PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   ISP (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=15)
-   -   H1 Telekom (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=74429)

vrodic 07.02.2015. 23:32

Inače mi je na Fritz!Box 7360 (taj imam) jako cool što ima i grafički noise profile linije:

http://i.imgur.com/R9OkHRl.png?1

sandokan111 07.02.2015. 23:33

Citiraj:

Autor vrodic (Post 2732863)
Down attenuation se ne moze uspoređivati direktno sa ADSL2, jer VDSL2 koristi više freq spektra. Ja imam 30/7 mbita stabilno na ovome.

Ma nemoj rec :)
http://forum.pcekspert.com/showthrea...78#post2726478
http://forum.pcekspert.com/showthrea...48#post2732148
Citiraj:

Atenuacija na ADSL2 mi je bila Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 8,0 / 12,5 na istoj parici.
Da, tako mi se i cinilo. Ili su ti nesto promjenili jer ovo sta sad imas je bzvz na tu atenuaciju po adsl-u.

vrodic 07.02.2015. 23:38

Citiraj:

Autor sandokan111 (Post 2732866)
Da, tako mi se i cinilo. Ili su ti nesto promjenili jer ovo sta sad imas je bzvz na tu atenuaciju po adsl-u.

Kako to zaključuješ? Iskustvo? Jer ja sam generalno zadovoljan, iako imam frenda koji na drugoj lokaciji kod amisa postiže dosta bolje brzine (30/20 ili tako nešto).

BTW, cijeli profil moje parice na ADSL2 je ovako izgledao:

Code:

Modulation:        G.992.5 annex B
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]:        639 / 5.997
Output Power (Up/Down) [dBm]:        13,0 / 19,0
Line Attenuation (Up/Down) [dB]:        8,0 / 12,5
SN Margin (Up/Down) [dB]:        29,0 / 12,5
Vendor ID (Local/Remote):        TMMB / BDCM
Loss of Framing (Local/Remote):        0 / 0
Loss of Signal (Local/Remote):        0 / 0
Loss of Power (Local/Remote):        0 / 0
Loss of Link (Remote):        0
Error Seconds (Local/Remote):        0 / 0
FEC Errors (Up/Down):        7 / 21.343
CRC Errors (Up/Down):        0 / 0
HEC Errors (Up/Down):        311 / 0

sandokan111 07.02.2015. 23:45

Citiraj:

Autor vrodic (Post 2732869)
Kako to zaključuješ? Iskustvo? Jer ja sam generalno zadovoljan

Iskustvo cega? :P
Nema sta iskustvo, brojke su tu. Upisi svoju atenuaciju u neki online kalkulator da ti izbaci vdsl brzinu, i odskace dosta. Uz to sta meni na 21 vdsl atenuacije daje 47 down, tebi 30. Jasno da si zadovoljan kad si prije imao 5. I ja sam zadovoljan jer sam imao 4, ali da ne moze bolje, moze. Meni na 2db atenuacije daje max 47, a trebalo bi 90+, al me osobno nije briga jer mi vise ne treba od 30/10+tv.

vrodic 07.02.2015. 23:53

Citiraj:

Autor sandokan111 (Post 2732877)
Iskustvo cega? :P
Nema sta iskustvo, brojke su tu. Upisi svoju atenuaciju u neki online kalkulator da ti izbaci vdsl brzinu, i odskace dosta. Uz to sta meni na 21 vdsl atenuacije daje 47 down, tebi 30. Jasno da si zadovoljan kad si prije imao 5. I ja sam zadovoljan jer sam imao 4, ali da ne moze bolje, moze. Meni na 2db atenuacije daje max 47, a trebalo bi 90+, al me osobno nije briga jer mi vise ne treba od 30/10+tv.

A brzina ovisi i o SnRu, a na ADSL2 frekvencijama se ne vidi koliko su točno više frekvencije noisy i kakvo je gušenje signala na višim frekvencijama.

Nije baš da samo mogu upisati down attenuaciju sa ADSL2 i dobiti brojku za koju mogu biti siguran da će morati raditi na VDSL2 :)

Drugim riječima, ne vjerujem da su mi dali lošiju paricu :)

Za Split sam čuo da većina korisnika ima dosta kraće parice, ja ovdje u ZG imam u istom buntu parica korisnika koji su dosta udaljeniji od centrale , koji trebaju jače snage, pa s time unose i više smetnji.

sandokan111 08.02.2015. 02:07

Citiraj:

Autor vrodic (Post 2732880)
Nije baš da samo mogu upisati down attenuaciju sa ADSL2 i dobiti brojku za koju mogu biti siguran da će morati raditi na VDSL2 :)

Normalno da mozes. Nemozes bit siguran jer svaka linija je po svome, ali okvirno mozes vidjet gdje si. Preko adslove atenuacije okvirno vidis razdaljinu, a preko toga ocekivanu brzinu vdsl-a. To sto ti kalkulator daje je neki real world primjer na osnovu empirijskih podataka. Tesko da ces ti imat takva odstupanja na visim frekvencijama a adsl ti ne odskace isto. Ili mislis da su i ti grafovi vdsl brizna u odnosu na razdaljine totalni bullshit? :lol2:
Citiraj:

Drugim riječima, ne vjerujem da su mi dali lošiju paricu :)
A ti ne vjeruj :). Nisam rekao da su ti dali losu, vec da ona nije neka sreca. Znaci ni prije ocito nije bila nest. Meni ni iz djepa ni u djep u sto ces ti vjerovat.

jed2i 13.02.2015. 20:26

Kao jedan od glavnih aduta ovi u H1 ističu Fritza a meni se router pokazao kao totalni bullshit

Na wifi je totalno nestabilan, na kompu imam airlive 1600usb adapter, udaljen 4 metra od fritza, optički se vide, niš ne stoji između njih

Stalno je zakucan na 600k, ne mrda dalje....i tako je na 3 mobitela, tabletu, 2 laptopa i jednom stolnom računalu.... na n,g ili b
probao sam svaki od kanala (13)

Ovi iz H1 reklamaciju ne priznaju,( non stop je spika žično mjerite brzinu )sad pokušavam isposlovat da mi srede bridge mod jer to isto kao nemaju....pa da spojim asus rt56 na njega... smiješno mi je sve to jer su 3 thomson ( uber šrot ) routera radila bez greške na tom istom mjestu, na svim ovim uređajima....

Prije cca 15-20 dana sam zvao njihovu službu, promijenili su modulaciju, i bilo je dobro desetak dana...nakon toga opet isto....

sandokan111 13.02.2015. 23:15

Modulaciju cega?

Meni airlive1600 nije radio brze od 17mbps, nije to do fritza, jer kad pogledas u njega tocno vidis na koliko je koji uredjaj spojen. Meni je tv na 100, dok ovaj nije isao brze.

Sto se tice bridge moda, gledao sam nesto, kazu da su s novim firmwarima to izbacili. Ali ako ti se da prckat samome, spremi taj sad konfig koji imas, i pogledaj http://en.wiki.edpnet.be/index.php/F...Configurations
Tu imas njihove confige za bridge (za 7360 jeli, ako imas 7330 onda treba njegov nac). Pa prekopiraj sve passove/ip/dns blabla iz svog konfiga u ovaj njihov, ili nadji u njihovome gdje je konfiguriran bridge pa probaj ucitat tako u svoj i vidi hoce radit. It just might.
Dodaj si gore samo iza country
NoChecks=yes
tako da mozes ucitat taj config jer ce inace bacat error.

Znaci prije svega samo, obavezno snimi taj svoj config negdje ako ovo propadne da ga mozes vratit.

jed2i 13.02.2015. 23:27

Majstore kak nije do Fritza kad sam imao 3 Thomsona i 1 Asus i svi su radili normalno.
hvala na preporuci, budem probao pa cu vidjet.

pise da je spojen sa 40 pa daje jedva 6.

Modulaciju ne znam cega, samo su rekli modulaciju

sandokan111 14.02.2015. 01:36

Citiraj:

Autor jed2i (Post 2735913)
Majstore kak nije do Fritza kad sam imao 3 Thomsona i 1 Asus i svi su radili normalno.

Pa kazes da ti daje sad 600k. Neznam koju si brzinu prije imao, ali ako si imao 4mbps onda znaci da nije ni mogao davat vise od nekih 450k pa ne bi ni skuzio jeli do njega ili ne :) Zato sam to samo rekao. Meni eto preko te iste nije islo brze od 17mbps.
Napravi speedtest na mobitelima i laptopu pa vidi koliko daje. S tim da iskljucis ostale potrosace, jer to je sve "shared". Znaci ako si zakupio 20mbps brzinu, nece ti svaki imat 20 nego svi skupa 20 odjednom. Tako da ako na kompu skidas torente s 4, ostaje 16 za ostale, itd itd. Al to valjda znas, svejedno sam napomenuo :)
Citiraj:

Modulaciju ne znam cega, samo su rekli modulaciju
Pitaju uvijek jer oni tako znaju izbacit da su napravili nesto a u biti nisu nista napravili :) Evo ja neznam cega su to oni modulaciju mjenjali.

jed2i 14.02.2015. 11:58

Na mobitelima i na laptopima je prosjek 600k, nekad ode na trenutak do 1600-1800
router zajebava 100%

složio sam PPPoE i sad Asus rtn56u veselo poslužuje sve punom brzinom, toliko o vel'kom Fritzu

sandokan111 14.02.2015. 13:57

Nevidim u cemu je problem. Fritz se usporedjuje s onim sto nude ostali ispovi posto si ga dobio "besplatno", pa ga s tim i usporedi. Ne usporedjuje se s raznoraznim drugim routerima. A tvoj ionako ocito nesto ne stima jer meni wireless uredno radi.

branuschi 14.02.2015. 14:10

Prije sam bio na iskonu downstream rate mi je bio 4900 na speedtestu uredno uvjek preko 4mbps upstream 689 na speedtestu uvjek preko 0.52mbps sad na H1 imam 5168 speedtest 3.5mbps up je 869 a na speedtestu 0.35mbps jel do routera ili?

Imam priliku zamjenit ovog ZTE za Fritza oće li bit bolje stanje ?

Banx 15.02.2015. 17:23

500 gb hdd sa vlastitim napajanjem minimalno za snimanje programa,bezveze

sandokan111 15.02.2015. 19:10

?? Meni radi bez vlastitog napajanja.

Banx 17.02.2015. 01:08

tako mi rece h1 tetka na fontele
probao sa usb 16gb,ne fercera

sandokan111 17.02.2015. 05:29

Koji file format?

Ja sam stavio 500gb disk i radi ok. Ali ono sta nije radilo kako treba je da se program znao "zbugat". Kao kad vidis u egzorcistu kad duh opsjedne lika, tako bude i na programu. Pocne pricat nekim dubokim glasom :) :) :). Zvao da prijavim sta je s tim, kaze ova iskljucite usb pa probajte, napravio to i ne dogadja se. Tako da, izgleda je ovaj stb malo bugovit. Dobra stvar eto je sto ga softverski mozes iskljucit pa se ispravi (nemoras ga bas odspojit fizicicki), a da bi ga ponovo ukljucio opet se nemoras "dizat s kauca" vec samo upali/ugasis stb preko upravljaca :P :)

Banx 17.02.2015. 10:30

Citiraj:

Autor sandokan111 (Post 2737251)
Koji file format?

Ja sam stavio 500gb disk i radi ok. Ali ono sta nije radilo kako treba je da se program znao "zbugat". Kao kad vidis u egzorcistu kad duh opsjedne lika, tako bude i na programu. Pocne pricat nekim dubokim glasom :) :) :). Zvao da prijavim sta je s tim, kaze ova iskljucite usb pa probajte, napravio to i ne dogadja se. Tako da, izgleda je ovaj stb malo bugovit. Dobra stvar eto je sto ga softverski mozes iskljucit pa se ispravi (nemoras ga bas odspojit fizicicki), a da bi ga ponovo ukljucio opet se nemoras "dizat s kauca" vec samo upali/ugasis stb preko upravljaca :P :)

prepozna usb i sve o.k. ali kada kliknem REC,nista se ne dogodi...;)

sandokan111 17.02.2015. 18:29

Citiraj:

Autor Banx (Post 2737336)
prepozna usb i sve o.k. ali kada kliknem REC,nista se ne dogodi...;)

A jesi vidio da je program koji mozes snimat? :)

Jer ja sam isto tako mislio da cu moc fino sve snimat, pa onda skuzis da ti ne da nego samo neke programe, pa sam fino mako taj usb s stba i stavio na tv, jer tu ionako imam propusteno u sklopu programa pa mi ta snimalica nije opce potrebna.

Vendetta 18.02.2015. 08:55

Tu imaš detalje: http://www.h1telekom.hr/Portals/0/Do...V-kanalima.pdf

Neke TV kuće jednostavno ne dopuštaju snimanje na svojim kanalima.

tommyman1507 18.02.2015. 14:43

Imam jedan problem sa telefonom od prvog dana od kada sam prešao na H1 tj. od prije neka 2mj. Kada mi zvoni telefon i stisnem slušalicu za javit se linija se ne uspostavi odmah već nakon jedno 3-4 sekunde i tek onda mogu krenit sa razgovorom. Drugi problem koji sam skužio danas je da kada skidam nešto i gledam nekakav stream preko youtubea na telefon se ne može uopće razgovarati. To toliko šteka i prekida da se svakih 4-5 sekundi čuje jedna riječ. Čim prekinem sa skidanjem sve se sredi i linija se očisti. Zvao sam ih danas i kažu da je kod njih sve u redu i da će me nazvat još. Prije H1 sam bio na optimi i sve je išlo preko splitera a ja sam imao direkt žicu koja je išla iz zida u spliter. Sada sam sam spojio tu žicu na utičnicu i jel moguće da nisam nešto dobro? Internet radi sve bez problema.

EDIT: nema šta brzi su ...sve sređeno.

sandokan111 19.02.2015. 03:50

Da da, meni nekidan nije radio odlazni poziv, pa me prvi djelatnik otpilio s glupim procitanim odgovorima s salabahtera da probam novi tel jer je mozda do njega (iako sam mu objasnio da telefon radi na dolazne pozive, i da samo odlazni ne rade), pa kad sam s drugim rjesio da nije do telefona su me rekli nazvat kad izvide. Za 10 minuta je bilo rjeseno.
Sad cekam da me otpile za 17a profil :P

Ziiky 19.02.2015. 06:20

Citiraj:

Autor jed2i (Post 2735824)
Kao jedan od glavnih aduta ovi u H1 ističu Fritza a meni se router pokazao kao totalni bullshit

Na wifi je totalno nestabilan, na kompu imam airlive 1600usb adapter, udaljen 4 metra od fritza, optički se vide, niš ne stoji između njih.

Meni Fritz rula do yaya, otkako sam na h1 (4mjeseca) nije se niti jednom srušio ili zastekao. kuc kuc
Podešen u NAS mod sa 2tb diskom, radi 24/7
Zakupljeno 20mbita, cesto skoči do 22-25

Dac 19.02.2015. 08:07

Znači zadovoljan si sa NAS-iranjem? Samo storage/samba ili i media server?

dakky 20.02.2015. 16:57

Par pitanja:
1 - vidim da se situacija generalno poboljsala, pred godinu dana kad sam razmisljao o prelasku na H1 bilo je vise pljuvanja nego pohvala, sad i na FB stranici ljudi pisu pozitivne komentare sto prije nije bio slucaj. Dakle generalno stvar radi dobro?

2 - da li H1 koristi carrier grade NAT kao Optima? Dakle da ne dobijem javni IP i da mi ne radi port forward?

3 - da li je moguce Fritza prebaciti u bridge i nastaviti koristiti svoj Mikrotik da podize PPPoE konekciju (i automatski zadrzati sav konfig za NAT)

4 - koja je procedura za prelazak posto sad imam ISDN na T-Comu?

Hvala!

sandokan111 20.02.2015. 17:54

Citiraj:

Autor dakky (Post 2739362)
Par pitanja:
1 - vidim da se situacija generalno poboljsala, pred godinu dana kad sam razmisljao o prelasku na H1 bilo je vise pljuvanja nego pohvala, sad i na FB stranici ljudi pisu pozitivne komentare sto prije nije bio slucaj. Dakle generalno stvar radi dobro?

2 - da li H1 koristi carrier grade NAT kao Optima? Dakle da ne dobijem javni IP i da mi ne radi port forward?

3 - da li je moguce Fritza prebaciti u bridge i nastaviti koristiti svoj Mikrotik da podize PPPoE konekciju (i automatski zadrzati sav konfig za NAT)

4 - koja je procedura za prelazak posto sad imam ISDN na T-Comu?

Hvala!

1. Komentari s FB su nebitni. Em sto ih oni mogu brisat kako im odgovara, em sto vjerojatno vecina hatera je konkurencija.
2. Ne koristi
3. Evo kolega je prije tebe prebacio u bridge ali je morao njih kontaktirat (mislim da nije koristio one linkove koje sam stavio), tako da se moze.
4. Ista kao i sve ostalo valjda

dakky 20.02.2015. 20:37

Dakle nazovem 0800 i trazim uslugu ili preko neta to odradim i oni ce me zvat kad bude spremno za prebacivanje, a prije toga ce mi poslati paket doma sa modemom i STB prijemnikom?

sandokan111 21.02.2015. 01:13

Ja sam preko stranice, pa ugovor odnio tamo jer su mi blizu kuce.
Pretpostavljam da mozes i jedno i drugo. Kasnije ti stize doma modem i stb pa te kontaktiraju kad ce ti uslugu ukljucit i to je to. Sve objasne ovi na tel.

Banx 22.02.2015. 19:18

Isprobah i radi
Stavio na mob i tablet BubbleUPnP i kao server postavio H1TV.
U live folderu su programi i bez problema ih streama na android.
Jedino sto receiver mora biti na programu koji se streama.

robimarko-bug 22.02.2015. 21:43

Da to je stara fora,
može ti stb biti i u stand by modeu.

Nemožeš gledati 2 streama samo zbog toga što ti je ograničena propusnost za iptv dovoljna samo za jedan

dakky 23.02.2015. 15:08

Dobio sam i sluzbeni odgovor od njih, planiraju uvesti CGN ove godine, ali ce biti moguce predati zahtjev za javnu IP adresu.

sandokan111 23.02.2015. 15:49

Rofl?

Odmah odlazim ak je tak lol.

Dac 23.02.2015. 16:39

Da li je tu problem samo javna IP ili se još nešto povlači u kompletu? Jer ako je samo to i nije neki problem, kad sam bio u Optimi zatražio sam (pristup kamerama i privatni hosting) i dobio bez problema i troškova

dakky 23.02.2015. 16:55

Sad me strah prelazit na njih, da ne bi bilo sad kazu jedno, a za pol godine drugo, ili, posebno krenu s naplatom javnih IP adresa s nekom urnebesnom cifrom, a do kraja ugovora jos godinu i pol. Pa raskid ugovora pa plati penale pa.... :) inace problem je samo javna IP.

sandokan111 23.02.2015. 17:38

Nije samo javna ip adresa. Za vecinu korisnika je, meni osobno puno drugih stvari tu smeta.
http://en.wikipedia.org/wiki/Carrier-grade_NAT

Dac 23.02.2015. 19:13

To sam davno pročitao i naišao na samo jedan konkretan problem. Jedan poziv SZK i stvar je bila riješena, pa sad ne vidim razloga za paniku. Ajde recimo da ping drastično poraste, to bi bio horor kojeg nisam siguran da HAKOM pokriva :rambo:

dakky 24.02.2015. 01:26

Ma nista tu nije bitno dok god imas javni IP i direktan pristup... sve ostalo si vjerojatno imao i do sad, dakle nebitno. Zvala zenska iz t-coma danas da dogovorim termin kad ce doc skinut ISDN. Odgodio do sutra, ali bi htio poslat zahtjev H1 prije nego ga skinu. Navodno nema produzivanja ugovora ako zadrzis 1 ili 2 broja, tek na 3 linije ide ugovor na 24mj.

Mr.Ex.President 24.02.2015. 13:10

Uz H1 telefon naručin još i uslugu interneta, dođe router doma nakon 10ak dana, piše da usluga starta 20.2. Spojin sve 21.2. ne radi ništa, još san na analognom priključku očito, zoven, ispričavaju se, bit će sutra (22.2. jel). Iden spojit 23.2. i dalje analogno, zoven, bit će sutra:D
Pa jel postoji neko u ovoj državi ko shvaća ozbiljno svoj posao u pm...

sandokan111 24.02.2015. 16:10

Zasto spajas dan kasnije? :) Spoji odma isti dan. :) To kad spajas dan kasnije oni misle da si odustao pa iskljuce :P :P :P

Mr.Ex.President 24.02.2015. 17:01

Jer ne živin na toj lokaciji:p

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:24.