![]() |
Citiraj:
Neovisno o imanju/neimanju zlata sef u banci je dušu dao za pohraniti bitne stvari, oporuke, ugovore,stvari koje ne bi želio da izgore, i nešto casha za hitne situacije i slično. Ako gledaš dugoročno, i imaš prostora: https://www.njuskalo.hr/slicni-oglasi/42404124 Imaš za 400-500 eura Wertheim sefove sa duplim ključevima, ankeriraš ih kod kuće, i miran si. Ovo gore su sefovi koji su povučeni iz banaka. |
Citiraj:
https://mytetka.com/mirovinska-stedn...u-2024-godini/ A ako nastavi ulagati, fina lova će se skupiti. No, ja treći stup ne bih odabrao zbog drugih razloga (tko zna što će biti s njime za 55 godina, hoće li Hrvatska uopće postojati i hoće li ti mala htjet pobjeć u Irsku :D ) Da se mene pita, neki ETF tipa VWCE i prst u uho |
bit cu kum na krstenju i htio bi djetetu kupiti nesto malo zlata.
gdje je najbolje uzeti da imaju lijepe zapakirane paketice? |
Citiraj:
Za sebe imam 3. stup, ali ja samo što nisam prebacio 32. pa mi je 55 god lock OK stvar u svrhu mirovine npr. Djetetu će u mojim godinama trebat boost za nešto 100%, a bit će joj do 55. blokiran pristup. Nešto što može povuć sa 25-30 za stan npr. mi treba...još nisam odlučio što... |
Citiraj:
Centar zlata ima zlatnike, male polugice, velike, poluge, sve moguće varijante, šalju poštom. Moja preporuka |
Citiraj:
Da zena nije "ulozila" tisuce eura u igracke i gluposti vec bi dobra suma bila tu, ovako ce valjda bit za auto do 18 :D |
sad me ovo malo potaklo da pogledam mirovinske fondove i definitivno moram promjeniti svoj MF jer sam random dodjeljen u Raiffeisen koji ima ocajni performance. A kada sam isao pogledati preko egradjanina,e onda mi treba visa razina pristupa preko osobne karte ili FINA certifikata.
da li netko zna da ako kupim citac kartica po njihovim uputama, mogu pristupati regosu i sl? ili je potrebna dodatna aktivacija.. nadam se da netko ima nekog iskustva |
Aktiviraj si eOsobnu jednom i postavi Certiliu na mobitelu, onda samo potvrdiš na mobitelu i tjt.
Ja sam si krajem prošle godine promijenio fond jer sam bio u AZ-B pa sam se prebacio u PBZ CO-A. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Osobnu si možeš aktivirati i u pojedinim policijskim stanicama (imaju automate), a OMF možeš promjeniti i u poslovnici fine |
Citiraj:
Gledao sam i fondove s rokom dospijeća, tipa ZB Future 2055. To mi je taman ok za klinca, dok ga prođu sve faze i bude znao upravljat s novcem, nadam se. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:14. |