![]() |
Citiraj:
Citiraj:
http://www.mackorisnik.com/2008/11/0...ime-machine-a/ |
Problem sa instalacijom Mac OSX-a na PC-u
Problem je u tome što se pri bootanju pri odabiru iPC dvd-a (distribucija) pokrene darwin x86 a nakon toga se restartira komp.
To mi se događa i sa iDeneb i iAtkos v7 instalacijom. Znate li možda što bi trebalo podesiti da mi to radi? Svi cd-i potpuno rade, isprobao sam instalaciju na laptopu. |
pozdrav
instalirao sam i napravio sve osim graficke, miša i tastature. Laptop,grafička je nvidia geforce 8600m gt... Radi mi usb miš i tastatura kad priključim, ali je bad što sam sad kod staraca i imam samo usb miš... može li se to rješit samo sa mišem? |
Ja sam na SL-u zadnja dva dana i kod mene sve radi punom parom, govorim o hackintoshu.
|
Izgleda da su konačno pustili druge kernele u pogon,tak da će uskoro izaći distribucije :) Do tada će 10.5.7 izdržat ja sam probao stavit SL ali ne ide baš,baci mi neku ACPI grešku..
Inače novi Itunes nije loše,Home sharing jako dobra stvar.. |
Imam jedno pitanjce:
Da li na MAC OS X-u normalno rade TV kartice,ima li taj OS kakav media centar, podrsku za titlove divx itd itd kao sto ima windows? Presoabih mozda na mac,ali treba mi podrska za ovo sto sam naveo. Spojio bih plazmu na PC i daljinski (ako imon uopce radi na mac-u). Ili je osx prvstveno poslovni OS? Samo pitam jer nikad nisam radio na njemu duze od 3 minute. |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Za TV kartice ti je SU nešto bio pisao, mislim da PCI kartuše nikako, možda PCI-E ili usb neka.
Plazma i PC preko HDMI-ja (ili dvd to hdmi) edit: eto ti sve :) |
Citiraj:
Prije neki dan je Apple objavio kernel source za SL, to će omogućiti pisanje alternativnih SL kernelova i za manje kompatibilne sisteme (starija računala, AMD sistemi...), kao što je bio voodoo kernel za OSX 10.5. |
Citiraj:
|
Citiraj:
To se ponekad događa kod Suspend to RAM (S3), probaj stavit na S0 i uključi ACPI support u BIOSu ako nije uključen. Još može biti problem u OC FSB-a ili CPU-a, možda je i sam ACPIkext problematičan... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Evo napreduje - rješio sam grafičku. ALI ne mogu pokrenuti ni jednu aplikaciju na njemu. Mislim izgleda prva liga, kao od starog mackbookpro, ali čim pokušam pokrenuti bilo koju aplikaciju (logic pro, dvd player i sl) kao da nisam ništa pokrenuo. Zna li tko u čemu bi mogao biti problem...
|
Citiraj:
Citiraj:
EEEE hvala decki,malo cu se morati poigrati. :chears: |
http://revision3.com/bestof/tekzilla-97
mozda malo skuplji zbog efi-x-a ali vjerojatno najbolji nacin za napraviti hackintosh uz naravno navedeni sav popis kombatibilnih komponenti iako,ako vam treba mac,bolje ga i kupite,native je native nadam se da je pomoglo nekome |
Citiraj:
|
Koji tutorial ste koristili za SL?
|
Imao sam malo vremena ovaj vikend i uspio sam instalirati SL na svoj komp (Gigayte 965P-DS4 v1.0 ploca). Sve radi, naravno ne out-of-the box. Nekoliko sati zafrkavanja i muke s grafickom i zvukom (v1 ploca ima ALC883 zvuk koji je posebna prica, nove revizije imaju ALC888 s kojim u pravilu nema problema).
Srecom ethernet je radio odmah pa je to olaksalo pricu. OpenCL radi, QuartzExtreme radi.... u biti sve radi i radi značajno brže nego 10.5.8 (koji je bio brzinski napredak naspram 10.5.7 i ranijih). Koga zanimaju detalji, rado cu pomoci. Ovaj vikend sam naucio nevjerojatno puno i svemu (forum insanelymac je nezamjenjiv :)). |
@Shuky, imaš nekoliko guideova, svi su vrlo slični i svode se na isto. Ne možeš fulat ni s jednim. jedino ako instaliraš na AMD sistem postoji velika vjerojatnost da ćeš uspješno instalirati, ali da ćeš imati KP na bootu ili da jednostavno SL neće radit. Za AMD treba pričekati bolji alternativni kernel. trenutno je u optjecaju modibinov kernel koji je u principu patchani vanilla kernel. Obzirom da je Apple nedavno izdao kernle source za SL za očekivati je uskoro i kvalitetni moddani kernel za SL.
|
Update na 10.6.1 je prosao uspješno.
Evo jos nekoliko iskustava: OpenCL me odusevljava, novi QuicktimeX je zgodan, ali mi se ne cini prepraktican (uglavnom koristim VLC). Preview PDFova je jako dobro napravljen na novi nacin. Expose je nevjerojatno unaprijedjen. Finder je nekako brzi dosta. Toliko za sada :) |
Citiraj:
Pozz |
@CeRmA: Retail sam stavio.
|
Jel mi može netko objasnit zašto kad prebacujem preko mreže sa OS-X particije na NTFS normalno brzina ide,a kad prebacujem sa OS-X particije u sustavu na drugu particiju ali koja je NTFS,ide 6 puta sporije?Dok prebacivanje između OS-X particija koje nisu NTFS ide normalno...
|
Citiraj:
|
Koji bluetooth adapter kupit za hackintosh?Da normalno ima kextova za njega i da je podržan...Naime došao je magic mouse i to svakako oću uzet,samo treba kupit dobar adapter :D http://www.apple.com/magicmouse/
|
Ja sam uzeo neki najjeftiniji svojevremeno u Linksu i radi nativno :) Kopam, kopam, al nazalost nemrem naci njegove slike, ali bio je prozirne plastike zelene boje :) Ak nadjem, okacim.
|
Citiraj:
|
Mis, tjah, nemam pojma :) Imam averziju prema Apple misevima... ne znam za 27" monitor, ja bih radije da osvjeze 30" liniju sa LED osvjetljenjem.
|
Citiraj:
U iskusenju sam da javim frendici u USA da stavi jednog na postu :) |
Citiraj:
I jos moze raditi kao samostalni monitor (ima video input). Moje ocekivanje je 13-16 kkn u HR, ovisno o ostalim komponentama. |
Jos uvijek nema nacina da se OS X instalira na RAID0?
|
ima, škicni na insanelymac
|
Citiraj:
Citiraj:
BTW već sam par puta ja i Roberto napisali da je moguće, (za ostale neznam). :kafa: |
Hvala vam na ovim odgovorima, škicam svako malo...
Al mi je nejasno. Jel to znaci da moram na zasebnom disku držat OS, ili može na RAID0? Sve mi je to nekak komplicirano i čudno, pa zato pitam. |
Možeš na RAIDu držat OS-X imaš upute i sve...meni nije baš prošlo pa sam stavio jedan stick bootabilan i preko njega bootam RAID 0 na ovim SSD i sve radi super..
|
|
Citiraj:
Baš me zanima kakvo će biti suđenje. |
Lijepo vas i ljubazno molim ako mi mozete okacit jedan od tih linkova di je opisana instalacija za 10.6...
|
Citiraj:
http://www.insanelymac.com/forum/ind...?showforum=178 EDIT Exclusive: Apple dictated Light Peak creation to Intel, could begin migration from other standards as early as 2010 |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:07. |