PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Kućišta i napajanja (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=57)
-   -   Koje kućište kupiti? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=203324)

Dinamo 87 20.01.2014. 16:43

burazu su slozili komp i frajer se namucio strasno s tim kucistem T4, to sad izgleda tolko zbijeno unutra da nema zraka uopce brijem i nije stao niti jedan ventilator, a ja imam 2 pa necu ih ostavit vani da bacim 60kn

koja je razlika između z3 i z1? z1 je skuplji kolko vidim se isplati?

oce mi stat u Z3 2 ventilatora?

veve 20.01.2014. 17:10

Z1 nije na akciji pa je ujedno i skuplji. U Z3 ce stati, maksimalno ih mozes ugraditi 5, a vec 3 ti dolaze s kucistem. Nije da ih toliko trebas, pa izbaci one glasne i zadrzi one koji su tisi.
Jesi ti uopce pogledao link na specifikacije? :stoopid:

Zagorhac 21.01.2014. 13:19

Pozz

otvaram novu temu posto nemam vremena traziti i pretrazvati kucista posto radim cijele dane. trazim kvalitetnija kuciste sa cable managmentom i da je TIHO do nekih 600kn (cca 22 cm sirine). Vidim da su corsair dosta kvalitetna i oko mi je zapelo za Corsair Graphite 230T W ali citam recenzije po internetu i govore da je unutrasnjost siromasna i identicna nekom corsairovom jeftinijem kucistu. jako su dobrodosle preporuke iz prve ruke.

postoli li velika razlika između kucista sa zvucnom izolacijom ili je to vise marketinski trik?

hvala

veve 21.01.2014. 13:51

Fractal Design Arc Midi R2 ako ga jos ima za tu lovu. Evo ti ujedno PCE review.

dadosbcro 21.01.2014. 14:07

@veve
slažem se
odlična kvaliteta izrade, cable menadžment, odličan airflow, 3 venta od 140mm u seriji, fan kontroler, svi ventovi pokriveni dust filterima...kućište uživo izgleda još bolje nego na slikama...ako si možeš priuštiti, topla preporuka

adaksinjo 21.01.2014. 15:00

http://www.akyga.com/hr/aky003bl.html

imam kuciste s linka, a komponente su vidljive pod moj komp. muci me to sto je unutra sve nakrcano, sve smeta jedno drugome, ako dobro ne namjestim nakon otvaranja bocne stranice, kabel od ssda i hdda zapinju za bocni ventilator, za ventilatore od graficke itd itd. koje kuciste da uzmem, a da mi odgovara ako cu kasnije mijenjati maticnu?

druga stvar koja me muci vise od prve je vjerojatnije vezana za maticnu, a ne za kuciste, ali pitat cu u ovoj temi. naime, 2.1 zvucnici su mi ustekani otraga, a buduci imam prednje konektore za mikrofon i slusalice, kod ulaska u igru (bf4, cs:go) ustekam slusalice na prednje konektore kucista. sve super, zvuk se automatski prebaci, i slusalice i mic rade, ali se javlja neki specifican zvuk koji probija kroz glavu, tipicno struganje kredom po ploci i to u stalnom trajanju. cujem ga ja, ali ga cuje i ekipa na TSu, dakle zvuk se ne prenosi preko mikrofona, nego direktno. znaci cvili samo u igri, cujem sve zvukove normalno, ali se pojavi taj zvuk koji je nepodnosljiv :D

probao sam druge drivere, igrati se sa svim mogucim postavkama zvuka i nikak to rjesiti. zbog cega se taj zvuk javlja i kak da to rjesim?

Zagorhac 21.01.2014. 15:20

Citiraj:

Autor dadosbcro (Post 2532441)
@veve
slažem se
odlična kvaliteta izrade, cable menadžment, odličan airflow, 3 venta od 140mm u seriji, fan kontroler, svi ventovi pokriveni dust filterima...kućište uživo izgleda još bolje nego na slikama...ako si možeš priuštiti, topla preporuka

trenutno imam CM elite 334 i ima također prednju stranu rupicastu kao i taj ARC. malo sam skeptican u vezi toga jer imam dojam da je to glavni razlog buke racunala. moj frend ima nekakvo jeftino kuciste sa vratascima na prednjoj strani. djeluje dosta robusno (plasticno je) i imam dojam da je njegovo kuciste puno tise od mojeg upravo iz tog razloga. (moje komponente su pod "moj komp"). zato sam malo skeptican sto se tice takve prednje strane (nadam se da se varam)

ShanTech 21.01.2014. 15:22

@adaksinjo

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=Zalman+Z3

veve 21.01.2014. 15:32

@adaksinjo
Ovisi kolko para?
Ovo trenutno kuciste nije napravljeno za cable management, dalo bi se nesto sloziti, ali tesko. Uzmi si sat vremena pa malo razmisli kako bi mogao smjestiti/provuci potrebne kablove, a da ne smetaju za protok ili da zapinju za nesto, a ostatak kablova strpas iznad/ispod dvd przilice.

Sto se tice ovog cviljenja. Jesi isprobao slusalice otraga spojiti ili da li se javlja i kad spojis zvucnike? Ako se ne javlja otraga moguce da je front audio panel u qurcu.

@Zagorhac
Po kvaliteti Fractal je daleko bolji od tog tvojeg cm elite 334.
E sad uzrok buke moze biti raznovrsni:
- ventilator
- cviljenje zavojnice (graficka, psu)
- hard

Zagorhac 21.01.2014. 15:45

e sad. da je bucno - bas i nije, ali glasnije od frendovog - jest. imam 2 x 120mm ventilatora i onaj na cpu cooleru koji je najglasniji. imam od scythe-a fan kontroler pa smanjim brzinu, ali svejedno se cuje. bojim se da mozda kupnjom novog skupljeg kucista necu nista dobiti.

moram nekako izmjeriti buku. koliko su android aplikacije pouzdane za mjerenje :)?

(39 dB case ventovi off, cpu low, 55 dB case ventovi full, cpu low - mjereno mobitelom odmah do prednje strane kucista)

adaksinjo 21.01.2014. 19:53

@veve - slusalice otraga rade savrseno, isto kao i zvucnici. na prednjim konektorima cvili i na drugim slusalicama, a i na ovim zvucnicima tak da je definitivno problem u njima. kuciste je kupljeno u diskontu24, imam garanciju jos 20mj, da nosim to tamo? fora je u tome da se javlja jedino u igri, pitanje je jel bi to oni opce razmatrali.. mozda bi ustekali slusalice napred, radi, otraga radi i vratili..

veve 21.01.2014. 20:32

Citiraj:

Autor Zagorhac (Post 2532556)
(39 dB case ventovi off, cpu low, 55 dB case ventovi full, cpu low - mjereno mobitelom odmah do prednje strane kucista)

E sad koliko je tocno to mjerenje u to necu ulaziti, ali drzi ventove na oko 7V i trebalo bi biti ok.

@adaksinjo
Ako imas volje se s tim natezati odnesi, ali mislim da bi ti najbolje bilo da slusalice ustekas otraga i zvucnike prebacis na plavi konektor, te ga postavis kao izlaz.

adaksinjo 21.01.2014. 20:35

buduci mi je kuciste i premalo, volio bih ga se rjesiti. kolko vrijedi ako uzmemo u obzir ovaj ''kvar''? garancija do 11/2015., a nova se prodaju po 225kn..

O9g1 22.01.2014. 08:27

@adaksinjo Možda je glupost, ali imao sam sličan problem ovom tvom opisanom i sasvim slučajno otkrio uzrok...
Meni je kućište imalo masu (na dodir me znalo nekad stresti, ali ne svaki put) i zbog toga sam imao nekakav visokofrekventni zvuk u sluškama i na zvučnicima, čak mi je spalilo i zvučnu na jednoj prijašnjoj matičnoj.
Naime, Komp mi je kao i većini spojen preko produžnog sa više utičnica (imao je i neku simple prenaponsku zaštitu) i to jeftilen gov*o je bilo u kratkom spoju, a ja 3 puta presložio komponente, tražio i tražio i na kraju spojio kućište žicom direktno na uzemljenje na utičnici i ostavio tako još neko vrijeme i ni na kraj pameti mi nije bilo krenuti s eliminacijom od početka - štekdoze... :fuming: :hitthewal: :o Mladost, naivnost, neiskustvo, glupost... call it what you want...
čupni kabel van i direktno u utičnicu... 2 min posla (naravno, ako uopće imaš to tako spojeno :lol2:)

adaksinjo 22.01.2014. 10:20

naravno da mi je spojeno preko produznog, moram ovo isprobati onda. tnx na ideji :)

DragonSlayer 23.01.2014. 16:24

Ovako,frend namjerava kupit komp. Sve je složio u FM2 formatu,ali je mATX.
Dakle,njegova želja je mATX kućište,koje ima solidan cable management(ako je to moguće),da izgleda kao Core 1000 i da je prozračno.
Hvala :D :D

ShanTech 23.01.2014. 19:04

Zalman T4 mu izgledom ne bi legao? :)
http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=Zalman+T4

Jbga, teško da budeš nešto našao kod nas, čak i polovno.

DragonSlayer 23.01.2014. 20:16

Citiraj:

Autor ShanTech (Post 2533863)
Zalman T4 mu izgledom ne bi legao? :)
http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=Zalman+T4

Ne,traži malo niže kućište(al ne nešto u stilu Node 304). I da se može samo blago modat(možda custom side panel il nešt,malo svjetala).
Ide na crno bijelu kombinaciju,nešto ovako,pa ako je tako nešt moguće,super.
http://i746.photobucket.com/albums/x...d/_DSC9766.jpg

dadosbcro 23.01.2014. 20:29

lijep mi je Bitfenix Prodigy M, ali ne znam gdje ih kod nas ima za nabaviti, i malo su paprenije cijene

DragonSlayer 23.01.2014. 20:33

Ma nema bitfenixa u HR,al moglo bi se uvozit iz Njemačke,s obzirom da smo u EU.
Btw. koliko bi koštala(otprilike) promjena cijelog prednjeg djela kućišta u honeycomb stil ko na slici gore?? Jer mi je to sexy :D :D
(Površina je oko 55x25cm)

zorz123 23.01.2014. 22:34

planiram kupit novo kuciste i mislim se imedu zalman z3 plus i zaman z5 plus ,ili ima koje bolje kuciste do 400 kn

IcyTexx 29.01.2014. 00:28

U Hrvatskoj vise nitko ne zastupa NZXT?

Ovo mi izgleda kao odlično kućište! Puno bolje od Fractalovog R4 - djelomične kopije Anteca P182 (kojeg imam otkad se pojavio na tržištu).

http://www.nzxt.com/product/detail/1...mid-tower.html

E sad... To ili Corsair 750D... Više naginjem NZXT-u, makar morao i u Sloveniju po njega.

coconut 29.01.2014. 06:40

3 front fana? Ima na buči.
Pogledaj si H630. Ima uklonjive kaveze za hardove pa zrak može lakše cirkulirati.

RaneZ 29.01.2014. 09:20

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 2536588)
U Hrvatskoj vise nitko ne zastupa NZXT?

Ovo mi izgleda kao odlično kućište! Puno bolje od Fractalovog R4 - djelomične kopije Anteca P182 (kojeg imam otkad se pojavio na tržištu).

http://www.nzxt.com/product/detail/1...mid-tower.html

E sad... To ili Corsair 750D... Više naginjem NZXT-u, makar morao i u Sloveniju po njega.

Taj 440 je predivan. Pogledaj kod inostranih susjeda :) Iako, tek je prije par dana "poslan" u svijet. Prije mozda Austrija nego Slo. :chears:

IcyTexx 29.01.2014. 13:59

Mislio sam da je bas taj case tih... Nisam vezan uz ta tri ventilatora, lako se maknu, utišaju, stave 2x140mm ako treba... Gledam case kao case, dal je kvalitetan, dal je metalan, dal ću u budućnosti moći staviti vodeno unutra i utišati ga...
Isto tako pokušavam ne odabrati case koji ima 5.25 utorke u prednjoj stranici. Ne trebaju mi i nagrđuju mi svako kućište. Imam vremena do nabavljanja novog kompa i ne žuri mi se...

U kompu ce biti samo 2 SSD-a. H440 je jako prozračan na prednjoj strani.

coconut 29.01.2014. 14:05

H440 mi ima velike razmake između slotova za hardove i ne vidim utor za optiku pa me to malo odbija. Zato mi je H630 privlačniji, ali znam da ima visoku cijenu (160 EUR) pa ću preživjeti sa postojećim CMII 690.

boy005 29.01.2014. 16:48

h440 u crno/crvenoj kombinaciji sa nekom rog/gaming plocom, sjeo bi kao budali samar, predobra kombinacija...mjesta kao u prici, plus sta ima neka zanimljiva rjesenja a veliki plus je i cijena od 110€ (samo stize krajem 3.mjeseca u DE)

h630 nema takav wow efekt, ali je skuplji samo 30€

Chome 30.01.2014. 23:18

Evo uzeo ja na kraju prema preporuci sa foruma Corsair Carbide 330R. Za te novce je kućište super ako tražite tiho izolirano kućište. Solidno prigušuje zvukove i u kombinaciji sa tišim komponentama je dobra stvar. Malo je više od prosjeka za MIDI tower ali srećom mi je stao u otvor na stolu mada nije ostalo puno lufta.

Imam WD caviar black hdd koji se ponekad pri velikom opterećenju zna čuti i zavibrirati ali disk i spada među malo bučnije mada to je samo kad ga se jače optereti pa je u principu tih tokom normalnog rada.

Mana je kratak kabel za prednje audio konektore ako ga želite provući nekud okolo da se ne vidi ali ja sam uspio nekako ga sakriti. Ventilatori koji dođu sa njime su solidni. Imam i potenciometre pa sam ih još malo usporio tako da su praktički nečujni.
Volio bi da je tipka za paljenje mekana da se ne osjeti onaj klik ali to su sitnice.

To su u kratko prvi utisci i jedna slika koju sam okinuo prilikom slaganja komponenti. Još se to da bolje srediti ali čekam da mi stigne USB bracket za ugraditi pa ću onda još dotjerati sve.
http://www.pohrani.com/t/D/jG/4uuRed...0124184941.jpg

Sn4k3 31.01.2014. 06:57

Doslo i meni vrime za novo kuciste.. Trazim R4 black pearl ili nesto u tom stilu dizajna/cijene.. Nzxt H440 mi se isto svidja al posto ga nema kod nas ta opcija otpada, ne zelim narucivati iz vani... Od Corsairovih kucista jedino mi se Graphite T600 dopada al je bezobrazno skup, ovi jeftiniji modeli mi djeluju malo prejeftino... Ako netko ima preporuku
za nesto osim R4, uvjeti su:
-crna boja (sto manje glossy)
-prostrana unutrasnjost
-izolacija
-hladjenje
-dovoljno mjesta za hdd-ove (imam ih 5 + ssd)

Btw, ako odluka padne na R4 (a vec sam 90% siguran da hoce) dali netko zna di se moze kupiti crni R4 sa plexiem?
Koliko vidim po trgovinama su samo white i titanium grey sa prozorom...

SetH 31.01.2014. 09:47

kupiš zasebno stranicu?

Sn4k3 31.01.2014. 10:03

Citiraj:

Autor SetH (Post 2538063)
kupiš zasebno stranicu?

Hmm, o tom nisam previse razmislja ali da, ulazi u obzir.. Mislis direktno od FD-a da narucim?

boy005 31.01.2014. 13:18

Citiraj:

Autor Sn4k3 (Post 2538072)
Hmm, o tom nisam previse razmislja ali da, ulazi u obzir.. Mislis direktno od FD-a da narucim?

kod nas...

http://www.futura-it.hr/katalog/komp...side-arc-r4-b/

boy005 31.01.2014. 13:23

Citiraj:

Autor DragonSlayer (Post 2533908)
Ma nema bitfenixa u HR,al moglo bi se uvozit iz Njemačke,s obzirom da smo u EU.
Btw. koliko bi koštala(otprilike) promjena cijelog prednjeg djela kućišta u honeycomb stil ko na slici gore?? Jer mi je to sexy :D :D
(Površina je oko 55x25cm)

Takva mrezica je vec standardno na core 1000 i 3000, samo skines filter "spuzvu" sprijeda i dobijes full cisti honeycomb stil...

Yoman282 08.02.2014. 16:46

Mislite li da moram mjenjat sa ovog kucista :

http://b2c.msan.hr/Images/im.ashx?Id=371300

Na ovo? :

http://www.adm.hr/product_info.php?c...f98a99dd87b668

Ne planiram puno trosit na kuciste pa mi je ovo odlican izbor. U ovom kucistu mi trenutno temp grafe(HD 6770) ide do nekih 86 C kad gori cjeli dan i kad igram a na idle je na oko 40 C. Mislite li da ce mi bit niza temp ako zamjenim ovo stock kuciste? Mozda da poslije ubacim i coolere?

Ako imate neko bolje kuciste slobodno preporucite al ja mislim da je ovo savim dovoljno.

ShanTech 08.02.2014. 17:08

Nisi napisao koja je tvoja konfiguracija, ali Zalman Z3 s cijenom od 225kn pa na dalje je trenutno best buy ATX kućište
http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=Zalman+Z3

Yoman282 08.02.2014. 18:12

Ah ispricavam se.

Grafa: HD 6770

Proc: dual core e5700 3.0 GHz, kupio i5 3470 3,2 Ghz ali ceka maticnu novu

Win 7 64 bit

4GB rama

Zašto misliš da je Zalmanovo kućište bolje od ovoga što sam ja mislio uzeti?

Sviđa mi se to Zalmanovo kućište i mislim da bih mogao uzeti Zalman Z3 Plus i dobro mi je to sto dolazi sa 4 ventilatora, jeli tako? I cijena je naravno niza nego ovo sto sam ja planirao uzeti.

Hoće li mi temp biti manja kad zamjenim kucista?

ShanTech 08.02.2014. 21:22

Zalman Z3 plus je skuplji 100 kn od Z3, a dobiješ plexy stranicu i vent više, bez čega se može. Ja bi tih 100 kn ulažio u neku drugu komponentu. :)

Naravno da će biti bolje nego s starim delux kućištem. Za sve normalne kompove su dovoljna dva ventilatora na kućištu, jedan koji upuhuje i drugi koji ispuhuje.

Ploču predlažem najjeftiniju s B75 čipsetom, koja ima trogodišnje jamstvo, a može i mikro ATX ako nisu prisutni kompleksi s veličinama. :D

__z__ 08.02.2014. 23:22

Fractal Core 1000
Fractal Core 3000

Po kvaliteti bolji od Zalmana, vrlo praktični i profinjenog dizajna.

hedgehog 09.02.2014. 00:06

Po kvaliteti teško, da su bolji dizajnom i meni su, ali nude puno manje za tu lovu nego zalman...pa Fractal nema ni osnovni cable managment na 1000..a 3000 je cjenovno već dosta iznad Zalmana

boy005 09.02.2014. 00:34

i po kvaliteti je bolji ;)
core 1000 je matx kuciste i on spada u klasu t2 i t1, tak da nema potrebe ga stavljat u rang sa z3, a sto se tice cijene uvijek je bila narodna: "koliko para toliko i muzike". :D

:chears:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:37.