PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Huawei Sonic U8650 - (root, custom rom, integrated flash) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=221363)

dulesbj 11.01.2012. 15:31

[QUOTE=srkee;2070466]Evo sredio sam svoj Cyan. Neznam kako, ali ja ne primjecujem nikakvu tisu razinu sto se tice razgovora, jedino kad uhom fulam zvucnik.
cujem malo jeke, ali ostali ROMovi su toliko kljakavi, a navikao sam na brojne opcije u cyanu odprije tako da se ne vracam na niti jedan od onih siromašnih kineza.

radi stabilno

btw. Cyanogen vam ima te famozne switcheve u notification baru

srkee-pomoć,na cyanu zadnjem sa supersonic patchom,i temom glass,mi se dešava da mi se uopće neće spojiti na mrežu niti wifi,a dolje pokazuje ikone,onaj e ili wifi,skužio sam da na njegovoj originalnoj temi,ako ne pozeleni wifi,ništa od njega,samo je bijele boje,ako me kužiš,jel imaš ideju što napraviti,i onda restartam mob,pa onda radi sve,ne znam do čega je?
Svak pomoć bi dobro došla?
Hvala.

dani77 11.01.2012. 18:53

Citiraj:

Autor mepsnet (Post 2070758)
Evo da i ja nabacim koju slikicu svog stroja,radi samo tako,puno brže od stock roma dodao još 35 programa i opet super radi...meni i ne treba overclock.

Da li ti se da upload-ati negdje ovo sto si instalirao i napisati upute tocno korak po korak. (izgleda jako dobro)

sipe 11.01.2012. 19:25

[QUOTE=dulesbj;2071289]
Citiraj:

Autor srkee (Post 2070466)
Evo sredio sam svoj Cyan. Neznam kako, ali ja ne primjecujem nikakvu tisu razinu sto se tice razgovora, jedino kad uhom fulam zvucnik.
cujem malo jeke, ali ostali ROMovi su toliko kljakavi, a navikao sam na brojne opcije u cyanu odprije tako da se ne vracam na niti jedan od onih siromašnih kineza.

radi stabilno

btw. Cyanogen vam ima te famozne switcheve u notification baru

srkee-pomoć,na cyanu zadnjem sa supersonic patchom,i temom glass,mi se dešava da mi se uopće neće spojiti na mrežu niti wifi,a dolje pokazuje ikone,onaj e ili wifi,skužio sam da na njegovoj originalnoj temi,ako ne pozeleni wifi,ništa od njega,samo je bijele boje,ako me kužiš,jel imaš ideju što napraviti,i onda restartam mob,pa onda radi sve,ne znam do čega je?
Svak pomoć bi dobro došla?
Hvala.

Koliko sam pročitao bug u cyanu još od cm5 verzije. Meni se isto to zna dogodit samo restart pomaže nažalost :/

pnnk 11.01.2012. 19:32

Citiraj:

Autor lean&mean (Post 2069459)
Evo ljudi gotovi su moji romovi :)

Sonic
Download: http://dl.dropbox.com/u/4505125/sonic/sonic.zip

Ovaj rom je isti kao i onaj prvi kinez kojeg je Keoffice stavio, samo sto je cisci.
Znaci povadio sam iz njega sve nepotrebno, ali sam ostavio potrebne applikacije tipa Email. Skinuo sam stock wallpapere, i live wallpapere, ali sam ostavio mogucnost da skinete sami live wallpaper. Od googla u njemu nema ni traga. Nisam samo pobrisao app od googla nego i sve iz samog frameworka. Tako da nema nepotrebnog sinkroniziranja i trosenja resursa.
Znaci savrseno cist stock rom, a ako trebate Google Apps, skinete ovo:
http://www.mediafire.com/?28dtzd53vn0tnum
Napravite update iz recovery-a i imate sve Google Applikacije.

VAZNO: Ako zelite koristi prvi cisti rom i instalirat na njega gapps. Prvo stavite rom, restartajte mob. Pustite da se mob upali i podesi. Onda kad se stock rom poslozio mozete restart u recovery i stavite gapps.
Ako odmah nakon sto ste stavili rom stavite i gapps javljat ce error jer nece znaci dali da koristi postavke stock rom-a ili googla! Znaci prvo stavit rom, restart, pa tek onda gapps!

Napravio sam jos jednog, ovaj prvi mi je dobar al mi treba Market i Maps, a ne zelim instalirat svu silu applikacija iz Gapps pa onda rucno brisat. Tako da sam napravio jos jednog koji je isti kao i prvi, ali sa dodanim Marketom i Maps. Znaci osnovno ono sto od googla treba taj drugi ima. Nista vise.

Njega mozete skinuti tu:
http://dl.dropbox.com/u/4505125/sonic/sonic_google.zip

Linkovi jos nisu gore, bit ce za 10ak minuta.

Ovo je sad finalno tocno kako zelim rom da mi bude, cist ko suza. A onda ako zelim mogu dodavati stvari koje mi trebaju. Prilicno sam siguran da je ovaj prvi najcisci u8650 rom koji postoji :D One prve verzije sam sjebo tocno znam gdje :D Al nema veze sad, sa ovima sam sad skroz zadovoljan. Brzi su al ne gube se nikakve mogucnosti i nema bugova i problema, jer na kraju dana zelim mob u koji se mogu pouzdat a ne da mi puca gps ili widgeti ne rade ili slusalica ili non stop nesto :S

Linkovi ne rade ili moram biti regan na dropbox?
htjeo bi ovo isprobati da vidim jesu dorasli kinezu (1111-2(1).zip)

dali je moguće natjerati market da radi bez google appsa, znaci meni ne treba ništa od google applikacija samo bi htjeo market da radi ili šta mogu maknuti a šta ostaviti da radi market nešto sam pokušao ali sam zeznuo maknuo sve redom google apps

dulesbj 11.01.2012. 19:50

[QUOTE=sipe;2071520]
Citiraj:

Autor dulesbj (Post 2071289)
Koliko sam pročitao bug u cyanu još od cm5 verzije. Meni se isto to zna dogodit samo restart pomaže nažalost :/

Ja mislim da to ima veze i sa temama,recimo na onoj glass temi,malo radi gps u notificationima,malo ne,pa se ne da isključit,pa ne radi wifi,pa radi,najbolje ga je imati na defaultnoj temi,mislim na theme chooser.

lean&mean 11.01.2012. 21:58

asd

Citiraj:

Autor pnnk (Post 2071529)
Linkovi ne rade ili moram biti regan na dropbox?
htjeo bi ovo isprobati da vidim jesu dorasli kinezu (1111-2(1).zip)

dali je moguće natjerati market da radi bez google appsa, znaci meni ne treba ništa od google applikacija samo bi htjeo market da radi ili šta mogu maknuti a šta ostaviti da radi market nešto sam pokušao ali sam zeznuo maknuo sve redom google apps

Probaj ovog to je zadnji moj sonic:
http://dl.dropbox.com/u/4505125/soni...0-%20sonic.zip

Popravio sam neke stvari na sto su se ljudi zalili.
Meni treba rom koji na sebi nema apslolutno nista od googla, osim Android Marketa i Google Mapsa. I to sam ostavio gore.
Znaci cisti stock rom bez icega osim Marketa.
Onda su jos ljudi tu javili da ne radi search gumb iz launchera a to je zato sto kako sam skino sve od googla nema Googla Search, koji search gumb pali.
Pa sam ga vratio sad je i to tamo tako da radi search gumb.

Sad radim jos na jednoj verziji, tj. vec je gotova samo testiram.
Isto ovako stock 2.3.5 rom, bez sranja. Ali ima overclock sam slozio.

Sad jos razmisljam jel da ubacim kompletan gapps ili ne.
Ja sam sebi ostavio kako mi treba Market i Maps, Gmail se moze skinut sa Marketa, al Talk recimo nemoze, i ne znam dali Gmail moze pouzdano radit bez svih onih gapps applikacija za sinkroniziranje kalendara i ovog i onog...
Al gmail ne koristim pa mi ne treba :D

Sad koristim taj svoj cisti rom sa clockom, ubijam u benchmarku i kineze i onog CynogenMod od benru89 :D

Koristim Antutu Benchamrk, i testiram samo:
CPU and memory, 2D graphics i 3D graphics.

Moj sonic prvi : 1061
Clockani kinez : 1073
CynMod od benru89, clockan na 768mhz : 1151
Ovaj moj sad sto radim, clockan na 768mhz : 1216
:D :D :D :D :D

Sad samo ne znam, on mene super sluzi jer ne koristim gmail niti talk applikacije, al ne znam kako ce radit ako netko instalira gmail a nema na njemu servisa za sinkroniziranje kalendara i toga svega.

Vjerovatno cu na kraju na njega stavit kompletan gapps koji je keioffice poslao pa vam ga dat. Samo nikako vremena ulovit da zavrsim sve do kraja :S

E i da, ovaj sonic sa linka, ima gapps koji je dao keioffice, ali, sam update-ao Market, tako da kad se rom instalira i pokrene market, ne skida se nova verzija marketa nego odmah ima zadnju verziju marketa.

Ajde kad cete imat vremena, pa nabacite benchmark na svom romu koji sad imate, al testirajte samo:
CPU and memory, 2D graphics i 3D graphics

Pa napisite rezultat i koji rom imate da vidimo.
Iako je to najmanje bitno, najvaznije je da rom bude brz i da nema laga itd...

srkee 11.01.2012. 22:48

jedna bitna stavr kod cyanogena, :amen: NE GASI I PALI WIFI i DATA BRZO ZAREDOM :amen:

znači ako želiš ugasit data i uplait wifi, ugasi data, sačekaj 10 sekundi, upali wifi.

to je moje rješenje, nikad nisam imao problema s tim stavrima.

nema veze s temom, možeš imat koju god hoćeš, ali nakon mjenjanja teme, najpametnije je odmah rebootat mob.

a što se GPS ikone tiče, to je stari problem da ostane zaglavljena, ali ne brini, GPS bude ugašen, imaš i quick reboot app na marketu koja ti restarta samo User Interface, imaš isto tako, i notification restart, što će isto rješiti zaglavljene ikone

dulesbj 11.01.2012. 23:24

Citiraj:

Autor srkee (Post 2071764)
jedna bitna stavr kod cyanogena, :amen: NE GASI I PALI WIFI i DATA BRZO ZAREDOM :amen:

znači ako želiš ugasit data i uplait wifi, ugasi data, sačekaj 10 sekundi, upali wifi.

to je moje rješenje, nikad nisam imao problema s tim stavrima.

nema veze s temom, možeš imat koju god hoćeš, ali nakon mjenjanja teme, najpametnije je odmah rebootat mob.

a što se GPS ikone tiče, to je stari problem da ostane zaglavljena, ali ne brini, GPS bude ugašen, imaš i quick reboot app na marketu koja ti restarta samo User Interface, imaš isto tako, i notification restart, što će isto rješiti zaglavljene ikone

ok,mene je izgleda mučio i supersonic patch,maknuo sam ga i bolje je,da li možeš reći,šta se dobiva sa super charger skriptom,i kako se to meće?Nisam to pratio baš,pa da pitam?

srkee 11.01.2012. 23:50

ja nisam ni stavljao taj supersonic patch

evo ti tutorial za V6 supercharger, dobijaš novi mobitel. 5x brži :D

kreneš od step1, nije problem, 5 min.

mepsnet 12.01.2012. 00:11

Evo uploada sam unutra su i upute kako to sve namjestiti da izgleda kao na slici:
Code:

www.multiupload.com/WZNHQEMO9J

sipe 12.01.2012. 08:22

Citiraj:

Autor dulesbj (Post 2071541)

Ja mislim da to ima veze i sa temama,recimo na onoj glass temi,malo radi gps u notificationima,malo ne,pa se ne da isključit,pa ne radi wifi,pa radi,najbolje ga je imati na defaultnoj temi,mislim na theme chooser.

Nije do teme ja imam default-nu temu i iste stvari mi se događaju. Meni se dogodi da mi se mobitel jednostavno nekad "zaglavi". Preko power control-a ili setting-a ne mogu aktivirati niti gps, niti data promet, 2g/3g, orijentaciju i ostalo. Sumnjam na sonic patch jer ima neke s initd za čuvanje baterije pa mobitel jednostavno zaglavi. To je jedini problem s cyanogenom koji imam.
Supercharger sam jučer stavio pa ćemo vidjeti kako se ponaša. I skinite si zadnje rc4 verziju.

ypahh 12.01.2012. 09:36

poz,evo stavio sam na mob ovaj yaigo 235 rom,napravio sve po uputama,prilagodio ga kako mi pase,otisao u recovery da napravim backup,napravio ga,jedino mi je javio neki problem sa sd-ext.tada sam restarto mob i problem kod dizanja sustava,na onom android logu stoji i stoji i ne mice se,tek nakon vadjenja baterije par puta i restartanja se nekako uspio podic sustav:S onda sam probao napraviti restore backupa iz recoverya i i sve se zavrsi,ja restartam mob i opet ista stvar sa dizanjem sustava,s tim da ga sad uopce ne digne ni kad izvadim bateriju,samo stoji na onom android screenu tako da sammorao ponovno stavit rom da proradi. jel imao jos netko takvih problema? sta da radim?

hvala

sipe 12.01.2012. 10:37

Citiraj:

Autor ypahh (Post 2072036)
poz,evo stavio sam na mob ovaj yaigo 235 rom,napravio sve po uputama,prilagodio ga kako mi pase,otisao u recovery da napravim backup,napravio ga,jedino mi je javio neki problem sa sd-ext.tada sam restarto mob i problem kod dizanja sustava,na onom android logu stoji i stoji i ne mice se,tek nakon vadjenja baterije par puta i restartanja se nekako uspio podic sustav:S onda sam probao napraviti restore backupa iz recoverya i i sve se zavrsi,ja restartam mob i opet ista stvar sa dizanjem sustava,s tim da ga sad uopce ne digne ni kad izvadim bateriju,samo stoji na onom android screenu tako da sammorao ponovno stavit rom da proradi. jel imao jos netko takvih problema? sta da radim?

hvala

Probaj ponovo skinuti rom možda se negdje corruptao. Ili probaj s nekim drugim romom kinezom ili stock rom.

ypahh 12.01.2012. 10:54

Citiraj:

Autor sipe (Post 2072085)
Probaj ponovo skinuti rom možda se negdje corruptao. Ili probaj s nekim drugim romom kinezom ili stock rom.

zaboravio ssm napisat da mi se ista stvar dogadjala i sa kineskim romom, inace imam instaliran clockwork v.5.0.2.6

sipe 12.01.2012. 13:05

Citiraj:

Autor ypahh (Post 2072108)
zaboravio ssm napisat da mi se ista stvar dogadjala i sa kineskim romom, inace imam instaliran clockwork v.5.0.2.6

Jel kineski podržavao oc? onda je možda do kernela nemam pojma sad.

wnbeeeE 12.01.2012. 13:08

Moze mi netko molim vas ukratko objasniti zasto je ova tema toliko popularna, tj. sto je u ovom mobitelu toliko posebno (osim omjera uloženo-dobiveno)?

I sam neznam koji bi uzeo, a u ovoj temi nisam nasao pametan odgovor.

hvala unaprijed! :)

dulesbj 12.01.2012. 13:16

E,ne mogu dobiti ovo na slici,run as root,ne znam zašto
Pogledaj.
http://forum.pcekspert.com/data:imag...BJRU5ErkJggg==http://forum.pcekspert.com/data:imag...BJRU5ErkJggg==http://forum.pcekspert.com/data:imag...BJRU5ErkJggg==http://forum.pcekspert.com/data:imag...BJRU5ErkJggg==

a stavio sam busy box 1.18,tj instalirao taj iz njega,i u script manageru,browse as root,ali mi se ne pojavljuje ovaj run as root,kad kliknem na run.
Neće mi staviti sliku

dulesbj 12.01.2012. 13:42

Citiraj:

Autor wnbeeeE (Post 2072238)
Moze mi netko molim vas ukratko objasniti zasto je ova tema toliko popularna, tj. sto je u ovom mobitelu toliko posebno (osim omjera uloženo-dobiveno)?

I sam neznam koji bi uzeo, a u ovoj temi nisam nasao pametan odgovor.

hvala unaprijed! :)

Kupi mobitel pa češ vidjeti.:goood:

Vuco 12.01.2012. 13:48

Citiraj:

Autor ypahh (Post 2072036)
hvala

Isti Recovery, isti ROM, isto napravio backup - sve radi kako treba.

Boki4 12.01.2012. 14:27

Pozdrav svima :)
Supruga i ja smo vlasnici Huawei-a :)
Da li postoji neki način spojiti mobitel na punjač u automobilu za napuniti bateriju ??!
Hvala na mogućem odgovoru !

morski_pas 12.01.2012. 15:20

Citiraj:

Autor Boki4 (Post 2072397)
Pozdrav svima :)
Supruga i ja smo vlasnici Huawei-a :)
Da li postoji neki način spojiti mobitel na punjač u automobilu za napuniti bateriju ??!
Hvala na mogućem odgovoru !

kupi adapter za auto USB i to je to :goood:
http://www.njuskalo.hr/image-w450/mo...a-10429408.jpg

Boki4 12.01.2012. 15:48

Citiraj:

Autor morski_pas (Post 2072474)
kupi adapter za auto USB i to je to :goood:
http://www.njuskalo.hr/image-w450/mo...a-10429408.jpg

Pomislio sam da tako nešto možda postoji, hvala na info+ photo !!! :respekt:

recod 12.01.2012. 16:56

Citiraj:

Autor srkee (Post 2071863)
ja nisam ni stavljao taj supersonic patch

evo ti tutorial za V6 supercharger, dobijaš novi mobitel. 5x brži :D

kreneš od step1, nije problem, 5 min.

Naravno ja imam problem. Nakon sta sam sve naprvia mob mi se reboota i kad sam ponovo usa u script manager opet sam triba one brojeve upisivat. I tako se ponavlja ja upisem on se reboota... Pomoć?

I zasto kad idem uc u SetCPU mi ga odma crasha?

e-one 12.01.2012. 17:09

Citiraj:

Autor recod (Post 2072594)
Naravno ja imam problem. Nakon sta sam sve naprvia mob mi se reboota i kad sam ponovo usa u script manager opet sam triba one brojeve upisivat. I tako se ponavlja ja upisem on se reboota... Pomoć?

Moras jos rucno podesit onu 99supercharger skriptu iz mislim data foldera da ti ju runa kod restarta. To je i mene mucilo. pise ti i to u tutorialu.....

@ srkee - kako iskljuciti compcache? pretpostavljam da na cyanu ima opcija za to, a da li mogu ja to na kinezu rucno ubit??

-_Bad$ector_- 12.01.2012. 17:12

Evo kupih i ja mobitel danas i odmah sam bubnio cyan gore i pročitao pol teme. :D

I da, kupio sam uređaj u slobodnoj prodaji po 895kn i zakljucan je, kako to? Zar ne bi trebao biti otključan?

e-one 12.01.2012. 17:16

Citiraj:

Autor -_Bad$ector_- (Post 2072613)
Evo kupih i ja mobitel danas i odmah sam bubnio cyan gore i pročitao pol teme. :D

I da, kupio sam uređaj u slobodnoj prodaji po 895kn i zakljucan je, kako to? Zar ne bi trebao biti otključan?

Ovisi di i što si kupio? Ako si kupio npr u Tele2 dućanu onda je zaključan na Tele2 jer je to uređaj iz pretplate koji možeš kupiti kao "slobodan" Tele2 telefon tj. bez uguvorne obveze ili paketa. Nema logike ali je tako. Isti taj u paketu je 150kn jeftiniji.

Boki4 12.01.2012. 17:57

Link za original rom sa prve str. ne radi ima li neki drugi link možda ?!

recod 12.01.2012. 18:16

Citiraj:

Autor lean&mean (Post 2071676)
Probaj ovog to je zadnji moj sonic:
http://dl.dropbox.com/u/4505125/soni...0-%20sonic.zip

Popravio sam neke stvari na sto su se ljudi zalili.
Meni treba rom koji na sebi nema apslolutno nista od googla, osim Android Marketa i Google Mapsa. I to sam ostavio gore.
Znaci cisti stock rom bez icega osim Marketa.
Onda su jos ljudi tu javili da ne radi search gumb iz launchera a to je zato sto kako sam skino sve od googla nema Googla Search, koji search gumb pali.
Pa sam ga vratio sad je i to tamo tako da radi search gumb.

Sad radim jos na jednoj verziji, tj. vec je gotova samo testiram.
Isto ovako stock 2.3.5 rom, bez sranja. Ali ima overclock sam slozio.

Sad jos razmisljam jel da ubacim kompletan gapps ili ne.
Ja sam sebi ostavio kako mi treba Market i Maps, Gmail se moze skinut sa Marketa, al Talk recimo nemoze, i ne znam dali Gmail moze pouzdano radit bez svih onih gapps applikacija za sinkroniziranje kalendara i ovog i onog...
Al gmail ne koristim pa mi ne treba :D

Sad koristim taj svoj cisti rom sa clockom, ubijam u benchmarku i kineze i onog CynogenMod od benru89 :D

Koristim Antutu Benchamrk, i testiram samo:
CPU and memory, 2D graphics i 3D graphics.

Moj sonic prvi : 1061
Clockani kinez : 1073
CynMod od benru89, clockan na 768mhz : 1151
Ovaj moj sad sto radim, clockan na 768mhz : 1216
:D :D :D :D :D

Sad samo ne znam, on mene super sluzi jer ne koristim gmail niti talk applikacije, al ne znam kako ce radit ako netko instalira gmail a nema na njemu servisa za sinkroniziranje kalendara i toga svega.

Vjerovatno cu na kraju na njega stavit kompletan gapps koji je keioffice poslao pa vam ga dat. Samo nikako vremena ulovit da zavrsim sve do kraja :S

E i da, ovaj sonic sa linka, ima gapps koji je dao keioffice, ali, sam update-ao Market, tako da kad se rom instalira i pokrene market, ne skida se nova verzija marketa nego odmah ima zadnju verziju marketa.

Ajde kad cete imat vremena, pa nabacite benchmark na svom romu koji sad imate, al testirajte samo:
CPU and memory, 2D graphics i 3D graphics

Pa napisite rezultat i koji rom imate da vidimo.
Iako je to najmanje bitno, najvaznije je da rom bude brz i da nema laga itd...

Ja sam svog testa na Cynu i score je 1219. CPU stock 600mhz
EDIT: Kako clockat ? SetCPU crasha stalno

dulesbj 12.01.2012. 18:54

Citiraj:

Autor recod (Post 2072594)

E to i mene muči,ko ima kakav link za taj tutorijal,kako to upisati,tj,što upisati?

-_Bad$ector_- 12.01.2012. 18:54

Citiraj:

Autor e-one (Post 2072615)
Ovisi di i što si kupio? Ako si kupio npr u Tele2 dućanu onda je zaključan na Tele2 jer je to uređaj iz pretplate koji možeš kupiti kao "slobodan" Tele2 telefon tj. bez uguvorne obveze ili paketa. Nema logike ali je tako. Isti taj u paketu je 150kn jeftiniji.

E pa baš to, nema logike..
Prvo sam i mislio uzet u paketu na bonove, ali nije bilo više pa sam uzeo kao slobodan uređaj i pitam tetu jel to znači da je mobitel otključan za sve mreže i ona kaže da.

No dobro, nema veze.

E sad jedno glupo pitanje, što treba poslat ovom liku u mailu za dekodiranje? Jel on uopce Hrvat? :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:20.