PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Samsung mobiteli - 2. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=275486)

Dottore 20.12.2022. 18:51

Citiraj:

Autor Spikeman (Post 3646381)
Ja sam isprobao dva puta 5G na A52s na A1 mreži 800 i 900+ mbits mjerenja (Zg)
Ode 2gb prometa dok si reko keks, nebi vise fala haha

Ako imaš najjakiju tarifu, zašto ne? :fiju:

spawn 20.12.2022. 21:28

Citiraj:

Autor Dottore (Post 3646385)
Ima bonbon 5G ali još nisu otvorili pipu. U nekoj testnoj fazi, čini mi se.

Testiraju koliko da puste bonbonasima 5G da ne guse HT :D

Sanjo00 21.12.2022. 14:14

Imam A52s, bateriji treba sa običnim punjačem koji sam dobio uz uređaj 1 sat i 45 min do full charge.

Ako uzmem samo adapter sa t coma gdje je sada akcija za brzi punjač da li paše onaj kratki kabel koji sam dobio sa mojim standardnim punjačem uređaja?
I iz vašeg iskustva koliko se onda skrati vrijeme punjenja sa tim brzim punjačem?

locks 21.12.2022. 20:09

S23 stiže 1.2...

https://www.gsmarena.com/samsung_gal...news-56947.php

delavi 21.12.2022. 23:00

Citiraj:

Autor locks (Post 3646625)

Dakle ne samo snapdragon, već za EU tržište i lagano kloknut. Kaj bumo za to morali dati sad me frka :D .

Dottore 21.12.2022. 23:19

Citiraj:

Autor Sanjo00 (Post 3646548)
Imam A52s, bateriji treba sa običnim punjačem koji sam dobio uz uređaj 1 sat i 45 min do full charge.

Ako uzmem samo adapter sa t coma gdje je sada akcija za brzi punjač da li paše onaj kratki kabel koji sam dobio sa mojim standardnim punjačem uređaja?
I iz vašeg iskustva koliko se onda skrati vrijeme punjenja sa tim brzim punjačem?

Kabel koju si dobio u paketu je USB-A i ne paše na budući 25w punjač na USB-C. Jesi li uopće pročitao velikim slovima USB-C na Tmobile stranici?

Za otprilike 119kn kabel sa duplim USB-C imaš u Smartopremi.

https://smartoprema.hr/dodatna-oprem...705bbegww-crni

U najboljem slučaju, radije uzmi kompletni 25w sa kabelom za 249kn. Time bi uštedio vrijeme na dva mjesta.

https://smartoprema.hr/dodatna-oprem...800xbegww-crni

Dobio bi otprilike 20 min kraće punjenje.

Nemoj iz njuškala uzeti 25w jer večinom su fake i niti približno puni kao orginalni.

Dacher 22.12.2022. 08:22

Citiraj:

Autor Sanjo00 (Post 3646548)

meni na s21 je skratio punjenje 15tak minuta.

Sanjo00 22.12.2022. 12:45

Citiraj:

Autor Dottore (Post 3646659)
Kabel koju si dobio u paketu je USB-A i ne paše na budući 25w punjač na USB-C. Jesi li uopće pročitao velikim slovima USB-C na Tmobile stranici?

Za otprilike 119kn kabel sa duplim USB-C imaš u Smartopremi.

https://smartoprema.hr/dodatna-oprem...705bbegww-crni

U najboljem slučaju, radije uzmi kompletni 25w sa kabelom za 249kn. Time bi uštedio vrijeme na dva mjesta.

https://smartoprema.hr/dodatna-oprem...800xbegww-crni

Dobio bi otprilike 20 min kraće punjenje.

Nemoj iz njuškala uzeti 25w jer večinom su fake i niti približno puni kao orginalni.

Hvala ti puno :dobar:

Dacher 23.12.2022. 00:01

Samsung odustaje od A7x serije.

locks 23.12.2022. 08:04

Evo i kod mene famozna vlaga na USB-u...😄

S20FEhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...d38b086ad2.jpg

blava 23.12.2022. 09:27

Mislim da ne gine zamjena charging porta 😅

Poslano sa mog 21081111RG koristeći Tapatalk

Hrvoje_24 23.12.2022. 10:13

Ne koristim (više) Samsung, ali mi se bome čini da imaju dosta problema s portovima...svako malo netko..i to na svim serijama

Sn4k3 23.12.2022. 10:29

Citiraj:

Autor Hrvoje_24 (Post 3646924)
Ne koristim (više) Samsung, ali mi se bome čini da imaju dosta problema s portovima...svako malo netko..i to na svim serijama

Dosta problema kažeš... Hmm, ne znam baš... Ja sam u zadnjih 10 godina promijenio i/ili isprobao barem 10 Galaxy modela, što S što A serije. Niti jedan nije imao problem sa portom (punjenjem) ni vlagom. Ne mogu reći ni da znam nekoga da ima problem s vlagom u portu, a poznam barem 30 ljudi koji svi odreda imaju jedan od S ili A modela. Jel to ovisi o klimi u kojoj živimo, o načinu korištenja ili jednostavno sreći, ne znam... Ne branim Samsunga, niti osporavam problem, jednostavno nemam nekih iskustava s tim problemima iz prve ruke...

Hrvoje_24 23.12.2022. 10:48

Citiraj:

Autor Sn4k3 (Post 3646932)
Dosta problema kažeš... Hmm, ne znam baš... Ja sam u zadnjih 10 godina promijenio i/ili isprobao barem 10 Galaxy modela, što S što A serije. Niti jedan nije imao problem sa portom (punjenjem) ni vlagom. Ne mogu reći ni da znam nekoga da ima problem s vlagom u portu, a poznam barem 30 ljudi koji svi odreda imaju jedan od S ili A modela. Jel to ovisi o klimi u kojoj živimo, o načinu korištenja ili jednostavno sreći, ne znam... Ne branim Samsunga, niti osporavam problem, jednostavno nemam nekih iskustava s tim problemima iz prve ruke...

Ma naravno...ja isto samo primjećujem iz svoje perspektive. Frend je na 2 komada S21 imao problem, kolega na poslu na A52 ako se ne varam...treći frend na S20, isto vlaga..to mi se čini prilično dosta u malom krugu ljudi.

Dottore 23.12.2022. 10:54

Od svih Samsunga koje sam koristio/ imao i nikad problema sa USB-C portovima. Ne nosim na wc, tuširanju, sportske aktivnosti.

Bit će nestručno rukovanje.

Dacher 23.12.2022. 10:55

i ja mogu isto reć, kupaju se u vodi redovito nikad ništa oko porta.

blava 23.12.2022. 10:58

Citiraj:

Autor Dottore (Post 3646940)
Od svih Samsunga koje sam koristio/ imao i nikad problema sa USB-C portovima. Ne nosim na wc, tuširanju, sportske aktivnosti.

Bit će nestručno rukovanje.

Ja sam pisao o tom problemu,imao sam 2 a52s i oba su izbacivala problem sa vlagom,prvi je krenuo izbacivati nakon sat vremena gaminga i zavrsio na reklamaciji,zamjena charging porta.

Drugom je nestalo nakon nekog vremena,valjda ovisi kako te potrefi

Poslano sa mog 21081111RG koristeći Tapatalk

delavi 23.12.2022. 11:26

Citiraj:

Autor Hrvoje_24 (Post 3646924)

Koliko znamo samo A52 za sada. I to ne svi primjerci. Ne kužim čemu dizanje panike. Baš nikad nisam imao taj problem sa samsungom. A ovisi puno toga i o tome kako i gdje se mobitel koristi.

Dacher 23.12.2022. 11:51

Citiraj:

Autor Sn4k3 (Post 3646377)
Definitivno probaj zamjeniti novi Sim, po mom iskustvu nebi bilo prvi put da isti uzrokuje probleme...
No kao što kaže kolega, ako si na Bonbonu onda po defaultu imaš slab signal a 5G ne postoji :D

Nisam zamijenio SIM al sam isprobao nešto drugo kako bi eleminirao svoj S21 od moguće problematike.

Frend ima S22 Ultru i HT mreža 5G. Zamolio ga da izmjeri brzinu, on izmjeri 520 mbita ja odmah poslije njega GT Masterom isto HT 5G samo što je moj broj na bonove a njegov na pretplatu. GT Master mjeri 550 mbita nije velika razlika ali dovoljno da čovjeka zaintrigira i pita koji je to telefon. Poslije napravili još koje mjerenje i dalje GT Master prednjači.

Tak da mislim da je ipak sve to slabost Exynosa kao što sam i pretpostavljao.

locks 23.12.2022. 12:35

Ovi portovi su im smiješni....Pazim na mobitel, nikakva tuširanja, vlažni džepovi, ništa...i vlažan konektor 🤭

Imam još tri mobitela i nema takvih problema.
Imao sam sličan problem na Note 10+, dakle oba su flagship kategorija...
Bit će da je tu fušarenje 😁

Cuky 23.12.2022. 13:47

Citiraj:

Autor Dacher (Post 3646941)
i ja mogu isto reć, kupaju se u vodi redovito nikad ništa oko porta.

+1

S7 se kupao i ronio u bazenu (pravom) vise puta i sve je prezivio 😆

DR bodul 23.12.2022. 14:10

S 9, 10, 20 i Note 10+ javljali su mi takvu poruku u za to očekivanim uvjetima odnosno kada se nađu u vrlo vlažnim đepovima.

delavi 23.12.2022. 14:15

Nismo svi isti. Moj mob nakon 2g kao da je iz dućana. Bratov izgleda kao da su na njemu radili hard testove izdržljivosti.

Spikeman 23.12.2022. 16:01

sa A52s imam zasad samo jedan problem a to je punjač/kabel (ovaj orgigi brzi iz pakiranja)

uštekam mob a on napiše sporo punjenje i izbaci neku nebulozu da je za 8h gotovo punjenje, ustekam opet, aktivirano brzo punjenje 1h i 30min i pomakneš malo kabel opet sporo LOL, neznam kaj zajebava koji k*** :D

delavi 23.12.2022. 16:58

Citiraj:

Autor Spikeman (Post 3647001)
sa A52s imam zasad samo jedan problem a to je punjač/kabel (ovaj orgigi brzi iz pakiranja)

uštekam mob a on napiše sporo punjenje i izbaci neku nebulozu da je za 8h gotovo punjenje, ustekam opet, aktivirano brzo punjenje 1h i 30min i pomakneš malo kabel opet sporo LOL, neznam kaj zajebava koji k*** :D

Ispada da su nešto gadno zeznuli s tim usbc konektorom. Eto, odličan mob za tu lovu a ima taj feler.

Dacher 23.12.2022. 18:05

Citiraj:

Autor Spikeman (Post 3647001)

pa onda ti kabel ne valja

spawn 23.12.2022. 18:10

Nije problem u vlazi nego u senzoru. Ostali brandovi ili nemaju senzor ili ne radi kako treba. Odradili smo bezbroj zamjena konektora na drugim brandovima jer su lose punili ili se grijali ili prestali puniti, razlog je bio vlaga/voda/korozija, tj. konektori su bili zeleni neki i pojedeni a senzor nije javljao nista jer ga nema ili ne radi dobro. Samsung ima senzor koji pokusava zastititi mob od neispravnog punjenja pa cim osjeti vlagu odmah radi probleme.

Dottore 23.12.2022. 19:19

Citiraj:

Autor Dacher (Post 3646953)
Nisam zamijenio SIM al sam isprobao nešto drugo kako bi eleminirao svoj S21 od moguće problematike.

Frend ima S22 Ultru i HT mreža 5G. Zamolio ga da izmjeri brzinu, on izmjeri 520 mbita ja odmah poslije njega GT Masterom isto HT 5G samo što je moj broj na bonove a njegov na pretplatu. GT Master mjeri 550 mbita nije velika razlika ali dovoljno da čovjeka zaintrigira i pita koji je to telefon. Poslije napravili još koje mjerenje i dalje GT Master prednjači.

Tak da mislim da je ipak sve to slabost Exynosa kao što sam i pretpostavljao.

Je je , pravi test si izmjerio. :) Samo jednog operatora od HT (pretplata i postpaid) i odmah površno sudiš kao u turskim sapunicama.
Bonovi mogu imati 5G pristup ali limitiranu brzinu. Očito si u krivo vrijeme i mjesto izmjerio kad HT mreža nije baš bajna. Nije sve u crticama signala na zaslonu. Vrlo moguće da tvoj Realme spojen na drugoj baznoj stanici gdje ima manje opterečenja. Ja baš svaki dan pljujem na poslovnom broju kad stalno šteka i to od HT pretplate. Još i privatni Bonbon na istoj lokaciji šteka.

Jedini mali problem koju nisi provjerio. Model modema. ;)
Kako tvoj kinez Realme koristi X53 srezani iz porodice X55 ili prepakirani X50 i dosta rastrošan prema bateriji. Samo X65 pokazuje veću brzinu i konkurirati Exynosu 5123.

Ako se ne varam tvoj Realme ima problema sa hotspot?

Samsung od S20 serije nije mjenjao 5G modem, to je Exynos 5123. Taj još kuca na S22 seriji.

Znam da Pixel 7 ima noviji modem Exynos 5300 i ne nalazim još podatak.

@snake
Ne zamaraj se.

Spikeman 23.12.2022. 20:32

Citiraj:

Autor Dacher (Post 3647039)
pa onda ti kabel ne valja

Probao sam i drugi usb-c kabel, ista stvar, cak i drugi brzi punjac isto...

Dacher 23.12.2022. 21:56

Citiraj:

Autor Dottore (Post 3647060)
Je je , pravi test si izmjerio. :) Samo jednog operatora od HT (pretplata i postpaid) i odmah površno sudiš kao u turskim sapunicama.
Bonovi mogu imati 5G pristup ali limitiranu brzinu. Očito si u krivo vrijeme i mjesto izmjerio kad HT mreža nije baš bajna. Nije sve u crticama signala na zaslonu. Vrlo moguće da tvoj Realme spojen na drugoj baznoj stanici gdje ima manje opterečenja. Ja baš svaki dan pljujem na poslovnom broju kad stalno šteka i to od HT pretplate. Još i privatni Bonbon na istoj lokaciji šteka.

Jedini mali problem koju nisi provjerio. Model modema. ;)
Kako tvoj kinez Realme koristi X53 srezani iz porodice X55 ili prepakirani X50 i dosta rastrošan prema bateriji. Samo X65 pokazuje veću brzinu i konkurirati Exynosu 5123.

Ako se ne varam tvoj Realme ima problema sa hotspot?

Samsung od S20 serije nije mjenjao 5G modem, to je Exynos 5123. Taj još kuca na S22 seriji.

Ajde malo vrati se u nazad pa čitaj šta sam i kako mjerio. HT mreža je bila danas i prema tvojim tvrdnjama sa kojima sam ja već upoznat moj Realme bi trebao biti u nepovoljnoj poziciji jer je na bonove? A i dalje zvuči bolje ...
A što se tiče baznih stanica sve mjerim na istom mjestu stojim preko puta silosa koji na sebi ima sve moguće repetitore tak da neću sa ulazit u neke dubokoumne rasprave oko toga. Što se tiče baznih stanica upravo su tada bile rasterećene zbog brzine koja je postignutau odnosu na svakodnevnu. Danas je masa ekipa napustila područije zbog nadolazećih blagdana i u krugovima skraćeno radila tak da su bili idealni uvjeti za mjerenje. Da su labaratorijski uvjeti nisu niti će ikad biti jel to tebe zadovoljava ili ne ne znam niti nije toliko bitno koliko je meni bitno da se pokazalo ono u kaj sam sumnjao tokom ovih preko godinu dana korištenja S21. A vidim nisam jedini ...

Al možemo se odmaknut od crnog 5G-a i crtica i opet dolazimo na isto da je S21 inferiorniji po pitanju signala. Ne samo signala, brzine više manje to mi nije toliko ni bitno, brzine registiranja na mrežu 2G, 3G, 4G 5G i roamingu. Jer imam oba telefon uvijek uz sebe ista mreža ali ponašanje drugačije. Vikende provodim u vukojebinama u kojima je signal loš i jedva ga ima za razgovor i tu se najbolje vidi koliko je koji telefon za što sposoban po pitanju signala.

Naravno da sam gledao te sve modeme ali to je na papiru, kao što je S21 daleko bolji telefon pa u praksi baš i nije tako ako isključivo ne gledamo samo sirovu snagu. Tak da postoji i onaj zadnji faktor kako je tko to netko od proizvođača izveo i konačno napravio zato i postoje određene razlike od onog kaj piše na plotu i između samih telefona istih/sličnih specifikacija.

Ako misliš da možeš bolje probaj sam pa mjeri ... javi rezultate ...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:04.