PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   A1 (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=81)
-   -   A1 - ex B.net (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=80697)

Nikky 30.07.2024. 11:07

Pa upravo u tom i je problem (dvije vanjske IP adrese) jer je samo taj 2.5 GB port u Bridge ...
E sad, jeli do znanja konfiga od strane A1 ili je do Fritz (AVM) - a ne bih znao ??

madox 30.07.2024. 13:44

Citiraj:

Autor Nikky (Post 3754711)
Pa upravo u tom i je problem (dvije vanjske IP adrese) jer je samo taj 2.5 GB port u Bridge ...
E sad, jeli do znanja konfiga od strane A1 ili je do Fritz (AVM) - a ne bih znao ??

Kod mene u izborniku za bridge portove mogu izabrati bilo kojeg osim tog od 2.5....:lol2:

marko_st 30.07.2024. 14:15

Jel netko možda imao problem da ne može pristupiti routeru na 192.168.0.1?

Dodatno na ovo, 3 računala spojena kabelom na router direktno, svi mogu na net ali nitko ne vidi ove druge,ne prolazi ni ping medu njima...

Poslano sa mog RMX2170 koristeći Tapatalk

sNNooPY 05.08.2024. 08:17

Citiraj:

Autor madox (Post 3754701)
Negdje krajem godine postavih pitanje ali valjda se još nitko nije susreo s tim pa nisam niti dobio nikakav odgovot....

pa da postavim ponovno....možda ima netko riješenje ili je probao

Da li je netko na 2gbs coaxu i Fritzu u bridge modu na 2.5gbit portu s obzirom da fritz moze pustiti bridge samo na 4 1gbs porta, a ne i na 2.5gbs wan portu.... ili se varam?
Da li ste isli na DMZ ili nekaj drugo...
NAravno mikrotik je iza svega i treba mi javni IP.

THX

Citiraj:

Autor Nikky (Post 3754704)
Može Fritz svašta mada ima i glupih detalja koje ne može u GUI konfigu ....
Može Bridge mode na 2.5gbit portu ali ne znaju / neće zbog toga šta ispadne da je samo taj portu Bridge a 4x GB Lan + WiFi im ostane u Router modu ...... to im iz x razloga ne paše pa su počeli "sakrivati" 2.5 GB port.
Koja im je zadnja varijanta ne znam :kafa:

Citiraj:

Autor madox (Post 3754705)
Ok....ali kako bi onda trebalo spojiti fritz na mikrotika da dobije 2gbit i vanjski IP radi pristupa, VPN itd.

meni trenutno radi na taj "glupi način" gdje mi je jedan 1gbit port u bridge...a ostali u route modu....
mikrotik je spojen na taj bridge i sve fura OK
Fritz ima dvije vanjske IP adrese...ali to je već neka druga priča....

Ekipa,

Uskoro bi trebao ici u produljenje ugovora za fiksni A1 net (via coax).
Trenutno (Turbo NET 1Gbps) sve radi bez problema s Technicolor CGA4236AON u bridge modeu iza koga je cjelokupni LAN/WAN/VPN/ i ostala cuda, sve preko mog routera.

Je li Fritz obavezan za 2Gbps ili moze ostati ovaj Technicolor?
Bridge mode mi je dealbreaker… mora biti. Mora raditi kak spada ili nista.

Stipest 05.08.2024. 12:43

Fritz je obavezan za 2 Gb net, jer Tehnicolor nema 2,5 Gb LAN port (barem ovaj koji A1 daje)

madox 05.08.2024. 15:54

Citiraj:

Autor sNNooPY (Post 3755433)
Ekipa,

Trenutno (Turbo NET 1Gbps) sve radi bez problema s Technicolor CGA4236AON u bridge modeu iza koga je cjelokupni LAN/WAN/VPN/ i ostala cuda, sve preko mog routera.

Ja sam.na 1gbs netu i fritzu....bridge radi bez problema...ovo sto sam gore pisao o 2gbs i portu za 2gbs ne znam jer ja taj port nemam za obiljeziti pod bridge portom....da li oni mogu iz "centrale" pojma nemam...
Ako ides na tu opciju svakako javi kako je proslo

Stipest 06.08.2024. 10:25

Nakon što sam imao problema sa Fritzom ( https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=312963 ) 20 dana, danas mi došao račun za prošli mjesec gdje mi nisu naplatili ni net, ni TV za cijeli mjesec. Naplaćen samo CAM modul. Treba ih nekada i pohvaliti :D.

NoNic2 13.08.2024. 19:57

Pozdrav ekipa

Nadam se da mi netko može dati nekakav savjet kako da riješim problem. Naime pri prođuženju ugovora zamjenili su mi stari ubee router s novim technicolor docsis 3.1 i više nikako ne mogu aktivirati port forwarding. Pri upisu potrebnik parametara u izborniku routera, više ne mogu uopće pristtupiti log inu nego mi izbacuje invalid password, nakon hard reseta ponovo mogu ući u izbornik ali postavke se ne sačuvaju, također ako pričekam neko vrijeme ponovo mogu ući u izbornik ali ni onda postavke nisu sačuvane.
Služba za korisnike nije dala neko riješenje koje bi pomoglo.
Da li je potrebno tražiti novi router iako ja mislim da je samo neka postavka krivo namještena. Na ubee-u mi je portforwarding radio godinama i jedina promjena je bila promjena routera.

Nikky 13.08.2024. 20:14

Već rečeno xyz puta, prvo traži da te maknu sa CGNAT - a i to potvrdi da imaš javnu ip adresu na wan strani routera.
Onda ide igrokaz sa podešavanjem PF u routeru i kako ga odrađuje pojedini model.

NoNic2 13.08.2024. 20:49

CGNAT je maknut još davno i potvrdili su mi da je tako ostalo i dalje, javna ip adresa je ista kao i wan. U ethernet properties sve na naštimano kako treba. Jedina razlika koju vidim je da u postavkama novog rutera nema opcija za staviti external ip adresa gdje bi trebalo staviti 0.0.0.0

Ag008 13.08.2024. 22:13

Stavi screenshoot kako pokušavaš spremiti da vidimo što si krivo napravio ��

NoNic2 13.08.2024. 22:35

Evo slike, nema tu neke velike mudrosti, kad sam na prošlom routeru radio port forwarding bio sam gotov za 5 minuta.

https://i.postimg.cc/fR0B3shn/Untitled44.png

Kad tu kliknem save, nemogu se više ulogirati 15-tak minuta u postavke portforwarda ili moram napraviti hard reset routera.

Ignore sto u prvoj postavci lan i wan porte range nije isti, na brzinu sam bacio screenshot, inače stavim da je isto

Nikky 13.08.2024. 22:42

Ovo šta si nepotrebno zacrnio treba biti lokalna ip adresa kompa ili player - a,
kojem treba manualno postaviti tu ip adresu (napomena: treba biti slobodna).

NoNic2 13.08.2024. 23:03

Info za tu adresu dobijem kada u command prompt upišem
ipconfig /all, to stoji pod ipv4 address.
Naravno namjestim i u network connections - internet protocol version 4 (tcp)- properties - upišem sve kako treba.
I na kraju ove postavke u routeru gdje taj završni korak ne prolazi od trenutka kad je zamjenjen router,

Ziiky 14.08.2024. 15:15

Dal ikome Koan pravi probleme na hdmi portovima tv-a ili pojacala?

Već mi se 3x unazad 3 godine koliko sam kod a1 (kabelska) desava da uređaj nakon nekog vremena (par mjeseci) na hdmi portovima pravi smetnju u vidu pucketanja ... nesto poput izboja elektriciteta.

Npr situacija koju sam neki dan primjetio ... Koan je spojen na pojacalo, igra se PS5 koja je spojena na pojacalo, pucketa iz zvucnika. Odspojim koana, zvuk je ok.

3x sam mjenjao uređaj i svakom zamjenom ti bi problemi nestali, al nakon par mjeseci bi se opet pojavili.
Ne znam dal je to sve slučajnost i dal je možda povezano s onim silnim olujama koje su se izdešavale, al eto, u ovom ovom zadnjem naletu su mi čak krepala 2 hdmi porta na tv-u.

Sad mi stoji ugašen, a prebacio sam se na njihovu app

NoNic2 21.08.2024. 14:31

Mali update
Zatražio sam promjenu routera i sada nakon zamjene port forwarding radi besprijekorno :goood:

BADSIM 25.08.2024. 20:16

A1 ex Bnet u Osijeku ne radi u mrežnom načinu TV usluga od poslijepodneva.
Korisnička služba je nedostupna, kad se ulogiram na A1 i odem na uslugu digitalni tehničar javlja grešku.
:baad:
Na njihovom Fejsu se prave blesavi. :lol2:

betruger988 26.08.2024. 09:50

Isto je i kod mene... jučer A1 Xplore TV počela bacati grešku 0xFF01F000 na nekim programima, pa je kasnije sinoć radilo normalno da bi nakon 1h opet prestalo. Jutros ne mogu otvoriti aplikaciju ni na TV-u ni na mobu. Digitalni tehničar potvrđuje kvar, SZK nedostupan.

okarm 26.08.2024. 11:40

imaju globalan kvar sa ott uslugom.

blackshtef 26.08.2024. 16:38

Citiraj:

Autor BADSIM (Post 3758502)
A1 ex Bnet u Osijeku ne radi u mrežnom načinu TV usluga od poslijepodneva.
Korisnička služba je nedostupna, kad se ulogiram na A1 i odem na uslugu digitalni tehničar javlja grešku.
:baad:
Na njihovom Fejsu se prave blesavi. :lol2:

Evo isto i u ZG, baš jučer tokom dana mi se to počelo pojavljivati, reset STB-a ne pomaže, čim se učita baci grešku da je u izvanmrežnom načinu rada...

sNNooPY 04.09.2024. 17:36

Citiraj:

Autor sNNooPY (Post 3755433)
Ekipa,

evo update danas... ehhhh... nikad gluplji "prijelaz na bolje". :/

Dosao danas tehnicar, uzeo mi divni, krasni Technicolor i stavio Friza 6660 (produljenje usluge s Turbo NET na Giga NET).

Zvao SZK tehnikaije, potvrdili mi da nisam na CGNAT-u (nisam ni bio dok sam bio na Turbo NET-u), a oni mi nakon par sati ukljucili bridge mode...barem tako kazu... samo sto ga nisu ukljucili, tj. ne vidim nacin da moj ASUS GT-AX6000 dobije normalni WAN IP umjesto 192.168.178.xx.

Probao s njima na liniji, oni mi kazu da je po njihovim svim paratmetrima moj Fritz u bridge modu.

Sto mogu uciniti? Imate prijedlog/savjet?

Sad je taj 2.5G FRITZ 6660 LAN port direktno povezan na 2.5G WAN port ASUS-a.

Ja u samim Fritz opcijama ama bas nigdje ne vidim ni rijec "bridge" kamoli nesto drugo.

Pupo 04.09.2024. 20:51

Bridge ti nije na 2,5g portu. Spominjano tu u temi vec, pa prelistaj.

sNNooPY 04.09.2024. 22:34

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3760571)
Bridge ti nije na 2,5g portu. Spominjano tu u temi vec, pa prelistaj.

...ali nije nigdje.
pregledao sve teme (i tu i po netu...)

A1 se kune da su sa svoje strane sve odradili (i stvarno vidim na Fritzu da je WAN IP ok (94.xxx..). Imali smo danas nekoliko razgovora.

Probao uštekati moj ASUS u ostale LAN-ove, ništa.
WAN IP na ASUS-u i dalje Fritzov 192.168.x.x subnet.
Tamo gdje bi trebala biti bridge opcija na Fritzu nema ništa, niti ja mogu išta mijenjati/namjestiti vezano za to.

Screenshoti dolje:

https://i.ibb.co/cCN7xb8/1.jpg
https://i.ibb.co/LQHpwP8/2.jpg
https://i.ibb.co/Dp6hSG6/3.jpg
https://i.ibb.co/ySmW1KT/4.jpg

Iceman11 14.10.2024. 19:17

imam problema oko portfw ako neko moze pomoc pls...

skinuli su me sa cgn-a nakon maila na szk (ip adresa na myip site-u je ista kao i na ruteru) i imam ove postavke u ruteru:

https://i.imgur.com/MBjdFEK.jpeg

ali bez obzira na njih ni jedan od tih portova mi nije otvoren... samo mi je port 80 otvoren kad idem provjerit sa https://canyouseeme.org ili https://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/

ddns mi je disable, dmz disable, upnp sam probao i ukljucit i iskljucit, nema promjene, router firewall mi je na low (allow all opcija)
:hitthewal:

Ag008 14.10.2024. 19:28

Imam isti problem, nije mi se dalo zamarati s tim.
Isti router, ista stvar, prije je uz istu postavku radilo, sada ne. Možda su promijenili firmware.
Znam ako budem gnjavio A1 da će samo dati Frtitza 6600 kojeg sam imao i koji je još gori uz 2x lošiji wifi.

Papandopulo 17.10.2024. 16:10

Pozdrav svima, ima li itko nekog u A1 kome bih se mogao javiti za produljenje ugovorne obveze, ali s određenim beneficijama? Naime, uskoro mi ističe ugovorna obveza (24 mjeseca) te sam zadovoljan stabilnošću mreže (koristimo koaksijalni kabel jer nema druge infrastrukture).

Bio bih jako zahvalan

Hvala svima i pozdrav

p3r02d3r0 17.10.2024. 16:15

Korisnik s nickom G-Rage je prošle godine lurkao po forumu, kad je ljudima nudio sredit PS5 ili nešt tak. Probaj ga nać i javit mu se privatnom porukom.

Papandopulo 17.10.2024. 21:32

Citiraj:

Autor p3r02d3r0 (Post 3768843)
Korisnik s nickom G-Rage je prošle godine lurkao po forumu, kad je ljudima nudio sredit PS5 ili nešt tak. Probaj ga nać i javit mu se privatnom porukom.

Hvala puno :chears:

Iceman11 18.10.2024. 20:09

Citiraj:

Autor Iceman11 (Post 3768195)
imam problema oko portfw ako neko moze pomoc pls...

skinuli su me sa cgn-a nakon maila na szk (ip adresa na myip site-u je ista kao i na ruteru) i imam ove postavke u ruteru:

https://i.imgur.com/MBjdFEK.jpeg

ali bez obzira na njih ni jedan od tih portova mi nije otvoren... samo mi je port 80 otvoren kad idem provjerit sa https://canyouseeme.org ili https://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/

ddns mi je disable, dmz disable, upnp sam probao i ukljucit i iskljucit, nema promjene, router firewall mi je na low (allow all opcija)
:hitthewal:

bump:)

Papandopulo 23.10.2024. 21:20

Ljudi, samo da vas pitam za savjet - uskoro mi ističe ugovorna obveza A1 fiksna usluga te sam zadovoljan infrastrukturom jer trenutno nema bolje u mom dijelu grada, ali mi ne nude pogodnosti jer sam već postojeći korisnik. Jel bi bilo onda logično da čekam istek ugovora, otkažem i ugovorim u ime supruge kao novi korisnik?

Zaggy111 10.11.2024. 00:02

Prebacivanje ugovora

Imam ugovor za fiksni net (300 mbps download, 30 eura mjesečno), još godinu dana. Selim iz Hrvatske i za raskid moram platiti ostatak mjesečnih rata (cca 360 eura). Vi preuzmete ugovor na sebe, ja vam dam u kešu cifru koju dogovorimo (recimo 240 eura), i vi plaćate ostatak ugovora.
Znači ispadne vas internet cca 10 eura mjesečno i imate ugovor samo godinu dana, a ne dvije. Na A1 je sad cijena takvog interenta 20eura/mj na 2 godine.

Ako je netko zainteresiran javite se.

Sonim 12.11.2024. 22:36

Citiraj:

Autor Zaggy111 (Post 3773019)
Prebacivanje ugovora

Imam ugovor za fiksni net (300 mbps download, 30 eura mjesečno), još godinu dana. Selim iz Hrvatske i za raskid moram platiti ostatak mjesečnih rata (cca 360 eura). Vi preuzmete ugovor na sebe, ja vam dam u kešu cifru koju dogovorimo (recimo 240 eura), i vi plaćate ostatak ugovora.
Znači ispadne vas internet cca 10 eura mjesečno i imate ugovor samo godinu dana, a ne dvije. Na A1 je sad cijena takvog interenta 20eura/mj na 2 godine.

Ako je netko zainteresiran javite se.

Ma najbolje ti je da ti promijeniš uvijete ugovora i kažeš da njima da mogu raskinuti ugovor, ako im ne odgovara.😁

Morpheous 13.11.2024. 15:45

Trebao bih pomoć vezanu za Playstation 5 slim kojeg A1 nudi pošto sam PC igrač i konzole sam prestao pratiti. Vidim u ponudi Sony PlayStation 5 Slim i rođak mi je pokazao web ponudu koja mu je stila na mail gdje ako mu ja sve poklikam on uz svoju 3u1 uslugu dobije ovu konzolu za 7 eura i 8 eura mjesečno. Znači 200 eura kroz 2 godine. Je li to malo prejeftino? Doslovce mi tako piše kad poklikam sve. Je li to verzija s playerom za bluray igre ili bez njega? Fakat ne znam koliko to inače košta i da li mu se isplati pa bih molio pomoć. Alternativa je uzeti tablet. Svakako će produljiti ugovor jer će mu inače porasti mjesečna pretplata, a nije baš zainteresiran za tablet.

Feyd 25.11.2024. 12:35

Prešao bi s loše BTNet optike na A1 kabel.

Jesam dobro skužio da ako uzmem Mega NET za 26,61 na to dobijem 1,33 popusta ako uvalim neki broj u Mozaik, onda na to uzmem Giga opciju i sve to plaćam prvih 12 mjeseci 0,10 a drugih 12 (26,61 - 1,33) = 25,28. Efektivno izađe 12,6 eura mjesečno na dvije godine za 2Gb/100Mb?

Ili nešto propuštam?

Lewis 25.11.2024. 13:08

Propustas samo da treba biti i prodajni predstavnik koji zeli da to napravi jer svaki kojeg kontaktiras u A1 ce ti reci drugu pricu tako da trazi sve papirnato/na e-mail..

Mene pimplaju vec 12 dana i do sad 4 razlicite price/izmotavanja da sta moze a sta ne i svi su se pravili ludi za tu novu akciju i uvjeravali me da to nema. Kad sam im poslao link na njihov PDF onda su promjenili pricu ali opet nasli neki drugi razlog da mi ne ponude te uvjete.

Zadnji "lame excuse" jutros mi agent izjavi da moja lokacija nije u toj nekoj promo akciji a susjed dvije ulice dalje je pa meni nemogu nudit 2/1 Gbit a infrastrktura njihova nova od prije 2 godine i obojica smo na istoj mini centrali i istoj optici 1000/500...

Feyd 25.11.2024. 13:46

Citiraj:

Autor Lewis (Post 3776211)
Propustas samo da treba biti i prodajni predstavnik koji zeli da to napravi jer svaki kojeg kontaktiras u A1 ce ti reci drugu pricu tako da trazi sve papirnato/na e-mail..

Mene pimplaju vec 12 dana i do sad 4 razlicite price/izmotavanja da sta moze a sta ne i svi su se pravili ludi za tu novu akciju i uvjeravali me da to nema. Kad sam im poslao link na njihov PDF onda su promjenili pricu ali opet nasli neki drugi razlog da mi ne ponude te uvjete.

Zadnji "lame excuse" jutros mi agent izjavi da moja lokacija nije u toj nekoj promo akciji a susjed dvije ulice dalje je pa meni nemogu nudit 2/1 Gbit a infrastrktura njihova nova od prije 2 godine i obojica smo na istoj mini centrali i istoj optici 1000/500...

Ja bi im bio novi korisnik pa možda budu mekši, ali žešće kokošarenje, slažem se. Javim kako je prošlo.

Da, nude 50% popusta na godinu dana ili prvih 6 mjeseci za džabe. Znači, meni kao novom korisniku ne žele dati niti 12 mjeseci na mjesečnu naknadu niti promotivnu Gigu za džabe.

Žešći ciganluk. Stavili su u cjenik nešto što ne žele dati. U Konzumu kad nađeš cijenu koja nije maknuta na vrijeme prodaju ti po toj cijeni, ovi imaju 3 proizvoda i nisu u stanju ispoštovati. Mislim da bi tu HAKOM imao posla, ali kome se da zezati s time.

Ag008 28.11.2024. 19:25

WTF?

Na koaksijalcu, nedavno produljio ugovor za 0,10€ prvih 12mj i GIGAnet opciju, idem gledati IP adresu, više nemam xnet.hr već amis.hr podmrežu?

****.dynamic.amis.hr

https://i.ibb.co/wNktVcp/image.png

Facebook mi se užasno sporo otvara i hrpa drugih stvari.

tinovator 01.12.2024. 14:18

Bok,

imam SDMC NE6037. Htio bi cijelom mrežom upravljati sa Ubiquiti Gateway Max-om što znači da bi treboa zvati SZK da mi prebaci SDMC u bridge mod. Ono što me buni i ne znam kako će funkcionirati su STB-ovi. Imam dva komada i ne znam dal onda njih spajam na Ubiquiti ili natrag u SDMC. Otegotna okolnost je što je na lan kablu koji ide na STB swith jer su u njega spojeni STB, TV, konzola i ostalo. Ne znam jel trebam tagirati neki VLAN ili će to sve samo od sebe proraditi.

Nikky 01.12.2024. 15:44

E pa neće "samo od sebe" :)
Prvo si skužio, tražiš da SDMC prebace u Bridge mode za Internet, usput neka oni ili ti ugasi mu WiFi.

STB - ovi trebaju biti spojeni na SDMC, e sad bilo kabelom, bilo preko PowerLine (ako je ista faza).
Mislim da kod A1 coax varijante ne igraju Vlan - ovi kao kod drugih tipova konekcije.
Ako šta pomaže (ovisno o rasporedu), može jedan Lan kabel iz SDMC u switch pa iz njega u 2 STB - a,
sa napomenom da tu nema Internet / Lan.

TV, konzola, ostalo (šta bi bilo to ostalo) spada u Internet / Lan grupu,
to sve ide na Lan stranu custom routera.

tinovator 01.12.2024. 16:39

Ok, tako sam nekako i mislio.
Jedan STB može na taj način, drugi malo teže jer mi je to jedina žičana veza na tom dijelu stana.

Mogao bi jedino onda ili powerline pa njega samo za STB a switch neka ostane za custom router ili sve uređaje prebaciti na wifi pa lan ostane samo za STB.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:58.