![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
http://www.vipnet.hr/zakon-tarife |
I nije baš nešto jer se minute i SMS uzima iz iste količine tako da ima 1500 jedinica za te dvije stavke.
edit ako će na bonove bolje mala prejaka. 15 kn/tjedno što ispadne 60kn/mj a dobi tjedno 1000 minuta(200 vip/tomato, 800 ostali), 1 giga i neograničen sms. Jedino što svugdje na prepaidu osim na bonbonu ima naknadu za uspostavu poziva pa ispadne ko da ima tomato žestoku, al iajde sa više jedinica u tarifama. |
Ako čovjeku nije dosta 25h 'lajanja' mjesečno, onda...
|
Citiraj:
Imao bi toliko da ne pošalje ni jedan SMS. Ti pošalješ poruku on skine jednu jedinicu i to imaš i za razgovore manje tu jedinicu koju je skinuo. |
Citiraj:
A naknada za uspostavu poziva ti i tako ide na obje tarife... Da se razumijemo, ima ta tarifa svojih mana, ali za 50 kn mjesečno i sobzirom da je VIP u pitanju je maaaajka :D |
Citiraj:
|
Dobar si onda...
Prstići OK? :D Šala mala, NHF... Mislim da si onda u manjini, tj. da 90% korisnika ne šalje više od 500 poruka mjesečno |
ja isto šaljem preko 500 poruka mjesecno. Radi se o tome da mi je šef stalno na terenu pa je sms jedini način komunikacije ponekad! :D
Općenito u dosta slučajeva je poziv dok si u poslu nemoguć (ovisno o poslu), tako da nas sigurno ima više, naravno u manjini, but still ;) |
ja sam na prejakoj maloj i za sada odusevljen,sa uspostavom poziva me nece izaci vise od 80kn mjesecno jer nemam previse poziva a i kada imam onda su to dugi pozivi i koristim viber a za tu cifru dobiti 4gige,4000minuta mjesecno je jednostavno odlicno :chears:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Još kad se tome doda da imam kuna nakupljenih na bonus računu - trošak je 60kn/mj. |
@wnbeeee
Za firme su bolje poslovne tarife jer je u većini slučajeva komunikacija između zaposlenika besplatna, bilo kroz VPN bilo normalnim pozivima. Pogledajte si te-komovu tarifu 'Plan za posao L' s time da je flat opcija besplatna za ugovore sklopljene do 11.07. Naravno, mogu se uzeti i novi mobiteli uz nju. |
U firmi gdje ja radim svi imaju poslovne mobitele osim mene.
Ja na svom imam tako i tako sve unlimited pa nisam htio nosati cijelo vrijeme dva mobitela, jer mi je i ovaj jedan ponekad too much kada znam da ga moram svuda nositi. |
Uopće nije fora da drugi imaju, a ti nemaš službenjavu. Mijenjaj firmu! :D
|
Baš suprotno, ne zvone mi dva mobitela nego jedan. Nemoram nosit dva komada, dovoljan mi jedan. Nije da ga nemam jer mi nisu htjeli dati :D
|
Citiraj:
|
ne kuzim zbog cega ako imam sve unlimited. I ne bi mjenjao apple :)
|
Hvala svima na preporukama.
Znači trebalo bi mi nešto zakon, žestoko, prejako... Najbolje da si maznem dvi-tri loze. Po trenutnoj potrošnji treba mi mjesečno cca 300 SMS + 1000 min prema svima, što ispada negdje između zakon i mini-zakon tarife. |
Citiraj:
Svakako bi bila bolja Prejaka od Simpe. |
Citiraj:
Citiraj:
dobio dvije poruke, da mi je aktiviran plan za surfanje L i flat... i onda sukladno dogovoru, zaputio se u Tcentar gdje sam s likom dogovorio da ce mi naknadno odobriti tih 50% na tarifu, odnosno da ce pisati ''case'' jednom kad mi se broj prebaci... dodjem u tcom ; opet nemaju pojma, to ne postoji... rekoh nema problema, vidim da niste upoznati, molim vas kad radi kolega s kojim sam potpisao ugovor...kaze djelatnica, on vise ne radi kod nas... rekoh super...veselju nikad kraja... ajde, hocete vi kontaktirati vasu sluzbu ili da ih ja zovem... rece ona da ce ona, ali da to ne postiji... tralalalalalala..nakon pola ure njenog tipkanja...''evo cula sam se s kolegom, popust od 50% ce vam biti aktiviran kroz koji dan...'' dali je to 100% sigurno... je, je...sve u redu... hvala/hvala/ dovidjenja/dovidjenja :D od vipa dobio kod za otkljucavanje mobaca... valjda ce se ipak sve dobro zavrsiti..za mene :D :roller: |
Zanimljivost: U prošlom mjesecu sam otovrio novu PZSL i isti dan zvao tajnu službu, kao aktivirati će i poslati ugovore. Ugovori došli poslije 1.7., zvao službu i vele da će mi dodatne opcije biti aktivne tek od 1.8. jer oni to uključuju tek kad dobiju moj potpis. Znači, od 1.8. ide flat+50% s time da plaćam 6. mjesec preporcionalno broju dana i 7. mjesec cijeli po punom iznosu PZSL. Baš super, očekivao sam da će kad sam već zatražio u 6.mj. aktivirati od 1.7., ali ne, nategnuli su me za jedan mjesec po punoj tarifi :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
mobac (note3) sam uzeo kod njih u 12mjesecu + pretplata...(sigurno sve to imaju u sistemu) samo sam dosao na salter i zatrazio kod za otkljucavanje s obzirom da sam prenasao na drugu mrezu... |
Citiraj:
Pitam, jer je cura uzela mobitel zaključan na VIP i piše na netu da je potrebno imati jamstveni list i račun za otključavanje uređaja (dok stekneš uvjete za to). |
Dobio si kod kako (mail, sms,...)? I koliko je dugo trebalo da ti dođe? Moram otključati S3 sa VIP-a.
|
porukom ti dode kod
|
Ja sam bio do vip centra (morao sam ici i do tcoma koji je nasuprot....tako da sam rijesio dvije muhe jednom setnjom ;))
Uglavnom, bio u vip centru, i tip mi na komad papira napisao kod...kazem dobio ga prakticno za 30 sec od kad sma ga zatrazio....:D Citiraj:
sad su mi za note odmah dali kod... kolegi s posla su za iphone rekli da treba isto cekati... izgleda da je drugacija produra za razlicite modele... |
Citiraj:
Jaooooo! |
Update situacije - jučer popodne došao SMS sa sadržajem da su mi aktivirali popust na opciju flat na idućih 24 mjeseci. Naravno da isti nije nigdje vidljiv na onom moj telekom webu iako mi je rečeno da će se pojaviti tamo. Sad ih opet trebam zvati i pitati koji klinac izvode. Ova tajna služba je isto u klincu - dva poziva dosad i dvije informacije u vezi točnog datuma aktivacije opcija.
|
Citiraj:
provjeri sto tebi tamo pise....:D (sad sam morao rucno posteliti postavke na mobacu/note3/ jer mi nije hvatao internet...pojavi se na trenutke...ali ga jucer nije bilo jedno 70% vremena koristenja...jutros dopilotao do ureda, opet ga nema...nakon sta sam promjenio postavke,pojavio se 4g/H+ te mi skida s 9,84mbps upload 5,01mbps dok je na vipu to bilo 14,95mbps/ 2,86mbps...samo nisam isguran da je mjereno na istoj lokaciji) |
posto je ova tema najposjecenija upitat cu i ovdje...
raskinio ugovor sa tele 2 gdje sam imao pretplatu na trajni nalog.jel to treba sad posebno zatvarati ili kako? |
Citiraj:
Citiraj:
|
pozdrav, mama mi je na extra total+ S tarifi od t-mobilea i gleda ako bi se mogla naći neka povoljnija od te, uz pretplatu, naravno. mjesečno pošalje stotinjak sms-ova, ima par sati poziva prema ostalim mrežama i nekih 10-ak, 15, maksimalno 20h mjesečno prema t-mobileu.
|
Citiraj:
uglavnom, jucer sam primjetio da mi se izgubi/o internen... ...protok jednak nuli... ponekad se spoji ali lose... vecinom mi je bio upaljen samo signal za mobilnu mrezu dok onaj za data nije uopce gorio... onda mi je palo na pamet da bi moglo biti da je zadrzao neke postavke od vipa... bacim pogled, pod postavke,mobilne mreze, APN ali tamo stoji t-mobile...bacim pogled na tcomu web stranicu, postavke za note3 i vidim da su malo drugacije od ovih koje su po difoltu...tako da sam rucno izmjenio postavke i koristim profil sa njihovih stranica... za sad mi djeluje da je sve ok... |
Evo prebacili i mene na PSZ L, dobio SMS da mi je aktivan paket Flat, ali glede popusta nema nigdje ni riječi :D. Vidjet ćemo kad stigne račun :).
Što se interneta tiče, ni meni iz prve nije radilo s automatskim APN-om, ali kad ručno unesem drugi APN onda radi i kad vratim nazad na originalni i dalje radi, pa tko će ga više znat. Jedino mi automatsko vrijeme ne ažurira nakon soft reseta, stoji 4 ujutro :S čudno. |
Citiraj:
Makar mi se čini da bi trebalo biti od 1. idućeg mjeseca od dana zahtjeva, znači 1.7., tako su mi rekli prvi put, drugi put se ispravili na 1.8. Muljaža. BTW, Teletina i otkaz pretplate - zahtjev postavljen 28.06., dosad informacije o rokovima: - prodajno mjesto veli do kraja mjeseca - 1. poziv helpdesku - 28 dana. Razlog - gužva!? - 2. poziv helpdesku - veli ženska 12 dana. pitam ja gdje to piše u općim uvjetima, nisam našao. Onda kreće muljaža da je to u biti 8 radnih dana, ali 12 dana od kada sam prijavio!? Kako to računa, ne znam :-) Kakve su opcije ako operater ne ispoštuje rok za ukidanje pretplate koji mu piše u vlastitim uvjetima? |
Tuži ih HAKOM-u. Koliko ja znam, rok za prebacivanje broja iz jedne mreže u drugu je 4 radna dana.
|
I ja sam u istom sosu. Predo zahtjev pocetkom 6 misec i evo jos nista. Cekam. Premda ja samo zelim ukint ugovornu obvezu. :)
|
Šta se tiče otključavanja mobitela, imao sam 2 na Vipu za otključavanje. Za ovog koji sam imao sa sobom mi je na licu mjesta isprintao kod koji se unese kad se stavi SIM drugog operatera. Za drugi mi je stigao u SMS-u i mogao sam ga aktivirat na Vipovom SIM-u. Uglavnom, nisam imao nikakve papire sa sobom, treba samo IMEI mobitela, kojeg oni svejedno imaju u sistemu ako si na pretplati
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:29. |