![]() |
Nitko se tu ne gura. Iznosimo cinjenice :D
|
Nik fakat je baj preheben :D
Mogu si mislit kak ces vozit ovoga ak ti je bolji od fuela uz brdo :D Kak ti se svidja rad zadnje suspenzije? |
Probaj, Nik-o ti ne brani :D
Zaebi garu Nik, utopi to dok možeš, izvuci soma kn iz tog, frkni taj volan i lulu i kupi neš normalno, te novce stavi na kup i uzmi kod Aleša ili negdje u Sloveniji novi XT i nikad više ne beri brigu o kočnicama. Wellgo nećeš koristit, prodaj za 200. Ostavi sic koji ti paše, drugi prodaj. Jedva čekam vidit u živo. |
E, sta nije bilo nekih problema sa novom serijom Shimano kocnica? Nesto se spominjalo na netu. Budem sutra probao nac di sam to iskopao, sad mi se neda.
|
Ne moraš tražit jer nećeš nać, bio je problem s Ice Tech rotorima.
|
Aha. Znam da se negdje spominjalo. I jesu to rijesili, i kako? Znas li mozda? :)
|
Nece Jekyll brze uzbrdo od Fuela ni u teoriji.
Sutra cu vidjeti kak se stvarno penje, jedino sto sam malo zahrdjao pa nisam siguran kak ce misici podnijeti napor...al sam zato 7-8 kg laksi nego prije 3 mjeseca. S obzirom da je to AM bajk odlicno se penje, ovo malo sto sam ga vozio po spomenutom brdascu me stvarno iznenadilo...ali pravi test ce biti tek na Sljemenu. @Sile Nema vise ulaganja u bajk...ima samo rasprodaja viska dijelova, kad odlucim koje cu zadrzati. Inace sam zbrojio koliko kostaju custom dijelovi a koliko dodatna oprema - pun kufer. |
Također Nik, se pridružujem čestitkama, znam koliko ti bajk znači u životu tako da mi je jako drago, a bila bi ova zima koma bez tebe, samo buraz i ja :D ostalima je prošle zime navodno bilo prehladno :D :D (moram malo prcati pa nemojte zamjeriti)
Moj "El Diablo" je u završnom stadiju, danas mi Sile donio dužu sajlu za prednji mjenjač što je od starog bila kratka i ovim putem mu se zahvaljujem još jednom te mi nedostaje još samo prednji 203mm rotor koji će stići unutar 15-tak dana čim ga burke naruči :) I onda kreću ponovo pohodi po Sljemenu :D P.S. Nik, nisam te videl 100 godina pa se veselim druženju :D |
Dodatna oprema u maloprodaji dođe preko 4k kn. Samo bash i štanga su oko 2 i pol.
Cijenom si prošao odlično, samo velim, imaš tu viškove, dakle pedale, a i ne znam koliko će ti se CB pedale svidjet, volan ako nije rezan onda je preširok a lula je jako kratka a na njima možeš otić u plus a da kupiš normalnu lulu i volan, ne kažem da ulažeš dalje nego zamijeniš postojeće dijelove na način da ostvariš dodatnu pinku koju uložiš u kočnice. Ali probaj svakako prvo elixir, ima vremena. @cuks - problem je bio u spaljivanju rotora do neprepoznatljivosti, riješeno je čini mi se boljom smjesom pakni ili tako neš, uglavnom stalno pratim i 101% reviewa su pozitivni. @ Onyx - malo sam pipkao El Diabla (sviđa mi se nick :D) i fakat je mrcina, pogled iz kokpita je moćan, stenčni i osovina su mrcine, ne sviđa mi se kako si volan zarotiro freaky, sic ti je pohaban, ali inače pila sam takva. Ja se također bilježim za ture po Slemenu, samo da neke čehla iznađem, od Trešnjevke do doma su mi koljena ošla u krasan k..... |
Volan je tako zarotiran jer je moja rotacija prema burazovim komentarima bila da je "tako GAY", a i naviknuo sam se tako voziti pa mi leži zapravo odlično, a sic je ostao pohaban kao dobar "reminder" da ne pokušavam bunny-hopati pri 60km/h :D
Sile, za zimu ti je dovoljno neke tajice ispod i trenirka sa gumicom na dnu da ne zapinje za onaj klinac (bemti nemrem se sjetit kak se zove, brain fuck :D), znaš o čem pričam...tak sam vozil cijelu zimu i nije mi bilo zima |
Visak su samo jedne pedale i jedan sic.
...te kocnica koje ne diram dok su pod garom. Custom dijelovi su na bajku, origigi su kod vlasnika...e pa stvarno bi bilo previse da mi je i to dao za 15k kn. Cak mi nije palo ni na pamet da ih trazim :D |
Ima li tko za posuditi/prodati ravan 203mm rotor?
|
Deda ima za Shimana, center lock, ako nije prodao :D
Vidim Black Shark je postao popularan :D Over & out 4 today. |
Nik cestitke na prinovi, jebacki je bajk!
|
Destro, čemu novi AM bajk kad imaš x6 ?
|
x6 je za buraza?
Sad stvarno idem krmit. |
Citiraj:
Čuks je dobro reko, odavno je buraz kupio samo ramu da mu složim bajk, samo sam ju ja posudio na neko vrijeme, ajmo tak reć. Zapravo me on nagovorio da složim bajk s njegovom ramom, sam da vidi kak izgleda hehe. Oglas na dropbikeu je scouting, zna se dogoditi da ljudi imaju bajk za prodati po dobroj cijeni ali nisu stavili u oglas, pa reko da probam. |
Citiraj:
|
Jel mozete preporucit neki sic za biku, a da je udoban, uzak i da nije skup :D
Trenutno iman Bontrager SSR koji je dosta udoban al je presirok i kad se na tertenu iden spustit iza sica zapne mi o butove. Thnx. |
Odi u neki ducan sa biciklima pa biraj. To je sve individualno. Nesto sto ce tebi odgovarat nece meni i obrnuto. Ne znas dok ne probas.
|
Citiraj:
Sunline v1 lulica je u svakom pogledu bolja od thomson x4, pa stvarno neznam zasto ni se rjesavao vrhunskih djelova da kupi nekaj ofrlje! A ove xt kocnice opet gurate kao da su neki isus krist, a zapravo su samo "ok". |
Ne pričam ja krivo. Čovjek ima 185cm, ako ti zbilja misliš da je 760mm ok volan da se kriliš ko galeb onda ok. S preširokim volanom gubiš na upravljivosti, normalna je stvar jer ljudi to guraju gore pod normalno, da bi se diferenciralo od XC-a ili kaj već. S tim volanom ne možeš kroz vrata proć, zapinjao bi među stablima.
Kratka lula ok, ali ne kratka lula koja dođe 70€. Isto tako ne volan od 60€, to proda i kupi nešto čist solidno od Truvativa i opet je u plusu. Nije sve što ne dođe 100€ ofrlje. XT su samo "ok" ali su zato Elixir "daleko manje nego ok". |
Na zlati bi se ubio da imas 760, al na ovoj rami ne, i u tome je razlika... Ne kriliš se na 760 samo zato sto je te sirine, nego se kriliš ako je na krivoj rami.
Vjeruj mi sile, nisi probao i neznas. |
I posto mi na mobitwlu neda da editiram post, napisat cu novi!
Truvativ na 3000€ bajku????? LOoooooOOooooOopL |
Citiraj:
ovako koliko san gleda po netu ovo bi moglo doc u uzi izbor: 1. http://www.bikeradar.com/gear/catego...gator-10-37546 2. http://www.bikeradar.com/gear/catego...prime-10-37485 3. http://www.bikeradar.com/gear/catego...addle-11-44561 4. http://www.ebay.com/itm/Downhill-FR-...item4aac9d6526 svi su cca 40 do 50$ olitiga cca 200kn |
Dobro, on nek proba. I ja bi volio probati :D samo sugeriram da su to high-end dijelovi koji ako mu ne odgovaraju može izvući novce iz njih. To je sve.
Ako mu se volan baš sviđa može ga i skratit, opet super. Ekipa se malo razbjesnila, gledam malo vozni park tu na PCE: Nik-Jekyll, Vuco-Thunder, Distro-oraH, Mic i Onyx-Prophet, Jed2i-Remedy, Neo-St i Sonic-Fuel i Enduro (ne znam čiji je čiji). I is jelly... |
Citiraj:
|
@Zubich
Aljoha, nije ti ovo DB!!!! Tamo se odi prepirati sa klinčadijom, svi smo mi probali i široke i uske volane i kratke i duge lulice a za razliku od tebe ja i sile smo ponešto i pročitali od nekih koji znaju malo više o vožnji od tebe (čitaj Brian Lopes i Lee McCormack, ako neznaš tko su oni google it madafaka). Znamo se i znam da nemisliš loše, ali de oladi malo, ipak ako ništa drugo stariji smo od tebe (po godinama, možda ne po bicikliranju) a vjeruj mi imaš ti kao i mi svi još PUNO toga za naučiti o bicikliranju! Evo ti jedno dobro štivo iz njega se da štošta naučiti o stvarima o kojima samo misliš da znaš, a ustvari pojima nemaš ;) Enjoj. Edit: "Nik-Jekyll, Vuco-Thunder, Distro-oraH, Mic i Onyx-Prophet, Jed2i-Remedy, Neo-St i Sonic-Fuel i Enduro " Hm, neznam dali će se sada stvoriti neki dodatni razmak između ekipe sa i bez federa :D, mislim ono, možda ćemo im mi bez federa sada biti prenisko na ljestvici i neće se htjeti s nama voziti (odnosno dati da se mi s njima vozamo :D) |
Citiraj:
Citiraj:
Veliš odbio bi ga. Nemoj bit brand-junkie. Ako je nešto bolje ili jednako dobro a jeftinije, što ćeš uzet? Uostalom ne sjećam se kad je itko ikad od poznatih imao problem s lulom ili volanom, jel ikad ikom puklo? Tako da w/e. |
Citiraj:
Vjeruj mi, volan mu sigurno nije preširok jer se radi o drugoj gemetriji, a kočnice su nove i sigurno će izdržat sezonu bez problema! |
I kaj, zato kaj su ti dijelovi više fensi trebao bi ih zadržati gore čak i ako mu ne odgovaraju? Vjerovat ću da mu odgovara.
Za kočnice je rekao da će ostavit, njegov izbor, vidjeli smo kako su mu prošlu garu za kočnice expressno riješili! Ja iznosim svoje mišljenje, nisam probao, dovoljno mi je da ZgMmax, perica_mali, Adaksinjo, i praktički svi ostali s kojima se vozim a da imaju Avid imaju probleme s njima, bilo s odzračivanjem, bilo s pregrijavanjem, bilo s pišanjem ili zvoncanjem i turkey-gobbleom. Zakaj je Destro prešao s Code-a na XT, nazivno slabiju bremzu? Jer se ne želi jebat. Uostalom dok mi trollamo Nik ga drobi po Sljemenu, on će najbolje znat kaj mu paše a kaj ne. |
@bane
Za razliku od mene, ti i sile NISTE probali razlicite volane na razlicitim geometrijama, a ovo sa citanje knjiga cu zanemarit jer je irelevantno. Nemoj se mjesat jer ocito ne vidis da bi nik mogao popusit najbolju lulicu i volan koj ima zbog nekog truvativa... I nisam brand jjunkie, vozio sam puno truvativa i bio sam zadovoljan, al ovo sto nik ima je druga klasa i zasto to zahebat? I tko se tu svadja? Zar se nemoze imat drugacijamisljenja? |
Ja se ne svađam, ja volim sve ljude.
Osim Vuce. ----- Jesi nabavio u Sloveniji kaj si trebao? Meni još uvijek nisu stigle patike, tako da dobro da te nisam gnjavio. I jesi prodo bike? |
U slo sam nabavio sve :) i ostao švorc, s time da sam dobio 18€ popusta
A bajk sam trebao prodat u subotu poslje posla (zato nisam bio na invaziji sljemena) no bik je odustao... Ma kupit cu ja on1 u roku mjesec dana 100%, al bi mi pomogli ovi novci od bicikla. |
|
Citiraj:
*Nije zajebancija/niti podjebavanje nego pitam jer me fakat zanima? U cem je razlika izmedju Sunline V1 lule i Nukeproof volana u odnosu na recimo truvativ Holzfeller lulu i volan? Nemoj sada rec da je ta kombinacija laksa :D |
Lakša i čvršća = bolja!
A grami na biciklu su skupi :) |
Nik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Daj nam report!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ajde, ispizdili su svi :D |
Dečki, ubuduće ove postove koje imaju nastup - nismo ti mi sa dropbike-a tu i slične nemojte uopće tipkati. Ako se ne znate normalno diskutirati bez nekog klasičnog podjebavanja (koliko god vi nemali namjeru takvu), nemojte bolje ništa pisati. Glupo mi je da ja sad moram nekome editirati postove ili brisati.
S obzirom da zubich nije napisao nikakve konkretne stvari, već samo niste probali, jednako mi dođe kao i Lopesovo mišljenje u knjizi. S time da Lopes ima i neke rezultate zadnjih 20god pa ono. Zna se kakvu funkciju ima volan i lulica te kakve karakteristke treba imati da bude vrhunska. Čvrstoća i krutost za što manju težinu (a s time i cijenu). Na kraju je samo stvar jesi ti spreman platiti za dizajn i te karakteristike koje ima ili nisi. Po meni, ako nisi spreman platiti 500kn lulicu, ne treba značiti da je neka lulica koja ima istu čvrstoću i krutost, a nižu cijenu jer je 50g teža je lošija. Onome tko ima lovu takva (teža i jeftinija sa istim odnosom čvrstoće i krutosti) lulica je lošija, onome tko nema - njemu je super. A težina lulice mi je jednako važna stvar kao i težina lanca. Tak da zubich, po meni ti si omašio futbal, ne ceo jer dio sa geometrijom se čak i slažem (iako je tu više faktora), no za lulicu se ne slažem. |
Sa sirim volanom dobivas da ti je tijelo polozenije prema naprijed pa mozes staviti kracu lulicu.
Ima lijepo objasnjeno u ovom videu. Rasprava je fakat bzvzna jer se o ukusima ne raspravlja i svatko ima/kupuje komponente po svojim mogucnostima. malo sam gledo po CRu ciejne i tezine komponenti i ispada da je kombinacija treuvativ hussefelt lule i riser volana teza 30g (po podacima na CR stranici) ali i skuplja 40 funti. Pa ko voli nek izvoli :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:50. |