PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

Neo-ST 15.10.2011. 20:56

odličan bajk, ima ga prijatelj.
btw. da se pohvalim, i ja danas okinuo na Marjanu i baš danas nisam nosio sa sobom body armour :hitthewal:
Drito lijevom rukom o stijenu, rez cca. 10ak cm. Slike bolje da ne stavljam :D
Otišao na hitnu i zamotalo me, sad ništa od vožnje bar tjedan-dva :(

jed2i 15.10.2011. 21:00

samo ti stavi slike, djeluje motivirajuće za ponijet štitnike na vožnju :)
želim ti brz oporavak ;)

Neo-ST 15.10.2011. 21:15

Hvala.
Evo ako baš hoćeš:

http://imageshack.us/g/411/20111015154211.jpg/

Osim toga nabio se još na kuk, dlan i nogu tako da i šepam, ali nema vanjskih porezotina, samo nabijeno. Sada će masnice...

Cuky 15.10.2011. 21:23

Ljudi, hoce netko samnom sutra na Sljeme?

Planirao sam oko 10 kod tunela.

Gore standarno Lojstekom, a nazad sam mislio po 9-tki il 12-ici. Nebi bilo na odmet da ide netko s nama tko zna te staze :)

@Nik - ljudi te izazivaju sa ovim Trekovima :D

@Neo - sretan oporavak ;)

SileTzar 15.10.2011. 21:23

Pičke vole ožiljke.

Jed2i kako nisi ništa napisao mi smo sačekali do 9:40 kod fontana pa krenuli. Bike je odličan, sviđa mi se da si odgovoran po pitanju kacige.

Destro, imam feeling da ćeš se preporodit, koje rotore ćeš nabavit? Ili ostaješ na onim avidovim?

Murina, čuo sam neko deranje iza sebe na Dotki, ko da se divlja horda spušta :D

Nik 15.10.2011. 21:29

@cuks

Aha...i jos su mat crni :D

@Neo

Zaheban je taj kamenjar, ali cini mi se da si prosao lisho.

jed2i 15.10.2011. 21:45

Citiraj:

Autor SileTzar (Post 2000451)
Pičke vole ožiljke.

Jed2i kako nisi ništa napisao mi smo sačekali do 9:40 kod fontana pa krenuli. Bike je odličan, sviđa mi se da si odgovoran po pitanju kacige.

aha, a sorry nisam znao da me čekate
kaciga je obavezna, bez tog ne idem
ma nigdje u zagrebu nisam mogao naći ff kacigu da mi paše, sve mi prevelike, na kraju sam u drago sportu oko 13h kupio kacigu, o'neal fury, za sad mi se sviđa

i da, danas sam dva puta preko volana letio :)

Neo-ST 15.10.2011. 21:51

Citiraj:

Autor Nik (Post 2000458)
@Neo

Zaheban je taj kamenjar, ali cini mi se da si prosao lisho.

Zajeban je umanjenica i u pravu si, još smo danas išli "pitomijom" stazom nego gdje inače idemo, naletio na veliku izlizanu nakošenu stijenu prekrivenu borovim iglicama i u trenu se našao na podu. Šteta šta je odmah do nje virio neki korjen pa sam se dočekao na njega :fiju:

SileTzar 15.10.2011. 22:10

Ma sačekali smo koju minutu da vidimo ako će se još netko pojavit, stavljena je bila obavijest na DropBike a često ulete padobranci. Znači krstio si bajk odmah dvaput :D još jedan u ekipi koji se vozi na najjače!

Neo, dok god nema lomova i šavova dobro si prošao, onaj kamenjar ne oprašta, ja se prosipam na redovnoj bazi ali to su uvijek padovi u prašinu ili lišće i grmlje, nikad na takvo kamenje. Pa izgledao bi ko mumija sav zamotan nakon par tjedana po tim terenima :D

zgmmax 15.10.2011. 22:12

Citiraj:

Autor cuks (Post 2000449)
Ljudi, hoce netko samnom sutra na Sljeme?

Cuks.

Ovo sta sam provozio gume po 18-20 je odlicno :)

Gume fakat super drze i kopaju zemlju ispod sebe koliko gripa imaju. Sada jedino treba vidjet kako ce se ponasat po mokrom :)

jed2i 15.10.2011. 22:20

Citiraj:

Autor SileTzar (Post 2000492)
Ma sačekali smo koju minutu da vidimo ako će se još netko pojavit, stavljena je bila obavijest na DropBike a često ulete padobranci. Znači krstio si bajk odmah dvaput :D još jedan u ekipi koji se vozi na najjače!

gle isprobao sam amortizere na bajku, moram i svoje, mogu ti reć da su dobro podešeni :)
ma ne vozim se ja na najjače, tek sam krenuo u malo ozbiljniji mtb, ovo prije je sve bilo nikaj

a drugi pad je bio fenomenalan, prođe frend iza njega ja, po identičnom dijelu idem i samo se odlomi zemlja ispod mene i pras :)

Cuky 15.10.2011. 22:21

@max - Super. Bas sam te htio pitat kako drze.

Nadam se da sutra necu pokisnut :D

SileTzar 15.10.2011. 22:57

Cura ce me spucat zbog graha na Lugarnici, ovo je pregrozno, prdim ko da sam jeo krepane tvorove koji su se prije smrti najeli trulih jaja i brokule.

Renesis 15.10.2011. 23:21

to je zdravo :)

Cuky 15.10.2011. 23:27

Tko je za Sljeme sutra neka bude u 10h kod tunela.

2 die 4 16.10.2011. 00:38

Citiraj:

Autor SileTzar (Post 2000517)
prdim ko da sam jeo krepane tvorove koji su se prije smrti najeli trulih jaja i brokule.

Ovo je toliko smiješno da sam se tek sada (nakon 15 minuta :roller:) smirio da napišem ovaj post!

@Neo, brzi oporavak, nadam se da te to neće spriječiti da se igraš BF-a ;)

riceburner 16.10.2011. 07:58

drugovi uzivajte na slemenu, deda ode u slo na voznju i branje kestena :) idem sa speedkingom, living on the edge :D

Lovrix 16.10.2011. 11:00

Citiraj:

Autor riceburner (Post 2000586)
idem sa speedkingom, living on the edge :D

Dobra fora , pitaj Sileta kak se ja kližem ko Idora Hegel na indijskim Race Kingovima :D . Grip nula bodova , jedino se kotrljaju ok. Na zimu stavljam Larsena napred i speedmaxa iza , to je 1000000x bolja kombinacija.

Cuky 16.10.2011. 11:25

Pozdravljam vas iz tople Lugarnice dok ispijam caj i uzivam u ovom spokoju :)

De5tr0yer 16.10.2011. 12:05

Čuks, POOO-ZDRAV! :D

Citiraj:

Autor SileTzar (Post 2000451)
Destro, imam feeling da ćeš se preporodit, koje rotore ćeš nabavit? Ili ostaješ na onim avidovim?

Avidovi rotori su bili svega jednu vožnju na biciklu, imam one Acor superlight "Motorna Pila" rotore, njih ću još uvijek voziti.

I ja nekako imam filing da će biti tako, još kad namjestim stroke kako mi paše, furam prvih par vožnji šarafciger sa sobom u džepu, bit će veselja ak padnem pa me probije :D:D

SileTzar 16.10.2011. 12:21

Do dolje samo na najjače Čuks!

Cuky 16.10.2011. 13:53

Eto i čuksa doma :)

Krenuo sam od doma u 9:45 i naravno da sam malo kasnio - kod tunela sam bio u 10:15. Nikog nije bilo od nasih pa sam samo produzio - do vrha :)

Na vrhu sam bio u 11:05, vukao sam se ko kilava baba. Sa prosjecnih 7-7,5km/h sam pao na 5 i nes :nono: al ajd. Mozda je jucerasnje hodanje ostavilo traga pa sam zato malo sporije isao.

Bilo je ljudi putem, ali nista pretjerano. Recimo, malo vise nego inace, al ni blizu onome jucer.

Gore sam se zbuksao u Lugarnici, uz pec naravno :)
Fino popio caj, nesto pojeo, osusio se i nakon jedno sat vremena krenuo natrag.

Otisao sam 9.-kom dole. Vozio sam po sjecanju i, srecom, nigdje nisam fulao. Istina, malo sam ujutro prije polaska skicnuo onaj Nikov filmic kad smo vozili 9.-tku i nadao sam se da necu fulat jer se bas i ne vidi sve na filmicu :D

Odlicna mi je ta 9.-ka. Dosta je brza, a isto tako ima i tehnickih dijelova. Fino sam se iskako, prvo preko onog sahta, a poslije di god sam vidio priliku :)

Bilo je i nesto ljudi, malo vise nego uobicajeno po toj stazi, pa sam tu i tamo morao malo prikocit.

Pred sam kraj staze, zadnjih 150-200 metara, sam se popeo s desne strane na onaj minijaturni greben (nisam nastavio uobicajeno kanalom kako smo inace isli). Moram rec da na tom grebenu ima par "osjetljivih" dijelova di se mozes razletit ko p.... :D Tako da je bilo zabavno.
Btw, Tora je cudo. Tamo gdje nisam mogao ic sa Dartom, sa Torom sam pregazio kao od sale. Predobro :)

Jedan sam dio morao prehodat (cca 1,5m) zato jer je komadic staze sirok 20 cm, a ako slucajno malo samo izgubis ravnotezu il okrenes kotacem ne gine ti pad u provaliju. Tako da sam tu sjasio sa konja i nisam htio izazivat vraga.

Sve u svemu bilo je super i zabavno. Izasao sam na Miklucima i fino opleti doma preko Crnomerca.

@max - dobro drzi prednja guma, malo sam brze ovaj put isao po kanalu :)

@sile - skoro sam imao bliski susret sa drvetom. Malo sam prebrzo doletio u jednom zavoju pa sam ga elegatno zaobisao. Kao onaj put na Dotki :D

De5tr0yer 16.10.2011. 13:58

Čuks, taj donji dio staze je meni uvijek dvojba, dal tehnički dio uzet ili preko onog kamenja se sjurit dolje :D

Uglavnom, jedna od mojih najdražih staza, ovaj uski dio se da cijeli ispedalirat bez problema, ali pametno je što solo ne izazivaš vraga. Jedan moj frend je na onom škakljivom dijelu gdje je rupa u kanal rokno dolje, sva sreća bez posljedica, ali treba svakako paziti :)

Žao mi je što nisam bio ovaj tjedan gore, vidjet ćemo kako će me vrijeme obdariti sljedeći.

Renesis 16.10.2011. 14:07

ma ono uvijek treba gore ic tehnikaliju :) ja napokon vodim dugu robu goe, pa se nadam drugi tjedan odvozit pokoje sljeme

Cuky 16.10.2011. 14:11

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 2000749)
Jedan moj frend je na onom škakljivom dijelu gdje je rupa u kanal rokno dolje, sva sreća bez posljedica, ali treba svakako paziti :)

Taj dio se jos dodatno odronio. Znam kako je otprilike bio zadnji put, kad se moglo bez problema odvozit. Tu sam prosao na knap. Treba dobro pazit na tom dijelu.

Flayer 16.10.2011. 14:45

Citiraj:

Autor cuks (Post 2000746)
Jedan sam dio morao prehodat (cca 1,5m) zato jer je komadic staze sirok 20 cm, a ako slucajno malo samo izgubis ravnotezu il okrenes kotacem ne gine ti pad u provaliju. Tako da sam tu sjasio sa konja i nisam htio izazivat vraga.

Tata je na tom dijelu izveo salto mortale i ispitao kanal (provaliju) glavom :D

Cuky 16.10.2011. 14:52

Taj dio ne vozim dok ne nabavim ff kacigu :D

De5tr0yer 16.10.2011. 14:58

Citiraj:

Autor Renesis (Post 2000760)
ma ono uvijek treba gore ic tehnikaliju :) ja napokon vodim dugu robu goe, pa se nadam drugi tjedan odvozit pokoje sljeme

Ma vraga, kad se zaletiš kroz ono kamenje, zahtjevnije je puno više neg ovo gore. Ovo gore je utoliko teže jer je samo bojazan da ne padneš u rupu dolje. Kamenje je puno gore ak se složiš na pod. :D

riceburner 16.10.2011. 15:09

Citiraj:

Autor HKS (Post 2000626)
Dobra fora , pitaj Sileta kak se ja kližem ko Idora Hegel na indijskim Race Kingovima :D . Grip nula bodova , jedino se kotrljaju ok. Na zimu stavljam Larsena napred i speedmaxa iza , to je 1000000x bolja kombinacija.

eto deda se sad kod rodbine odmara uz kamin i ceka da zene pripreme kestenje :) btw srmrzo se ko pipi, ledeni vetar i jedan sloj premalo obleceno :hitthewal:
ja imam speedkinga HANDMADE in Germany mothafucka :goood: ali da je neznam od kuda u sumi punoj lisca i zireva ne vredi nis :) malo su prekratke ripne i nemaju dovoljno gripa...

Renesis 16.10.2011. 15:45

letit kroz kamenje je zabavno vama na fulkama, meni i nije toliko, veselije je voziti samo po prednjem kotacu na rubu, i nadati se da ces uspjeti zamahnuti zadnji kraj kamo treba :)

De5tr0yer 16.10.2011. 15:48

Lažeš! Ti voliš letjeti :D

Renesis 16.10.2011. 16:12

to je drugo :D dobar drop uvijek dobro dođe :D ali hrpa kamenja koja baca bike gore dolje nije moj omiljeni izbor, ne na HTu :)

De5tr0yer 16.10.2011. 16:20

Jesi kad odvozio taj kamenjar dolje? Sudeći po tvojoj NFS krvi, preletio bi to tak da niš ne osjetiš. Što brže ideš onuda manje osjetiš :D

SileTzar 16.10.2011. 17:57

Danas je već osjetno hladnije nego jučer, doduše kasnije sam išo u đir, ali ovaj vjetar ne pomaže.
Trebam nabavit balaklavu, neke čehla a u dolasku su bezbojne đozle da štite od vjetra.
Inače dan ko i jučer, apsolutno prekrasan.

danielzg 16.10.2011. 18:49

pogledaj si na http://www.atali.hr/ za odjecu..

Cuky 16.10.2011. 20:42

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 2000847)
Jesi kad odvozio taj kamenjar dolje? Sudeći po tvojoj NFS krvi, preletio bi to tak da niš ne osjetiš. Što brže ideš onuda manje osjetiš :D

Odvedi ga na 8-icu :D

Renesis, ne znam da li si bio tamo, ali meni je nakon osmice sve postalo fajn. Tamo sam strahove prozivio po onom kanalu i kamenju :D

De5tr0yer 16.10.2011. 22:48

Najjače fotke ikad:
http://www.njuskalo.hr/mtb-bicikli/n...-oglas-3706439

Cuky 16.10.2011. 23:01

Moram si taj fotic nabavit :D

SileTzar 16.10.2011. 23:39

Citiraj:

Autor cuks (Post 2001176)
Moram si taj fotic nabavit :D

Prodaj vilju pa ga kupi :chears:

prileee 17.10.2011. 00:01

ovo je thumbove odnegdi skinia i onda ih rastega u paintu :))))))))))))))))))

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:57.