PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Iskustva s IT trgovinama (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=66)
-   -   Edigital.hr / Extreme Digital (informacije i iskustva) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=244023)

1v@n 15.07.2014. 00:01

Citiraj:

Autor partwish (Post 2630988)
Tebi su barem popravili.

Tko? Extreme Digital? Gdje si našao informaciju da su i servis?

Daj se saberi i :no2drug:

partwish 15.07.2014. 11:42

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 2631119)
Tko? Extreme Digital? Gdje si našao informaciju da su i servis?

Daj se saberi i :no2drug:

Edigital ima svoj servis u Madžarskoj, mislim da je to svima jasno.

1v@n 15.07.2014. 12:08

Objektive garantirano ne servisiraju. Za to ipak mora biti stručnija osoba od običnog servisera potrošačke elektronike.

Teško da i čačkaju po ostalim stvarima. Više manje se sve danas svodi na zamjene, a druga stvar je ako imaju par ljudi u ekipi koji imaju certifikat od određenog branda da mogu izvesti manje popravke. Fušarenje ne bi trebalo biti, ali imamo i kod nas takvih primjera, pa me ništa ne čudi.

No, ipak, objektiv o kojem je kolega pričao ne može dirati nitko osim ovlaštenog servisera pojedinog branda. Traje vjerojatno dugo jer prvo ide u Mađarski Edigital, pa od njih onda u ovlašteni servisni centar i istim putem nazad.

Buffon 15.07.2014. 12:54

2 tjedna čekao hladnjak za proc... mislim da to mora puno brže!

afterburner 15.07.2014. 13:34

U mom slucaju objektiv je Tokina, a koliko znam jedini servis za njih u europi je u Nizozemskoj. Tako da je slan iz hrv u mađ pa u niz. Bez obzira na to dva mjeseca je previse

1v@n 15.07.2014. 14:09

Mislim da je najbliži autorizirani u Češkoj. No, nebitno.

Uzmeš u obzir da šalju robu jednom ili dvaput tjedno u Mađarsku. Ajmo reć da je to petak.
U najboljem slučaju robu dobiju u ponedjeljak. Ako tamo samo sortiraju robu i šalju dalje, a ne otvaraju i pregledavaju, najranije će otić u utorak ili srijedu, realnije u petak ili tek sljedeći ponedjeljak. Tu već ostaneš bez najmanje jednog tjedna.

Dok dođe do Nizozemske/Češke, eto ti još 2-3 dana. Dok dođe uopće na red za dijagnostiku, proći će još tjedan ili dva. Ako treba zamjenski dio, opet može proć tjedan dana ili više dok stigne iz tvornice. Opet uzmi par dana dok ga ugrade, testiraju, spakiraju, pošalju i sve s početka opet uzmi u obzir.

Po meni je 2 mjeseca realno čekati na rješavanje reklamacije. Edigital tu ne može puno, kad su samo posrednici. Bez njih bi to možda trajalo 2 tjedna manje.

Uvijek kontaktiraš prvo proizvođača i objasniš da prodavač ima jako dugu i kompliciranu proceduru, a tebi je hitno. Vjerojatno će te tražiti račun i serijski broj i dati RMA broj i upute kako da pošalješ u servis.
Najjednostavniji i najbezbolniji način reklamacije. Ako ne prolazi i moraš preko Edigitala, onda znaš da ćeš čekati.

wooden 15.07.2014. 14:42

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 2631304)
Uvijek kontaktiraš prvo proizvođača i objasniš da prodavač ima jako dugu i kompliciranu proceduru, a tebi je hitno. Vjerojatno će te tražiti račun i serijski broj i dati RMA broj i upute kako da pošalješ u servis.
Najjednostavniji i najbezbolniji način reklamacije. Ako ne prolazi i moraš preko Edigitala, onda znaš da ćeš čekati.

Upravo to.
Neki proizvođači imaju odličan support i rješavanje reklamacija, neki opet to ni ne rade ali zato treba prvo provjerit.
Normalno da je najjednostavnije vratit proizvod u trgovinu, ali to će onda potrajat.
Sve je na snalažljivosti korisnika.

partwish 15.07.2014. 19:55

Znači ja bi trebao slati komponente Mađarskom dobavljaču na servis jer HR dobavljači ne žele imati posla s robom iz Edigitala... To mi je baš jednostavno i bezbolno. Meni definitivno nije normalno čekati 2 mjeseca na rješavanje reklamacije. Zamisli da kupiš auto, nešto kvrcka i oni ti uzmu auto na dva mjeseca i ti ideš pješke.

Utorkom šalju robu u Mađarsku, četvrtkom im stiže.

Forace 15.07.2014. 20:16

I zato imaš opciju slobodnog izbora pa biraš trgovinu gdje ćeš nešto kupiti. Ak ti ne odgovara edigital zbog toga navedenog uvijek imaš naše trgovine.

1v@n 15.07.2014. 20:42

Citiraj:

Autor partwish (Post 2631434)
Znači ja bi trebao slati komponente Mađarskom dobavljaču na servis jer HR dobavljači ne žele imati posla s robom iz Edigitala... To mi je baš jednostavno i bezbolno. Meni definitivno nije normalno čekati 2 mjeseca na rješavanje reklamacije. Zamisli da kupiš auto, nešto kvrcka i oni ti uzmu auto na dva mjeseca i ti ideš pješke.

Utorkom šalju robu u Mađarsku, četvrtkom im stiže.

Ne dobavljaču nego proizvođaču. Zaobilaziš dobavljača i njegovu politiku/ugovore/pravila i ideš direktno na proizvođačev RMA odjela, na koji, na kraju krajeva nakon svoje procedure ide i dobavljač.
Rezultat je ušteda vremena, no košta te poštarina.

To što ti očekuješ da u trgovinama, pošti, dostavnim službama, servisima i tvornicama rade roboti i da sve mora biti gotovo u 24 sata, ne znači da u stvarnom svijetu to tako i funkcionira.

Ne moram zamisliti, znam takav slučaj :D Možda ti zvuči nemoguće, ali takve stvari se događaju.

partwish 15.07.2014. 20:49

Citiraj:

Autor Forace (Post 2631442)
I zato imaš opciju slobodnog izbora pa biraš trgovinu gdje ćeš nešto kupiti. Ak ti ne odgovara edigital zbog toga navedenog uvijek imaš naše trgovine.

Tako je, samo bilo bi fer da su to od prvog dana odmah napomenuli. Ja kada sam slao komponente na reklamaciju, rekli su da to obično rješavaju kroz 10 dana.

@Ivan ne bi u 24h, 15 dana, 20... to mi je ok.

1v@n 15.07.2014. 21:01

Unutar mjesec dana je izvedivo samo u jednom slučaju.

Veliki domaći zastupnik tipa MSan/Ezy... koji ima vlastite servisere i ogroman lager.

1. Dođe stvar na servis
2. Serviser u roku 24 sata do tjedan dana (ovisi o gužvi) dobije neispravnu stvar na stol i dijagnosticira je kao neispravnu.
3. Dobije odobrenje za zamjenu za novo.
4. Zove te da dođeš po novu stvar u roku tjedan, dva ili tri od predaje na servis.

U pozadini, nakon toga što si ti preuzeo svoj novi uređaj, odvija se ista priča koju moraš proć s edigitalom.
MSan mora prijaviti kvar proizvođaču, proizvođač mu dodjeljuje RMA, oni šalju uređaj proizvođaču i proizvođač im šalje novi prvom prilikom.

Lager i vlastiti servis (koji to nije jer samo dijagnosticiraju kvar) su jedine stvari koje te spase čekanja razumnog roka.

IcyTexx 15.07.2014. 21:59

Dva mjeseca za garanciju je sve samo ne normalno.

segregator 15.07.2014. 22:19

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 2631477)
Dva mjeseca za garanciju je sve samo ne normalno.

Tu vjerojatno igra glavnu stvar marža...edigital uzima najmanju maržu, ali rezultat je slab servis...ili plati nekome drugome ko ima zalihu robe i igra na kvalitetu i povjerenje kupaca, ali to mora i naplatiti...ja sam odlučio riskirati čekanje i platiti 2000 umjesto 2600kn kod slijedećeg najjeftinijeg trgovca :)

FRipper 15.07.2014. 22:55

Po čemu si zaključio da oni imaju najmanju maržu?

Ag008 15.07.2014. 23:27

Po najnižim cijenama na tržištu?

Forace 15.07.2014. 23:54

To ti ništa ne znači ako im ne znaš nabavnu cijenu robe.

1v@n 16.07.2014. 00:31

Citiraj:

Autor segregator (Post 2631481)
Tu vjerojatno igra glavnu stvar marža...edigital uzima najmanju maržu, ali rezultat je slab servis...ili plati nekome drugome ko ima zalihu robe i igra na kvalitetu i povjerenje kupaca, ali to mora i naplatiti...ja sam odlučio riskirati čekanje i platiti 2000 umjesto 2600kn kod slijedećeg najjeftinijeg trgovca :)

Upravo to. Kad daješ Edigitalu novce, riskiraš dulje čekanje kod eventualne reklamacije.

Kad sam kupovao matičnu i SSD-e kod njih, odlučio sam riskirati zbog dosta velike uštede. Hoću li kukati ovdje kad mi se nešto pokvari i pljuvati po njima? Neću. Sam sam si kriv.

Ovdje je 90% "loših iskustava" s njima upravo to. Znaš što te čeka, riskiraš i onda su ti svi krivi.

Onih 10% su oni prvi kupci koji su to iskusili na teži način.

sandokan111 16.07.2014. 01:03

Neznam samo odakle ovo "Znas sto te ceka". Uopce neznas, ili valjda mislite da svi kupci prvo odu na pcexpert pa citaju misljenja? Ili mislite da velika vecina kupaca uopce napravi nekakvu analizu trzista prije kupovine dalje od potrage za najjeftinijom...

Da im to pise na stranicama trgovine, ajde shvatio bi "znas sto te ceka", ali to je daleko od istine...

wooden 16.07.2014. 02:08

Citiraj:

Autor sandokan111 (Post 2631530)
ili valjda mislite da svi kupci prvo odu na pcexpert pa citaju misljenja?

Pa s obzirom da uredno dođu ovdje iznosit loša iskustva, bit će da su dobro upoznati s ovim forumom i iskustvima drugih.
Ili ti misliš da otkriju ovaj forum tek kad nešto kupe pa treba kukat? I to je moguće.

ezav 16.07.2014. 06:36

Neznam kak mozete pokusavati opravdati reklamaciju od 2 mjeseca.

To je po meni nehumano, neozbiljno i radi se budala od kupca.

Npr. reklamacija grafe u Asbis s dijagnostikom i zamjenom je resena u 24h, dijagnostika i zamjena misa logitech mis u ADM je rijesna u 3 dana, dijagnostika i zamjena 2 A-Data sticka (Usb 3.0, 32Gb) u ADM je resena u 9 dana (ali nakon 4 su javili da je odobrena zamjena i da se ceka dostava).

Dok frend vec 3 tjedna (cca 21-23 dana) ceka odgovor kaj je s Kingston stickom (usb 3.0, 32Gb), a ja mu se smijem, jer uzel je u ED zbog ustede od 20kn naspram drugih ducana, a na kraju je popizdil i kupil novi stick u drugom ducanu, jer cekati na reklamaciju tak dugo nema smisla.

Po meni je humana reklamacija kada cekas do 2 tjedna, sve iznad toga je slamperaj i neodgovornost prema kupcu i musteriji.

partwish 16.07.2014. 08:22

Citiraj:

Autor wooden (Post 2631535)
Pa s obzirom da uredno dođu ovdje iznosit loša iskustva, bit će da su dobro upoznati s ovim forumom i iskustvima drugih.
Ili ti misliš da otkriju ovaj forum tek kad nešto kupe pa treba kukat? I to je moguće.

Na forum dođe možda 5% kupaca kukati, 95% ih popuši i za to se nikada ne sazna.

Forace 16.07.2014. 08:24

Citiraj:

Autor sandokan111 (Post 2631530)
Neznam samo odakle ovo "Znas sto te ceka". Uopce neznas, ili valjda mislite da svi kupci prvo odu na pcexpert pa citaju misljenja? Ili mislite da velika vecina kupaca uopce napravi nekakvu analizu trzista prije kupovine dalje od potrage za najjeftinijom...

Da im to pise na stranicama trgovine, ajde shvatio bi "znas sto te ceka", ali to je daleko od istine...

Pa ne znam baš da čitaju pce, ali recimo ja sam osobno zadnje kupovao grafu i bome sam se informirao tko je uvoznik čisto da znam s kim ću imat posla ako rikne.

Znači može se ..., a općenito je poznato da najeftinije nije uvijek najeftinije ili da sa sobom nosi određene rizike.

I nitko ne opravdava njihove postupke, ali ne mogu dfugačije kad su takva firma.

FRipper 16.07.2014. 08:49

Citiraj:

Autor Forace (Post 2631509)
To ti ništa ne znači ako im ne znaš nabavnu cijenu robe.

Upravo to

Neke trgovine kod nas rade s 0% a neke i s minusom, samo kako bi bili među prvima na nabavi.

To što neki ED ima manje cijene, nema nikakve veze sa maržana

Btw potpis na ezav-ov post, tko god misli drugacije nije baš sam svoj.

sandokan111 16.07.2014. 12:53

Citiraj:

Autor wooden (Post 2631535)

Puno vjerojatnije nego ono prvo. Uvijek kad ti nesto podje po krivu ides tjerat pravdu i trazis po netu kako i sto pa naletis na recimo thread...
Citiraj:

Autor partwish (Post 2631548)
Na forum dođe možda 5% kupaca kukati, 95% ih popuši i za to se nikada ne sazna.

Tak i je. Neznam odakle fore "zna se kako je s njima". Normalno da se nezna, zna 1% kupaca...
Citiraj:

Autor Forace (Post 2631549)
Pa ne znam baš da čitaju pce, ali recimo ja sam osobno

Ti jesi, pohvale, ali velika vecina nije. Nigdje na stranicama ne pise da se reklamacije toliko dugo rjesavaju tako da te price "poznato je da ED tako radi" ne vrijede nista i neznam odakle su se opce pojavile...

partwish 16.07.2014. 13:10

Citiraj:

Autor sandokan111
Nigdje na stranicama ne pise da se reklamacije toliko dugo rjesavaju tako da te price "poznato je da ED tako radi" ne vrijede nista i neznam odakle su se opce pojavile...

Meni su tvrdili preko maila, da se to obično sve riješi kroz 10ak dana.

segregator 16.07.2014. 13:41

Citiraj:

Autor FRipper (Post 2631552)
Upravo to

Neke trgovine kod nas rade s 0% a neke i s minusom, samo kako bi bili među prvima na nabavi.

To što neki ED ima manje cijene, nema nikakve veze sa maržana

Btw potpis na ezav-ov post, tko god misli drugacije nije baš sam svoj.

Pa ako nešto platim 659kn kod njih, a najjeftiniji slijedeći (Elipso) je 901kn, kolika onda može biti Elipsova nabavna cijena? Ispada da bi se Elipsu isplatilo kupiti u ED pa preprodati ako ih njihov originalni dobavljač toliko dere :)

partwish 16.07.2014. 13:59

Citiraj:

Autor segregator (Post 2631660)
Pa ako nešto platim 659kn kod njih, a najjeftiniji slijedeći (Elipso) je 901kn, kolika onda može biti Elipsova nabavna cijena? Ispada da bi se Elipsu isplatilo kupiti u ED pa preprodati ako ih njihov originalni dobavljač toliko dere :)

Računaj da trgovine kao Elipso imaj prilično veliku maržu, a webshopovi (za koje znamo kako funkcioniraju) nemaju toliko široku ponudu jer im se ne da zezati s nečim što možda nitko i ne traži. Ponekad nije loše poslati mail nekom webshopu i pitati mogu li to nabaviti, ja sam tako došao do svog miša za prilično dobru cjenu.

segregator 16.07.2014. 14:04

Citiraj:

Autor partwish (Post 2631672)
Računaj da trgovine kao Elipso imaj prilično veliku maržu, a webshopovi (za koje znamo kako funkcioniraju) nemaju toliko široku ponudu jer im se ne da zezati s nečim što možda nitko i ne traži. Ponekad nije loše poslati mail nekom webshopu i pitati mogu li to nabaviti, ja sam tako došao do svog miša za prilično dobru cjenu.

A meni su rekli da edigital nije SAMO webshop nego imaju i trgovinu
(a koliko sad na brzinu vidim i elipso ima webshop, tako da ne vidim zašto
uopće radiš razliku kao da je edigital one-man webshop negdje u podrumu)

partwish 16.07.2014. 14:29

Citiraj:

Autor segregator (Post 2631678)
A meni su rekli da edigital nije SAMO webshop nego imaju i trgovinu
(a koliko sad na brzinu vidim i elipso ima webshop, tako da ne vidim zašto
uopće radiš razliku kao da je edigital one-man webshop negdje u podrumu)

Nisam ovdje direktno ciljao na Edigital, govorio sam općenito. Edigital može imati nisku nabavnu cijenu jer radi u više zemalja, što znači da ima veće tržište, naručuje više proizvoda i dobiju veći popust.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:37.