PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Što trenutno slušate? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=20394)

LAcy 22.04.2011. 08:24

Pink Floyd - Live at Pompeii je obvezna lektira :) Kad smo već kod dugačkih stvari, evo jedne inače također odličnog banda. Izvorno traje 60:06, ovo je samo kratki uvod :)

Swarm dude 22.04.2011. 12:33

Bruce Springsteen - Glory Days :)

McG 23.04.2011. 16:03

The Sorrow - My Immortal Guardian + 36 Crazyfists - The Great Descent + As I Lay Dying - Upside Down Kingdom + All That Remains - Two Weeks

xPsycho 23.04.2011. 18:17

Pixies - Where is my Mind

mklobu43 24.04.2011. 14:02

Danas sam se lagano provozao, stavio ovu stvar na repeat i dan je odjednom postao coool :fiju:
Norman Greenbaum - Spirit In the Sky

xlr 24.04.2011. 14:26

Ima ovdje netko s kim bih mogao malo pričati o post-rocku, njegovim derivatima i sličnim zvucima? Lacy, ukrast ću ti Green Carnation :)

Godspeed you! Black Emperor - Static

McG 24.04.2011. 16:10

Jennifer Rostock - Irgendwo Anders + Herbstrock - Die Bessere Hälfte + Juli - Dieses Leben + Silbermond - Krieger des Lichts/Meer Sein

tOta 24.04.2011. 16:51

@xlr
Hmm, meni GYBK nije baš sjeo, ali iskreno nisam im dao neku priliku, na prvu su mi upali u oko sa nazivima, dosta neobični. Sa post-rockom nisam na ti, ali sam proveo jednu zimu sa Mogwai tako da se i to računa.

Od ostalih sam imao susreta sa Explosions In The Sky, Jesu, gore navedeni GYBK i Mogwai, Dirty Three. Najviše su mi legli posljednja dva, valjda zbog istaknutih gitara, definitivno mogu privući ljude koji su "daleko" od post-rocka, jednostavno i lijepo. Imam osjećaj da DT praši sasvim drugu priču od ostalih, valjda su u svakom pogledu down under, definitivna preporuka (Ocean Songs za uvod), ne znam jesi li ih slušao, nemam sliku koliko su poznati u svom žanru. :)

Sad ne znam koliko spada u post-rock, ali zvukom definitivno vuče tom žanru, album je suradnja dva odlična benda, ali vjerujem da će ti se svidjeti - Altar. Kako to zvuči - Sunn O))) & Boris - The Sinking Belle (Blue Sheep).

Pokušao sam sa Sunn O))), ali očito nisam za toga, prošlo mi je kroz glavu da mi fali koje ogromno pojačalo u sobi i nešto da dimi u ruci, ali vjerovatno je to loše opravdanje. Album se također svidio ljudima koji imaju glazbene ukuse daleko od jednog dronea/dooma, ali to je ljepota umjetnosti.

Ove neke primjese pop-a kao kod Sigur Ros-a nisam još dovoljno procjenio, za sada mi je Mogwai i DT broj jedan što se tiče ovakvog zvuka.

Ne znam bi li ga Miles Davis svrstao u cool, ali je meni i više od toga - Bohren & der Club of Gore - On Demon Wings (The Big Sleep, 1946)

@Corporal Clegg/LAcy

Porcupine Tree je Floyd za neke nove klince, Fear Of The Blank Planet ironično jede malu djecu, kao što je to Gilmour relativno nedavno radio bosonog onom crnom Stratu. :D

A sada nešto sasvim drugačije, obožavatelji Tolkein-a ne mogu biti objektivni...

*Prebaciti neke od postova uključujući ovaj u temu prikladniju tome - Glazbene preporuke?

Nybelung 24.04.2011. 17:29

Stratovarius - The Abyss of Your Eyes

... Iskušavam alternativne glazbene pravce. :D

Corporal Clegg 24.04.2011. 17:52

@tOta - opet, dobro je, nekako sam se neckao klasificirati PT kao Floyde novog doba, posto je i sam Wilson alergican na takve usporedbe :D

Iako, stajaznam... FoaBP kao kritika potomaka jedne malaksale civilizacije, Animals kao kritika starije generacije te iste civilizacije (iako preko Orwella), nije ni to promasena paralela.

xlr 24.04.2011. 17:54

@tota:
GYBE su malo specifični, istina, ali obožavam ih zbog Efrima jednako kao i Silver mt. Zion. Naslušao sam se post-rocka i mislim da ne postoji bend sličan ovima :) Definitivno ih ne bi preporučio nekome na prvu ruku.

EITS i Mogwai su pijoniri, s njima sam i ja krenuo. Neću zaboraviti kada sam zbog besparice propustio Mogwai i Twilight Sad u Aquariusu. Htio sam skočiti pod vlak :D A prva stvar koju sam čuo i zbog koje sam krenuo u te vode bila je Sven-g-englar od Sigur Rósa. Ne vole svi Jonsijev vokal :) Meni je savršen uz to što sviraju i SR mi je prvi bend na listi kojeg želim vidjeti uživo. Zbog ovoga! Nebitno koliko para će me to izaći, samo čekam da krenu u turneju (nadam se i da hoće).

Od nekih bendova koje često preporučam su God is an Astronaut, pg.lost, Kwoon, Red Sparowes pa čak i Russian Circles. Oni sviraju rekao bih lakše note, puno lakše za većinu koja nije sklona eksperimentiranju. Ear-friendly music :)

Citiraj:

Autor tOta (Post 1897465)
*Prebaciti neke od postova uključujući ovaj u temu prikladniju tome - Glazbene preporuke?

Slažem se, nisam ni vidio tu temu.

flyer1 24.04.2011. 21:00

za člana @xlr: probaj roy montgomery-a, evo taman zavrtio flac njegovog albuma 'temple IV'.

takoođer, zavrtio sam danas i hash jar tempo - 'well oiled' album, kolaboracija montgomerya s članovima benda bardo pond, koji se uvjetno mogu usporedit s GY!BE ili GIAA, makar su meni puno draži od ovo dvoje.
btw. altar album da, a sun o))) ili boris sami su puno više doom, dronea tu ima tek u tragovima :)

RaWeN 24.04.2011. 21:25

Koja uber kombinacija. :D

Jelc 25.04.2011. 15:20

Citiraj:

Taped January 3, 1972 at the band's Copenhagen show. 9 songs including "Highway Star," "Strange Kind of Woman," "Child in Time," "Space Truckin'," "Fireball," "Black Night" and more.

LAcy 25.04.2011. 21:59

Još jednom hvala na Porcupine Tree. Nisam još sve preslušao al' ovaj album mi je ušao odmah u uho :)

Visage 26.04.2011. 01:10

7a8
1) Eloy Fritsch - Andromeda (2005-2011)

2) Rildrim - Fractal Universe (2011)

3) JS - Deep Mystery (2003)

4) 4TrakZ - Escape (2009) - Bestrack remix (2010)

7a8

xlr 26.04.2011. 12:09

Tko se od ovoga ne naježi, nije čovjek :)

LAcy 26.04.2011. 17:24

Citiraj:

Autor xlr (Post 1897482)
Zbog ovoga! Nebitno koliko para će me to izaći, samo čekam da krenu u turneju (nadam se i da hoće).

Obavezno javi na vrijeme za turneju! Ovo je odlično pogotovo ludilo koje počinje otprilike na pola, definitivno za vidjeti uživo :)

Edit: Slušao sam ih već ranije al' sam zaboravio koliko su dobri.

RaWeN 26.04.2011. 18:57

Hot epic shit. :care:

rams 26.04.2011. 22:21

Martin Solveig - Boys & Girls

Citiraj:

Autor xlr (Post 1898325)
Tko se od ovoga ne naježi, nije čovjek :)

Genijalno, briljantno, savršeno. Svakako javljaj ako bude turneja neka :)

Halos 26.04.2011. 22:45

da da

Hamm 28.04.2011. 22:28

TheEmpress 28.04.2011. 22:39

E to te ja pitam. :D

Kod mene Black Sabbath - Sign Of The Southern Cross.

McG 28.04.2011. 23:37

The Pierces - Love You More/You'll Be Mine + Trivium - Becoming The Dragon/Down From The Sky

Sn4k3 29.04.2011. 00:35

Sandero - Sunlight (V-Motions 6)

Corporal Clegg 29.04.2011. 02:05

Citiraj:

Autor TheEmpress (Post 1900055)
E to te ja pitam. :D

Kod mene Black Sabbath - Sign Of The Southern Cross.

Jedna od najpodcijenjenijih stvari Sabbatha, a sasvim sigurno medju tri najbolje. Tekst je samo na prvo citanje fantasy.
@LAcy - da, taj je album lagano floydican, faza PT-a kad je Wilson ignorirao metal :D
Svakako poslusaj Lightbulb Sun, s hitoidnim stvarima poput Russia On Ice i Shesmovedon.

Ontopic:

TheEmpress 29.04.2011. 07:09

Citiraj:

Autor Corporal Clegg (Post 1900146)
Jedna od najpodcijenjenijih stvari Sabbatha, a sasvim sigurno medju tri najbolje. Tekst je samo na prvo citanje fantasy.

Jedan od razloga zašto ju toliko volim, luda sam za fantasyjem. :D

Spremam se uz Plan B, spaaaaavaaaa miiiii seeeeeee. :/

Facelessone 29.04.2011. 07:33

Bruce Dickinson - Tears of the Dragon

LAcy 29.04.2011. 09:19

Citiraj:

Autor Corporal Clegg (Post 1900146)
@LAcy - da, taj je album lagano floydican, faza PT-a kad je Wilson ignorirao metal :D
Svakako poslusaj Lightbulb Sun, s hitoidnim stvarima poput Russia On Ice i Shesmovedon.

Zato mi se i sviđa, čak mi je bolje od HM faze :) A Sabbath je priča za sebe :)

I jedna depresivnača

xlr 29.04.2011. 10:52

Za dobro jutro :kafa:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:21.