PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=36880)

zkljaja 25.08.2012. 15:09

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2222012)
Čekaj Lost Alpha mod za SoC sad za koji tjedan pa onda kreni :D

Treba zavrsit sva 3 do zadnjeg tjedna 9. mjeseca. Kad uhvati faks nema tu...treba postat inženjer (:D)

poceo sam opet SoC sunce vam vase, sad nikako docekat da se ukvatim nekog pristojnog kalaša....

JoZ@ 25.08.2012. 15:31

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2222012)
Čekaj Lost Alpha mod za SoC sad za koji tjedan pa onda kreni :D

joj ne pojavi li se za tjedan dana najebo si :banned: :lol2:

ECHO 25.08.2012. 19:54

Evo ovako opremljen se kreće u pohode na Pripyat i NPP:D od OGSE mod-a super je:D

http://i45.tinypic.com/2nltz6r.jpg

Clifton 25.08.2012. 21:05

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2221876)
Ne razumijem, kako možete guštati sa lovačkom puškom uz sva ona automacka oružja :D koješta :D

to ti je druže Brko, "specijalni rat"! :D

kad uletiš sa bokericom u granama u rukama, bude

http://www.youtube.com/watch?v=sAn7baRbhx4

a da ne kažem kako je moć čišćenja i zamašćivanja u isto vrijeme jača i od Jara :D

@Jozo: zapadne puške su garant ufurali oni smutljivci i mutikaše, hipici i neradnici koji se skrivaju iza imena Freedom. tamo pravih Rusa nema :D

JoZ@ 25.08.2012. 21:32

Citiraj:

Autor Clifton (Post 2222183)

@Jozo: zapadne puške su garant ufurali oni smutljivci i mutikaše, hipici i neradnici koji se skrivaju iza imena Freedom. tamo pravih Rusa nema :D

biče da je to to :amen:

blava 25.08.2012. 21:33

Citiraj:

Autor ECHO (Post 2222154)
Evo ovako opremljen se kreće u pohode na Pripyat i NPP:D od OGSE mod-a super je:D

Ja sada planiram drugi prelazak sa drugim modom,sada sam skoro pa presao sa Lost Oblivion,igrao sam sa complete modom,jel to onaj Old Good Stalker ?
Kakva je grafika,gameplay,frakcije itd.
Ako nije problem par ingame slicica hehe
ja sada krecem na NPP

xlr 25.08.2012. 22:00

Ebite se, počeo i ja ispočetka fino s Complete modom i realistic weapons. Strah me i pomisliti kako će to izgledati u Agropromu, a tek kasnije :) Oblivion Lost sejv sam arhivirao jer me onih milijon mutanata i respavnanje u NPP-u malo živcira.

Citiraj:

Autor ECHO (Post 2222154)

140 kila? Lakše da si ormar priheftao na leđa, još ti podigne bulletproof za 40% :nono: Fale ti još samo eurokrem blok čokoladice.

blava 25.08.2012. 22:08

Citiraj:

140 kila? Lakše da si ormar priheftao na leđa, još ti podigne bulletproof za 40% Fale ti još samo eurokrem blok čokoladice.
mene zanima samo u stvarnosti kako bi netko vukao 140 kg,mislim previse je 50 kg a kamoli 140
ne vidim gust u onim console whinerima sto traze mod za unlimited carry weight,nisi ti Vuco pa da imas omanju oruzarnicu :lol2:

bemti,idem nastaviti igrati i evo stalno X3_RDA has stoppe working,iz cista mira... :fuming:

JoZ@ 25.08.2012. 22:19

pa odjelo ti pomaže nosit više kila opreme i artifekti isto ;)

blava 25.08.2012. 22:21

Citiraj:

Autor JoZ@ (Post 2222205)
pa odjelo ti pomaže nosit više kila opreme i artifekti isto ;)

ma razumijem sve to,ali pocetnih 50 kg sa obicnim kaputom i bez artefakata je
too much

no,ja o realnosti,a ono igra,sorri :)

zippo 25.08.2012. 22:37

Citiraj:

Autor blava (Post 2222199)
mene zanima samo u stvarnosti kako bi netko vukao 140 kg,mislim previse je 50 kg a kamoli 140
ne vidim gust u onim console whinerima sto traze mod za unlimited carry weight,nisi ti Vuco pa da imas omanju oruzarnicu :lol2:

Nije to nis i ne treba nikakav mod za unlimited carry. Mozes sam modati igru tako da nosis koliko zelis, nije tesko. Ja to radim kad nakupim stvari za prodaju a ne da mi se svako toliko trcati do trgovca :fiju:

ECHO 26.08.2012. 00:15

Mod je po defaultu podešen na 80kg a sve ostalo se dobije nadogradnjom odjela:D a ovo sam se ja spremio za poseban rat:D ima toliko oružja u mod-u da neznaš što bi uzeo i nosio sa sobom:D a isto tako i odjela to nisam sretao u ni jednom modu do sada:goood: a odigrao sam ih ajmeeee sve što je na tržištu trenutno:D i vrijedno za igrati i ubiti gro sati za kompom igrajući triologiju Stalker-a:zdero:

blava 26.08.2012. 14:01

Tejas Stalker
September is still the date so I have not heard of delay. I have heard that LA can play older computers okay. There are lots of new areas, quests and characters. I have friend that is big CS Modder who is from and lives in Croatia
.

Mozemo odahnuti,Lost Alpha izlazi uskoro (ili drugim rijecima,bez odgoda ) :goood:

Citiraj:

Nije to nis i ne treba nikakav mod za unlimited carry. Mozes sam modati igru tako da nosis koliko zelis, nije tesko. Ja to radim kad nakupim stvari za prodaju a ne da mi se svako toliko trcati do trgovca
ma to sam i ja radio prije,samo meni je malo glupo,ionako ne znam gdje potrositi sve pare,a jos su u modovima skuplji popravci,opceniti dignute cijene...
zato vrsim selekciju po trosnosti oruzja i za kojega cu dobiti vise para...
i obavezno u Freedom bazu prodati jer dobijem vise od onog Barkeep...

cek,sta je ovo kod ulaza u NPP,APC vozilo,pa kako da to unistim,prvi put se srecem s tim cudom :D

http://www.pohrani.com/t/3R/Nh/3vFwC...6-1216-45-.jpg

Brko 26.08.2012. 17:09

Citiraj:

Autor blava (Post 2222397)

cek,sta je ovo kod ulaza u NPP,APC vozilo,pa kako da to unistim,prvi put se srecem s tim cudom :D

http://www.pohrani.com/t/3R/Nh/3vFwC...6-1216-45-.jpg

samo RPG-om ako ga imaš :D

ECHO 26.08.2012. 17:32

:D imaš na toj pljuci FN 2000 bacać granata(naravno ako ih imaš-granate 40mm, a šteta ih je neimati kad imaš te mogućnosti s istom) 2-3 komada i ode u vjećna lovišta:D znam iz iskustva koje sam upravo i sam imao :goood:

Na tom oklopnjaku je smješten ZSU 14,5mm i pere sve živo pa zato pažljivo i bježi od drveta:D

panda505 26.08.2012. 17:33

moreš ga i sa F1 roknuti, ja sam 3 komada hitil i kabooom :D

JoZ@ 26.08.2012. 17:45

a ljevo pod nadstrešnicom ima rpg sa minama :lol2:

blava 26.08.2012. 17:59

Rijesio se gada,pa bemti probija Exoskeleton ko pulover :lol2:

Nemam granata za ugradjeni bacač,vec sam jednu obicnu granatu i dvije F1,u medjuvremenu sa Gauss rifleom me 2 puta skinuo prije nego sto sam skuzio da je kojih 500 m ulijevo na elektrani ....

Citiraj:

a ljevo pod nadstrešnicom ima rpg sa minama :lol2:
Exoskeleton ( nema trcanja ) i citaj Na tom oklopnjaku je smješten ZSU 14,5mm i pere sve živo pa zato pažljivo i bježi od drveta :D

zkljaja 26.08.2012. 18:03

Ljudi, dali vam se ikad u Enemy territoryu desi da vas napadne horda mutanata??? Budu po 3 bloodsuckera, 15 pasa, 5 pseudodogova, malih stakora bezbroj...svi odjednom...Nemam municije da ih sve pobijem sa cijevi :D

blava 26.08.2012. 18:11

Citiraj:

Autor papčić (Post 2222561)
Ljudi, dali vam se ikad u Enemy territoryu desi da vas napadne horda mutanata??? Budu po 3 bloodsuckera, 15 pasa, 5 pseudodogova, malih stakora bezbroj...svi odjednom...Nemam municije da ih sve pobijem sa cijevi :D

Enemy territory ? Mozda si mislio Wild Territories i Rostok ?

S kojim modom igras ? Ima ih tamo puno,puno,tih dzukela posvuda,poltergeista,bloodusuckera i onih sa gas maskom sta skacu ko na trampolinu,neda mi se sada guglati...

pogotovo poslije blowouta stvori ih se,srecom popnes se gore i samo udri po automatu :D

JoZ@ 26.08.2012. 18:18

Citiraj:

Autor blava (Post 2222558)
Exoskeleton ( nema trcanja ) i citaj Na tom oklopnjaku je smješten ZSU 14,5mm i pere sve živo pa zato pažljivo i bježi od drveta :D

čitaj ti
ljevo pod nadstrešnicom rpg i mine
odšetaš po njih jer nema trčanja i odereš oklopnjak ;)

nekužim dije tu problem

zkljaja 26.08.2012. 18:19

Citiraj:

Autor blava (Post 2222564)
Enemy territory ? Mozda si mislio Wild Territories i Rostok ?

S kojim modom igras ? Ima ih tamo puno,puno,tih dzukela posvuda,poltergeista,bloodusuckera i onih sa gas maskom sta skacu ko na trampolinu,neda mi se sada guglati...

pogotovo poslije blowouta stvori ih se,srecom popnes se gore i samo udri po automatu :D

ma Wild territories, od Bara ravno, ne desno prema Freedom bazi...
Complete 2009.
Znam da ima svakakvih stvorenja, ali fora je sto gamad dođe u hordi, tamo gdje se ubiju Merc snajperisti, bude ih po 30-40 na 200 m2 :fuming:
trebao bih 10 F1 da ih rijesim..

blava 26.08.2012. 18:20

Citiraj:

Autor JoZ@ (Post 2222569)
čitaj ti
ljevo pod nadstrešnicom rpg i mine
odšetaš po njih jer nema trčanja i odereš oklopnjak ;)

nekužim dije tu problem

nisi me shvatio...
odsetam 2 koraka on me ubije s onom ugradjenom strojnicom ili cime vec
1 metak ode vise od pola zdravlja i jos su me tada vrebali Monolith *ederi sa Gauss rifleom...
rijesio sam ga se sa minama :)

JoZ@ 26.08.2012. 18:33

evo dok sam tražil mapu našo sam dije označeno dise nalazi RPG
pa ne kužim kak je teško doč do njega jer ja sam svaki put došo uzo ga i roknul oklopnjak

http://dada4.free.fr/stalker/priboi_npp_map.jpg

xlr 26.08.2012. 19:42

Taj oklopnjak i nije neki problem jer kada mu se približavaš imaš neku kućicu za zaklon, a lijevo od kućice ti je cijelo vrijeme zid - a u zidu pored kućice je rupa :)

ECHO 26.08.2012. 20:49

Jbg.:D moraš se bolje opremiti za taj dio Stalker-a i izbjegavati slabo pokretni helmet, bolje se pokazao Bulat helmet+artefakti za taj dio baš radi trćanja, a i bolje štiti od zraćenja u nuklearku kad uđeš:) a exsoskeleton samo onaj dorađeni s kojim možeš trćati, nesjećam se ima li ga u tom modu:)

Nositi FN 2000, a neimati granate za njega(je prava šteta):D što je velika prednost u borbi na daljinu, kao i za svu moguću živinu koja napada je od neprocjenjive važnosti i bolje je od F1 bombi.

zkljaja 27.08.2012. 17:29

Neznam dali da prije napada na x-18 rjesim propovjednika i mrknem mu pumpericu...obozavam tu masinu :D
Jel dobijem onda nagradu od Sidorovica?

[GOW]Nec 27.08.2012. 18:41

Citiraj:

Autor papčić (Post 2222572)
ma Wild territories, od Bara ravno, ne desno prema Freedom bazi...
Complete 2009.
Znam da ima svakakvih stvorenja, ali fora je sto gamad dođe u hordi, tamo gdje se ubiju Merc snajperisti, bude ih po 30-40 na 200 m2 :fuming:
trebao bih 10 F1 da ih rijesim..

Misliš na onoj cestici za nigdje, lijevo je selendra s bloodsuckerima i controller-om, a ispred tebe je Mercs camp u kojem nađeš onaj kvazi-snajper na bazi m-16?

To gamad dođe iz sela i gore od puta za Red Forest. Tamani to češće pa neće. :D

zkljaja 27.08.2012. 19:37

Ma jok :D
Budem snimio kad sljedeci put gamad napadne..

Nybelung 27.08.2012. 20:02

Igram Clear Sky Complete Mod na normal težini i jedva sam izašao iz one močvare na početku igre. Trebala su mi 3 prokleta sata i 247 loadinga.
Kako da sa sačmaricom ubijem 5-6 stalkera koji hodaju u grupama?! Na 10 metara gađam i ništa se ne događa, a oni kad pucaju sa sačmom ubiše me dok kažeš *eks.
Mutanti isto gadni, iz pištolja treba kiša metaka, a sačma beskorisna protiv čopora. Ako tu nisam odustao onda ne znam što me može otjerat od ove igre. :D

Sad sam naletio i na vojnike. Jednog mogu sredit, ali ako su dvojica to je već problem... Ako ih ima više mogu slobodno zaboravit, uvijek prvo gamad pobjegne pa se vrati s ekipom i opkole me. Je li normalno da je ovako teška igra? Prešao sam SOC uzduž i poprijeko bez nekih problema, a ovdje ne mogu mrdnut.

I koje oružje je najjače/najisplativije?
Našao sam nekog mrtvaca i na njemu AS Val sa 8 metaka. S tim sam se po noći šuljao oko vojne baze, ko Rambo, uspio sam obezglavit jednog vojnika s Abakan-om i pobjeć. Koji je to bijeg bio. Filmski. :D
Da li da upgrade-am tog Abakana koliko god mogu ili da tražim negdje municiju za AS Val?

Halos 27.08.2012. 21:21

Abakana drži kolko ide. Budi brz, pazi na respawn lopova, i što prije nađi Hunting rifle i dart/slug municiju...bez toga ja nebih nigdje stigao. Nemoj trošit novce na upgrade oružja čije je streljivo rijetko, a Vitorez je jako blizu početku igre(u Swampu na pruzi negdje...:) ), ali slabo ima municije.

Uživaj :D

Clear sky je prvi nastavak koji sam odigrao, i bio mi je brutalan!

Da se razumijemo svaki nastavak ima svoju čar, nebudem nijednog stavljao na prvo mjesto, ugl. S.T.A.L.K.E.R je najjača igra koju sam zaigrao :D !

Citiraj:

Autor ECHO (Post 2223338)
:D evo upravo sam i sam instalirao taj mod pa ću vidjeti što se događa, stavio sam odmah na "master težinu" pa idemo u pohode:care:

:nono:

:zdero2::D

ECHO 27.08.2012. 21:22

:D evo upravo sam i sam instalirao taj mod pa ću vidjeti što se događa, stavio sam odmah na "master težinu" pa idemo u pohode:care:

[GOW]Nec 27.08.2012. 21:46

Citiraj:

Autor papčić (Post 2223275)
Ma jok :D
Budem snimio kad sljedeci put gamad napadne..

Mercsi te čekaju ekipno sa snajperima samo na 2 mjesta. Jedno je kad izađeš iz Bara odmah ravno, kamion, pa čistina, četvorica na prvom katu sa kalašima s optikom. Pretpostavljam da misliš tamo na onom vel'kom dvorištu kad se vraćaš prema Baru imaš šou. Popni se gore di su snajperi bili, posluži se narodnim ćiriličnim oružjem i municijom i počisti plohu ispod sebe. :D

Druga ekipa je malo dalje, na onoj poluizgrađenoj trokatnici, dolje je oko nje kara žica k'o oko susedovog kokošinjca, hrpa građevnog materijala, uglavnom tamo prolaziš da dođeš u Yantar. Tamo su najčešće i snorkovi, cucki, mački, pacovi... Šta god stigne biti, bude. Mene je jednom maznula krvopija na najgornjem katu dok sam si pretovarao stvari u sanduk. :)

Znači, jedno je tik do ulaza za Bar, a drugo " 2 bloka dalje".

Hint: koristi prednosti povišenog položaja gdje god stigneš. Snorkovi, pacovi i krvopije ne vole granate kad su u grupama, a ostala gamad je podložna širokom asortimanu iz ponuđenog spektra naoružanja. :D

zkljaja 27.08.2012. 22:16

Citiraj:

Autor [GOW]Nec (Post 2223354)
Mercsi te čekaju ekipno sa snajperima samo na 2 mjesta. Jedno je kad izađeš iz Bara odmah ravno, kamion, pa čistina, četvorica na prvom katu sa kalašima s optikom. Pretpostavljam da misliš tamo na onom vel'kom dvorištu kad se vraćaš prema Baru imaš šou. Popni se gore di su snajperi bili, posluži se narodnim ćiriličnim oružjem i municijom i počisti plohu ispod sebe. :D

Druga ekipa je malo dalje, na onoj poluizgrađenoj trokatnici, dolje je oko nje kara žica k'o oko susedovog kokošinjca, hrpa građevnog materijala, uglavnom tamo prolaziš da dođeš u Yantar. Tamo su najčešće i snorkovi, cucki, mački, pacovi... Šta god stigne biti, bude. Mene je jednom maznula krvopija na najgornjem katu dok sam si pretovarao stvari u sanduk. :)

Znači, jedno je tik do ulaza za Bar, a drugo " 2 bloka dalje".

Hint: koristi prednosti povišenog položaja gdje god stigneš. Snorkovi, pacovi i krvopije ne vole granate kad su u grupama, a ostala gamad je podložna širokom asortimanu iz ponuđenog spektra naoružanja. :D

Neboj se ti, znam ja di je ko i s cime raspolaze, nisam kao Brko ali sam upoznat sa cijelom igrom jako dobro sve do Pripyata :goood:

Inace sam skupljac samo takav, volim ic u pohod sa barem 15 kila lufta, uvjek moze zafalit mjesta za koji artefakt ili nesto :D

UPravo je pao Pseudogiant sa Big boyem (jedno 2 magazina i pada)

[GOW]Nec 27.08.2012. 22:22

Citiraj:

Autor papčić (Post 2223394)
Neboj se ti, znam ja di je ko i s cime raspolaze, nisam kao Brko ali sam upoznat sa cijelom igrom jako dobro sve do Pripyata :goood:

Inace sam skupljac samo takav, volim ic u pohod sa barem 15 kila lufta, uvjek moze zafalit mjesta za koji artefakt ili nesto :D

UPravo je pao Pseudogiant sa Big boyem (jedno 2 magazina i pada)

I sam sam takav, ali uglavnom ne idem nikud gdje već nisam sve potukao bez " dvehiljadarke" i vintoreza. Obavezno sve prigušeno. ;)

Clifton 28.08.2012. 18:02

heheh, upravo izašao iz Bara, a na "radiju" u igri trešti poznata stvarca

http://www.youtube.com/watch?v=KW0RX02SeQw

Complete 2009, do jaja. nemam kaj reć, pet dana superglatke igračine, bez štucanja, sve popeglano na crtu. i onda još ovakva sitna iznenađenja. jebenica.

John Creasy 28.08.2012. 22:35

Trenutno idem u Pripyat, tražim wish granter i u onom sam dijelu kad idem s ekipom, i rokam po onim likovima na prozorima i krovovima zgrada po noći.. Stvar je u tom što me stalno prati radijacija i trošim antiradiation kitove ko od šale.. Imam onaj neki ecologist suit tamno zeleni al ne pomaže.. Jel to neki bug ili ni taj suit ne pomaže nikako?

blava 28.08.2012. 22:38

Citiraj:

Autor John Creasy (Post 2224159)
Trenutno idem u Pripyat, tražim wish granter i u onom sam dijelu kad idem s ekipom, i rokam po onim likovima na prozorima i krovovima zgrada po noći.. Stvar je u tom što me stalno prati radijacija i trošim antiradiation kitove ko od šale.. Imam onaj neki ecologist suit tamno zeleni al ne pomaže.. Jel to neki bug ili ni taj suit ne pomaže nikako?

Mici se od svega limenog doslovnoga,pod time mislim ne trazi zaklon pored derutnih kamiona,auta,tenkova itd.
Drvece je meni bilo najefikasnije...
i slab je taj suit za nadolazece...trebao si exoskeleton barem neki ili bulat
nadam se da imas stash kod trga ( Fang's grave ) gdje imas Fangov exoskeleton sa nightvisionom II.generacije
zar nemas artefakata ? I oni mogu umanjiti radijaciju,ima razlicitih -10,-20-30 da skida radijaciju

@papcic koji ono mod i jel ti 1.0006 patch ?

EDIT 2 : neda mi se editirati :D
jel mislis na Complete mod izdanje ili ofišl STALKER patch 1.0006 ?
da probas ovo staviti ?

http://www.moddb.com/mods/stalker-co...er-soc-3gb-ram

zkljaja 28.08.2012. 22:42

Meni je igra pocela blokirat majku li joj, baca mi "stopped working" error kad uđem u military warehouses...

----- complete 2009, 1.4.4?

John Creasy 28.08.2012. 23:41

Citiraj:

Autor blava (Post 2224165)
Mici se od svega limenog doslovnoga,pod time mislim ne trazi zaklon pored derutnih kamiona,auta,tenkova itd.
Drvece je meni bilo najefikasnije...
i slab je taj suit za nadolazece...trebao si exoskeleton barem neki ili bulat
nadam se da imas stash kod trga ( Fang's grave ) gdje imas Fangov exoskeleton sa nightvisionom II.generacije
zar nemas artefakata ? I oni mogu umanjiti radijaciju,ima razlicitih -10,-20-30 da skida radijaciju

Imam artefakte, al sam stavio one za endurance.. Volim trčat puno :D.. Bezveze kupio G36 i potrošio pare.. Taj stash, jel dobijem neki quest za njega ili ga sam moram pronaći? I hoće li se što desiti ako se odlučim vratiti skroz nazad do barkeepa, oprema mi je u lošem stanju pa da je popravim

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:42.