![]() |
Mali update - 790 / 1840 / 2050 :goood:
Onaj tzv gigabyte HUB je super, digao voltazu na 1.2V i dospjeh na ovo, odigrao sat vremena crysis-a i temp nije presla 60 stupnjeva :care: Popodne mozda odem dalje, vidjeti cemo :D |
yep, kartica je prava zvijerka, pokraj ove Gigabyte 8800GT 512MB za 1250kn mislim da nema smisla niti jednu drugu kupovat :)
ali mene taj zalman na max okretajima ubija glasnocom pa sam mu sa fanmateom morao spustiti okretaje, no jos uvijek dobro hladi |
Da kupujem 8800GT, ovo bi mi definitivno bio prvi izbor. Jedna od najisplativijih kartica na trzistu.
|
Citiraj:
BTW pogledaj mi sig što se tiče slika! |
meni jezgra neide dalje od 790MHz sa 1.2V i 755MHz sa stock voltazom... sharede sam najvise natjerao na 1880MHz, ali mislim da bi cak i vise isli... za memu moram jos istestirat do kraja
ako budem imao volje i vremena mozda napravim neki veci review sa slikama, testovima u igrama i tako... btw mene koci proc E2160 na 3GHz, L2 revizija. sutra mi dolazi E2160 M0 pa cu ga nagazit iznad 3GHz i onda cu vidit poboljsanje :) |
Shadere ćeš moći dobiti na više od 1880, tek kad spustiš jezgru. Na ovom taktu jezgre je to više manje to sa shaderima, eventualno ako uspiješ još skok na 1940...
|
Citiraj:
Što se tiče shadera je li oni moraju se OCat linkano sa GPUom ili mogu odvojeno kao memorija. (n00b sam za ove nVidia shadere) Ispravio se Razer post! |
Najbolje ih je dizati odvojeno. Ali pri tome naći neki optimum, a ne sad krknuti jezgru na 800-850 a shadere ostaviti na defaultu.
|
Citiraj:
|
yep, ja nisam uspio skontrolirat brzinu vrtnje preko softwarea, ali sam zato uspio preko fanmatea :)
|
Hm, kako? Ovaj vent ima 2 pina, sto nije potrebno da ima 3? :stoopid:
Ako sam malo retardiran isprike :D ali ocito da mi nesto promice. |
crvena - +12V
crna - 0 AKA nula zuta - nadzor broja okretaja a ovom zalmanu treba samo crvena i crna tj. napajanje tako da sam konektor od zalmana prisilno ugurao u konektor od fanmatea na crnu i crvenu, a zuta je ostala prazna :) |
Zahvaljujem :chears:
|
Te 2 žice su ground i 12V. Smanjuje mu voltažu potenciometrom pa se vrti sporije. Nažalost nedostaje informacija o brzini vrtnje što se opet da donekle kompenzirati očitavanjem temperature.
|
Citiraj:
|
Ma definitivno si moram nabaviti taj S1 cooler....ali planiram sve pasivno jer mi ventilatori više idu na živce sa bukom.Počeo sam i najtiše čuti pa samo pitanje.Jer goli S1 bez ikakvih coolera drži 8800GT kako spada?
|
sta stvarno nitko nezna sta bi moglo biti ??
|
gs
pa je si pokusa sta od toga sta si sve navea i provest u djelo pribacit kabel u drugi port od graficke stavit drugi dx itd? mozda ti je monitor u banani???
|
Citiraj:
|
Ako možeš testirat memu na 2100, meni zadovoljno tako kuca i dosta je pružila snage u igrama.
|
Citiraj:
Citiraj:
Ne volim drzati stvari bas na max max (GPU moze max na 795MHz, shaderi oko 1880MHz, mema na vec spomenutih 2060MHz) tako da ju drzim na 780 / 1840 / 2000MHz. |
mjenjani driveri,(zadnji forceware).mjenjan direct x,nosio sam je kod frenda , kod njega radi al samo na 1280x1024 na svim ostalima sere.evo stavim je kod sebe ona trza sliku,probao sam njegovu 7600GT TDH kod sebe i ona radi normalno .. i primjetio sam da mi sere samo kdok ne dodje do 60 c u idle onda skoro nestane to trzanje :S!! mislim ja da ona sutra ide nazad u vemil...monitor je ispravan jer sam ga dok je trzalo spojio brzo na laptop i ne trza a cim sa ga vratio na komp,trza! i zasto mi ne pise ''ime monitora'' on 8800 GT aeg plug & play monitor on 8800 GT ( kod frenda pise za njegovu 7600 ovak: samsung''taj i taj'' on 7600GT )
|
Nosi je na reklamaciju vjerojatno je "sindrom hladnog lema" prema tome - neispravna je...
|
Citiraj:
|
nemogu ih nigjde naci.ali nije do drivera za monitor jel od frenda 7600GT radi besprijekorno
btw @ maX sarkazam mi nije potreban oke ?? dovoljno mi je sto to govno s kulerom neradi ... |
:goood: sta ti ne radi vent ? nemas se ni sta cudit..tko zna kolike su temperature..a ako ti ne prepoznaje monitor skini obavezno drivere sa njegove web stranice pa ce ti pisat ko kod frenda
|
vent radi super jel je temperatura 62 u loadu a za monitor nema drivera ni na njihovoj sluzbenoj starnici
|
pa, ja sam ti odgovorio na pitanje sto se tice plug and play monitora... tako windowsi po defaultu prepoznaju svaki monitor i ako hoces da ti tamo pise bas njegovo ime moras mu instalirat drivere, nisam ja rekao da je u tomu problem tj. da zbog toga imas valove
|
nema drivera ni na asusovoj stranici prazno je polje... a i moj frend nije snimao drivere za monitor nikad.prije ovoga sam na kompu imao 9600xt i ppisalo mi je ime monitora :S ma jebe me grafa i da jos sam primjetio da samo na 1280 puta 900 donekle oke radi.cim stavim na 1440 ili neka druga odmah ti sitni valovi..
|
A da na monitoru stisneš tipku "auto" ukoliko je isti spojen preko analognog sučelja odnosno D-SUB-a?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:11. |