PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

SileTzar 12.10.2011. 11:24

Ionako se ne obazirem kad ljudi stalno za mnom viču "Apoljone Apoljone".
Javi se ako si za kavu prek tjedna oko 10 tam negdje da se probudim prije posla.

Ziiky 12.10.2011. 12:19

Sile daj idi postaj negdje nesto da nadogradis tu "0" nulu bar na keca :)

Cuky 12.10.2011. 12:36

momci, u hervisu je od danas akcija na dosta robe 50% popusta. valjda se rjesavaju zaliha. valjalo bi otic bacit oko na zimske jakne/hlace.

riceburner 12.10.2011. 12:40

Citiraj:

Autor cuks (Post 1997602)
momci, u hervisu je od danas akcija na dosta robe 50% popusta. valjda se rjesavaju zaliha. valjalo bi otic bacit oko na zimske jakne/hlace.

sve pametno razneseno ili spremljeno poznanicima koji kad proberu ce vratit na police:banned::nono:

Cuky 12.10.2011. 12:43

ne mora znacit. mozda se nesto i da nac. jedino ako vec nisi bio tamo :)

riceburner 12.10.2011. 12:49

Citiraj:

Autor cuks (Post 1997610)
ne mora znacit. mozda se nesto i da nac. jedino ako vec nisi bio tamo :)

provjerena info :rtfm::banned:al ne skodi otic ko ima vremena, mozda fakat naleti na nesto...

SileTzar 12.10.2011. 13:06

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 1997577)
Sile daj idi postaj negdje nesto da nadogradis tu "0" nulu bar na keca :)

Neću, ovako sam ko ninja, tu sam ali me nema, stealth mode, nitko ne zna da li sam stvaran ili samo privid, opsjena, mit :kafa:

Vuco evo usporedbe CoilAira vs C'dale Claymore vs Scott Genius LT 30
http://www.mtb-news.de/news/2011/10/...-kona-coilair/
Ali je na švapskom, taman sam se podsjetio malo članova i padeža. Genius im je tu malo zalutao kao čisti AM bike. Tako da smo i mi na krivom tragu kad uspoređujemo Remedy s CoilAirom...

I piše da početkom 11 mjeseca stižu novi YT Wickedi, digli su hod na 160 pa je to kao neki Enduro, specifikacije izgledaju više nego ok

WICKED 160
Ausstattung: Rock Shox Lyrik RC Federgabel, Rock Shox Monarch RT3 Dämpfer, Avid Elixir 5 Scheibenbremse, Sram X9 Schaltung, Race Face Turbine Kurbel, DT Swiss E2000 Laufradsatz
Gewicht: 14,4 kg

I malo više fensi (puno više fensi, pitanje koliko će ovaj koštat s BOS suspenzijom i vrhom ponude dijelova)

WICKED 160 LTD
Ausstattung: BOS Deville Federgabel, BOS Vip´r Dämpfer, Sram XO Scheibenbremse und Schaltung, E13 EN Kurbel, Mavic Crossmax SX Laufradsatz, Race Face SIXC Carbon Lenker, Rock Shox Reverb Sattelstütze
Gewicht: 13,4 kg

Nekih 3k€?

Nik 12.10.2011. 13:14

Dobio mail iz Rog jome glede cijena...

Remedy 8, 2012.g. ....19.999,99kn
fuel Ex 8, 2012.g. ....16.999.99kn

U Sloveniji u prednarudzbi Remedy 8 izadje 17.200kn.

Vuco 12.10.2011. 13:21

Citiraj:

Autor elvis again (Post 1997260)
:goodnite:

Tebi Vuco nis nemoze promaknuti. Nis ne delas samo pratis dropbike i njihovu garazu. Isel sam riskirati i kupil sam spec pitcha. E sad bumo vidli kak se ponasa na sljemenu. Ako nebu zadovoljil uvjek ga lako prodam tebi ili Niku a vidim da bi se naslo i drugih kandidata. Inace sa na terenu u krizevcima i samo nedelju spavam doma tak da za voznje zasad nemem vremena.
Par slikica:
http://www.pohrani.com/f/1a/kT/1vDb1HqG/pa100320.jpg
http://www.pohrani.com/f/37/Wl/3gQyZ8R9/pa100321.jpg
http://www.pohrani.com/f/1G/2O/3sumrxlN/pa100322.jpg
http://www.pohrani.com/f/2x/yL/12oB7Rl0/pa100323.jpg
http://www.pohrani.com/f/15/cN/1MeK7SKj/pa100324.jpg

pozdrav ekipi :chears:

Kad je lijepi bajk, što ću mu ja. Izgleda nevožen na ovim slikama, tako da je ziher odlična kupnja bio. :)
Citiraj:

Autor SileTzar (Post 1997632)
Vuco evo usporedbe CoilAira vs C'dale Claymore vs Scott Genius LT 30
http://www.mtb-news.de/news/2011/10/...-kona-coilair/
Ali je na švapskom, taman sam se podsjetio malo članova i padeža. Genius im je tu malo zalutao kao čisti AM bike. Tako da smo i mi na krivom tragu kad uspoređujemo Remedy s CoilAirom...

I za kojega na kraju vele da je uber alles ? Njemački ne znam. Genius je tu samo radi hoda te ga i sam Scott reklamira kao long travel AM bike. Iako velim, baš da je toliko van ove konkurencije po meni i nije.
Citiraj:

Autor SileTzar (Post 1997632)
I piše da početkom 11 mjeseca stižu novi YT Wickedi, digli su hod na 160 pa je to kao neki Enduro, specifikacije izgledaju više nego ok

WICKED 160
Ausstattung: Rock Shox Lyrik RC Federgabel, Rock Shox Monarch RT3 Dämpfer, Avid Elixir 5 Scheibenbremse, Sram X9 Schaltung, Race Face Turbine Kurbel, DT Swiss E2000 Laufradsatz
Gewicht: 14,4 kg

I malo više fensi (puno više fensi, pitanje koliko će ovaj koštat s BOS suspenzijom i vrhom ponude dijelova)

WICKED 160 LTD
Ausstattung: BOS Deville Federgabel, BOS Vip´r Dämpfer, Sram XO Scheibenbremse und Schaltung, E13 EN Kurbel, Mavic Crossmax SX Laufradsatz, Race Face SIXC Carbon Lenker, Rock Shox Reverb Sattelstütze
Gewicht: 13,4 kg

Nekih 3k€?

Da, maknuli su Notona kao 160mm i stavili na 10mm više hoda i geometriju kao i svi ostali koji rade Enduro bicikle.

BOS vilice retail dođu jednako ili manje od Fox-a ili RS-a, a po svemu što čitam - rade jednako ili bolje te su pouzdanije. Spustili su ove ili prošle godine cijene jako, da budu konkurentni. Što je i dobar potez, jer realno rijetko tko će primijetiti razlike u damperu, a na cijeni će se sigurno vidjeti 700€ više :D.

Sad nema igrača koji nema odličnu do vrhunsku Enduro vilicu. Fox sa Float 36, RS sa Lyrikom, X-fusion sa Vengeance-om HLR, Suntour Durolux RC2 te Bos Deville.

EDIT:
Skup je Remedy pun k. 20 000kn uz popust od 5% FTW :D
M525 nabe, za 20 somova :D:D:D

SileTzar 12.10.2011. 13:42

Nabijem RJ na tuki s Fuelom za 17k.

Ne kažu ništa definitivno, uspoređuju sisteme prebacivanja hoda, zatim opremu gdje jedino CoilAir ima 9spd, pa kotače gdje genius kaska za Charger Pro kod C'dalea (iako ima 24 žbice naprijed i 28 iza) i Easton Vice-a kod Kone. Kočnice su im svima tu negdje.
U biti head to head C'dale vs Kona naslućujem sklonost C'daleu zbog shocka kojem ti određuješ hod preko switcha na volanu a ne da izmoliš 2 zdravomarije prije nego se baciš niz breg s Konom i čekaš oće li ili neće se otvorit magic link i propustit 200hoda iza, Elixir 7 vs konin E5 (svejedno elixir), te se iz odabira guma kod Kone (Minion 2.5 naprijed pa ti idi uzbrdo) naslućuje mala razlika u namjeni.
Ali tu su negdje. S tim da je C'dale kilogram lakši ali i 500€ skuplji.

murina 12.10.2011. 14:38

Svejedno bi u toj konkurenciji odabrao Skotija jer mi je najljepši :D

Nik 12.10.2011. 14:45

Citiraj:

Autor SileTzar (Post 1997655)
.

Fuel je u dvije godine poskupio 40%...nisu ni ostali nista bolji (Spec i C´dale i Co.).
Dobro da je Remedyu ostala stara cijena.

Vuco 12.10.2011. 14:57

Citiraj:

Autor SileTzar (Post 1997655)

Ne kažu ništa definitivno, uspoređuju sisteme prebacivanja hoda, zatim opremu gdje jedino CoilAir ima 9spd, pa kotače gdje genius kaska za Charger Pro kod C'dalea (iako ima 24 žbice naprijed i 28 iza) i Easton Vice-a kod Kone. Kočnice su im svima tu negdje.
U biti head to head C'dale vs Kona naslućujem sklonost C'daleu zbog shocka kojem ti određuješ hod preko switcha na volanu a ne da izmoliš 2 zdravomarije prije nego se baciš niz breg s Konom i čekaš oće li ili neće se otvorit magic link i propustit 200hoda iza, Elixir 7 vs konin E5 (svejedno elixir), te se iz odabira guma kod Kone (Minion 2.5 naprijed pa ti idi uzbrdo) naslućuje mala razlika u namjeni.
Ali tu su negdje. S tim da je C'dale kilogram lakši ali i 500€ skuplji.

Ti Charger Pro kotači su oni što sam ih davno spomenuo, 1700g i spadaju pod AM Wheelset. Novi Crossmax ST ima 1600g i ekipa ih je vozila na zadnjoj Enduro trci od 7 dana bez problema. Za Charger pro vele da su super kotači ali je zadnja naba malo problematična, da se ležajevi troše malo pojačano. Crossmax ST pak vele da nisu čvrsti (pigaju se u vožnji), ali dobro - 1600g ipak imaju.

Meni taj Magic Link 2 izgleda kao dobra stvar i mislim da ga treba probati. Ali dobro da sjetili su se da bi mogli napraviti povratni ventil da se kontrolirano vraća nazad (rebound). Sve ovisi zapravo o toj oprugici. Ako je se stavi ful mekano, onda ćeš biti više u 200mm modu nego u XC. Ali baš fali rebound da kotrolirano vraća i prabacuje modove. Iako ima i nekim meni nejasnoća.

SileTzar 12.10.2011. 15:06

Treba probati, samo kako i gdje, a napamet kupovati takav bike po toj cijeni :|

Nik, super tebi što Remedyu nije pala cijena, meni koji maštam o Fuelu već godinama je ovo nogom u jaja. U odnosu na prošlogodišnji model stavili su DRCV u vilicu kojoj su smanjili hod na 120 te su uljepšali routing kablova i prešli na shimano grupu.
To sve skupa ne vrijedi 2k kuna više. Imao sam neke fantazije kako ću ušparat pare pa prodat dijelove sa Zlate i dobit neke pare od familije kad diplomiram (uskoro nadam se) i to stavit na kup i doć s 14k u kešu i reć skidaj s police. Ovako se mogu lagano naguzit.
17k, strašno. Plače mi se.

zgmmax 12.10.2011. 15:21

Pa sada bus doso dao 14k kesa i naguzio se, pa kada se svi iz*** ti mozda i skinu bajk sa police :D

Shoshy 12.10.2011. 18:18

Citiraj:

Autor SileTzar (Post 1997763)
Treba probati, samo kako i gdje, a napamet kupovati takav bike po toj cijeni :|

Nik, super tebi što Remedyu nije pala cijena, meni koji maštam o Fuelu već godinama je ovo nogom u jaja. U odnosu na prošlogodišnji model stavili su DRCV u vilicu kojoj su smanjili hod na 120 te su uljepšali routing kablova i prešli na shimano grupu.
To sve skupa ne vrijedi 2k kuna više. Imao sam neke fantazije kako ću ušparat pare pa prodat dijelove sa Zlate i dobit neke pare od familije kad diplomiram (uskoro nadam se) i to stavit na kup i doć s 14k u kešu i reć skidaj s police. Ovako se mogu lagano naguzit.
17k, strašno. Plače mi se.

sile pusti 8ciu na miru, postali su tolko skupi sad da ih se nikako ne isplati nove kupovati. Meni se cini da je Ex 7 sad neki best buy. kolko dodje 12-13k, a razlika u odnosu na 8icu je neznatna (bar je tak bilo za 2011)

edit: zna ko kako da nick promjenim? :D

Flayer 12.10.2011. 18:22

Ima li netko adapter prednji PM to PM za 203mm rotor viška za prodati? - NAŠAO

Obzirom da previše ne pišem već samo čitam i dogovaram vožnje :D

Bajk još malo pa je složen, fali mi samo zadnji kotač, prednji je stigao danas (heavy motherfuc*er :D ), vilica čeka novu kraću oprugu koju sam danas dal napraviti, a gotova je sutra. Obzirom da sam uz vilju dobio donji dio headset-a za 1.5", moram odnjeti ramu samo do Bizmarka da ščupa donji uprešani za 1 1/8 (probali doma ali jok, nije išlo :D) koji sam dobio sa ramom i upreša novi :D
Lanac malo skratit (2-3 karike), sitna zajebancija s bužirima (neki su ispali malo kraći :D ) i adapter koji mi treba jer idem na 203mm napred - to će biti najvjerojatnije wave rotor sa superstara.

danielzg 12.10.2011. 18:27

danas odvozio valjda najzahtjevniju voznu u zadnje vrijeme..bikcevicevom do puntijarke pa do hunjke po sumi,pa do tornja,pa od tornja natrag do hunjke,pa do tigrovog oka po vodu pa do lugarnice pa do hunjke cestom,onda sam krenuo prema gorsici i doso do raskrizja lipa rog lijevo a desno lipa?jesam nes fulo prije?..pa sa se vratio jer mi se nije dalo riskirat koji je pravi put..i na 18,20 dolje..i sad se muvam po kuci ko lignja kolko mi je ostalo snage..trebalo mi je za tu muku 3 sata i 45min..

rampage 12.10.2011. 18:36

momci
ima ko kakve kočnice za prodati do 800kn?
SLX,XT.....

Nik 12.10.2011. 19:15

Citiraj:

Autor danielzg (Post 1997821)
danas odvozio valjda najzahtjevniju voznu u zadnje vrijeme..bikcevicevom do puntijarke pa do hunjke po sumi,pa do tornja,pa od tornja natrag do hunjke,pa do tigrovog oka po vodu pa do lugarnice pa do hunjke cestom,onda sam krenuo prema gorsici i doso do raskrizja lipa rog lijevo a desno lipa?jesam nes fulo prije?..pa sa se vratio jer mi se nije dalo riskirat koji je pravi put..i na 18,20 dolje..i sad se muvam po kuci ko lignja kolko mi je ostalo snage..trebalo mi je za tu muku 3 sata i 45min..

Ma svaka ti dala. :care:
Kak je bilo pedlat uz Bikcu? Pogotovo me zanima onaj srednji strmi dio?

danielzg 12.10.2011. 19:29

bilo je uzas:) do nivica je sala..a onda prebacio u 2 brzinu i lagano..ima zeznutih korjena i na nekim djelovima je tesko ocjenit kojim je djelom staze najlakse proc,nisam puno puta iso tom stazom.jednom sam moro stat i primit se za drvo jer nisam mogo proc izmedu 2 drva a desno je bilo neko gadno korjenje i sto ides dalje to je veci nagib a nesmijes stat jer nemozes krenut.lojstek je sala mala za ovu stazu..trebalo mi je 55 min..

SileTzar 12.10.2011. 19:35

Citiraj:

Autor avatar (Post 1997816)
sile pusti 8ciu na miru, postali su tolko skupi sad da ih se nikako ne isplati nove kupovati. Meni se cini da je Ex 7 sad neki best buy. kolko dodje 12-13k, a razlika u odnosu na 8icu je neznatna (bar je tak bilo za 2011)

Bilo 2011-e možda za Ex7 13k, ali tad je 8-ica bila 15, analogijom dolazim do cijene od 15k za ex7 2012 ako je ex8 17. S tim da je novi ex7 slabiji od prošlogodišnjeg ex8 i nema čak ni taj novitet DRCV-a u vilji, obično float smeće.
6-7-8 to mi je nebitno, bitan mi je frame s shockom. Ionako bi pobacao pol stvari dole s vremenom, ne bi to ostalo na stock verziji, bolest je prejaka.

MSRP za 8-icu je 14.3k, a za 7-icu je 12.5 i kako sad te lopovčine gore roknu još 2.5k bez ikakvog pardona, serem im u čarapu.

SileTzar 12.10.2011. 22:31

Hej jed2i neka debilčina te na dropu optužuje za krađu bajka
http://www.dropbike.com/forum/viewto...p?f=16&t=61790

jao kako bih volio takvu ekipu dohvatit ponekad.

jed2i 12.10.2011. 22:50

thx na infu
pogledao sam, odgovorio
a kaj ćeš, svašta majka rodi :)

Sonic1984 12.10.2011. 23:57

Evo jedna poluumjetnicka sa danasnje voznje :goood:

http://www.pohrani.com/f/3Y/JD/3bKfyXe9/dsc00072.jpg

prileee 13.10.2011. 00:51

Citiraj:

Autor SileTzar (Post 1997994)
Hej jed2i neka debilčina te na dropu optužuje za krađu bajka
http://www.dropbike.com/forum/viewto...p?f=16&t=61790

jao kako bih volio takvu ekipu dohvatit ponekad.

Obozavan ovu ekipu sta u par navrata skupe 10+ negativnih komentara.
Pa ej, svak od nas je mora imat prvi susret s forumom negdi i na greskama se uci, ali ovi ljudi su jednostavno idioti :beer:

Vuco 13.10.2011. 02:42

Dečki, jel netko možda za vožnju u petak-subotu-nedjelju ? Nisam dugo bio pa jurit neću :D, ali više mi se neda sjediti doma i čekati nove djelove. Sklopio bajk i spreman je za đir.

Cuky 13.10.2011. 08:03

idem u sub ujutro pjeske, a u ned bi trebao sa bajkom ic gore.

Ziiky 13.10.2011. 08:39

Poanta je: Ko nosi kacigu, spici ga gazela :D

Nik 13.10.2011. 08:44

Citiraj:

Autor cuks (Post 1998117)
idem u sub ujutro pjeske, a u ned bi trebao sa bajkom ic gore.

Kud ides pjeske?
Ja picim 3x tjedno pa mi je vec dosadno hodati samom, gore Bikcom dole kud mi se sprdne (obicno Leustekom) pa se mozemo dogovoriti ibaciti zajednicku hodacinu.
Samo racunaj da ja radim trening a ne setnjicu Sljemenom :D.

Pupo 13.10.2011. 09:53

Ukraden je Cult od frendovog frenda :/

http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._6071831_n.jpg

"Ukraden je bicikl CULT MASCHINA 230 na podrucju Samobora (Bregana)...ako neko ista zna,neke informacije nek javi na broj:0919484424 Hvala"

SileTzar 13.10.2011. 09:58

Meni igra subota za Sljeme, Max je spominjao da bi mogli malo lutat prema Kamenim svatovima na spustu, da istražimo transverzalu na zapad, budući da smo istok odradili.

zgmmax 13.10.2011. 10:03

Citiraj:

Autor SileTzar (Post 1998201)
Meni igra subota za Sljeme, Max je spominjao da bi mogli malo lutat prema Kamenim svatovima na spustu, da istražimo transverzalu na zapad, budući da smo istok odradili.

Ne bi lutali :)

Imam spremljeno u ajfonu rutu kojom bi isli :chears:

Naravno da bi voznja za gore bila penzionerska tak da Vuco mozes sa nama :)

SileTzar 13.10.2011. 10:32

Ko zadnji put kaj si imo?:kafa:

"Nakon 50 metara, skrenite lijevo u blato. Vozite 100metara kroz blato. Nakon sto metara, dignite bike na rame i nosite ga uzbrdo. Gurajte 50 metara kroz šikaru. Nakon šikare, nastavite ravno kroz blato."

Good times.:goood:

Cuky 13.10.2011. 10:38

Citiraj:

Autor Nik (Post 1998151)
Kud ides pjeske?
Ja picim 3x tjedno pa mi je vec dosadno hodati samom, gore Bikcom dole kud mi se sprdne (obicno Leustekom) pa se mozemo dogovoriti ibaciti zajednicku hodacinu.
Samo racunaj da ja radim trening a ne setnjicu Sljemenom :D.

Planirao sam ic sa 1-2 frenda preko Lojsteka. Ja sam za brzi tempo. Ak treba trcat cu :D

De5tr0yer 13.10.2011. 10:52

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 1998207)
Ne bi lutali :)

Imam spremljeno u ajfonu rutu kojom bi isli :chears:

Naravno da bi voznja za gore bila penzionerska tak da Vuco mozes sa nama :)

Citiraj:

Autor SileTzar (Post 1998230)
Ko zadnji put kaj si imo?:kafa:

"Nakon 50 metara, skrenite lijevo u blato. Vozite 100metara kroz blato. Nakon sto metara, dignite bike na rame i nosite ga uzbrdo. Gurajte 50 metara kroz šikaru. Nakon šikare, nastavite ravno kroz blato."

Good times.:goood:

To vam je isti put ko ona moja osmica (naravno, preporučam da nejdete ovim zabavnim i opasnim dijelom), samo kad tamo prije onog izvora kod ponikvi (ak se sjećate onog strmog dijela) idete još dalje po strmom dijelu, te ne skrećete prema izvoru.

Nik 13.10.2011. 11:06

Citiraj:

Autor cuks (Post 1998237)
Planirao sam ic sa 1-2 frenda preko Lojsteka. Ja sam za brzi tempo. Ak treba trcat cu :D

Kakvo trcanje, malo brze hodanje bez pauza...onak, fini i malo jaci tempo bez forsiranja.
Leustek mi je ubitacina za hodanje uzbrdo (nesto kao voznja bajka cestom). dugo traje i previse je lagano...osim ak se ne ide preko Gipsove staze ;)...a i onda, dok se pjeske dovucem do onih klupica vec popizdim, a hoda se maltene po ravnom.
Ak ti/vam se ide Bikcom javi pa idemo zajedno, a Leustekom mozemo nizbrdo.

zgmmax 13.10.2011. 11:06

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 1998245)
To vam je isti put ko ona moja osmica (naravno, preporučam da nejdete ovim zabavnim i opasnim dijelom), samo kad tamo prije onog izvora kod ponikvi (ak se sjećate onog strmog dijela) idete još dalje po strmom dijelu, te ne skrećete prema izvoru.

Mislim da sam cak i ja napravio rutu da se ide 8com. al mislim da mi skrecemo desno prije negdje pa se vozimo po nekoj Zagorskoj strani do Kamenih Svata. Napamet ne znam moram pogledat kada dodjem doma.

Sile sada ce biti blata sigurno tak da se moramo pripremiti i na to, a jos bu bilo i hladno :)

Cuky 13.10.2011. 11:08

Citiraj:

Autor Nik (Post 1998260)
Kakvo trcanje, malo brze hodanje bez pauza...onak, fini i malo jaci tempo bez forsiranja

Leustek mi je ubitacina za hodanje uzbrdo (nesto kao voznja bajka cestom). dugo traje i previse je lagano...osim ak se ne ide preko Gipsove staze ;)

Ak ti/vam se ide Bikcom javi pa idemo zajedno, a Leustekom mozemo nizbrdo.

javim ti se jos kad vidim sa njima.

daj mi reci otkud starta Bikca? gdje bi se nasli?

Lovrix 13.10.2011. 11:27

Citiraj:

Autor SileTzar (Post 1998201)

Ja idem , al ne znam baš kak ću proći to sa Race Kingovima , kakav je spust?
E da Sile , jedan off topic , jesi ti dobio kakvu garanciju sa Fulcrumima? Meni buraz nije niš dao , niti račun.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:48.