeftinijima, a gledao bih da support i usluga budu među najboljima (makar rezultat bio gubitak u početku). Nakon ostvarenja tržišnog udjela niskim cijenama i dobrom uslugom, krenuo bih u naplatu te usluge i supporta uz neko razumno povećanje cijena (pozicija MagazinRS-a i Future It na nabavi).

Nije ostvarivo - gubitak bi ti bio ogroman, porez bi morao nadoplaćivati, dobavljači bi te brzo "isključili" iz distribucije.

listerstorm 17.07.2014. 14:53

Zašto ogroman? Nisam mislio na poslovanje bez marže.

Old Iggy 17.07.2014. 14:59

Citiraj:

Autor listerstorm (Post 2632213)
Zašto ogroman? Nisam mislio na poslovanje bez marže.

Citiram te: "makar rezultat bio gubitak u početku". kako su i drugima marže jako male, ne znam kako bi radio i s nulom, ne poslovao s plusom.

listerstorm 17.07.2014. 15:36

Bio bi minus u početku ali ne ogroman. Za tako nešto morao bi ići s negativnom maržom. Marža u početku ne bi pokrila sve troškove, ali za bilo kakav plus potreban je malo veći promet, a njega za nove igrače nema bez niske cijene u startu.

Old Iggy 17.07.2014. 15:49

Citiraj:

Autor listerstorm (Post 2632231)
Bio bi minus u početku ali ne ogroman. Za tako nešto morao bi ići s negativnom maržom. Marža u početku ne bi pokrila sve troškove, ali za bilo kakav plus potreban je malo veći promet, a njega za nove igrače nema bez niske cijene u startu.

Minus ti je u svakom slučaju. Moraš imati ogroman in front kapital da bi bio kompetitivan na tržištu s niskom cijenom. Par nas je imalo tu ideju prije par godina i došli smo do cifre sa sedam znamenki. :D

Prvi je problem što je danas HW biznis skoro potpuno neprofitabilan za bilo koga osim onih koji rade s velikim volumenima. A kako je tržište već segmentirano, to je ekstremno teško.

Interpol 18.07.2014. 10:34

Ovaj vikend 10% popusta na sve. Kod: 10%VIKEND

segregator 18.07.2014. 10:47

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 2632240)
Minus ti je u svakom slučaju. Moraš imati ogroman in front kapital da bi bio kompetitivan na tržištu s niskom cijenom. Par nas je imalo tu ideju prije par godina i došli smo do cifre sa sedam znamenki. :D

Prvi je problem što je danas HW biznis skoro potpuno neprofitabilan za bilo koga osim onih koji rade s velikim volumenima. A kako je tržište već segmentirano, to je ekstremno teško.

navodno se teško ubaciti pored nekog Matića

Drvoje 18.07.2014. 11:08

Možda se i da ubacit, ali ne tamo di je "najboljše" :D (opsluživanje javnog sektora).

Možda bolje da se držimo teme jer gazimo ka politici :p

segregator 18.07.2014. 11:21

Citiraj:

Autor Drvoje (Post 2632519)
Možda se i da ubacit, ali ne tamo di je "najboljše" :D (opsluživanje javnog sektora).

Možda bolje da se držimo teme jer gazimo ka politici :p

Što je to neki političar?

Ag008 18.07.2014. 12:10

Mislim si uzeti SSD
http://prntscr.com/43v6qm
Ovo se čini kao dobra akcija, samo da još odaberem koji ssd.

segregator 18.07.2014. 12:48

Citiraj:

Autor Interpol (Post 2632510)
Ovaj vikend 10% popusta na sve. Kod: 10%VIKEND

Di je info o tome, ne vidim ništa na njihovim stranicama

ShanTech 18.07.2014. 12:51

U zadnjem je newsletteru.

Drvoje 18.07.2014. 12:59

Citiraj:

Autor segregator (Post 2632527)
Što je to neki političar?

Čak naprotiv, ima "samo" titulu poduzetnika i lobiste. Te kao takav aktivno sudjeluje u formiranju političkih karijera u HR (citiram USKOK-ove opservacije iz medija).

Jedan je od tzv. gospodara prstenova :p

Samo šta ovaj film nije bajka, već Hrvatska slagalica strave.

EOD šta se mene tiče, googlaj dalje sam :chears:

Ag008 19.07.2014. 12:20

Još jedna pohvala za Edigital.
U petak 18.7 sam naručio SSD disk koji je već na akciji uz dodatnih -10% popusta,
isti dan poslano. Danas u subotu (19.7) sam ga i dobio.
http://prntscr.com/446u8r

listerstorm 19.07.2014. 12:48

Još da su i kod reklamacija tako ekspeditivni.

Zebran 19.07.2014. 13:36

Privuklo me ovih 10% popusta ovaj vikend. Naručio sam komponente za slaganje nekakve jeftine socket 1150 platforme i Philipsov aparta za kavu. Valjda mi neće kava prisjesti.

wooden 19.07.2014. 15:29

Citiraj:

Autor listerstorm (Post 2632957)
Još da su i kod reklamacija tako ekspeditivni.

Pa daj onda ti otvori tu svoju trgovinu koju spominješ koja bi bila najjeftinija, imala najbrže rješavanje reklamacija i koja bi poslovala ako treba i dvije godine u minusu zbog koristi mušterija :roller:
Ja ću rado kupovati kod tebe.

Extreme mogu samo pohvaliti radi ovih akcija koje rade stvarno često, ili je poštarina besplatna ili snize sve artikle i to dobrano, a ne vidim ni jedan drugi IT webshop/dućan da to radi.
Drugi i kad imaju neke kvazi "akcije" cijene su im veće nego drugdje, lol.

partwish 19.07.2014. 16:31

Citiraj:

Autor wooden (Post 2633020)
Pa daj onda ti otvori tu svoju trgovinu koju spominješ koja bi bila najjeftinija, imala najbrže rješavanje reklamacija i koja bi poslovala ako treba i dvije godine u minusu zbog koristi mušterija :roller:
Ja ću rado kupovati kod tebe.

Extreme mogu samo pohvaliti radi ovih akcija koje rade stvarno često, ili je poštarina besplatna ili snize sve artikle i to dobrano, a ne vidim ni jedan drugi IT webshop/dućan da to radi.
Drugi i kad imaju neke kvazi "akcije" cijene su im veće nego drugdje, lol.

Koliko dugo radiš u Edigitalu?

domis 19.07.2014. 17:22

kaj tebe briga dal on tamo radi ili ne radi i uostalom, da radi, kakve to veze ima?
prema tvome bi ispalo da pola ljudi koji preporučuju konfiguracije rade za futuru ili adm

sandokan111 19.07.2014. 18:04

Zato jer nagrdjuje temu

partwish 19.07.2014. 18:15

Citiraj:

Autor domis (Post 2633048)
kaj tebe briga dal on tamo radi ili ne radi i uostalom, da radi, kakve to veze ima?

Čisto da pitam kad će početi pošteno rješavati garancije, ništa drugo.

domis 19.07.2014. 18:26

ma naporan si više s tim garancijama, shvatili smo jebemu...
nemoraš na svaki jebeni post u ovoj temi prigovoriti nekaj za garancije...

uostalom, kak bi rekel kolega s posla - nacrtaj si šumu i zgubi se v njoj

partwish 19.07.2014. 19:34

Citiraj:

Autor domis (Post 2633068)
ma naporan si više s tim garancijama, shvatili smo jebemu...
nemoraš na svaki jebeni post u ovoj temi prigovoriti nekaj za garancije...

uostalom, kak bi rekel kolega s posla - nacrtaj si šumu i zgubi se v njoj

Oprosti, nisam te htio uvrijediti... Zaboravio sam da garancija nije bitna kod kupnje proizvoda. BTW, imaš čudne kolege.

wooden 19.07.2014. 20:12

Citiraj:

Autor partwish (Post 2633065)
Čisto da pitam kad će početi pošteno rješavati garancije, ništa drugo.

Ako imaš problema s time onda se obrati državnim institucijama koje brinu o zaštiti potrošača umjesto da kukaš ovdje mjesecima. :)

partwish 19.07.2014. 20:23

Citiraj:

Autor wooden (Post 2633092)
Ako imaš problema s time onda se obrati državnim institucijama koje brinu o zaštiti potrošača umjesto da kukaš ovdje mjesecima. :)

Osjećam da mi je građanska dužnost upozoriti svakog forumaša/potencijalnog kupca na nelagodu koju bi mogao iskusiti s navedenom trgovinom. :chears:

Interpol 19.07.2014. 20:47

Pa jebemu tema je o iskustvima s ED, pozitivnim i negativnim, a ne ED Fan Club :)

wooden 19.07.2014. 20:48

Citiraj:

Autor partwish (Post 2633094)
Osjećam da mi je građanska dužnost upozoriti svakog forumaša/potencijalnog kupca na nelagodu koju bi mogao iskusiti s navedenom trgovinom. :chears:

Građanska dužnost ti je i prijaviti svako kršenje tvojih prava kao potrošača, veću uslugu ćeš učiniti drugima takvom prijavom jer možda dotična trgovina nakon više prijava počne poštovati zakon.
Ili će ipak biti da je tvoja reklamacija riješena uredno i po zakonu? Je, bit će da je to.
A koliko se sjećam da si ti to kao navodno nešto i prijavljivao, baš me zanima odgovor/rješenje iz inspektorata, ajde stavi ga ovdje.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:42.