![]() |
Albis ima MNOGO mušica, krepava iz čista (i nečista) mira... al je brz... i ima plave okice pa ga žene vole...
Atlanta (onaj stari ružni idiot od STBa) je najpouzdanija zvijerka, pegla sliku, drži stream i kod gubitaka paketa od kojih boli glava al je do zla boga ružan i spor Siemens (srednji brat) - posljednji pokušaj brice da od guzice napravi lice |
Evo kolega je sve objasnio :) Radio sam sa oba 2 i opcenito krepavaju iz cista mira nije to neka kvaliteta, kad ih konfiguriras spori su do bola.
|
Krepava mi Siemens, neke crvene tockice se pojavljuju na ekranu kad je tamna pozadina, cak i u meniju se vide, kad je spojeno SCART-om. Preko HDMI-ja nema nuspojava. Ajde, dobro je i izdrzao, sigurno 5 godina ako ne i više.
|
Ima tko iskustva sa Tcom optikom i MaxTv? Jel ljepsa slika nego preko ADSLa? Dali na postojecu brzinu optike dodaju propustnost za MaxTv ili koriste pustenu brzinu od optike?
|
Ne. MaxTV dobiva brzinu koliku treba dobit jer bi u protivnom trzao i smrzavao se. A sad jel bakar ili optika sasvim je sve jedno.
|
Znaci nista bolja slika na optici, tako dugo dok low bitrate pustaju na cijeloj platformi
|
Nema tu low ni high bitrate - SD kodiranje je vise manje uniformno na svim platformama sa VBR kodiranjem od cca maksimalnih 3.4-3.6 mbit/sec (za sliku i ton skupa). Svi profili MAXtva ali i drugih operatera imaju rezerviran prioritetni "kanal" od cca 4 mbita da bi to sve radilo kako spada bez trzanja.
HD kodiranje je mrvu teže, oko cca 9 mbit/sec i ima "kanal" od nekih 10 mbita. Caka je u tome što vi možete imat i terrastream od gigabita i opet će vam SD kanali ići do max 4 mbita a HD kanali do 10 - to je jednostavno tako :) |
Imam pitanje.. uzeo bi MaxTV ali preko satelita. Dakle, prvo, kakva su iskustva s time, čujem da se slika gubi prilikom baš žešćih oborina oluja itd onako ukratno mišljenje onog tko to koristi.
Drugo, ako imam antenu izašlo bi me 35 kn mjesečno prvih 9 mjeseci i onda 66 kn mjesečno a ako nemam antenu onda 1kn prvi mjesec i onda 66kn + 25kn(za antenu). Jel se isplati uzet antenu preko njuškala pa si to sredit nekak? |
Osobno to ne koristim ali sam namještao jednom i onako ... ako imaš optičku vidljivost prema satelitu pretpostavljam da bi bilo u redu, sad ako imaš susjede okolo i tako to ... onda je malo tricky pronać satelit i dobit signal.
Recimo samo da sam se sjetio kako je to nekada bilo tražiti satelite :). |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Antena mora biti podešena u milimetar, te tanjur mora biti kvalitetan, ove zadnje što su postavljali bolje da ne pričam, treba ih pigat poprilično da bi se dobila željena jačina i kvaliteta signala. Uglavnom kad se složi maksimalni signal onda nema straha od gubitka slike kod nevremena osim ako su solarne oluje ili neki ekstremi.
|
A šta preporučate, kao što sam rekao izašlo bi me 35kn mjesečno prvih 9 mjeseci što je super jeftino AKO bi imao svoju antenu a naravno kad bi kupovao gledao bi da kupim neku kvalitetniju i pretpostavljam da bi je morao sam ugradit, namjestit, poštelat itd, nebi mi oni to napravili kad bi mi uređaj donosili?
Btw što je to LNB? |
A jel problem upisat u google.
https://www.google.hr/search?q=lnb&n...w=1920&bih=971 |
A jbg, nisam ni razmisljao. Hvala.
Ako netko jos ima kakvih konkretnih informacija o onome gpre sto sam pitao neka slobodno napise bilo sta vezano uz to kupovanje antene itd |
To bi se trebalo sa njima dogovoriti, jer oni imaju tu ponudu da u paketu dobiješ gratis antenu il moguće da ju u paketu otplaćuješ ugl ako si njihov korisnik sa više njihovih "proizvoda" onda ti daju svakakve pogodnosti, pitaj ih tako ti je najbolje.
Inace ima i nešto što se zove card shering ne znam previše o tome al ako si voljan kupit opremu onda će ti to biti korisno. |
Meni je receno a i procitao sam da 1. Ako imam svoju antenu i 2. Ako uzimam od njih antenu znaci nema nigdje gratis jer u prvom slucaju imas svoju i dobijes njihov prijemnik ali njega ne otplacujes niti ista a u drugom slucaju naravno otplacujes antenu. Imam ja i telefon i internet kod njih ali nazalost satelitska tv ne ide u max3 paket tako da pogodnosti nema.
Btw imam neku antenu doma pa cemo vidjet valja li ista. Mene samo buni to podešavanje antene u milimetar, valjda bi mi oni moju antenu trebali namjestit tocno, nebi valjda rekli "tvoja antena, ti si namjesti", ne tim rijecima ali tog tipa. |
Dobio sam dobru ponudu za maxtv i mislim da sam se malo zaletio. Uglavnom slika je katastrofa, a u osnovnom paketu nema prijenosa lige prvaka, pa sad razmišljam da raskinem ugovor. Postoji li mogućnost raskida ugovora unutar 14 dana od instalacije usluge?
|
Zasto ti je slika katastrofa, imas preko satelita?
|
Ne, običan maxtv, Iptv
Imam LCD 100 cm koji gledam s 2,8 m i slika je užas |
Citiraj:
|
Valja li išta antena od nekih 80-ak cm?
|
Ako mislis na dimenziju, ima vrlo kvalitetnih i totalnih odrona u toj dimenziji ;)
Sa kvalitetnom 80cm antenom i kvalitetnim LNB-om uredno gledam MaxTv Sat u viksi na moru. Signal je uredan i za vrlo kisnog vremena. Kakav je za snjeznih oluja (najgora situacija) - ne znam. |
Triax piše i još nešto CATV. Dobio sam ju od poznanika pa ono, nit se razumijem niti išta a rekao mi je dati i nekakav LNB.
|
Bez da tu antenu i LNB isprobas, neces nista vise saznat...
|
Citiraj:
|
Pa lijepo i jednostavno. Instaliras tu antenu s tim LNB-om, usmjeris ju na satelit Eutelsat 16°E i vidis kakav ti je prijem.
FYI, osim MaxTv-a na tom se satelitu emitira cca 800 programa, a od toga su slobodni za gledanje (free to air) njih cca 150. Ako te slobodne programe mozes uredno gledat, onda ces sigurno moci gledat i programe MaxTv-a. |
Ali treba mi nekakav prijemnik jelda?
Mislim logično da treba ali opet glup sam za te stvari. |
Trebas sat prijemnik, naravno, ako nemas tv sa satelitskim tjunerom ;)
|
Cak i imam nekakav sat prijemnik, ajde probat cu pa cemo vidit.
Daj mi samo reci za ovo usmjeravanje prema satelitu, kako cu znat gdje je on i kako pogodit bas u njega? |
Imas aplikacije za mob koje relativno tocno pokazu kud treba okrenuti antenu ili pogledas kako je kod susjeda :D. Ja sam namjestao pomocu neke aplikacije, dobio neki slab signal na pocetku, onda podesio da imam najbolji signal sto mogu i to je to.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
prvo, oprema je bitna. neces to moci sklopiti samo tako za maxTV satelitski, jer nije su samo da je to 16E, Eutelsat kao takav samo problem. prvo, t-com emitira preko tri transpondera (necu objasnjavati sto je transponder, googlaj) i sva tri su poprilicno slaba. to sto ces naci vise nego zadovoljavajucu jacinu i kvalitetu na nekom free kanalu na Eutelsatu, to ne znaci da ces automatski imati kako treba maxTV. jer ponavljam, ova tri transpondera su na nekih (osobna procjena) 60-70% od jacine vrlo dobrih do odlicnih transpondera koji emitiraju free kanale. kojih ja imam itekako puno, jer sam si slozio sistem Hotbird 13, Eutelsat 16 i Astra 19.2E. i sam po sebi je Eutelsat slabiji satelit od ova dva, kada si zaracunas jos da su im transponderi slabi, bolje idi na veci tanjur od 80cm ili skuplji tipa Gibertini. konkretno, ja imam mrcinu od 120cm, Falcom. izasla me malo ispod 400 kuna nova, dok sam holder imao stari kao i nosac. sa disqecima se nisam isprsio, nekih 50 kuna po komadu (imam dva, jer su LNB-i twin, na dva TV-a ide odvojen signal). LNB-i su takoder jako bitni, ja imam neki nizi rang srednje kvalitete. ako hoces ici na top, inverto black. inace su dobri i Opticum Red Rocket, ali opet - sve ovisi sto zelis i koliko kvalitetno. ovo sto ljudi pricaju da je dovoljna njihova antena i njihova oprema..... je zivi bullshit jer znam par frendova koji su uzeli tako sve u paketu, malo jaca kisa - nema signala. tocka, NEMA. dodatno, kada sam zvao tehnicare da mi zamjene receiver, popricao sam malo o opremi i covjek sam kaze da je to srot, ali to dobivaju od t-coma i to moraju postavljati :). dodatno, Paco receiver je osrednja zalost. radi, prebacuje, ali je to to. ima jako sugav i jako los tuner, meni za usporedbu moj receiver (koji nije za maxTV istina), ima stabilniji i jaci signal na svakom satelitu, na svakom transponderu. a moj receiver jer smece koje lovi FTA kanale, ali jebiga, puno bolji tuner. tako da i ovo treba uzeti u konacnu racunicu, jer i o receiveru igra puno stvari. ukratko, meni radi super. mora biti stvarno, ali stvarno jebacko nevrijeme da mi pukne signal. snijeg dok pada ne smeta niti najmanje, kisa dok pada ne smeta, samo ono - jako teski i gusti oblaci, to prekine signal. i to na ovom sranjetu od receivera plus sto imam STI LNB za Eutelsat koji sam po sebi je tak-tak. da su kod mene inverto, to bi bila sasvim druga prica, ali mi trebaju twinovi, a to bi bilo ulaganje od minimalno 600-700 kuna dodatnih :). a imao sam ove LNB-e vec otprije, rade :). eto. ako trebas jos koji savjet, pingaj me na PM jer pitanje koliko cu pratiti temu. da je samo jednostavno sve sloziti - nije, da je bolje uloziti svoje novce dodatne - jest, ali meni je iskreno sada bolja slika od IPTV-a, ne puca slika, ne kocka slika, imao sam 9 mjeseci 50% popusta na pretplatu + svih 24 mjeseca imam Arena 1+2+3+4 i prvih mjesec dana sve kanale. zivio! :chears: |
Jaooooo, hvala puno svima na uputama. Za vikend ce se slagat da se isproba pa javim sve!
Edit: jos jedno pitanjce, susjed koji mi je dao antenu mi je rekao da si mogu otic kod njega i uzet jedan LNB (ima ih vise) pa me znanima jel se moze ikako znaci jacina/kvaliteta LNB-a? |
Mozes saznati samo tako da guglas tocnu oznaku LNB-a... Prepisi oznake/nazive svih LNB-a koje ima susjed, pa guglaj koji je najbolji i tog uzmi ;)
|
Jedno pitanjce me muči već par dana...
konačno sam ujedinio račun za telefon i ADSL (do sad je telefon bio na tatu pa nisam mogao do sada) i ženska na šalteru T-Com centra me smuljala i uvalila paket sa telefonom-internetom-maxtvom. uzeo sam ga jer mi je takav paket za cca 100 kn jeftiniji, moji doma su ga iz nekog razloga htjeli..... ali nije to sad bitno. uglavnom za maxtv sam dobio onaj mali crni Albis IPTV prijemnik i on je preko hdmi kabela spojen sa telkom. radi ok,čak bi rekao da je i slika jakkodobra, možda neznatno lošija od DVB-T signala. ALI... ono što me živcira je jačina zvuka! Mogu je regulirati jedino preko daljinca od telke, nikako preko daljinca od IPTV prijemnika. Prije neke 4 godine sam imao maxtv pa sam ga odjavio, imao sam sivu atlantu ali ne sjećam se više kakva je bila situacija sa jačinom zvuka na telki... Ima li tu kakvog riješenja? nekad se daljinski od maxtva mogao programirati da radi i sa telkom ako se ne varam, ali ti linkovi na netu, više ih nemogu naći? EDIT: da, naravno postoje upute za programiranje daljinskog... :) probati ču ga podesiti da mi radi sa LG TVom Ovo je za moj daljinski |
Citiraj:
Tehničar ga isprogramirao i radi. Super je što više ne moram imati dva daljinca uz sebe. |
E to moram i ja sebi podesiti pomoću ovih uputa
|
Da, riješio sam prema ovim uputama za programiranje daljinskog.
Palim i gasim TV, i mute te Vol+/- komande za TV sada mi rade na daljinskom od MaxTV-a i naravno ostale su sve komande od maxtva kako i treba biti... odlično, problem solved. izvadio sam baterije iz daljinskog od telke i spremio ga. eventualno mi može trebati za ulazak u setup |
Ova uputa je znatno pomogla, mucio sam se s njihovim uputama za srebrni daljinski pol sata i onda isao traziti i sad vidim da su kodovi četveroznamenkasti na ovom novom daljinskom...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:08. |