PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

Old Iggy 08.08.2014. 23:02

Citiraj:

Autor Željac (Post 2641969)
ma to je bezvezni ping- pong. Kazniti sve, da ova više nema pravo prismrditi EU, i vozača koji je izletio.
Čekaj... ako je ona državljanin us, kako je mogla po našim europskim propisima voziti po javnim cestama bez "naše"- eu vozačke ?!
koliko sam upućen, pravila i propisi nisu isti niti vozačke vrijede između us i eu.
:beer:

Krivo si upućen, možemo i mi tamo i oni ovdje. Razlike u propisima su male i moraš ih se pridržavati.

Željac 09.08.2014. 01:50

čudno, my bad !
oke, neke kardinalne stvari su u globali jednake (stop je stop itd.), ali sitnice... moja greška !

Old Iggy 09.08.2014. 16:13

Citiraj:

Autor Željac (Post 2642193)
čudno, my bad !
oke, neke kardinalne stvari su u globali jednake (stop je stop itd.), ali sitnice... moja greška !

Nije problem ni njima ovdje ni nama tamo. Sitnoce su više kozmetičke - trake za vožnju par ljudi u autu i slične stvari (na stranu što i razne države imaju malo drugačije zakone).

Wolverine 09.08.2014. 21:14

Citiraj:

Autor Željac (Post 2641935)
ovi su se u audiju sigurno propisnom brzinom vozili.
to je kad se vode mitom da nema ograničenja na njemačkim autocestama.

To je i meni kasnije proslo glavom jer su znakovi žuti dakle nije bio autobahn u pitanju i nema govora o no limit ograničenju. Koliko sam uspio skužit vozili su se po B2.

Citiraj:

Autor Željac (Post 2641969)
Čekaj... ako je ona državljanin us, kako je mogla po našim europskim propisima voziti po javnim cestama bez "naše"- eu vozačke ?!
koliko sam upućen, pravila i propisi nisu isti niti vozačke vrijede između us i eu.

Jednako kako sam ja mogao svojom vozit po Kanadi. Imaš internacionalnu vozačku dok neke zemlje imaju vremenski rok u kojem možeš vozit i samo s važećom vozačkom dozvolom svoje zemlje.
Propisi su svugdje isti. Razlike mogu biti u načinu obilježavanja i nekim sitnim pravilima ali temeljni propisi su isti svugdje kao što je Iggy rekao.

CatKiller 09.08.2014. 21:33

Tipa mozes skrenuti desno i pod crvenim. Kad sam bio u Vancouveru bilo je sokova i hvatanja za glavu prvi dan :-D .

Wolverine 09.08.2014. 21:54

Šokovi su tu svaki dan kako ovi azijati ''voze''. Žena me na parkingu neki dan pobrala skoro, ostao auto u R a zabrijala da je u D. :D
Al da skretanje desno na crveno je ovdje dozvoljeno, kao u lijevo ukoliko je ulica u koju želiš skrenuti jednosmjerna. Pa fore sa treptećim zelenim. Reko dobro koliko dugo to tu traje :D
Pa onda neke pune linije smiješ prelazit neke ne :D

Milentije 10.08.2014. 02:56

Koji je fazon sa treptućim zelenim?

domis 10.08.2014. 09:32

to je popularno u euniji, 3 put trepne prije nego prebaci na žuto...uglavnom, korisnija stvar nego oni timeri :)

Wolverine 10.08.2014. 09:52

Citiraj:

Autor Milentije (Post 2642457)
Koji je fazon sa treptućim zelenim?

Imaš križanja kod kojih su semafori posve automatizirani tj vremenski su određene izmjene crvenog i zelenog te kod njih zeleno uvijek svijetli konstantno.

Drugi tip križanja je kod kojih pješaci diktiraju koliko će dugo trajati zeleno tj kada će se promijeniti iz crvenog u zeleno i kod takvih zeleno uvijek trepti. Dakle ako nema pješaka koji će stisnut tipku da pređe cestu tamo može zeleno bit upaljeno i treptat pola sata ako treba.

http://blog.webfoot.com/2006/11/22/f...-green-lights/

To je večinom kod križanja gdje ceste nisu jednakog protoka vozila i u pravilu cesta koja se uključuje ili siječe kod takvog križanja nema semafor već stop znak dakle iako tebi blinka zeleno može se desit da auto iz suprotnog smjera prođe križanjem.

Evo ti jednog takvog križanja

https://www.google.ca/maps/place/282...3b4a90c573694b

Izet Fazlinovic 10.08.2014. 09:59

To je normalno u Osijeku i jako korisna stvar. Od kad sam u Zg nikako da se naviknem da ne trepte, redovno kroz debelo zuto prodem, al zato vam zuto dva puta dulje traje (valjda). Jednostavno to treptanje puno bolje uocis i pripremis se na zuto itd..., ovo odma zuto je šok :)

Pupo 10.08.2014. 10:00

Što uzet za jedno 40-50k kn?

Da je dobro, pouzdano, da malo troši, da nebankrotiram svaki puta kad idem na regu i tak to. :D

tnx

Citiraj:

Autor domis (Post 2642477)
to je popularno u euniji, 3 put trepne prije nego prebaci na žuto...uglavnom, korisnija stvar nego oni timeri :)

Što fali timerima? A i to što ih je Vž pun, neznači da ih ima u tolikoj mjeri i u ostalim gradovima :beer:

Wolverine 10.08.2014. 10:04

Citiraj:

Autor Izet Fazlinovic (Post 2642479)
To je normalno u Osijeku i jako korisna stvar. Od kad sam u Zg nikako da se naviknem da ne trepte, redovno kroz debelo zuto prodem, al zato vam zuto dva puta dulje traje (valjda). Jednostavno to treptanje puno bolje uocis i pripremis se na zuto itd..., ovo odma zuto je šok :)

Bilo je toga i u ZG do prije petnaestak godina.

JuiceBox 10.08.2014. 10:06

Meni je jos bolja fora ovi counteri, dakle lijepo ti pise koliko sec traje zeleno i nema nikakvih sokova, prodjes kroz crveno samo ako si totalni debil :)

rodney 10.08.2014. 11:22

Ma meni nisu, ipak puno bolje vidim boje i svjetlo nego brojke :D

IcyTexx 10.08.2014. 11:40

Iznenadio sam se kad sam vidio treptajuće u Šibeniku. Mnogo dobra stvar.

Milentije 10.08.2014. 12:17

Pa ta trepćuća zelena je imao i Doboj još prije Velike Vode. :D A ovaj fazon sa pješacima sam i ranije viđao, mislio sam da se radi o nečem spektakularnom.

BTW Moram nafatat ovu firmu sto odrzava semafore u Doboju da implementiramo ovo. :D

generic 10.08.2014. 14:06

Većina manjih gradova u Hr ima treptajuće zeleno umjesto dugog žutog. Osobno mi je to bolje rješenje jer se u Zg previše nade polaže u to beskrajno žuto. Naravno, i sam sam nekoliko puta prošao tako na crveno.

Kad smo već kod teme semafora, i inače su me živcirali oni na kojima pješak treba pritisnuti tipku da bi mu se upalilo zeleno (iako bi mu možda i trebalo biti zeleno), ali otkad sam kupio bajk, nerviraju me 10 puta više. Hebote, pedaliram Zagrebačkom, normalno je zeleno u smjeru istok-zapad, ali pješacima crveno. Uvijek prije semafora gledam preko ramena i ako nitko ne skreće, ravno kroz crveno. Doduše, manje je drame ako se vozi sjevernom stranom.

Di sve u Hrvatskoj ima raskrižja na kojima crveno pali radar ako se vozi preko 10-tak preko ograničenja? U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji ih znam nekoliko.

esc 10.08.2014. 14:11

Citiraj:

Autor generic (Post 2642575)
Većina manjih gradova u Hr ima treptajuće zeleno umjesto dugog žutog. Osobno mi je to bolje rješenje jer se u Zg previše nade polaže u to beskrajno žuto. Naravno, i sam sam nekoliko puta prošao tako na crveno.

Kad smo već kod teme semafora, i inače su me živcirali oni na kojima pješak treba pritisnuti tipku da bi mu se upalilo zeleno (iako bi mu možda i trebalo biti zeleno), ali otkad sam kupio bajk, nerviraju me 10 puta više. Hebote, pedaliram Zagrebačkom, normalno je zeleno u smjeru istok-zapad, ali pješacima crveno. Uvijek prije semafora gledam preko ramena i ako nitko ne skreće, ravno kroz crveno. Doduše, manje je drame ako se vozi sjevernom stranom.

Di sve u Hrvatskoj ima raskrižja na kojima crveno pali radar ako se vozi preko 10-tak preko ograničenja? U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji ih znam nekoliko.

kakav radar?
treptajuće zeleno je dobro,ovo sa sekundama koliko traje zeleno je isto dobro,to sam vidio u jaski

generic 10.08.2014. 14:29

Citiraj:

Autor esc (Post 2642578)
kakav radar?
treptajuće zeleno je dobro,ovo sa sekundama koliko traje zeleno je isto dobro,to sam vidio u jaski

Radar, laser, kajgod, mjeri i ispisuje brzinu i još neki tekst tipa "usporite, palim crveno", ovakav. Jedino što je pozicioniran cca 300 metara od raskrižja i pali ti crveno ako ideš prebrzo.

zkljaja 10.08.2014. 14:30

Citiraj:

Autor Pupo (Post 2642481)

Da je dobro, pouzdano, da malo troši, da nebankrotiram svaki puta kad idem na regu i tak to. :D

tnx

VAG (polo, ibiza, fabia u tdi izvedbama), puntaci, klijaci...sve sto se kod nas masovno prodavalo pa servisera ima ko u prici i ponuda dijelova je povoljna..

Emissary 10.08.2014. 15:25

Nije mi jasno kako više semafora nema to trepćuće zeleno.
Pogotovo je horor kad na imalo bržoj cesti nema trepćućeg zelenog, a policija stavi kameru. Npr. Ul. Domovinskog rata u Splitu.

Baja 001 10.08.2014. 15:40

Citiraj:

Autor Pupo (Post 2642481)

Osobno bi isa na ovo. Malo je izvan budgeta (opet lik je moze spustit), odlicna konfiguracija, LSD, 19 motor.

http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-rom...oglas-11603162

domis 10.08.2014. 16:08

150 konja, to te oderu kod registracije :D

Baja 001 10.08.2014. 16:11

Citiraj:

Autor domis (Post 2642630)

Pa ima valjda bonusa nesto? :stoopid:

Nije da F458 registrira :kafa:

Dottore 10.08.2014. 17:01

Citiraj:

Autor domis (Post 2642630)

Oko 3500kn?

Emissary 10.08.2014. 17:29

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 2642615)
Osobno bi isa na ovo. Malo je izvan budgeta (opet lik je moze spustit), odlicna konfiguracija, LSD, 19 motor.

http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-rom...oglas-11603162

Čovik traži auto od maloga troška, a ti mu preporučiš šperovanu alfu sa 150 konja i 18 cola :D

Šta ti voziš, ako se može znat?

Pupo 10.08.2014. 17:31

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 2642632)
Pa ima valjda bonusa nesto? :stoopid:

Nije da F458 registrira :kafa:

Bonus što? :D Iako bi mogao nešto rješit, to mi je previše i ks i održavanja. Ima tu dosta još troškova sastrane, servis, zimske gume i možda čelične felge. Treba to sve upakirat u cijenu, tak bi išao na nešto pitomije.

IcyTexx 10.08.2014. 17:45

Najvise me "zacudi" kad prođem na žuto i još 2-3 auta prođu iza mene.

Jos sam davno reko da ce me Punto ili stara Corsa kostat auta. Vozimo se iza Corse koja silazi sa autoceste sa upaljenim desnim zmigavcem i kruzi iznad po petlji ulijevo i ne gasi zmigavac. Prestrojava se u lijevu traku za skretanje lijevo, upaljen desni zmigavac. Oprezno cekamo i ajde da prodjemo kraj nje kad skoro vec staje u lijevoj traci. Dodjemo prednjim dijelom auta do njegovog retrovizora i lik manicno okrene volan udesno ravno u nas. Ostalo je 5 cm izmedju desne ograde i jos 5 cm lijevo od njegovog auta kad nas je skuzio i kad smo se svi zaustavili. Pa skoro sam flipnuo.
Corse i Puntaci ili rade totalke ili su najsporiji u prometu. Cast izuzecima.

Dottore 10.08.2014. 18:34

Citiraj:

Autor Pupo (Post 2642663)
Bonus što? :D Iako bi mogao nešto rješit, to mi je previše i ks i održavanja. Ima tu dosta još troškova sastrane, servis, zimske gume i možda čelične felge. Treba to sve upakirat u cijenu, tak bi išao na nešto pitomije.

Nisam znao da odnosi na tebe. Alfa Romeo je kompanija koja je dugo vukla za sobom reputaciju problematične. Model 147 je pomak u dobrom smijeru, ali i dalje daleko od savršenog. Održavanje je skupo kao u BMW ili još bolje Mercedesu ako zvuči. Gume na 18 zoll kao boli glava :)

Wolverine 10.08.2014. 21:57

Dokaz da pare ne mogu kupit ukus. IRL ovo zbilja izgleda nakaradno :suicide:
Šteta što nisam uspio uslikat seljačiju koja je na M5 stavila jap style lonac :rambo:

WP 20140726 19 41 29 Pro

Ovo pak izgleda predobro. Prvo sam mislio da je goli karbon, no kad sam došao bliže.... :)

WP 20140803 14 53 16 Pro WP 20140803 14 53 35 Pro

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:53.