![]() |
Citiraj:
Citiraj:
2. Na istoj ruti ako kočiš na način da kočiš maksimalno jako (što znači i kraće), naspram da držiš kočnice duže vrijeme ali slabije, više ćeš ih zagrijati i prije će prestat kočit na drugi način. Nevjerovatno koliko ljudi spali kočnice kada se recimo spušta s brda dolje u neko mjesto na moru, npr. kada se spuštaju u Bol na Braču s Vidove gore. 3. Definicija normalne vožnje ovisi od čovjeka do čovjeka. 4. Kad se zagriju ili pregriju, najgore stvari su nasilno hlađenje (ala odmah u auto praonu) i stat i ne vozit dalje. |
Još gore ako naletiš lokvu vode na cesti ( ako je malo dublja)
|
Da, ja sam prikočio, onda me je prešišala hrpa dima i vozio sam po ravnici nadajući se da će se ohladit i zakočit pred zavoj... I tako dvaput. :D
Ne smiješ stati i držati užarene pločice na diskovima jer se sve izvitoperi. |
Citiraj:
Turborupa ovisi o IC-u jer mora više zraka nagurati u cijevi i IC da bi dobio pravi boost. Turbina isto ima ulogu, zato sam i postavio pitanje da vidim kako se motori sa slabijim tubinama ponašaju kad im se doda IC. Provozao sam 2.0 HDI sa 100 kW koji ima IC i kad stisneš papuču, auto je mrtav i ubrzava tek nakon jedne-jedne i pol sekunde dok na mom to traje oko pola sekunde. Citiraj:
|
Citiraj:
Vozio sam isti motor kakav imam u drugom autu, opel/alfa(težina maltene zanemariva) i totalno se drugačije ponaša. Naravno puno je faktora u igri, ponajviše mapa i mjenjač. |
Noviji sam mislio da nije stari TD s indirketnim ubrizgavanjem koji su najčešće imali IC.
Nemam doticaja sa francuzima-al me svejedno iznenađuju njihova čudna rješenja |
Poslao mi frend link i kaze: pripremi maramice! :D
Upravo to: https://www.facebook.com/citroenraci...type=2&theater :goood: |
Dječja emisija naspram ovog :)
|
@domy_os, kaj nije kod dizela sve stalno pod tlakom jer turbina stalno daje neki tlak? Tak da IC nema nikakve veze sa turbo rupom.
Više konja = veća turbina = veća turbo rupa dok ju dovoljna količina plinova uspije upogonit, a pogotovo ako si ga stiskao ispod 2k okretaja. Drži ga na 2500okr i stisni pa javi dojmove. Kod benzinca je da veći IC veća turbo rupa jer svaki put sve filaj opet sa zrakom. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Jednostavno turbina je konstrukcijski takva da postiže optimalan rad na visokim ili niskim okretajima. Ovisno o tome je i rupa izražena na onom području na kojem turbina ne postiže maksimalan učinak Postoje i turbine s varijabilnom geometrijom koje ublažavaju turbo rupu (ima pdoesive lopatice), a sve je popularniji i twin turbo sistem. Također, ista turbina će na 2.0 motoru imati manju turbo rupu nego na 1.6 zbog večeg obujma. |
Ja bi prije rekao da je tu bio slučaj 8 ventila vs 16. Generalno gledajući, ako ne postoji neka posebna kontrola otvaranja ventila onda će u jednom ciklusu otvaranja-zatvaranja onaj s manje ventila brže dobaviti zrak u cilindar nego 16 ventilac.
Zato 16v zna bit lijen na nižim okretajima ali zato pjeva na višim, dok je kod 8v obratno. Stavljat IC na taj motor ne zvuči nimalo isplativo. Dobio bi više zraka, no onda trebaš više goriva i na kraju krajeva lakše je prodat i kupit brži auto. Instant tjuning. :D Slična stvar je s 1.5 dci, lakše je dignut tlak i dat mu više goriva nego ić petljat s intercoolerom. |
|
samo kod nas ima takav cirkus... skupa sa dnevnim svjetlima.
|
Budala ostaje budala, i sa 65 i sa 285 konja :D
|
pa baš... možeš ti i sa stojadinom divljat i štoviše još si opasniji nego sa neki modernim autom sa 5 puta više konja jer je auto jednostavno junk :D
|
Da nisam uzeo klijetinu pred tjedan dana :) bas iz tog razloga, ne bi nis reko. Neka, sad cu moc birati :D
|
Citiraj:
Citiraj:
|
isvinjavam se :D
|
lol :D |
Ocito da V8 iz AMGa ne dozivljava tu prikolicu uopce. Kaj nije ni cudno sa obzirom na 5.4. litre i supercharger. 350Z be turbo tuninga nemre nis ocito,
|
Pozdrav svima!
Citroen C5 2001., exclusive oprema, 2.0, 103kW. Interesuje me procedura ubacivanja novih mapa u navigaciju (navtech). Moze li neko pomoci meni neukom? :D |
6:23, izgleda da je ovom liku uzbudljiv |
:) |
Ružan do bola, ali zvuk...taj zvuk...:)
|
ma odvratno nešto... ali da zvuk je posebno nešto.
no ipak da se sjetimo jednog od ultimativnijih zvukova atmosferske 12ice: chills... |
nice :)
a sad...rapsodija... |
|
Gdje su najpovoljnije gume preko neta? ulje direkt ima dobre cijene...al nasao sam jos jeftinije negdje,neka cudna stranica...imaju i autodjelove,iz slovenije ako se ne varam stize sve...zaboravio ime...
EDIT: Nasao...stranica se zove silux... :) |
narucivao sam sa siluxa plocice i diskove za citroena, cijena je bila smijesna. po meni dobar shop. poslali su krive diskove i o njihovom trosku sam vratio i poslali su opet. nemam zamjerke (nema bas veze s gumama ali...)
|
|
Citiraj:
Od sveg tu, najprije bi uzeo rainexperta ;) |
Citiraj:
Nisam baš pri lovi pa mi i ne-nove gume dobro dođu :D. |
Sve ovisi kako su skladistene, no svejedeno ne bih davao novce za te gume. Dobit ces isto sranje. Radije malo sporije vozi dok ne skrpas pare pa kupi normalne (novije) gume.
|
Opet prodaju stare gume po cijeni novih.
Ok, ja gledam ove jer su mi blizu: http://gumishop.si/izpis_pnevmatik.p...er=15&x=44&y=3 |
Onda ostajem na ovima. Thx na odgovorima.
|
sta mislite o malom mitsubishi coltu ? :D
http://www.njuskalo.hr/auti/mitsubis...oglas-15416552 zapeo za oko zena napala. al nigdje po netu nemogu nac bas o njemu sta ljudi misle i kakvi su dojmovi |
Nhf, ali meni to izgleda kao da ima dva prednja kraja.
|
Citiraj:
Al pošto je od Florijanića, vrlo vjerojatno i je s dva auta složen jedan. Bježi od Florjanića!!!y |
a motor i podvozje dobro? NIje kvarljivo?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:03. |