PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Filmovi - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=43879)

Burko 06.08.2014. 10:19

da, ali uzmi u obzir da cijeli T1 i T2 imaju pricu. imaju pocetak, imaju zaplet, vrhunac, rasplet. imaju kvalitetu IMO, nema naive, plus to je neka daleka buducnost.

osobno se ne zalim na efekte, dapace, pozeljni su meni. ali zasnovati 95% popularnosti filma (tj film) samo na efektima, e jebiga onda. ja nisam gledao transformere jer mi nisu nesto, EOD. ne privlace me filmovi gdje glavna glumica mora biti cicamica predobre face i taktak glume. isto vrijedi i za glavne junake. tu dolazimo do one kvalitete.

Predator, hej, film je STAR. ima godina i godina kako je snimljen. tada je to bio ono, pojam. kao i Osmi putnik. ne trebaju filmovi efekte (kada se sjecas tekuceg pistolja i kad zapne za sipke, cmon, kakva scena.......) da bi bili kvalitetni i vise nego gledljivi za 10-20 ili vise godina. to danasnji rijetki filmovi mogu postici, tj mogu, ali kvalitetni.

syss 06.08.2014. 10:25

ako ćeš svaki film gledati sa realnog gledišta, pogotovo sf onda ti ne preostaje ništa drugo nego vozeći miss daisy (koji je izašao na blureyu btw) :D

Brko 06.08.2014. 10:31

E vidiš, mogo bi to po prvi put pogledati :D

syss 06.08.2014. 10:33

neću ništa komentirati :D

Brko 06.08.2014. 11:01

I nemoj :D

Pupo 06.08.2014. 11:07

Citiraj:

Autor Burko (Post 2641089)
da, ali uzmi u obzir da cijeli T1 i T2 imaju pricu. imaju pocetak, imaju zaplet, vrhunac, rasplet. imaju kvalitetu IMO, nema naive, plus to je neka daleka buducnost.

osobno se ne zalim na efekte, dapace, pozeljni su meni. ali zasnovati 95% popularnosti filma (tj film) samo na efektima, e jebiga onda. ja nisam gledao transformere jer mi nisu nesto, EOD. ne privlace me filmovi gdje glavna glumica mora biti cicamica predobre face i taktak glume. isto vrijedi i za glavne junake. tu dolazimo do one kvalitete.

Predator, hej, film je STAR. ima godina i godina kako je snimljen. tada je to bio ono, pojam. kao i Osmi putnik. ne trebaju filmovi efekte (kada se sjecas tekuceg pistolja i kad zapne za sipke, cmon, kakva scena.......) da bi bili kvalitetni i vise nego gledljivi za 10-20 ili vise godina. to danasnji rijetki filmovi mogu postici, tj mogu, ali kvalitetni.

I tako, ti, brko i sisa niste target publika za taj film. Neznam zašto se uzbuđujete toliko :D

Brko 06.08.2014. 12:21

O cemu ti trkeljaš?

Pupo 06.08.2014. 12:27

Pa vidim da se vi djedovi stari uzubuđujete oko priče u transformersima. Bolje se kanite toga, herc će vas :p

syss 06.08.2014. 12:30

uopće se ne uzbuđujemo... crap parče serijala, možda prvi ajde ono transformersi pa neka ide.

što se terminatora tiče u dobrom sjećanju mi je ostao onaj neki sa kristijanom bejlom.

TheEmpress 06.08.2014. 12:43

Christian Bale glumi u Terminator Salvation, to je zadnji film. Nije loš, al meni je T1 odobno najdraži. T2 je bio okej, dok treći film nisam mogla gledat. :D Al Terminator 1 po meni već u klasiku spada, pa to svi moraju pogledat!

Brko 06.08.2014. 13:05

Citiraj:

Autor Pupo (Post 2641128)
Pa vidim da se vi djedovi stari uzubuđujete oko priče u transformersima. Bolje se kanite toga, herc će vas :p

Dobro balavče, poslušaćemo tvoj dječji savjet :D

ivan77 06.08.2014. 13:08

Ma nije Salvation loš ako se gleda zasebno izvan serijala.
Ali nije to rang Terminatora 2. Doduše, ta ljestvica je jako,jako visoko i
mislim da je Arnija i Lindu iz T2 teško, ako ne i nemoguće dostići-
Kad se sjetim kad sam prvi put gledao, negdje 1990 , Linda radi zgibove..:zdero:

Brko 06.08.2014. 13:16

Ma da, 1990 si gledo film iz 1991.

ivan77 06.08.2014. 13:18

rekao sam negdje,,al u pravu si, bilo je ljeto, ona ratna godina, kino Zagreb

HumWeed 06.08.2014. 14:00

joj oko cega se vi svadjate ahahah

MAGARAC 06.08.2014. 14:53

Dead Snow 2 je zabavan. Nasmijo sam se par puta fest. Vidi se da je bolja produkcija i ima dobrih scena...

bg_4_l 06.08.2014. 15:44

Citiraj:

Autor quazar912 (Post 2641081)
eto neki dan isključio film jer je bio...hm...naivan...predvidiv..
dominik Purcell iako ima dobre filmovce sa "Ice soliders" je pogriješio...neka kopija mačo filmova iz 80tih...blah...

A da se malo okrenem na vaša remek djela filmova iz 80 tih - a što je Predator neg blok-baster koji je više umjetan nego neki SF na osnovanoj sumnji????
Ako ćemo gledat točnost i rrealnost situacije, Predator koji ima samo konturni vid, pa čak i sa termovidom, nebi mogao opstat na Zemlji, jednostavno se ne mžeš kretati a da ne udariš u nešto...jebo nevidljivost i rakete onda...
U rangu Transformera koje ste ovdje popljuvali dok su meni sasvim OK .

I terminator (1,2) isto - robot. ko i Transformeri samo sa manje efetata i uvjerljivosti. Naravno da je dvojka super atraktivna zbog tekučeg željeza ali to je opet zasdluga CGIja :rtfm: A ovdje se maximalno pljuje po tome.
Čak povlačim paralelu sa slašerima horora iz 80tih gdje ubojica odolijeva svim napadima i ranjavanjima (metak, nož, sjekira...) kao i taj robot terminator (R.Patrick) i jedini cilj je ubiti drugog terminatora (Arnie) - klasična igra mačke i miša...

pa sad očekujem omalovažavanje pa čak i vrijeđanje od pojedinaca kao i kod mog komentara serije True Detective.

Ti stvarno uspoređuješ Terminator serijal sa Transforsmerima? Shia Labeuf vs Arnie, cringe inducing dijalog 90% vremena vs zakon Terminator one lineri koji se pamte cijeli život, bez ikakve priče i totalno kaotične fajt scene koje više izazivaju epilepsiju nego dižu adrenalin vs cool i dobro izrežirane one on one makljaže u Terminatoru. Argument ti uopće ne stoji jer ljudi ne pljuju Transformers serijal zbog toga što ima puno CGIa, ljudi pljuju takve filmove jer jedino to imaju. 0 radnje, 0 glumaca, 0 dijaloga, nula dobre režije i 100% CGI. Također nelogičnosti su prisutne u svim SF filmovima, ali filmovi ala Transformers serijal se ni ne mogu promatrati kroz prizmu pojedinih nelogičnosti, nelogično je uopće snimiti takav odron od filma(Brko TM). Kao i uvijek ako ti se film sviđa to je stvar tvoga ukusa i nitko ti ne brani, ali očito oni koji ne misle tako imaju i pokoji argument za to. Ako već ideš argumentirati onda se potrudi složiti nekakvu logičku cjelinu, a ne naći jednu sličnost sa filmovima koji su definirali taj žanr i zaključiti kako je to zapravo isto.

Brko 06.08.2014. 16:22

Pusti majstora na miru...

emilblomsky 06.08.2014. 18:19

gledao novi Captain America,odličan!Ajde da mi je i neki film o superjunacima ok,nakon prvog hulka!
Winter soldier mi je odličan negativac,možda zato što ima metalnu ruku ili zbog hladnokrvnosti,ma slobodno pogledajte.Ali, tko nije gledao prvog ,neka pogleda prije jer su dosta vezani jedan na drugog!
9/10!

Novi spiderman je teško smeće,onaj prvi je još koliko toliko,al ovo,za djecu do 5 godina,ako!
Mislim kako electro postane electro ,to je smijurija,a i ono na kraju kako ga unište,mislim zbilja!
Covjek je neki doktor znanosti ,i cijeli se život bavi strujom,pa sad ga sje.. na način da ga overčarđaju na kraju,kao ono ,on se ne bi znao zaštititi!
2/10,samo zbog truda oko efekata!

gledao i novi x man,super,dobra priča,sve 5!
7/10!
Čeka se moj omiljeni vilan En Sabah Nur!

listerstorm 06.08.2014. 18:22

Citiraj:

Autor syss (Post 2641094)
vozeći miss daisy (koji je izašao na blureyu btw) :D

:) i takve filmove upropaste puštajući ih u oštroj slici...živog zakopat onog koji je to omogućio :D

Z-man 06.08.2014. 18:31

Upravo pogledah The Best Offer. Jako, jako dobro. Svaka preporuka.

syss 06.08.2014. 20:02

Citiraj:

Autor listerstorm (Post 2641268)
:) i takve filmove upropaste puštajući ih u oštroj slici...živog zakopat onog koji je to omogućio :D

ma *čabe im taj posao ako nisu odmah 3d konverziju napravili... ovak ne znam kog će to zanimat :D

* upišite čabe u gugl i images :D

Igorr 07.08.2014. 14:18

Guardians of the Galaxy - odličan, apsolutna preporuka! Jako zabavan, aktivan i smiješan film :)
Od mene 9/10.

HumWeed 07.08.2014. 18:20

Citiraj:

Autor Z-man (Post 2641273)
Upravo pogledah The Best Offer. Jako, jako dobro. Svaka preporuka.

deprimirajuc kraj :(

TheEmpress 07.08.2014. 19:21

Captain America: The Winter Soldier - HOLI FAKING ŠIT, kako dobar film! :D

perich 07.08.2014. 22:15

Grand Budapest Hotel... Veni, Vidi, WTF???

trouble 08.08.2014. 02:36

Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 2641213)
Dead Snow 2 je zabavan. Nasmijo sam se par puta fest. Vidi se da je bolja produkcija i ima dobrih scena...

Slažem se,ima dobrih scena i tu i tamo smijeha...al film je globalno....rekli bi tamo u threadu s kineskim mobovima: odron :)

Sa_Stilom 08.08.2014. 08:00

Par odličnih, vrlodobrih:
The Young and Prodigious T.S. Spivet (2013) - 8/10
Captain America: The Winter Soldier (2014) - 7/10
End of Watch (2012) - 7/10
Ride Along (2014) - 6/10

Facelessone 08.08.2014. 08:10

Captain America The Winter Soldier i Guardians of the Galaxy su odlični. Na Guardianse sam se stvarno dobro nasmijao :)

MIK 08.08.2014. 08:53

Captain America The Winter Soldier 3D - ok film mada nisam posebno impresioniran.
p.s. Nikako da prožvačem scene di žena bez ijednog mišića razvaljuju frajere.

The Untold History of the United States odličan dokumentarac Oliver Stone-a dobitnika 3 Oscara i veterana Vijetnamskog rata.

geronimo_2 08.08.2014. 09:10

Citiraj:

The Untold History of the United States odličan dokumentarac Oliver Stone-a dobitnika 3 Oscara i veterana Vijetnamskog rata.
na ovaj dok, potpis ko kuca.
:chears:

karabaja 08.08.2014. 17:18

"Locke", doista sjajno ostvarenje. Ugodno me iznenadio Tom Hrady svojom izvedbom. Sad dok razmišljam, kao sporedna stvar filma, je i prikaz automobila. Mislim da sam po prvi put gledao film gdje je središte radnje automobil koji nije metafora slobode, mobilnosti i životnosti... :)

emilblomsky 08.08.2014. 18:38

Ajd,drago mi je da se puno ljudi slaže da je captain odlican,jer zbilja je,od price do glume,narocito scena kada se soldier zaustavlja na asfaltu s rukom,ma mrak!

HumWeed 08.08.2014. 18:46

nije odlican ali je bolji od jedinice i avengersa

domis 08.08.2014. 20:26

Citiraj:

Autor HumWeed (Post 2642072)
nije odlican ali je bolji od jedinice i avengersa

ma među tom avengers sagom i prequelima, winter soldier i iron man 1 su mi tu negdje, cak mi je WS nijansu bolji

HumWeed 08.08.2014. 23:55

ma meni su svi filmovi sa superherojima absurdni
ali recimo volim Batmana is 89 :D

mozda bas zato sto nema tolko cgi-a (ako uopce) vec su se oslanjali na surovo snimanje + izumi

MIK 09.08.2014. 10:56

Meni je recimo The Dark Knight odličan film, čista 9-tka. Puno bolje od starog serijala.
Heath Ledger odglumio Jokera za oscara (sasvim zasluženo RIP)

Nybelung 09.08.2014. 17:37

Ja sam ostao razočaran... nahvalili ste tog Kapetana kao da je novi Terminator. :D
Film je dobar, vrlo dobar čak ali nije bolji akcić od Avengersa ili Iron Mana. U rangu je Thora, Spidermena i Transformersa, generički Hollywood s preskupim efektima i Scarlett Johansson.

panda505 09.08.2014. 18:06

Pa vjerojatno i nije toliko dobar koliko ljudi pišu, ali nakon mnogo razočaranja u vidu zadnjih Marvelovih gluposti (IM3 i slične gluposti), ovo je napokon nešto dobro.

MAGARAC 09.08.2014. 19:57

Citiraj:

Autor Nybelung (Post 2642368)
Ja sam ostao razočaran... nahvalili ste tog Kapetana kao da je novi Terminator. :D
Film je dobar, vrlo dobar čak ali nije bolji akcić od Avengersa ili Iron Mana. U rangu je Thora, Spidermena i Transformersa, generički Hollywood s preskupim efektima i Scarlett Johansson.

Dobar opis, pogotovo ovaj zadnji dio al nije film tak los kad se usporedi sa vecinom konkurencije koje ne mogu ni pogledat do kraja. Ovaj sam iz drugog pokusaja.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:00.