![]() |
Citiraj:
Kaj ovaj gore radi s njim, to bi htio vidjet :D. Sad sam uzeo Hondu nekakvu 1.5, testiram, vrtim ju u E-CONOMIC :). Imam Civic sedanku staru za prodati, sa plinarom, ako nekome treba za do faksa super auto sa gro dijelova, dobrim gumama, 350kn 800 km radi. Da ju bubnem na tržnicu(zamjena za dobar CF setup)? :lol2: |
Citiraj:
|
TDI POWEEEEER :D
|
vozio sam pred 6 godina 2.0TDI PD, sada u firmi vozim 1.9TDI PD i CR, stara ima 1.6TDI CR, a privatno imam 1.4TDI PD (da, troklipac), tako da, vjeruj mi, ne pričam gluposti :)
|
Moj je 1.9 SD i 250 000 km hahahha
|
Peugeot 205 1.4i 75ks 7-8l mjesovito, voznja tak da me ljudi ne zaobilaze po cesti :)
|
astra g, 1,6 100 cujzeka, voli popit,pogotovo prva druga stani kak mi zna biti na poslu,nisam nikad računao točno ali oko 8l,kad se ganja i 10,a voli cugnut i ulja. :D
|
Citiraj:
Citiraj:
syss, jel flaširaš majonezu ispod čepa od ulja? :D |
ma kaki... sve čisto, ne troši ništa osim abnormalne količine benzina :D
ali on to voli... jedino kada je hladan ne pušta mi prvu preko 5-5500, valjda mu smeta :D |
Citiraj:
|
nije da pokušavam nahvaliti TDI, nego samo veli iz osobnog iskustva :)
druge dizelaše i nisam previše vozil |
i na ovom dizelasu kojeg vozim mi je potrosnja zavidno mala s obzirom na ove brojke tu...
ali mi svejedno osjetno zdere lovu iz dzepa :D :beer: |
Citiraj:
|
ma nemre ništa dotuć d4f mašinu, čak ni ja :D
|
octavia 2006 1.9 TDI 66kW, 175k km , po gradu 7-7.5 ,van grada 5
astra f 1998, 1.4i 60KS, 195k km, po gradu 10 ,van grada 6 ova astra mi izide djep,kako vozia da vozia ona na 10:) ulijen 200,prodjen 200km, pali se rezerva...i tako ukrug |
Ja sa Bravom 1,2 82 ks u gradu trošim oko 10-10,5 a na autocesti u 5. i oko 120 km/h troši 7-7,5 litara, ekonomično nema šta :D
|
passat 1.9TDI 96kW, 103k km -
zg 8-9l, van zg 5-6l ovisno o raspolozenju :D I zbog tog gradskog raspolozenja uzimam up! |
|
Cijena prava sitnica, u Njemačkoj osnovni model WRX STI košta 41 tisuća eura, a kod nas "samo" 61 tisuću :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Zanemaruješ ili nisi uopće niti uzeo u obzir činjenicu da su nama u malim gradovima, recimo ovdje kod mene, situacije u prometu još i gore za pojedine dijelove automobila nego u Zg. Zašto, zato što imam/o danas 10-15 relacija od 100m-2km (da ne spominjem da u centru grada postoji 6 zebri u 200m, gdje je škola/kino/poglavarstvo/mup, te jednostavno moraš stajati na njima), auto je uvijek hladan, ne stigne se zagrijat jer si napravio parsto m i ugasio ga na 10-20min-pol sata, pod čokom je, znači povećana potrošnja goriva, te također povećano habanje pokretača(anlasera po laički/germanizam), zamašnjaka, silovanje kvačila, itd. Dakle, ništa to nije spektakularno drukčije nego u Zg po pitanju potrošnje goriva i 'trganja' auta. |
Znam sve to, kratke relacije također jako utječu na potrošnju i habanje.
Samo kažem kad jednom uletiš u gužvu pa se Šubićevom voziš od Kvatrića do Držićeve 35 minuta kreni stani, ubiješ goriva ko da si za vrijeme praznih ulica došao do Jankomira. :) No recimo pod gradsku vožnju mi je kolega prodavao njegov odlazak na posao iz Vukovara u Vinkovce. A cijelo se vrijeme voziš 7-8 banki i imaš ravno 4 semafora. :D I nikak mu objasnit da to nema veze s recimo nekime tko pokušava za vrijeme špice proći Zagrebom sa istoka na zapad i vice versa. |
Citiraj:
:D |
Jankomir - Trnje, 30 minuta minimum oko 16h. Cesto i preko 40 a po zimi i sat i pol kad su svi u soku od snijega. Sad imam srecu pa idem 10tak min prije spica na i sa posla onuda pa bude po 15 minuta.
SX4 1.6 sa 120ks trosi 8.5 litri po gradu sa dieselskim saltanje. Motor i mjenjac to dopustaju bez problema i bez problema se prati promet. Kad sam vozil u okretajima bila je nest malo prek 9.. |
Clio 2, 1.2 8V, potrošnja po ZG-u uvijek oko 7l. Znalo je biti 6.7-7.3, zimi i do 7.8.
Ovorena cesta 5. brzina 100km/h i padne fino ispod 6, ali zato na 130km/h pije ko smuk, još ako je natovaren jeftinije mi je da idem avionom :D Vjerojatno vrlo bitna stavka u cijeloj računici je što se nikad ne vozim kada je gužva, radno vrijeme 6-14h :) |
Evo i dalje štedim. Na 170 km/h troši ravno 11 litara. Isprobam ga svakih par mjeseci dal jos moze. :D A bila je i jako jako blaga uzbrdica. :D
Treća brzina i jaka uzbrdica na 3000rpm 14 litara. :D Najisplativije je vozit 90km/h na 2000rpm sa potrošnjom od 2.5-2.7L. Sve je to po BC, znaci treba valjda dodat 10-ak posto. |
Citiraj:
|
tdi 130ks pd, grad 8l, zimi više, išlo bi manje al imam težu nogu na gasu.
Otvorena cesta 5.3l. Autoput 140-150kmh, (Zagreb - Šestanovac, četvero odraslih unutra) 6.5l. Autoput 180-210kmh - e tad mnogo srče. :D Mazda 323 f, 2.0d atmosferac, 71 ks troši po gradu isto ko i tdi a po autoputu i više. :D |
kaj nije na autocestama najviša dopuštena brzina 130 km na sat?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:17. |