![]() |
Citiraj:
Citiraj:
Osnovni problem je razlika u cijeni koja je obično samo 100-200-300 kn a nazivna razlika cca 50% vise snage. |
Pozdrav, hvala na odgovoru, zvao sam danas CEE centar al mi kažu da su zaista najslabije klime od 2,5kW, da postoje od 1kW ali u kompletu sa više unutarnjih jedinica te da su puno skuplje od običnih.
Gledao sam na CEE Mitsubishi, 2,5kW 3700kn ali nemaju montažu za Zagreb pa sam zvao Klimacentar te su mi rekli da imaju taj model ali da pogledam i Fujitsu, stotinjak kuna jeftinija ali je A++. Sa montažom oko 4600-4700kn. E sad, gdje ima tih 2kW klima te kolika je cijena i isplati li se preko ovih navedenih. |
Citiraj:
|
Ekipa kak čistite klime prije sezone?
Samo onaj glavne filtere skinut, oprat il još nekaj? |
operi masku, filtere (ja ih našodram nekim odmašćivačem tipa pomiješaš neki deterđent sa vodom i u špricu na "široko", ostavi malo i isperi vodom, pusti da se suše), nakon toga isto to porokaj po isparivaču da bude sve zaliveno i onda klimu na max/turbo/ultra da se sama ispere 20-30min i kada se to sve "oznoji" i ispere onda isparivač porokaj ponovo klimaseptom (bauhaus, 50ak kn ako se ne varam) i opet pusti da se ispere jer smrdi ko đavo.
dec it. |
Thanks syssa. Idem danas u akciju, nije ciscena klima vec tri godine, a nekako mi bed zvat "servisera" da ju ocisti.
|
Ali kako točno isparivač čistiš?
Jer ja mogu izvaditi samo glupi filter-mrežicu kojeg očistim. Ali unutra mi je sada prašine po "isparivaču" tj. srebrnom dijelu koji se grije po zimi te unutra, po crnoj plastici koja se okreće je također sloj prljavštine. Ne znam rastaviti a ako šrpicam to bi valjda posvuda curilo. |
zapravo ovo se sve može napraviti u jako kratkom roku ako se ide:
- filtere isprat, našodrat, ostavit vani da se "otapa" - na isparivač isto to napravit i upalit klimu - isprat filtere i stavit sušiti - vratit se do klime koja i dalje radi i roknut klimasept - otić se uvjerit da su filteri suhi, ako nisu onda IH UČINIT DA JESU :D - vratit filtere na klimu, ugasit istu ako više na bazdi na mrtve kemikalije - hladna piva ispod 1h sve skupa, a napraviš brijem bolji posao nego "klima servis od bratićevog malog". |
Citiraj:
filter moraš maknuti i onda samo špricaj po isparivaču, popit će to klima i van kroz kauflex otići. curit će ti jedino ako rokaš pretjerano po vanjskim plastikama pa sa njih da kaplje, a ujedno ti je to dobar test prije sezone da ti negdje odvod nije zaštopan pošto će biti dosta više tekućine odjednom nego u normalnom radu klime. |
Zavisi kako je unutarnja jedinica konstruirana / napravljena,
neke su inteligentno napravljene pa je relativno jednostavno za rastaviti i očistiti, dok kod drugih možeš samo "gledat i plakat". Za drugu situaciju jedino pomažu razni kistovi i/ili krpica + kacavida kako bi dohvatio šta je moguće više prljavštine. Recimo gore spomenuti ventilator (po crnoj plastici koja se okreće), naprosto kistom izbaciš prema vani šporkicu dio po dio a istovremeno drugom rukom zadržavaš / okrećeš ventilator. Sa strane si u neku posudu pripremiš toplu vodu + deterđent za suđe da možeš što češće isprati ... |
Falaaaa sysssaaa! :D Trajalo je par sati al sad je ko nova. Puno se stišala, prije je "hvatala" zrak i puhala malo slabije, malo jače ko oni naleti vjetra. I više ne drnda toliko. Klimasept čak ni ne smrdi toliko. Filteri ("Full HD" :D) su bili skroz zaštopani.
http://www.deviantpics.com/images/20...MG_0658.th.jpg http://www.deviantpics.com/images/20...MG_0659.th.jpg http://www.deviantpics.com/images/20...MG_0660.th.jpg http://www.deviantpics.com/images/20...MG_0663.th.jpg http://www.deviantpics.com/images/20...MG_0666.th.jpg Bilo je i plijesni (ove crne točkice), sad je doslovno ko nova. Sve sam rastavio, oprao u tuškabini, sve temeljito pošpricao Klimaseptom, oprao, sastavio, pošpricao sve Klimaseptom i metnul Turbo mod. Namučio sam se ko idiot s krilcima ventilatora... Krpa je bila crna crna nakon njih. |
o pa ti si još i dalje otišo sa skidanjem kompletne fronte.. eto sada znaš kako dalje, naravno ne moraš više tako detaljno kada si sada napravio generalku :D
ja inače ovo radim prije ljeta i prije zime pošto se znam grijat na klimu dok vani nije ispod nule tako da onda maltene konstantno je čista (osim filtera) i ne treba trošiti neko extra vrijeme na čišćenje, a klimasepta imaš za pol života jer ne treba tog puno rokat. skužit ćeš sad kad krene sezona kako ti je zrak "svježiji"... imaš još foru da uzmeš neki komad nekog materijala tipa filtera za nape, malo ga našodraš sa eteričnim uljem po želji i stavi ga ili između maske i filtera ili između filtera i isparivača pa bu ti fino mirisalo. |
Sad sam u procesu nalaženja i kupnje nekog procistaca zraka. Gledam Xiaomi Air. Bumo vidli. :D
Jes, uso sam u mod "nebu mene niko je*al" kad sam vidio da nemrem sve ocistit. Skoro sam izvadio i ventilator al sam se suzdrzao. Ako bude rondao onda ga vadim. |
Di kupujete taj klimasept i kakvo pakiranje dolazi?
|
ja sam ga bio kupio u bauhausu prije sto godina, eto kolega icy ti može potvrditi da li ga još tamo ima.
dolazi u obliku spreja/raspršivača ili kako već to da nazovem. |
Thx, idem tamo pogledati.
|
Ja sam kupio Klimasept u Metrou prije 3-4 godine i jos imam jedno 80% nepotroseno (3 klime) tako da trajte ce ti ;).
|
pa velim, možda se čini malo skuplje, ali brate posprejaš sa tom kantom sijaset klimi.
|
Dobra klima
Ja nisam nis stedio, malo mi se jos prolijao u vrecicu od Bauhausa jer je bio odsarafljen cep. Klimu sam dosta namocio, sve dijelove koje sam skinuo isto. I ima ga jos puno. 200ml 50-ak kn, 500ml 100kn. Ne bi se cudio da negdje drugdje ima jeftinije, Bauhaus je lud s cijenama.
|
ma i da je 100kn, pol litre ti je za privatnu upotrebu stvarno dosta 4 life.
velim koliko se sjećam sam tu pol litra kantu platio 50ak kn... očito su ljudi skužili da je godišnje održavanje klime porez na budale, a klimasept je skužio te ljude :D |
Danas kupio u ferotermu, 200 ml 62 kn. Velika je malo preko 100 kn.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ne navijam ni za jednu (imao sam/imam - Toshibu, Daikina, Mitsu i od nedavno i Fujitsu tako da meni svejedno koju ces kupitit smao ti kazem kako funcionira to sa grijanjem u hladnim ujetima). Na moru/toplijim krajevima nema tih briga/problema jer tekos da ce ibti -15C (kod mene prosle zime na Novu Godinu smo izmjerili -23C iza kuce gdje mi je jedna vanjska jedinica). Na tim temperaturma nema do grijanja na drva :). |
Hm. Nakon cijelog ovog tretmana je klima pocela smrdit. Kao nikad prije. What?
|
Mislim da je netko rekao poviše da trebaš upaliti grijanje il hlađenje na max (sad se ne mogu sjetiti), zatvoriti vrata od te prostorije a širom otvoriti prozore.
Naprosto mora izbaciti iz sebe šta je šporkice "otopilo" ... |
hlađenje naravno jer ako upali grijanje onda će se "znojiti" kompresor, a ne isparivač.
@icy... samo ti nju nafilaj na max i pusti da radi neko vrijeme. |
Pitanje za znalce.
Klima je stara sada već 9godina i dalje veselo radi svoj posao. Moje pitanje je dali je preporučljivo plin promjeniti? Klima je Haier HSU-12HVE03-R2. Hvala. |
tu brigu sam i ja imao
majstori vele, radi, ne diraj. |
jeli moguce da je grijanje na klimu jeftinije nego grijanje na plin? konkretno imam mitsu kirigamine zen i jedan covjek tvrdi kako je jako efikasna da mi je bolje paliti nju do -15 nego plin?
što se servisiranja tice, sad joj je 4. godina, nikad problema i nikad mi nije bio serviser cistiti, samo sam dobro naspricao sa nekim antibakterijskim sprejom koji sam kupio kad i nju za 70 kuna i to je to |
Mislim da nije jeftinije nego na plin, e sad ak gledaš kondenzacijski bojler za grijanje, sigurno nije. Trebalo bi izmjeriti koliko kroz 24h potroši neki dobar inverter 3.5kw za grijanje, mislim da bi potrošio 15kWh
|
Citiraj:
Bome je. Imam Toshibu Daiseikai multisplit i prije dvije zime sam grijao cijelu sezonu (osim par dana kada je bilo ispod -10 i kada sam palio klasični plinski bojler) sa klimom. Račun za struju mi je mjesečno bio nekih 200-250 kn veći. Ali opet, moja zgrada ima opaku izolaciju, prošlu zimu sam palio plin/klimu možda dva tjedna. :D |
Zena pospremula na sigurno daljinac od klime i naravno da ga nemremo pronac ��
Radi se o Vivax ACP-18CH50GECI/I gledam univerzalce i nijedan nema Vivax u kodovima, jel neko zna koji je OEM za vivax ili koji se sve brendovi prodaju pod tim imenom ili da idem na blef s nekim Konig programabilnim putem smartphona? Sent from my D5803 using Tapatalk |
Ti pase mozda daljinac od tv-a? Iman jednog. :D
Sent from my D5803 using Tapatalk |
Ako s njim dojde klima koju upravlja, moze 😀
pa kaj ne zemeš nekog logitecha, tj. prije provjeriš u njihovoj bazi da li možda imaju taj vivax?
|
Em kaj kostaju ko svetog petra kajgana, em kaj ga nemam kak nauciti da dela s klimom kad ga nema u bazi...
e pa onda nalupaj ženu za primjer drugima :D
|
Logitech "ne igra" zato jer ima kao i std. daljinci za tv i ostalo jednosmjernu komunikaciju,
klime koriste dvosmjernu (uređaj <> daljinac). Jedino rješenje je da saznaš koji je OEM za vivax ili da probaš nabaviti preko origigi servisa pod uvjetom da nije po zlato. |
Citiraj:
Zanimljiva izjava. Kako onda objašnjavaš da moj Harmony 515 radi sa mojom HAIER klimom? P.S. moja klima je čak u bazi Harmony. |
Dvosmjerna komunikacija je eventualno bitna za prikaz temperature ilitak neke bedastoce.
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:01. |