![]() |
Citiraj:
Dođeš u situaciju da su svi mogući motivi iz raznih područja odavno obrađeni (pa čak i "odrađeni kao replike") i preostaje utvrđivanje gradiva uz višu rezoluciju. A ono što je na sličnoj razini originalno i kvalitetno rijetko ćeš pogledati u kinu. Čak je i eksperimentiranje s formom i strukturom odavno u području već viđenog. Isto se može projicirati i na ostala područja (glazba kao najbolji i još upečatljiviji primjer). |
Po meni nije uopće problem u tome što je nešto već viđeno ili što fali ideja ili kreativnosti.
Stvar je jedino u samoj izvedbi. |
Ako fali ideja i kreativnosti, vrhunska izvedba ne donosi kvalitetu. Samo formu bez sadržaja.
Ako imaš i izvedbu i ideju i kreativnost, u većini slučajeva dobit ćeš odličan film već prikazan u prošlom mileniju. |
Ja uopce nemam osjecaj da fali ideja, pa barem u filmovima nema granica.
Slažem se da je u glazbi teže doći do nove ideje, što uopće ne čudi, ali kod filmova se uvijek da složiti donekle originalna i interesantna priča, ovisno o žanru. Možda sam samo nostalgičan, ne kažem da sam u pravu, ali nekako mi se to sve čini mlitavo danas, neovisno o priči ili ideji. Ideja ne utječe na lošu izvedbu i u najmanju ruku plitke razgovore. ontopic kakav vam je novi hobbit? Išao sam pogledati malo reviewe po imdbu i ostao sam paf koliko ekipa hejta na prve dvije stranice user reviewa. Šta je stvarno tako loše? Opet drži solidnu ocjenu.. |
ja se nebi slozio da je problem u tome sto je "sve vec videno".
problem je u novcima, problem je u kolicini novaca i to sto je i film - biznis. pogledajte samo filmove sa festivala, to su smijesni budgeti. ali mahom su kvalitetni. iskreni. sa kvalitetnom porukom. sa smislom. necije "dijete". problem u danasnjim mega hitovima je sto su napravljeni genericki. nema tu ljubavi jer nije niti za to film predviden. sve je samo zarada, ne gleda se toliko kvaliteta koliko sam krajnji proizvod, koliki ima potencijal za zaradu. pa avatar je smece od filma, sorry ljudi, ali SMECE. pa je proglasen najboljim :). a to da nema ideja, pa nebi se bas slozio. nema upravo zarade na takvim filmovima jer se nitko ne usudi napraviti tako nesto, sto je recimo u 80-ima bilo sasvim normalno :). ali nije bilo high graphic nego ono, snadi se s cim znas i umijes. i ljudi su se snalazili, vidjelo se da nije prirodno, ali to je bilo manje bitno. danas je vaznije da animacije budu sto brutalnije i realnije, dok sama prica - mah! iako naleti, naleti svako malo film koji je stvarno dobar i isplati ga se pogledati, tipa Intouchables. ili Black Book, Man from Earth itd. ali da fali ideja, pogotovo hororaca i SF, to svakako. |
Citiraj:
ali mi je prica bila pre mlitava :P Citiraj:
mnogi na imdb-u krive jer je valjda jedna knjiga rastegnuta u 3 filma ali meni radnja nije niti uzbudljiva niti komicna, u biti bez veze mi je bila naspram originalnog lotr-a |
Nisi ni mogao gledati trećeg Hobbita kad dolazi u kina krajem godine.
Ja se držim one stare Rimske da se o ukusima ne raspravlja. Ako je meni neki film genijalan, ne mora značiti da će biti i drugome, ali to je njegov izbor i BMK za to. Recimo, meni se GH Budapest svidio jer je zahebancija. Vidi se da je sve namjerno pretjerano da liči na stare slapstick komedije. Glumački kadar u njemu je nenadhebiv. Ne sjećam se filma u kojem je bilo toliko poznatih faca i odličnih glumaca. Činjenica jest da fali ideja i da je kvaliteta strašno pala. Po meni je prastari Conan sa Švarcijem remek djelo u odnosu na bilo kojeg Herkula. Meni osobno je The Big Blue jedan od najboljih filmova koje sam ikada gledao - ambijent, radnja, soundtrack,... je full dobro ukomponirano. Pravi film za pustiti mozak na pašu i uživati u pokretnim slikama. Tada je Luc Besson bio režiser, a sada je producent raznog akcijskog smeća (Taxi, Transporter,...). Baš me zanima kakva će mu biti Lucy. Iako priča nije full originalna, izgleda interesantno, ali mi se čini (bar po trailerima) da je opet malo pretjerao (vraćanje vremena wtf?) i time upropastio film. |
Deca, dajte se nemojte svađati oko osobnih ukusa po pitanju filmova. Pa jasno je da se nekome tko se igrao s plastičnim transformersima neće sviđati isto kao i onome tko je pičio igrice na Atariju ili k'o klinac ( kao ja npr. ) vozio drvenog goluba na štapu iz M. Bistrice.
Lijepo je reko M.C Tung, neka cvjeta tisuću cvjetova. Osobno ću se uvijek prikloniti Sisovom ukusu no neću zamjeriti nikome tko voli nešto sasvim različito. Odoh gledat' Fitzcarralda http://www.imdb.com/title/tt0083946/?ref_=nv_sr_1 ( ako to nekome išta znači ) :goood::goood: |
Uopće ne raspravljamo o ukusima, niti o žanrovima.
|
ja se nesvadjam :)
ja samo dajem svoje misljenje neki mrze stare sci-fi a vole nove ja obrnuto, pa sta ... :) |
Citiraj:
Nekima je tu Grand Budapest Hotel odličan, a nekim nije. I onda ovi kojima je odličan govore ovima kojima nije odličan da nemaju ukusa :D |
Dojmovi, komentari, preporuke filmova
to je jedna druga rasprava, dvije su u toku! hahaha :D
|
Malo povratka u devedesete... Bas sam uzivao :D
|
Citiraj:
Ova zadnja dva "Herkljuš" odrona šta sam pogleda može nadmašit čak i domaća kinematografija :p |
|
Bad Words 2013, haha, koja luda komedija, preporuka!
|
Citiraj:
|
Pridružujem se skupnoj pljuvačnici po NFS-u. Film i nije toliko loš ako zaboravite par sitnica poput zakona fizike, radnje, logike, glume,... :D Jedina pametna odluka im je bila angažiranje slatkice koja izgleda da ima mozga umjesto neke sexy bimbo.
Sabotage - ništa super, ali ugodno iznenađen. Izgleda da je Švraci krenuo stopama Tomice i u zadnje vrijeme počeo snimati bolje filmove nego u svojoj mladosti. |
Pogledo prvih pol sata Purge 2 i bolji mi je od prvog. Zakuhava se brutalno. Samo da se i tak nastavi. Mozda dobar za ljubitelje dobre rokacine, ne one od Istrosenih.
90% dobar. Jako gledljivo za nekog ko hoce no brainer rokacinu i nema sranja i gluposti previse. |
Pogleda Plaćenike 3 i meh - bezvezarija od filma.
Jedinica i dvica su mi bili dobri, ali ovo ne donosi ništa novo i fali humora i entuzijazma. Bar da je R rated, u filmu nema kapi krvi i cili film je build up za zadnju scenu koja je s druge strane apsurdni overkill :D Iduće u planu je Dead Snow (2), čujem da je odličan :D |
Citiraj:
Ma znam ja u čemu je stvar zapravo, nešto što je wannabe "intelektualno" i tako se propagira, to je ono "moderno" i "in" pa ako ti se ne sviđa onda nisi "in" i nemaš pojma, da budem kolokvijalan. A zapravo ta zamjena teza u filmu mene smeta. Nešto nije kvalitetno i "visoko-umjetnički" jer se takvim propagira već jer takvo jest. E sad, ako ti 20 kritičara iz SAD-a kažu da je nešto ono preuzvišeno i za intelektualnu elitu, e onda brate to moraš prihvatiti. Budapest je eklatantan primjer toga. Puca na neku wannabe intelektualnu spiku, ali je jako proziran i glup. Nikad nisam rekao ni za jedan film da je smeće, ali da se meni ne sviđa, to da. A to što netko kaže da nemaš ukusa, do toga toliko držim da noću ne spavam :) P.S. Da se pojasnim, tko nije razumio. Sredozemna medvjedica je sluga sotone i treba je izudarat penisom po čelu. |
Pogledao The Iceman - Odličan.. 8.5/10
|
pogledao the big blue, a ono..
nije mi baš remek djelo kako ga neki predstavljaju, ali film svakako ima svoje magične čari. Reno odličan. |
47 Ronin 3D - priča vrlo obečavajuća ali nikako da je pravo ukalupe, na kraju previše plivanja sa pričom tako da gluma ne dolazi do izražaja (Keanu Reeves), vizauli dojam odličan.
|
Ekspendabilni 6.5/10 zbog previse cgi eksplozija itd...
sabotage 7/10, solidan film za pogledat ww z (tek sad pogledao) 7/10 22 jump street, ok komedija, mada mi je prva bila bolja iz nekog razloga.. |
jučer ujutro prvi put pogledal Lion King,
stvarno dobar crtić, a soundtrack je jebenica :) |
Dobro, samo 20 godina ti je trebalo :D skoro ko i meni 17 za Shawshank :D
|
Citiraj:
|
gledali malo starije filmove pa eto rimajnder ako netko slučajno nije:
i love you man - komedija izašla maltene identično kada i prvi hangover koji je "pojeo" slavu ovom remekdjelu neugodnosti... jedna od top valjda 10 komedija koje sam ikada gledao faq about time travel - vrlo zabavna brit sf komedija koja je eto... vrlo zabavna :D stranger than fiction - brijem jedina will ferrellova "ozbiljna" uloga, ali genijalan film sa super grafikom i pričom koja te jednostavno uvuče... nije ni čudo da ovaj klaun ima takvu ekipu uz sebe |
Ja se pozabavio gledanjem Terminatora jučer i danas
Prva 2 su mi i dalje odlična, Rise of the Machines mi je dobar, ali ima par stvari koje mi se definitivno ne sviđaju, a onaj Salvations, to nisam ni pogledo d'o kraja - katastrofa mi je :puke: |
Citiraj:
|
Citiraj:
jedinica je ono, doooobra, dvojka je i dalje u top tri filma (meni :)). odrastao sam na tome........ ko' i madmax2 ;). |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Omakla mi se dvojka umjesto jedinice :lol2: Gledo filmek tekar 2009. :D Citiraj:
Trojka mi je osim miscasta Johna i Kristanne uglavnom solidna, četvorka mi je smetje Jedinica i dvojka su kult |
Citiraj:
|
meni je isto segel totalno jak i ovaj film je odličan, gledao sam ga ;)
|
Čudesni Spider-Man 2
Jako loše,čak više ni akcijske scene ne spašavaju ovo blijedunjavo izdanje. Valjda sam ga pogledao zbog male Emme Stone čiji sam fan od Gangster Squad .. Captain America - The Winter Soldier Ovo je film koji sam čekao i koji se isplatio pogledati od prve do zadnje sekunde.. |
eto neki dan isključio film jer je bio...hm...naivan...predvidiv..
dominik Purcell iako ima dobre filmovce sa "Ice soliders" je pogriješio...neka kopija mačo filmova iz 80tih...blah... A da se malo okrenem na vaša remek djela filmova iz 80 tih - a što je Predator neg blok-baster koji je više umjetan nego neki SF na osnovanoj sumnji???? Ako ćemo gledat točnost i rrealnost situacije, Predator koji ima samo konturni vid, pa čak i sa termovidom, nebi mogao opstat na Zemlji, jednostavno se ne mžeš kretati a da ne udariš u nešto...jebo nevidljivost i rakete onda... U rangu Transformera koje ste ovdje popljuvali dok su meni sasvim OK . I terminator (1,2) isto - robot. ko i Transformeri samo sa manje efetata i uvjerljivosti. Naravno da je dvojka super atraktivna zbog tekučeg željeza ali to je opet zasdluga CGIja :rtfm: A ovdje se maximalno pljuje po tome. Čak povlačim paralelu sa slašerima horora iz 80tih gdje ubojica odolijeva svim napadima i ranjavanjima (metak, nož, sjekira...) kao i taj robot terminator (R.Patrick) i jedini cilj je ubiti drugog terminatora (Arnie) - klasična igra mačke i miša... pa sad očekujem omalovažavanje pa čak i vrijeđanje od pojedinaca kao i kod mog komentara serije True Detective. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:52. |