PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Filmovi - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=43879)

fanATIk 02.01.2013. 10:57

Meni su naprotiv, Bondovi bolji od kad ih Craig glumi. Frajer mi izgled sirov, ko ubojica, kak bi čovjek s dozvolom za ubijanje i trebao izgledat. Ovi prije su mi izgledali ko hrpica ušminkanih pederčića koji stisnu gumb a iz dupeta im izleti dron koji pobije pola Kazahstana.

potemkin.hr 02.01.2013. 11:08

Citiraj:

Autor Omerta (Post 2307017)
Možda on i je najbolji glumac za Bond filmove, ali sve ostalo nema veze sa Bondom.
Njegovi bond filmovi su mi kao da gledam neki obični akcijski film. Totalno izgubljen štih Bonda, bez onih poznatih điđa-miđa, raketa na autima, lasera u satovima i slično.. Jednostavno izgubio se 007 štih..

Točno to.

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 2307020)
Meni su naprotiv, Bondovi bolji od kad ih Craig glumi. Frajer mi izgled sirov, ko ubojica, kak bi čovjek s dozvolom za ubijanje i trebao izgledat. Ovi prije su mi izgledali ko hrpica ušminkanih pederčića koji stisnu gumb a iz dupeta im izleti dron koji pobije pola Kazahstana.

Gle, da hoćem gledati sirove špijunske si pogledam Bourne trilogiju (1) (2) (3) (da, one s Matt Damonom, ovaj novi izrod nije vrijedan spomena) ili Ronin, koji su bolji od Craigovih filmova bez karaktera.
Dok hoću gledati Bond film zna se točno što Bond film znači i što očekujem od njega - Ženskar koji ganja negativce, da vozi dobre aute i da ima barem šaku gadgeta. Formula je funkcionirala sve do ovih novih abominacija...

bambi56x 02.01.2013. 11:24

A Tale of Two Sisters - mnogo bolje i 'dublje' od američke verzije ( The Uninvited ). Ono što mi se više svidjelo u korejskom filmu je posvećenost detaljima, skoro sve što je imalo naglašeno ima neko značenje. Slobodno se može ignorirat horor kao žanr, ovo je čisti triler/drama/misterij.

fanATIk 02.01.2013. 11:49

Citiraj:

Autor potemkin.hr (Post 2307023)
Točno to.

Gle, da hoćem gledati sirove špijunske si pogledam Bourne trilogiju (1) (2) (3) (da, one s Matt Damonom, ovaj novi izrod nije vrijedan spomena) ili Ronin, koji su bolji od Craigovih filmova bez karaktera.
Dok hoću gledati Bond film zna se točno što Bond film znači i što očekujem od njega - Ženskar koji ganja negativce, da vozi dobre aute i da ima barem šaku gadgeta. Formula je funkcionirala sve do ovih novih abominacija...

A čuj, da Craigu daš hrpu gadgeta, imao bi sve to. Auti i pičoni su već tu. Meni se sviđa što su ovi zadnji Bondovi mračniji od dosadašnjih. Kad vidim ulickanog Pierce Brosnana s fen frizurom, povraća mi se.

ivan77 02.01.2013. 12:02

Citiraj:

Autor potemkin.hr (Post 2307023)
Točno to.

.
Meni se ne sviđa onaj "flash" ( skupi auti , nevjerojatni dobici u kockanju, etc.). Bond je vojnik , i to je to. Sviđa mi se da je nekad prikazano da je emocionalno sjeban lik , kao i u Flemingovim romanima(kao i sam Fleming , alkohol,promiskuitet, kocka) Meni se ovakav više sviđa. Al sve je to stvar ukusa.

xlr 02.01.2013. 22:47

Citiraj:

Autor Ladybug (Post 2306055)
Cloud Atlas - O. M. G. Oduševljena. Prosvjetljena. Sretna. Koji eye opening movie, za mnoge koji su mislili da su sve one gluposti tipa "Go bold where no one has gone before" samo fraze. Utjelovljenje svega kaj ljudi dan danas trebaju gledati da uvide koliko smo beznačajni u cijelom svemiru, sve naše nesuglasice, mržnje, svađe, ratovi... Koliki je to promil u ovom velikom prostranstvu energije, ljubavi i božanstva. Ono, ne znam, fakat odličan film, pokazuje kako prava ljubav prevaziđe kontinente, vrijeme, epohe, i da je konstantna uvijek i svugdje i da uvijek pobijedi. Matrix za pametne ljude :P

Amen :) Dugo nisam gledao išta slično. Ok, možda The Fountain, ali on je mala beba prema ovome. Call me pussy, ali fina knedla je bila u grlu pred kraj... Preporuka, ako ste dovoljno open-minded za nešto novo. Nikakve bajke, nikakvi bakrači, samo jedna fino vizualizirana poruka.

panda505 03.01.2013. 00:25

Pogledah i ja napokon Hobbita, i kaj god neki rekli, film je jednostavno ODLIČAN!

Usudio bih se reć čak da je negdje k'o i Fellowship

Jedva čekam 2. dio!

syss 03.01.2013. 01:52

craig najbolji bond... di je onaj rolling smajlić :D :D :D

pa bonda sam prestao gledati otkad ga craig glumi.

fanATIk 03.01.2013. 03:49

A ukusi se razlikuju. Neko više voli fen frizuru, neko plavuše. :D
Nemoj me hebat da si i ti među onima koji su rekli; Bond nemre bit plav i zato filmovi ne valjaju...

Mad_Duke 03.01.2013. 07:27

Citiraj:

Autor Omerta (Post 2307017)
Možda on i je najbolji glumac za Bond filmove, ali sve ostalo nema veze sa Bondom.
Njegovi bond filmovi su mi kao da gledam neki obični akcijski film. Totalno izgubljen štih Bonda, bez onih poznatih điđa-miđa, raketa na autima, lasera u satovima i slično.. Jednostavno izgubio se 007 štih..

Je je :) Slažem se. Iako bi mi bilo mnogo cool da novi bond bude Idris Elba. Mislim da bi se lijepo mogao uklopiti :)

Burko 03.01.2013. 08:22

sto se bondova tice, definitivno najbolji mi je sean connery. uvijek kada gledam te prve filmove, tu su scene fajta realne, sakatanje i natezanje, nema super-duper nekakvih potpomagala niti abnormalnih scena (ako i ima, to vidis da je nekakav SF skoro, ono, ne gura mi pod nos "radnja se odvija na danasnji dan"). drugi mi je sa mooreom, ostao mi u dobrom sjecanju.

no, sve od pierca pa preko daniela su stajaznam....... nemaju to nesto sto mi je bilo dobro do njih. svaki mi je kao da gledam skup akcijski film napravljen na britanski nacin, pa jos kada cujem njihov akcent - kakti je jos kvalitetniji. meni uopce nisu toliko dobri, jos trebam skyfall pogledati, ali prosli, quantum of solace......... zali boze, jedan dreed je umjetnicko djelo prve kategorije kojemu treba dici spomenik.

a daniel mi ni ne smrdi ni ne mirisi. sto je po meni lose, treba biti bond pravo musko :). ovaj je moderan, pa i plav i vjerovatno metroseksualac, ali nema mi do seana.........

ti.le 03.01.2013. 10:53

Gledao sam negdje jedan interview kad su ih pitali zasto Bond sa Craigom nije kao ostali Bondovi, rekli su da su nakon Austin Powersa morali nesto drugacije napraviti jer bi novi Bond inace bio samo malo ozbiljnija inacica Austina, sto nikako nisu zeljeli cuti.

A Craig kao Bond je meni OK, ima jos malo (stvarno malo) Bondovskog stiha, covjek se mlati cijelo vrijeme, pun je oziljaka itd. Gdje je bilo krvi kad na Brosnanu (njegove mislim).

Connery mi je bio takoder dobar, ali meni je Craig ipak za sada najbolji Bond.

bambi56x 03.01.2013. 13:18

Ja sam u ovoj grupi kojima je Craig dobar Bond. Kako je netko već rekao, lik se baš doima hladno kao ubojica. To što su producenti promijenili stil filmova je nešto drugo. Ali meni su svi bondovi osim Lazenby-a dobri pa ono...

Apollo 18 - Ok za ubit vrijeme, bude dosta napeto kroz cijeli film. Snimano kao Cloverfield i Paranormal Activity.

vranjba 03.01.2013. 13:21

Ma svi Bondovi su bezveze filmovi, pogledaš ga jer je na tv-u i to je to. Ajd Connery je bio ok i ima dobrih treba u filmovima :)

fanATIk 03.01.2013. 15:05

Pogledao Hobbita.
Kajaznam, sad će me štovatelji Tolkiena razapet, al tak tak, nije me se dojmilo previše.
Imam cijelo vrijeme osjećaj da gledam već viđeno. Možda zato što sam previše puta pogledao LOTR trilogiju. I previše razvučen film, ladno je mogao bit čuku vremena kraći.
IMO 7/10

ivan77 03.01.2013. 16:08

Jack Reacher , 8/10 ! Dobar akcić sa Tom Cruiseom! Štoviše , vrlo dobar!
Trouble with the Curve ,odlično, 10/10 , Clint režiser = instant oskar!

Pupo 03.01.2013. 19:19

Citiraj:

Autor ivan77 (Post 2307788)
Jack Reacher , 8/10 ! Dobar akcić sa Tom Cruiseom! Štoviše , vrlo dobar!

dobar je Trouble, al nemojmo pretjerivat, daleko je to od oskara i u doslovnom i prenesenom značenju.

morph 03.01.2013. 19:38

Citiraj:

Autor ivan77 (Post 2307788)

A glumac? :stoopid:

blava 04.01.2013. 14:50

Jel ima neko titlove za Taken 2 1080 verziju ? Rade dobro prvih 6 minuta i onda se zbrlja

-POP- 04.01.2013. 17:47

Citiraj:

Autor blava (Post 2308462)
Jel ima neko titlove za Taken 2 1080 verziju ? Rade dobro prvih 6 minuta i onda se zbrlja

Ovo često pomogne...
Odeš na synchronize...

Taken.2.2012.UNRATED.EXTENDED.720p.BluRay.x264-DAA.srt
savršeno pristaje...

domis 04.01.2013. 18:10

Life of Pi
otišao gledati onako bezveze s curom i mogu reći film je čudan, al u onom dobrom smislu :)
čak me malo podsjeća na Slumdog millionare.

radnja odlicna, 3d efekti fenomenalni, humor na razini

9/10 (i to samo zato jer mi je skroz čudan :D)

Banx 04.01.2013. 23:20

Hobbit 10/10
Pa covjece meni je film prekratak,taman kada je postalo zanimljivo...trt... i cekaj...

P.S
Sta koristite za gledanje na kompu,ja sam do sada koristio VLC a sada je i on poceo nesta jebavat mlade majmune.

domis 04.01.2013. 23:38

mpc-hc ;)

Ivo_Strojnica 04.01.2013. 23:50

Citiraj:

Autor Beelzeboss (Post 2308715)
Hobbit 10/10
Pa covjece meni je film prekratak,taman kada je postalo zanimljivo...trt... i cekaj...

P.S
Sta koristite za gledanje na kompu,ja sam do sada koristio VLC a sada je i on poceo nesta jebavat mlade majmune.

SPlayer

Sn4k3 05.01.2013. 00:01

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 2308725)

Debeli potpis, samo pokusaj naci v3.5 a ne ovu ofisl 3.7 jer su maknuli podosta opcija koje su imho jako korisne...
Srry na OT :rolleyes:

bambi56x 05.01.2013. 01:18

Ljudi, može preporuka sci-fi filmova, staro/novo, akcija/drama - nije bitno.

domis 05.01.2013. 01:39

gattaca
minority report

ovo su meni 2 najbolja sci-fi filma...

fanATIk 05.01.2013. 01:41

Imaš matrixa, aliena, star trekova i warsa ko pljeve. :D

Citiraj:

Autor domis (Post 2308766)
gattaca
minority report

ovo su meni 2 najbolja sci-fi filma...

Odlični. S tim da je Minority Report bolji od priče po kojoj je napravljen milion puta.

bambi56x 05.01.2013. 01:54

Ma pogledao sam to sve više puta, nemoraju preporuke sad bit sve blockbusteri.

Svi stilovi su mi prihvatljivi, od Another Earth i Beyond the Black Rainbow do Transformera, iako su mi ovi prvi draži.

A može bit i ne-američko/britansko. Cargo je dobar primjer, možda ih više ima.

Nick7 05.01.2013. 08:42

Osim ovog navedenog, jos par dobrih SF filmica:
Blade Runner
Ghost in the Shell 1&2 (OK.. anime, ali... :) :))
12 Monkeys
Contact
The Fifth Element
2001: A Space Odyssey
District 9
Dark City
eXistenZ
The Thirteenth Floor
Galaxy Quest
Pitch Black
... ma ima jos puno toga, ovo samo nesto.. :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:30.