PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

Cuky 20.10.2011. 10:51

Znam. Tad za k nisam imao love. A bude valjda nesto uletilo.

De5tr0yer 20.10.2011. 10:56

Bude cuks, samo budi strpljiv i nemoj niš gledat dok nemaš pare u džepu. Trust me on that one :D

Cuky 20.10.2011. 10:59

Hehe. Ma skrpat cu nekako pare :)

De5tr0yer 20.10.2011. 11:01

Nemoj bit budala i zaletit se pa onda da ti dan-dva poslije dođe nešto još bolje, a ti para nemaš više ;)

Cuky 20.10.2011. 11:04

Ma necu. Ne zuri mi se sa kupovinom. Polako i smisleno.

Bas razmisljam dal da neku lovu koju sam mislio dat za kocnice ostavim i cuvam za bolju ramu.

De5tr0yer 20.10.2011. 11:06

Ne. Prvo kočnice onda dalje ako misliš samo ramu mijenjati (ne i cijeli bajk) ;)

murina 20.10.2011. 11:06

Citiraj:

Autor cuks (Post 2004106)
Murina, kako noga?

Noga boli na više mjesta nego jučer, proširilo se i na lijevo rame. Definitivno najbolniji pad do sad, vrlo lako sam mogao i nogu slomiti da me rama poklopila po gležnju. Zanimljivo kako se u trenutku pada sve uspori, sjećam se svake stotinke leta. Vozio sam samo na pradnjem kotaču, čak mi je izgledalo kao da ću se i izvući, a onda je kotač propao u provaliju i odeeee :D Zakačio sam stablo u trenutku dok sam opako ubrzavao i težište mi je bilo ispred volana, Mic kaže da je izgedalo grozno. A je se gušt povremeno razbit :D

Veselim se par dana kiše jer je jučer bilo poprilično prašnjavo i klizavo. Black Shark izgledom obećava, mislim da ću ga i ja nabaviti za stražnju gumu. Gdje ga se može kupiti i po kojoj cijeni? Ima li još gdje Alberta?

Cuky 20.10.2011. 11:09

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 2004461)
Ne. Prvo kočnice onda dalje ako misliš samo ramu mijenjati (ne i cijeli bajk) ;)

Onda cu te poslusat :)

Ne mislim cijeli bike. Za pocetak kocnice, pa rama, a poslje kako bude love.

Citiraj:

Autor murina (Post 2004462)
Noga boli na više mjesta nego jučer, proširilo se i na lijevo rame. Definitivno najbolniji pad do sad, vrlo lako sam mogao i nogu slomiti da me rama poklopila po gležnju. Zanimljivo kako se u trenutku pada sve uspori, sjećam se svake stotinke leta. Vozio sam samo na pradnjem kotaču, čak mi je izgledalo kao da ću se i izvući, a onda je kotač propao u provaliju i odeeee :D Zakačio sam stablo u trenutku dok sam opako ubrzavao i težište mi je bilo ispred volana, Mic kaže da je izgedalo grozno. A je se gušt povremeno razbit :D

Veselim se par dana kiše jer je jučer bilo poprilično prašnjavo i klizavo. Black Shark izgledom obećava, mislim da ću ga i ja nabaviti za stražnju gumu. Gdje ga se može kupiti i po kojoj cijeni? Ima li još gdje Alberta?

Vjerujem da je bilo veselo. Drz se ;)

Btw, Black sharka imas u Bizmarku za 110 kn/kom (Rudes), isto tako i Alberta 150kn/kom.
EDIT: nazovi prije za svaki slucaj da nebi otisao, a lager prazan. Iako mi je max rekao da su narucili oko 400 komada Schwalbe guma tako da bi trebali imat.

riceburner 20.10.2011. 11:30

Citiraj:

Autor murina (Post 2004462)

ima na chainu, ja si gruntam uzet dva kom, oces da podelimo troskove? dostava u slo :D
jerbo jucerasnjom inspekcijom conti survivala zakljucio sam da nebudu zdurali celu jesen i zimu...

murina 20.10.2011. 11:41

Ne mogu naći Black Sharka na crc ali možemo naručiti, ja bi ovo
Znate li koji je to model Alberta za 150kn?

Cuky 20.10.2011. 11:46

Schwalbe Albert Performance http://www.bizmark.hr/joomla/images/...lbe_Albert.jpgCijena: 146,00 kn
dimenzije: 26x2,10 / 26x2,25

murina 20.10.2011. 11:55

Hvala Čuks!
Privlači me snake skin jer mi se foldable Švalbice kidaju sa strane, a trebaju mi foldable jer ih povremeno treba i pohraniti u tridesetak kvadrata stana :)
Uglavnom, Rice, javi kad ćeš naručiti :D

p.s. gdje bi vi išli skratiti volan da imate potrebu? :D

zgmmax 20.10.2011. 11:56

Citiraj:

Autor cuks (Post 2004468)
vaki slucaj da nebi otisao, a lager prazan. Iako mi je max rekao da su narucili oko 400 komada Schwalbe guma tako da bi trebali imat.

Cuks nemoj pretjerivat :)

Lik je reko da je narucio oko 250kom

Mislim da za cijenu od 110kn po gumi nema bolje od black sharka. Gume su neka simbioza izmedju NN i Alberta i za sada su mi odlicne.

Sljeme mi pase bilo koji dan za vikend tak da se i ja pridruzujem expediciji :)

Cuky 20.10.2011. 11:58

Citiraj:

Cuks nemoj pretjerivat :)
Jbg, meni ostalo u glavi da si rekao oko 380-400 komada. My bad ;)

Citiraj:

Doma? :)

Bilo gdje. Mozda kod autolimara, obicnog limara, ili pak kod ovih sto rade instalacije za plin, vodu. Oni bi trebali imat alat za skratit cijev, u ovom slucaju volan.

riceburner 20.10.2011. 12:11

Citiraj:

Autor murina (Post 2004534)
Hvala Čuks!
Privlači me snake skin jer mi se foldable Švalbice kidaju sa strane, a trebaju mi foldable jer ih povremeno treba i pohraniti u tridesetak kvadrata stana :)
Uglavnom, Rice, javi kad ćeš naručiti :D

a kaj fali obicnoj stegi, pili i okrugloj turpiji za zeljezo???
ako ne zelis plazma rezanje i slicne kerekfeke mos doc k meni u garazu, sredimo...:zdero2::chears:

ja sam si gruntal na ovo...http://www.chainreactioncycles.com/M...?ModelID=24573

zgmmax 20.10.2011. 12:18

Citiraj:

Autor murina (Post 2004534)

Nadjes nekoga na ulici kaj postavlja grijanje. I oni sigurni imaju alat sa kojim rezu cijevi.

To ti je najbolji nacin. rez je ravan i cist, a dosta brzo se moze odrezati.

Nik 20.10.2011. 12:20

Citiraj:

Autor cuks (Post 2004542)
Oni bi trebali imat alat za skratit cijev, u ovom slucaju volan.

Pilu za zeljezo mislis :goood:.

Stvarno je problem prepiliti Al cijev...samo treba okomito odrezati...a to se moze u Bauhausu na pultu iza blagajni - tamo je kutna pila s vodilicama tako da si kupci mogu prepiliti neke stvari ako su im dugacke.

Cuky 20.10.2011. 12:22

Citiraj:

Pilu za zeljezo mislis :goood:.
Il to il ovo sto je max napisao - na to sam prvotno mislio.

Al i tvoja ideja je dobra ako neide nikako :)

riceburner 20.10.2011. 12:23

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 2004566)
Nadjes nekoga na ulici kaj postavlja grijanje. I oni sigurni imaju alat sa kojim rezu cijevi.

To ti je najbolji nacin. rez je ravan i cist, a dosta brzo se moze odrezati.

kolega, ako ti s ovime prerezes legirani aluminij ili celik, svaka ti cast :D

murina 20.10.2011. 12:47

triple butted 7050 madafakaa :D Htio bih da krajevi budu uredno obrađeni i ravno izrezani. Nemam nikakvog iskustva, zato pitam

Rice, koja je razlika između ova dva Alberta? Ovaj s mog linak je Snake Skin, koja je šema s ovim iz tvog? Bolja smjesa?

riceburner 20.10.2011. 12:49

Citiraj:

Autor murina (Post 2004595)
triple butted 7050 madafakaa :D Htio bih da krajevi budu uredno obrađeni i ravno izrezani. Nemam nikakvog iskustva, zato pitam

Rice, koja je razlika između ova dva Alberta? Ovaj s mog linak je Snake Skin, koja je šema s ovim iz tvog? Bolja smjesa?

jos bolja zastita bocnice od ostrog kamenja...

Flayer 20.10.2011. 12:51

Citiraj:

Autor murina (Post 2004595)

Daj me Murina nemoj hebati da si neznaš spilit volan tj. da bi to nosio negdje drugdje? Upucati ću se u nogu. Muško si zaboga :D. Piljenje i uništavanje nam je u krvi :D

Odi kod nekog ko ima pilu za željezo i spili to tam. Triput izmjeri prije nego počneš piliti i udri.

riceburner 20.10.2011. 12:54

Citiraj:

Autor Onyx (Post 2004600)
Daj me Murina nemoj hebati da si neznaš spilit volan tj. da bi to nosio negdje drugdje? Upucati ću se u nogu. Muško si zaboga :D. Piljenje i uništavanje nam je u krvi :D

Odi kod nekog ko ima pilu za željezo i spili to tam. Triput izmjeri prije nego počneš piliti i udri.

ja imam stegu za cijevi bas, pilu, turpije i sve kaj treba :D samo kaj mu je zapresic daleko :fiju:

murina 20.10.2011. 12:59

A slušaj :D Ovako iz glave, čini mi se da mi treba nekakva vodilica da bi išlo ravno. Kakva? Nemam pojma. Kako i s čim kasnije obraditi da rub bude fino zaobljen kao sad? Ima oznake za kraćenje, pa ne treba razbijati glavu sa mjerenjem.

Za početak ide za centimetar sa svake strane. Kad sljedeći put zapnem volanom, još jedan... :D

edit: ovo je bio odgovor Onyxu. Rice ko će do Zaprešića, eventualno ako jato sa Silom na čelu povuče...:D

Cuky 20.10.2011. 13:02

Citiraj:

Kako i s čim kasnije obraditi da rub bude fino zaobljen kao sad?
Turpijom? :)

murina 20.10.2011. 13:04

Šta, nema nešto na struju? :D
Zaebajem se, odoh crtati, dosta je spammanja.

riceburner 20.10.2011. 13:04

Citiraj:

Autor murina (Post 2004606)
A slušaj :D Ovako iz glave, čini mi se da mi treba nekakva vodilica da bi išlo ravno. Kakva? Nemam pojma. Kako i s čim kasnije obraditi da rub bude fino zaobljen kao sad? Ima oznake za kraćenje, pa ne treba razbijati glavu sa mjerenjem.

Za početak ide za centimetar sa svake strane. Kad sljedeći put zapnem volanom, još jedan... :D

edit: ovo je bio odgovor Onyxu. Rice ko će do Zaprešića, eventualno ako jato sa Silom na čelu povuče...:D

mafijo jedna, poludim kad mi neko kaze da je zapresic daleko, od trga ima manje nego do nekih delova dubrave....
sednete na vlak i za 20 min ste kod mene ko grofovi :rtfm::goood:

s obzirom da je za vikend potop, nema slemena, sileta za rucicu i pravac dedi...
ak budete se dobro vladali, mozda vam i caja dam :P

De5tr0yer 20.10.2011. 13:39

Daj murina, sad si me razočarao... Tolko DIY sa marzočijem da bi sad rezanje volana htio laserskim/vodenim rezačem da ti rez bude kirurški ravan, ko da nećeš imat gripove i čep na volanu... :D

SileTzar 20.10.2011. 14:04

Ostavi ga vezanog nekim jakim lokotom na 10min u Kozari Boku i sve će ti izrezat, šta se mučiš :D I volan, i ramu, ma sve.
--

Baš mi je palo na pamet, ovako sam glup, neobrazovan, lijen, nemam diplomu, volim trollat i zajebavat ljude, možda da startam karijeru kao meteorolog.

murina 20.10.2011. 14:23

Lijep mi volan, ne želim ga izmesarit. Nemam čepove, nego mi gripovi vire koji mm van cijevi jer ga doma naslanjam na staklo. Nisam našao prikladne čepove za svoj setup :D
Nisam mislio da će se ovako spamm razviti :D

Zapravo, da, želim kirurško obrezivanje volana, pa šta :D

SileTzar 20.10.2011. 14:26

Imaš u DSG-u roza čepove ODI pa to metni, da imaš ciganluk na najjače :D

-----
Edit: bio danas u Iglu Športu pogledat šta se nudi od balaklavi, baselayera i tome sličnog. Malo je reć da sam se sablaznio nad cijenama.
Našao sam 2 balaklave po fer cijenama, jedna je 100, druga 140
http://www.karibu.si/?mod=catalog&ac...tDetails&ID=47
http://www.karibu.si/?mod=catalog&ac...tDetails&ID=48
Izrazito su udobne, lijepi stretch, ali obje su od tankog flisa, ne znam kako bi mi kaciga sjela na to?

Nik 20.10.2011. 15:02

Bilo sto od Polartec materijala kosta, pa tako i balaclava.

IMHO, Polartec power dry mi je najbolji materijal za donji ves (ne samo meni)...osobno sam isprobao, i imam obleku od 6-7 razlicitih materijala.

Racunaj da to grije ko blesavo. Meni bi u tome bilo cevru.

Cuky 20.10.2011. 15:07

Ja maloprije narucio neku jeftinu sa ebaya. Za 20ak kn vrijedi probat :)

SileTzar 20.10.2011. 15:37

Ma nek je vruće. Vidio sam balaklavu kakvu imaju Mmax i 2die4 i djeluju mi puno puno tanje od ove. Zimogrozan sam i imam probleme s sinusima kad me vjetar propuše.

zgmmax 20.10.2011. 15:41

Vec sam ti reko da imaju neke baklave u intersportu na trgu. sa popustom su oko 65-70kn i zgledaju mi OK.

SileTzar 20.10.2011. 15:54

Bio, nema, valjda se prodalo. Samo ono za prek usta.

riceburner 20.10.2011. 17:28

kako da vam usrani dan jos usranije zavrsi...
dode mi direktor 10 min prije kraja radnog vremena i najavi mi otkaz, jeeeej....
e sad nece biti kupovanja nikakvog, stezanje remena...

SileTzar 20.10.2011. 19:02

Žao mi je to čut, drž se.

zgmmax 20.10.2011. 19:11

Drz se Deda :chears:

2 die 4 20.10.2011. 22:05

Ou šit, to je pravi način!
Radiš ko sivonja cio dan (jer da ti je rekao na početku onda bi zabušavao) i onda ti kaže tako da možeš mirno ići spavati!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:18.